BröllopsGuiden

Zarios

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2012-04-24 20:31:20

Bröllopshelgen del 4 - Festen

När vi tagit emot hyllande risregn och kramar från alla gästerna var det dags för den jobbigaste delen på hela dagen. Utomhusfotografering i ett blåsigt och kyligt aprilväder iklädd halsterneck klänning.

Vi började med att ta bilder med barnen på kyrktrappan innan vår barnvakt fick åka hem till mina föräldrar med dem. Linnéa frös så och låg under en kavaj i väntan på att alla gästerna skulle lämna kyrkan. William fick ha på sig delar av overallen för han frös han med.

Därefter var det dags att fotas med brudföljet, vilket inte det heller blev någon lång historia. Vi försökte få med stora delar av kyrkan, väntar med spänning på bilderna som kommer om några veckor.

När sedan våra syskon också fick gå in i värmen begav vi oss till ängen bredvid kyrkan för mer fotograferingsplatser. Vid det här laget har jag tappat känseln i armarna och leendet har fastnat i ansiktet. Efter lite olika vinklar och bakgrunder är vi således klara vi med och vår fotograf är nöjd. Har inte sett några bilder från henne än men av de bilder vi fick efter provfotograferingen kan jag varmt rekommendera henne. Hon heter Lina Lyckelin och har precis kommit igång med fotograferingen på heltid.

Vi går lite långtsamt mot Mathiasgården för att Lina ska kunna förvarna att vi är på G. När vi anländer till lokalen har Linnéa kastat ut blomblad hela vägen från ytterdörren till mingeldelen där alla är samlade. Vi får varsitt glas bubbel och vårt toastpar utbringar en skål för oss. Därefter blir det lite mingel och jag hinner nästintill att prata med alla gästerna innan toastmadame annonserar att det är dags att gå till bords.

Middagen började med en underbar skagenröra som serverades i en tunnbrödkorg och toppad av lite dill och citron. Såå himla god. Till de serverades ett tyskt vitt vin, Reisling 50° Parallell närmare bestämt. Mycket gott som jag varmt kan rekommendera. Är ingen vitt vins älskare så det är ett riktigt bra betyg att det var gott. :)

Innan varmrätten serverades höll min pappa kvällens första tal, en tal som blandades mellan känslor och humor. Han konstaterade att T en dag bara var där. Han kan inte säga när, men han är en självklarhet. Tätt därefter kom Ts äldsta bror och bestman som hade ett ännu mer känsligt tal. Han talade om ett krismöte i familjen som hölls i höstas, ett möte som T inte visste för han var inte med. Anledningen var att lillebror skulle gifta sig först. Han konstaterade även att T gärna utför uppsatta planer och att jag gära bidrar med att göra planerna..??!?! Vad han nu mernar med det - någon som förstår vad han kan fått det ifrån?! ;)

Varmrätten bestod av Oxfilé som verkligen var perfekt tillagad. Till de serverades potatispuré med cheddar, klyftpotatis, beanisesås och rödvinsås. På köttet låg också ett antal hericort verts. Såå gott. Ska du ha fest i Stockholm och behöver en bra kock kan jag verkligen rekommendera hon som hjälpte oss. Hör av er i så fall så förmedlar jag kontakten vidare!

Direkt efter varmrätt gick T iväg för att hämta en sak, varpå det frenetiskt börjar klinga i glasen när han lämna matsalen. Samtliga killar i lokalen rusar i kö för att pussa mig på kinden. En aktion jag inte var beredd på. Detta upprepades många gånger under kvällen och tjejerna bad mig lämna för att de också skulle få chansen att pussa lite. :)

Min lillasyster höll tal där hon avslöjade att de tidigare trodde att vi skulle annonsera bröllop men det var då att T fått nytt jobb. Hahah den tanken slog oss aldrig. Hon var även så snäll att ge min konstnärliga tavla av T också. Mer tal av både väntade och oväntade innan det var dags för efterrätten. Cheesecake med passion och en botten gjord på digestivekex och pepparkaka. Till den serverades en utsökt hallonsås. Var vid den här tidpunkten så mätt att delar av efterrätten fick åka ut i köket igen - tyvärr. :(

Mer tal och sen körde vårt toastpar igång. Först var det skoleken. T körde flera hittepå svar medan jag var totalt ärlig rakt igenom. Det gjorde att vi ibland svarade lite olika trots att jag svarade med sanningen. :)

Sen var det dags för blindtest. Kunde T hitta min vad var frågan. Fem "tjejer" ställde sig i kö. Nr 1 och 2 dissades direkt (ska tilläggas att jag var nr 2). Nr 3 var osäker och det blev ett pass (här kan tilläggas att nr 3 var Andrea....s, vår toastmaster). Till slut landade valet på nr 5 som var bestmans sambo. Illa!!

Satte mig vid bordet men inte skulle jag få komma undan. Nu var det dags för RUMPOR. 5 killar ställer upp med sina rumpor i vädret. En rumpa, Två rumpor och OJJJ rumpa nummer 3 spänner sig när mina händer landar på den. Inget jag är beredd på, varpå jag utbrister ojdå! Efter de två sista rumprona återgår jag till rumpa nr 2 och min nybilvne man. Någon i familjen måste ju ha rätt och i vanlig ordning är det JAG. :D

När alla tal och lekar är klara och vi haft lite paus så är det dags för tårta med avec. Mycket god tårta, måste varit en klok människa som kommit på den kombon. Ja just det, det var ju mitt bidrag som vann. :)

Middagen avslutas med prisutdelning till vinnare av korsord och bingo. Två tröstpriser blev det också. Vinsterna var följande:
Picknikbag samt en inbjudan om att bjuda oss på picknick
Stekspade samt en inbjudan om att bjuda oss på 3-rätters (Ts brorsdotter vann och menyn kommer vara omelett, blodpudding och fattiga riddare)
Pannkaksmix samt en inbjudan att bjuda oss på brunch
Sockerkaksmix samt en inbjudan att bjuda oss på fika i solen

Nu var det så dags för kvällens höjdpunkt - brudvalsen. Den gick väl ganska bra förutom att T skulle envisas med att gå framåt och att jag då klev på min klänning. Sedan blev det PARTY. Alla dansade och hetast var utan tvekan min mamma som T mer eller mindre supit under bordet genom att fylla på vin i hennes glas utan hennes vetskap. :) Alla hade så roligt och vi hade gärna stannat längre. Sean, den förste banan blev kvällens sista dans och därefter väntade taxin utanför som skulle ta oss tillbaka till kungsbron hotell och vårt bubbel bad. Vad klockan var när vi däckade i sängen har jag ingen aning om, men gott sov jag den natten/morgonen i alla fall.