BröllopsGuiden

Tina Gustafsson

« Mars 2021 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2009-12-03 18:36:17

Typ av bröllop

När man väl har förlovat sig eller blivit friad till är det dags att börja fundera på vilken typ av bröllop man vill ha. 

Enkelt och litet

Ni ringer upp de gäster ni vill bjuda och bjuder in dem till bröllopet. Vigseln kan äga rum i er trädgård där ni även har bröllopsfesten efteråt. Nära och kära kan hjälpa till att laga maten och musiken spelas upp från stereon. Gästens klädsel: Festfin.  

Traditionellt

Inbjudningarna kan ni göra själv med hjälp av datorn. Ni har en kyrklig vigsel och har bröllopsfesten på en festvåning. Maten ingår i festvåningen och ni kan hyra in en DJ som spelar musik under kvällen. Gästens klädsel: Kavaj. 

Högtidligt

Era trycksaker beställer ni hos någon korttillverkare. Vigseln äger rum i en gammal kyrka och bröllopsmiddagen med tillhörande fest äger rum på ett slott. Maten ingår i slottet. När dansen börjar spelar ett storband. Gästens klädsel: Frack. 

Ofta vid bröllopsplaneringar brukar det vara bruden som planerar det mesta och ibland till och med tar över en aning. Det kan också ofta vara så att brudgummen inte bryr sig speciellt mycket om själva planeringen. Det är dock viktigt att båda parter tar del i bröllopsplaneringen och att båda är lyhörda på den andres önskemål. Det är annars lätt att den ena parten kan känna sig som en gäst på sitt egna bröllop. 

Tänk noga igenom på varsitt håll till att börja med hur ni villa ha ert bröllop och avsätt sedan tid och berätta för varandra hur ert drömbröllop ser ut. När båda har sagt sitt låter ni det smälta in hos den andre och funderar själv på vilka bitar ni gärna går med på och de bitar ni inte alls kan tänka er. Ta därefter ett nytt möte och gå igenom ytterligare en gång hur ni vill ha bröllopet med er blivandes önskemål. 

Har ni däremot samma önskemål när det gäller bröllopet är det bara att gå vidare till nästa steg.