BröllopsGuiden

Zarios

« September 2023 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2012-06-21 11:04:20

Beställa småkort?

Som jag tidigare skrev har jag börjat pyssla med tackkorten till alla gäster och de andra som ändå uppvaktade oss trots att deras inbjudan till festen uteblev. Det är en hel del som ska göras. Men det hindrar inte mig från att göra så som jag hade tänkt att de skulle bli.

Men nu har jag stött på ett bekymmer. Jag kommer ha tre bilder i varje tackkort, en vigselbild, en bild från kyrktrappan och ett från fotograferingen innan brudskålen. Men storleken verkar svårt att framkalla. Jag vill att dem ska vara 7x10 cm och framkallade på riktigt fotopapper. Men jag kan inte hitta någon här på nätet som kan framkalla den storleken åt mig.

Någon som har förslag på vart man kan vända sig för att få det utskrivet (utan att det kostar skjortan) Är ändå en 100 bilder som ska ut. Tips mottages mycket gärna!

POSTAT 2012-06-12 21:14:49

Dags att börja göra tackkort

Så vart det dags för tackkort. Har som bekant väntat på bilderna från fotografen som äntligen kom i förra veckan. Nu har jag inset att jag har 28 tackkort att göra. Puuh.

Det hade kanske inte varit så svårt om jag - i vanlig ordning - inte skulle göra det så förbaskat komplicerat. Tanken är att jag ska ha flera bilder som i ett litet album. Jag kommer att dela ett A4 på längen så måtten blir typ 30 cm långt och 10,5 cm högt. Viker det cirka fyra gånger till ett dragspel och sedan fyller innesidorna med bilder. Runt återkommer vårt gröna sidenband som ska knytas, vårt monogram som håller fast bandet och ett handskrivet tack med deras speciella gåva till oss.

Jo, om någon undrar så måste jag göra det svårt för mig. Mitt motto är att varför göra det svårt när man kan göra det ännu svårare. Men det kommer bli bra när det är klart. T får nog vara med och lima, vika och klistra lite.. :)

POSTAT 2012-06-08 09:39:21

Bildkavalkad

Nu har vi äntligen fått bilderna från Lina Lyckelin, som fotade vår vigsel, porträtt utanför kyrkan och minglet innan middagen. Många bra bilder blev det och det är så roligt att få se och på sätt och vis, ja ni förstår, återuppleva an av mitt livs bästa dagar.

Tänkte jag skulle bjuda er på några av bilderna så här en solig och studentstundande fredag. Alla bilder är tagna av Lina Lyckelin.

Enjoy..


Sessan var inte riktigt inne på att gå, så T får hjälpa henne lite på traven.


Många riskorn blev det..


..och svärmor välplacerade sina genom att hälla både på och i klänningen.


Många kramar blev det och för min del blev det pappa som gratulerade först


Vallentuna kyrkaPOSTAT 2012-05-26 07:04:21

En månad som gifta

Nu är vi ju riktigt rutinerade på att vara gifta. Det har gått över en månad. Livet som gift är gött - ungefär lika gött som innan bröllopet. Men det är väl ingen överraskning att känslan för varandra inte direkt förändras.

T kallas mig ibland för frugan varpå jag kontrar med guuuubben min. Första tiden direkt efter bröllopet infann sig en viss tomhet. Vad skulle jag nu hitta på? Sista veckorna är så intensiva och livet snurrar 100% runt bröllopet och då finns det inget alls. Mitt hetaste tips är att ha något att fixa med så att du inte börjar klättra på väggarna direkt. Om ni inte sticker på bröllopsresa direkt det vill säga. Själv hade jag operation fixa sommarkläder till kidsen inför vår omstartsresa.

Livet rullar annars på som vanligt. Väntar fortfarande på bilder från gäster och fotografer, därpå all frånvaro av bilder från vår dag. Men jag lovar att jag inte glömt utan kommer lägga upp dem så fort jag har dem i min ägo.

Har bara en del kvar sedan av vårt bröllop - tackkorten till alla gäster och alla andra som skickat blommor och presenter trots att de inte varit inbjudna till dagen. Men de kan jag inte göra fören jag har bilderna och vet vilka som ska få vara med.

Idag har vi en annan sak att fira - lilleman blev 1 år i torsdags och idag är det kalas. Kakor och bullar är bakade och tårtan är fylld och väntar på att bli ganerad i mjuk och härlig choklad.

Trots att jag inte kommenterar era inlägg lika frenetiskt som förut läser jag allt och följer er. Börjar närma sig er stora dag för många nu. Ni har en sån fantastisk dag framför er och om ni någonsin funderar på om alla timmar är värd sin möda och om de smådetaljerna verkligen gör skillnad är mitt svar - JA JA JA - alla dagar varje timme och minut är värt det. Era gäster kommer märka att ni lagt ner er själ för att ni och dem ska ha en toppen dag!

POSTAT 2012-05-04 12:26:58

Välja bilder

Nu börjar bilerna från bröllopet trilla in. Igår hämtade jag ut bilderna från engångskamrerna. Har inte kolla på dem än eftersom T inte var hemma igår kväll och vi sa att vi skulle titta på dem tillsammans. Sen har vi fått bilderna från studiofotograferingen för att välja vilka vi vill ha och vilka storlekar vi ska använda.

Just nu väntar vi på bilderna från vigselfotografan och gästernas egna bilder. Så bli roligt att se.

Kan även tipsa om att jag fått lite mersmak av bloggandet, det är ju ett superbra sätt att föra dagbok över vad man gör så jag kommer hänga vidare på frulundberg.blogg.se för er som är intresserad.

Återkommer snart med lite bilder från vår dag. Trevlig helg!

POSTAT 2012-04-26 12:34:50

Till salu

Nu säljer jag av delar av dekorationer och kläder. Special-price-for-you såklart! Hör av er via meddelande om något är av intresse.

Bröllopsklänning 1,
Oanvänd
Pris: 2900 kr + 50 kr i frakt

Bröloppsklänning 2,
Använd en gång och ska på kemtvätt. Otroligt vacker klänning med fina detaljer med pärlor och elegant skurning från Lillys. Underkjol ingår. Nypris: 7975+1300
Pris: 6000 kr + 75 kr i frakt

Dekoration
Bordsdekoration. I paketet ingår: Spegel, vas, diamanter i klarglas och grönt, siden blomblad, ljuslyktor om man vill. Finns så att du kan dekorera 6 bord.
Pris: 300 kr

Bordsband
50 st Olivgröna sidenband som du enkelt knyter runt stolarna. Blir otroligt vackert om du även köper/hyr stolsöverdrag
Pris: 400 kr

POSTAT 2012-04-25 14:30:40

Så får du ditt drömbröllop

Avslutningsvis i denna blogg tänkte jag komma med tips, råd och knep för att få ett drömbröllop med eller utan stor budget!

Planering
Börja någonstans mellan 9-18 månader. Börja med det stora stenarna. Kyrka, lokal, budget och gästantal. Om du har en mer strikt budget är det väldigt bra att först bestämma antalet gäster ni vill ha och sedan jobba utefter det. För att det inte ska bli för många bara för att.

När de stora besluten är taget gör du upp en planering. När är deadline för allt ifrån klänning, bokning av hår, beslut om dekoration, inbjudning och osv. Var så detaljerad som möjligt redan här och försök göra en jämn fördelning mellan månaderna. Har ni en tajtare budget kan det vara bra att lägga vissa stora inköp som ringar, klänning och dryck tidigt. För hur man än planerar blir det vissa sista minuten köp där på slutet.

Tema
Det blir lättare att ta beslut om ni jobbr efter ett tema. Det kan vara färger, årtal, stil eller ord. Jag jobbade utefter personligt och sedan grön, brun och vit. Du får lättare en röd tråd och ett beslut kan automatiskt göra att andra beslut bara blir. Ta dig verkligen tid att bestämma detta för det blir svårare att ändra dem än att ändra på beslut under den.

Scanna marknaden
Börja leta runt på google, i böcker och i bloggar efter bilder. Skapa en mapp på datorn som du döper till tex bröllop och gör sedan undermappar för varje detalj. Jag har haft klänning, hår, ringar, make, brudbukett, blommor, bordsdekoration, naglar och övrigt. Spara ner alla bilder som du kan hitta som känns rätt för er som personer, ert tema eller omgivningen som ni ska vara i. Strunta i om det blir spretigt nu. Gillar du det - Spara. Håll på så i några månader så fort du hittar någon bild.

När det sedan är dags att börja ta beslut i en fråga går du igenom bilderna, om och om igen. Ta bort sånt som du inte kan förstå hamnade där och gör om processen tills du till slut natuligt tar ett beslut som kommer känns så självklart. Även om du har en klar bild över hur du vill ha det så är det bra att göra detta. Jag hann ändra mig 4 gånger helt om innan jag landade i den dukningen som vi hade. Försök även ha tid så att beslutet hinner landa och kännas bra ihop med andra beslut ni tar.

Bloggar
Blogga själv, du tänker bättre när du skriver ner idéer och får samtidigt feedback tillbaka av andra. Du märker snabbare om idén är bra eller dålig. Kanske den till och med utvecklas. Nästan ännu viktigare, läsa andras bloggar. Du får så mycket inspiration och idéer att stjäla rakt av eller utveckla.

Budget
Om du har massor av pengar att spendera blir det så klart enklare att få till ett drömbröllop. Men det går även med småmedel. Viktigast av allt är att vara ute i god tid. Namnet bröllop gör att det mesta blir dyrare och tidbrist gör inte saken bättre. För att få en lyxig känsla över bröllopet bestämde vi oss för fyra saker som var väldigt viktigt för oss.
1, Mitt utseende (hår/make)
2, Bröllopsmiddagen
3, Festkänsla
4, Bröllopsnatten

Dessa punkter fick kosta lite de dem gjorde. Därefter fick andra saker lägre prio och vissa saker blev bortprioriterad. Bättre att satsa på några saker helhjärtat än att ha massor och att inget känns klockrent. Det är bra om man redan innan budgeten vet vad som är viktigast.

Toastpar
Var så lite delaktig i planeringen av middag och fest som möjligt. Gå igenom EN gång med ert toastpar hur ni ser middagen och festen. Berätta om det är något som är viktigare och om talen kanske ska ligga mellan måltiderna eller om det är okej att ligga när man äter. När ni sedan gjort detta - SLÄPP DET. Se till att ni har ett toastpar som ni kan lita på och låt dem hjälpa er att kunna njuta. Om du blir för delaktig kommer du märka så fel som inte går enligt schemat och därmed inte kunna slappna av och bara njuta.

Dubbelkolla
Dubbelkolla alla bokningar ca 1 månad innan så du inte får en chock under bröllopsveckan, eller än värre - BRÖLLOPSDAGEN

Bröllopshelgen
När det så väl är dags för er helg bör du ha följande till hands (detta är riktat till alla brudar, sorry brudgummar - ni får leta vidare)

Panik-kit
Lakan
Människor som får dig att tänka på annat
Släpp tiden och låt en tärna ha koll åt dig - ta emot dagen som den är. Nu kan du ändå inget ändra
Kladdfri mat som man kan småäta på underdagen

Tack alla underbara för att ni förgyllt min resa hit under så många månader. Jag kommer naturligtvis återkomma med bilder när vi fått dem. Och även om min resa är slut är din inte det och jag kommer hänga kvar tills er stora dag har varit här.

Kram

POSTAT 2012-04-24 20:31:20

Bröllopshelgen del 4 - Festen

När vi tagit emot hyllande risregn och kramar från alla gästerna var det dags för den jobbigaste delen på hela dagen. Utomhusfotografering i ett blåsigt och kyligt aprilväder iklädd halsterneck klänning.

Vi började med att ta bilder med barnen på kyrktrappan innan vår barnvakt fick åka hem till mina föräldrar med dem. Linnéa frös så och låg under en kavaj i väntan på att alla gästerna skulle lämna kyrkan. William fick ha på sig delar av overallen för han frös han med.

Därefter var det dags att fotas med brudföljet, vilket inte det heller blev någon lång historia. Vi försökte få med stora delar av kyrkan, väntar med spänning på bilderna som kommer om några veckor.

När sedan våra syskon också fick gå in i värmen begav vi oss till ängen bredvid kyrkan för mer fotograferingsplatser. Vid det här laget har jag tappat känseln i armarna och leendet har fastnat i ansiktet. Efter lite olika vinklar och bakgrunder är vi således klara vi med och vår fotograf är nöjd. Har inte sett några bilder från henne än men av de bilder vi fick efter provfotograferingen kan jag varmt rekommendera henne. Hon heter Lina Lyckelin och har precis kommit igång med fotograferingen på heltid.

Vi går lite långtsamt mot Mathiasgården för att Lina ska kunna förvarna att vi är på G. När vi anländer till lokalen har Linnéa kastat ut blomblad hela vägen från ytterdörren till mingeldelen där alla är samlade. Vi får varsitt glas bubbel och vårt toastpar utbringar en skål för oss. Därefter blir det lite mingel och jag hinner nästintill att prata med alla gästerna innan toastmadame annonserar att det är dags att gå till bords.

Middagen började med en underbar skagenröra som serverades i en tunnbrödkorg och toppad av lite dill och citron. Såå himla god. Till de serverades ett tyskt vitt vin, Reisling 50° Parallell närmare bestämt. Mycket gott som jag varmt kan rekommendera. Är ingen vitt vins älskare så det är ett riktigt bra betyg att det var gott. :)

Innan varmrätten serverades höll min pappa kvällens första tal, en tal som blandades mellan känslor och humor. Han konstaterade att T en dag bara var där. Han kan inte säga när, men han är en självklarhet. Tätt därefter kom Ts äldsta bror och bestman som hade ett ännu mer känsligt tal. Han talade om ett krismöte i familjen som hölls i höstas, ett möte som T inte visste för han var inte med. Anledningen var att lillebror skulle gifta sig först. Han konstaterade även att T gärna utför uppsatta planer och att jag gära bidrar med att göra planerna..??!?! Vad han nu mernar med det - någon som förstår vad han kan fått det ifrån?! ;)

Varmrätten bestod av Oxfilé som verkligen var perfekt tillagad. Till de serverades potatispuré med cheddar, klyftpotatis, beanisesås och rödvinsås. På köttet låg också ett antal hericort verts. Såå gott. Ska du ha fest i Stockholm och behöver en bra kock kan jag verkligen rekommendera hon som hjälpte oss. Hör av er i så fall så förmedlar jag kontakten vidare!

Direkt efter varmrätt gick T iväg för att hämta en sak, varpå det frenetiskt börjar klinga i glasen när han lämna matsalen. Samtliga killar i lokalen rusar i kö för att pussa mig på kinden. En aktion jag inte var beredd på. Detta upprepades många gånger under kvällen och tjejerna bad mig lämna för att de också skulle få chansen att pussa lite. :)

Min lillasyster höll tal där hon avslöjade att de tidigare trodde att vi skulle annonsera bröllop men det var då att T fått nytt jobb. Hahah den tanken slog oss aldrig. Hon var även så snäll att ge min konstnärliga tavla av T också. Mer tal av både väntade och oväntade innan det var dags för efterrätten. Cheesecake med passion och en botten gjord på digestivekex och pepparkaka. Till den serverades en utsökt hallonsås. Var vid den här tidpunkten så mätt att delar av efterrätten fick åka ut i köket igen - tyvärr. :(

Mer tal och sen körde vårt toastpar igång. Först var det skoleken. T körde flera hittepå svar medan jag var totalt ärlig rakt igenom. Det gjorde att vi ibland svarade lite olika trots att jag svarade med sanningen. :)

Sen var det dags för blindtest. Kunde T hitta min vad var frågan. Fem "tjejer" ställde sig i kö. Nr 1 och 2 dissades direkt (ska tilläggas att jag var nr 2). Nr 3 var osäker och det blev ett pass (här kan tilläggas att nr 3 var Andrea....s, vår toastmaster). Till slut landade valet på nr 5 som var bestmans sambo. Illa!!

Satte mig vid bordet men inte skulle jag få komma undan. Nu var det dags för RUMPOR. 5 killar ställer upp med sina rumpor i vädret. En rumpa, Två rumpor och OJJJ rumpa nummer 3 spänner sig när mina händer landar på den. Inget jag är beredd på, varpå jag utbrister ojdå! Efter de två sista rumprona återgår jag till rumpa nr 2 och min nybilvne man. Någon i familjen måste ju ha rätt och i vanlig ordning är det JAG. :D

När alla tal och lekar är klara och vi haft lite paus så är det dags för tårta med avec. Mycket god tårta, måste varit en klok människa som kommit på den kombon. Ja just det, det var ju mitt bidrag som vann. :)

Middagen avslutas med prisutdelning till vinnare av korsord och bingo. Två tröstpriser blev det också. Vinsterna var följande:
Picknikbag samt en inbjudan om att bjuda oss på picknick
Stekspade samt en inbjudan om att bjuda oss på 3-rätters (Ts brorsdotter vann och menyn kommer vara omelett, blodpudding och fattiga riddare)
Pannkaksmix samt en inbjudan att bjuda oss på brunch
Sockerkaksmix samt en inbjudan att bjuda oss på fika i solen

Nu var det så dags för kvällens höjdpunkt - brudvalsen. Den gick väl ganska bra förutom att T skulle envisas med att gå framåt och att jag då klev på min klänning. Sedan blev det PARTY. Alla dansade och hetast var utan tvekan min mamma som T mer eller mindre supit under bordet genom att fylla på vin i hennes glas utan hennes vetskap. :) Alla hade så roligt och vi hade gärna stannat längre. Sean, den förste banan blev kvällens sista dans och därefter väntade taxin utanför som skulle ta oss tillbaka till kungsbron hotell och vårt bubbel bad. Vad klockan var när vi däckade i sängen har jag ingen aning om, men gott sov jag den natten/morgonen i alla fall.

POSTAT 2012-04-24 11:04:27

Brudbuketten

Glömde ju bort att nämna något om brudbuketten.

Såg den för första gången hos fotografen. Var lite nervös för att den inte riktigt skulle uppfylla mina förväntningar. Hade liksom en sån klar blid i huvudet och på nått sätt var buketten viktigare än jag trott. Därför blev jag så glad när buketten var BÄTTRE än jag hade föreställt mig att den skulle vara. Den var så perfekt, så vacker och matchade helheten på allt så underbart.

Den är så underbar att jag seriöst har börjat överväga en konservering. Dock är det riktigt dyrt och jag är inte säker på om det är värt alla dem pengarna. Kanske blir en egen konservering som jag googlade mig till. En glasburk. Vi får se. Men den var perfekt i lördags vilket som.

Mitt hetaste tips här är nog att välja mellan klänning och bukett. Om du satsar stenhårt på båda tar dem liksom ut varandra lite grann. Välj utefter din personlighet och de ledord som du jobbar efter i din planering.

POSTAT 2012-04-24 10:12:33

Bröllopshelgen del 3 - NU KÖR VI!

Vi plockar alltså upp T på Kungsbron och tar oss via Klarastrandsleden utpå E4:an och vidare in på E18. Vårt första stopp blir Arninge centrum och närmare bestämt Arninge floristerna som till slut vann mitt förtroende för brud- och tärnbuketten. Då min tärna redan har tagit på sig sin klänning får T gå in och hämta buketterna. Kan verkligen rekommendera dem, tjejen i butiken hade varit lite orolig och nära på att ringa för att se så att vi inte glömt bort blommorna. :)

Efter en lååång väntan, vi är nu lite stressade för att hinna vidare så lämnar vi Arninge vid 14.20. 14.30 svänger vi in på uppfarten till fotografen. Vi har valt att göra vår stora fotografering hos Sofina bilder i Täby Kyrkby. Sofia som fotografen heter har studion i sin källare och vacker natur utanför. Klockrent! Hon är riktigt duktig och vi har ett antal gånger varit där med barnen. Vi är nu hennes i en timme och hon åker fram och tillbaka upp på den pall hon står på medan hennes man justerar blixtrar och kommer med förslag. De två är riktigt roliga att höra på.

Gör si, gör så, ta där och vinkla så. Luta er framåt, blunda, kyss, se arg ut. Ja kommandona var många, stundtals märkliga men de bilder vi fick se så var den toppen. S fick hålla tiden och vi avslutade vår timme med ett antal utomhus bilder mot en gul och vacker åker. Längtar efter att få se bildena.

Nu har vi då dokumentera hur vi ser ut och det är dags att krångla sig in i bilen igen. Och jag säger bara dubbelunderlakan - it´s the shit alltså!

Vi ligger nu väldigt bra till eftersom vi lämnar fotografen ca 10 minuter innan schemat och anländer till kyrkan och mathiasgården 16.45. Och tur var väl det för vi hinner inte så mycket mer än att komma in och heja på mina föräldrar, vår kock Carina och sedan börja prata med de två tjejerna som ska servera innan gästerna börjar anlända. Gömmer oss i matsalsdelen inne i festlokalen och går igenom de sista med serveringstjejerna och sen är det bara att vänta.

En annan sak som är ett konststyck med klänningen är det här med naturliga behov på toan. Tips nr 1: Se till att ha tid på dig när du behöver gå och det är många lager och kvadratmetrar tyg att hålla redan på. Medan vi väntar blir behovet allt större att gå, men gästerna håller sig envis kvar i lokalerna. Efter många stunder och lite mer väntan lämnar alla gästerna mathiasgården för att bege sig till andra sidan parkeringen och Vallentuna kyrka.

Vi skyndar oss på toan för att sedan gå upp mot kyrkan vi också. Alla har samlats och prästen väntar på oss i förkammaren. Mamma ger tecken att alla är redo inne i kyrksalen och koordinatorn ger tecken att ringa i klockorna och orgeln börjar strax efter att spela. Nu ler jag upp till månen, benen skakar som asplöv och hjärtat slår i 190/sek. Nu börjar vi gå.

Linnéa börjar men blir väldigt blyg så hon går bredvid Tommy hela vägen ner till första raden där mina föräldrar sitter. Där hon hoppar in. Jag och Tommy fortsätter fram till altaren och min tärna och T bestman ställer sig en bit bredvid oss och sist kommer prästen. Det blir en lång tystnad innan första psalmen kommer igång.


Här står vi då 16.30 den 21 april och vigseln har precis börjat.

Vigseln flyter på och snart har vi förklarts man och hustru. Efter sista psalmen lämnar prästen lite ord på vägen. Han pratar bland annat som Carpe diem - fånga dagen, men även om att ta emot dagen lie som den kommer. En aningens mer kravlös enligt honom. Sen är det dags för, enligt min mening, vigselns höjdpunkt. Vi vänder oss om och utgångsmarschen börjar spela. Det blir lite skratt men versionen är väl kanske inte den bästa så några blir lite osäker på om det verkligen är den. Men jag och T skrattade i alla fall gott.

När vi kommer ut i förkammaren igen smiter vi in i jungfrukammaren medan alla gästerna går ut och väntar vid kyrktrappan. När alla är ute öppna koordinatorn dörren till oss och sedan kyrkporten ut där alla väntar med sina rispåsar. Det var mycket ris vill jag lova. Det verkade som det aldrig vill ta slut. Svärmor har en liten egen teknik då hon mer hällde riset innanför klänningen än att kasta.

NU ÄR VI DÅ HERR OCH FRU LUNDERG.

Fortsättning följer..

  1 2 > SISTA SIDAN (27)