BröllopsGuiden

Tina Gustafsson

« Mars 2021 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2009-11-25 10:54:35

1:a tävlinen, du kan vinna...

För att fira att jag har börjat blogga och skriva för BröllopsGuiden tänkte jag lotta ut ett exemplar av boken Kokbok för kära som är skriven av Linn Larsson. I boken finns receptförslag till fredagsmyset, picknicken, parmiddagen, söndag i sängen, nattamat och andra kärleksfulla tillfällen. Skriv en kommentar och berätta varför just du skall vinna denna kärlesfulla receptsamling, tävlingen håller på fram till söndagen den 13 december 2009. Lycka till!  

POSTAT 2009-11-24 11:47:09

Bröllopsdukning i lime & creme

På midsommarafton 2009 ägde det första SurpriseBröllopet rum. Det gick ut på att en brudgum överraskade sin helt ovetande blivande brud med ett färdigplanerat bröllop. Brudgummen Anders valde att bröllopsdukning skulle gå i limegrönt och crèmefärg, så här såg den ut;

POSTAT 2009-11-24 10:19:35

Vad vill ni veta av mig?

Då jag både är utbildad bröllopskoordinator och har en hel del erfarenhet av det harbetet tä'nkte jag dela med mig av det. Jag tänkte dock först höra vad ni skulle vilja att jag fokusera på när det gäller den biten så skriva gärna till mig.

POSTAT 2009-11-24 10:10:10

Mitt bröllop 2004

Så som många andra brudpar börjar sin berättelse börjar vi även vår.

DET VAR HELT UNDERBART!!!

Den första frågan vi ställde oss när vi väl hade bestämt oss att gifta oss den 21 augusti 2004 var hur så många som möjligt skulle kunna vara med på den stora dagen. Vi ville att vilka vi är och vad vi gillar skulle prägla bröllopet. Vi ville också njuta av bröllopet så länge som möjligt. Det fick helt enkelt bli ett tre dagars bröllop.

Vi började med att skicka ut en egengjord inbjudan till 97 personer som vi betraktar som nära och kära, där vi bjöd in till ett tre dagars bröllop.

Fredag: Grillfest
Grillfesten hölls vid vandrarhemmet Lilla Tyresö. Tinas syster Marie och Martins bror Ulrik var utsedda till värdpar, gästerna drack öl och åt grillad fläskkarré med potatispaté samt sallad och bröd under glad och förväntansfylld stämning.

Under kvällen hade brudparet anordnat en tävlig som hette ”Återskapa ett bröllop”. Tävlingen gick ut på att varje lag skulle lösa fyra olika uppgifter, lagen hade fått en påse som innehöll massor av grejor.
Följande uppgifter skulle lösas;
Inbjudan, för att gå vidare skulle följande finnas med: När?, Var? Hur?, Klädkod? Man fick inte använda riktiga namn på t ex stad, kyrka och klädkod
Drink, för att gå vidare skulle följande finnas med: Namn och dekorationer. Man fick inte ge ett namn på drinken som redan finns t ex Gin & Tonic.
Brudbukett, för att gå vidare skulle följande finnas med, namn på buketten och blommorna. Man fick inte ta namn som redan fanns.
Text, skriv om texten till melodin Främling, för att vinna hela tävlingen skulle följande finnas med; namn på låt och textförfattare. Låten fick inte heta Främling.

Efter tävlingen var det prisutdelning. Priserna var varierande men de var bröllopsrelaterade och det var mycket med hjärtan på.

Lördag: Bröllop
På själva bröllopsdagen arbetades det febrilt ända in i det sista. Gästerna serverades både frukost och lunch vid vandrarhemmet. En del av gästerna gick den en timma långa tipspromenad som handlade om brudparet.

Omkring 30 minuter innan vigseln började de underbart vackra gästerna anlända till kyrkan som ligger alldeles bredvid vandrarhemmet. Klänningarna skimrade och kostymerna glänste i solen.

Det var en fantastisk känsla för brudparet att se alla dessa uppklädda vänner i den vackra kyrkan från 30-talet.

De 70 gästerna fick ett specialdesignat vigselprogram som delades ut utanför kyrkan av brudens bror.
Vigselakten inleddes med ingångsmarschen Jesu bleibet meine Freude av J.S Bach samt följet som bestod av brudgummen, bruden och tärnorna Veve och Elin.

Brudens klänning var en underbar skapelse i gräddvitt, hon hade tillsammans med vännen Maria designat den och Kirsi Lagebro sydde upp den. Brudgummen var stilig i mörkgrå frockcoat med djupröd väst och kravatt.

Tärnorna bar klänningar i vackert djuprött skimrande tyg, designade av bruden och även dessa uppsydda av Kirsi Lagebro.

Efter en sådan pampig ingång där Tina stannade vid sin mamma för att ta en ros ur brudbuketten och ge henne var inte ett öga torrt. Vid utgångsmarschen upprepades procedur fast nu fick brudgummens mamma en ros. Parets budskap under vigseln att det de ville skulle stå i centrum kom verkligen fram: Kärleken till varandra.

Vigseln innehöll solosång av Pernilla Nilsson som har en fantastisk röst, löften och vigseltal hölls av präst Anders Sundquist som även har döpt och konfirmerat bruden.

Vigselringen har Juvelen i Västerås gjort och designat.

När vigseln var över och gästerna hade gått ut ur kyrkan delade brudgummens brors barn ut rosenblad till alla gäster. De kom väl till pass när brudparet kom ut på kyrktrappen då de skulle firas för första gången som Herr och Fru. Det kastades rosenblad, kramades och hurrades.

Under tiden som brudföljet fotograferades, tog gästerna den korta promenaden upp till bygdegården som ligger i anslutning till kyrkan och vandrarhemmet. Vid bygdegården fick gästerna champagne och tilltugg som bestod av italienska minibiffar och minipajer med saffransräkor.

Eftersom alla gäster hade presenterats för varandra på grillfesten blev det inga pinsamma tystnader utan fest och skratt kunde råda från första början.

När brudparet anslöt sig till alla glada gäster utbringades det brudskål och det hurrades igen. Toastmasterparet Ulrik och Marie välkomnade gästerna in till middagen, gästerna gick in och satte sig till bords. Lokalen var dekorerad enligt temat hjärtan. Väggarna var draperade i gräddvita tyger med sprayade djupröda hjärtan, i fönstren hängde ljuslyktor som Tina hade målat djupröda. Borden, ett stort i E-form, var dekorerade med vita linnedukar, murgröna, djupröda rosenknoppar och levande ljus.

Varje kuvert var smyckat med ett special designat festprogram med handmålat djuprött glittrigt hjärta samt placeringskort.

När gästerna satt till bords uppenbarade sig brudparet, Tina och Martin tog plats vid sina hedersplatser.

Tre rätter serverades, som speglade parets favoriträtter fisk till förrätt, oxfilé till huvudrätt och sorbet till dessert. Talen avlöste varandra och alla sjöng sånger ur festprogrammet.

Alla gäster målade en gemensam tavla och även barnen målade en tavla som brudparet fick som minne från denna fantastiska dag. Dessa tavlor hänger nu i brudparets hem.

Kaffe och avec serverades av servitriserna. Servitriserna med Denise i spetsen gjorde ett fantastiskt jobb. Bröllopstårtan i 4 våningar skars upp, då Tina och Martins föräldrar har varit gifta i 40 år vardera + att Martins bror Ulrik varit gift i 10 år gjorde brudparet en liten kupp. Precis när Tina och Martin skulle till och skära i tårtan av bröt de och ropade upp de övriga jubilarerna så skar alla samtidigt.

Under tiden alla gäster åt tårta och drack kaffe höll Veve och hennes man i en auktion. Veve hade12 tavlor som såldes till högstbjudande, på baksidan stod det månad och en grej de skulle göra för brudparet den specifika månaden det kommande året.

Vid 22:00 spelade KärleksOrkestern upp till vals, kamerorna började blixtra och Tina och Martin närmade sig varandra och precis när de skulle till och dansa bröt de igen. Brudparet bytte ut valsen till att berätta hur det träffades istället, då det har varit hemligt under sex år.

När brudparet var klar med sin berättelse öppnades baren och dansen var i full gång. När bandet gjorde en paus samlades alla gäster utanför bygdegården och ett fantastiskt fyrverkeri med 178 bomber fyrades av. Ett riktigt krutpaket med mängder av vackra och överraskande effekter. Allt från silversolar till mäktiga konstbomber med stora paraplyeffekter.

Det var svårt att föreställa sig att det bara gått åtta timmar sedan vigseln hade ägt rum.

Festen blev så lyckad att brudparet hade svårt att slita sig ifrån den – klockan halv två tog de dock sitt förnuft till fånga och beställde en taxi för att åka vidare till sin bröllopsnatt. Gästerna festade vidare fram till småtimmarna med ett avbrott då det serverades tacopaj och öl.

Söndag: Frunch
Frunchen hölls vid vandrarhemmet Lilla Tyresö. Brudparets mammor tog på sig rollen som värdinnor, gästerna åt äggröra, bacon, fil med flingor, vofflor med grädde och sylt, juice, te, kaffe, bröd, pålägg mm. under god aptit.

När alla gäster hade ätit klart tog Tina och Martin plats vid presentbordet. De öppnade present efter present, brudparet fick b la. en symaskin, köttkvarn, pengar, tallrikar, Sänglampor, sängkläder, champagne, vinglas, snapsglas, ”is”glas och mycket, mycket mera.

Efter presentöppningen bröt gästerna upp och åkte kors och tvärs över hela Sverige för att ta sig hem.

Snipp snapp slut så var sagobröllopet slut.


POSTAT 2009-11-24 10:08:12

Personligt om mig

Jag heter Tina Gustafsson och föddes i juli 1970 och är uppvuxen i Timrå men bor idag i Stockholm tillsammans med sin man Martin.

Jag föddes med en sjukdom som heter Artro – led, Gryphos – böjd, Multiplex – många, Congenita – medfödd, det förkortas AMC. Detta betyder flera medfödda böjda och stela leder. Sjukdomen är ett syndrom, det vill säga, en samling av symtomer, som det finns ca 200 olika typer av, av dessa är det ca en tredje del som är ärftliga. Orsaken till AMC kan vara flera, en orsak kan vara att det har funnits för liten plats i livmodern, en annan orsak kan vara bristande muskeltillväxt. Det är ytterst sällan att AMC är progressiv (fortskridande). Min typ typ är varken ärftlig eller progressiv.

2001 började jag arbetat med personlig assistans och 2003 fick jag en heltids tjänst på assistansbolaget Personal Care i Stockholm AB som arbetsledare. Innan det arbetade jag på Frösunda assistans där jag bland annat höll i utbildningar för personliga assistenter och funktionshindrade. Under 2008 köpte Frösunda assistans upp Personal Care.

I slutet av februari 2007 slutade jag på Personal Care. Jag kände att det nu var dags att satsa 100% på mitt företag Tinovativ, jag driver två företag.

I företaget Mitt Val har jag mina personliga assistenter anställda och i företaget Tinovativ arbetar jag med allt som jag tycker är intressant och roligt. Det går till exempel att anlita mig som föredragshållare, bröllopskoordinator eller köpa min konst.Från den 23 november 2009 har jag börjat arbeta åt BröllopsGuiden, jag kommer att ha lite blandade arbetsuppgifter så som att ge tips och råd här på bloggen, skriva lite för BröllopsGuidens hemsida och göra dukningar som kommer att komma i tidningen mm.

När det gäller det teoretiska har jag bl a. utbildat mig till programledare vid SVT 1995, två år efter utbildningen började jag arbeta på Strix television med program som Efterlyst, Folkhemmet och Robinson.


FÖRSTA SIDAN   < 1 2