BröllopsGuiden

Zarios

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2012-04-25 14:30:40

Så får du ditt drömbröllop

Avslutningsvis i denna blogg tänkte jag komma med tips, råd och knep för att få ett drömbröllop med eller utan stor budget!

Planering
Börja någonstans mellan 9-18 månader. Börja med det stora stenarna. Kyrka, lokal, budget och gästantal. Om du har en mer strikt budget är det väldigt bra att först bestämma antalet gäster ni vill ha och sedan jobba utefter det. För att det inte ska bli för många bara för att.

När de stora besluten är taget gör du upp en planering. När är deadline för allt ifrån klänning, bokning av hår, beslut om dekoration, inbjudning och osv. Var så detaljerad som möjligt redan här och försök göra en jämn fördelning mellan månaderna. Har ni en tajtare budget kan det vara bra att lägga vissa stora inköp som ringar, klänning och dryck tidigt. För hur man än planerar blir det vissa sista minuten köp där på slutet.

Tema
Det blir lättare att ta beslut om ni jobbr efter ett tema. Det kan vara färger, årtal, stil eller ord. Jag jobbade utefter personligt och sedan grön, brun och vit. Du får lättare en röd tråd och ett beslut kan automatiskt göra att andra beslut bara blir. Ta dig verkligen tid att bestämma detta för det blir svårare att ändra dem än att ändra på beslut under den.

Scanna marknaden
Börja leta runt på google, i böcker och i bloggar efter bilder. Skapa en mapp på datorn som du döper till tex bröllop och gör sedan undermappar för varje detalj. Jag har haft klänning, hår, ringar, make, brudbukett, blommor, bordsdekoration, naglar och övrigt. Spara ner alla bilder som du kan hitta som känns rätt för er som personer, ert tema eller omgivningen som ni ska vara i. Strunta i om det blir spretigt nu. Gillar du det - Spara. Håll på så i några månader så fort du hittar någon bild.

När det sedan är dags att börja ta beslut i en fråga går du igenom bilderna, om och om igen. Ta bort sånt som du inte kan förstå hamnade där och gör om processen tills du till slut natuligt tar ett beslut som kommer känns så självklart. Även om du har en klar bild över hur du vill ha det så är det bra att göra detta. Jag hann ändra mig 4 gånger helt om innan jag landade i den dukningen som vi hade. Försök även ha tid så att beslutet hinner landa och kännas bra ihop med andra beslut ni tar.

Bloggar
Blogga själv, du tänker bättre när du skriver ner idéer och får samtidigt feedback tillbaka av andra. Du märker snabbare om idén är bra eller dålig. Kanske den till och med utvecklas. Nästan ännu viktigare, läsa andras bloggar. Du får så mycket inspiration och idéer att stjäla rakt av eller utveckla.

Budget
Om du har massor av pengar att spendera blir det så klart enklare att få till ett drömbröllop. Men det går även med småmedel. Viktigast av allt är att vara ute i god tid. Namnet bröllop gör att det mesta blir dyrare och tidbrist gör inte saken bättre. För att få en lyxig känsla över bröllopet bestämde vi oss för fyra saker som var väldigt viktigt för oss.
1, Mitt utseende (hår/make)
2, Bröllopsmiddagen
3, Festkänsla
4, Bröllopsnatten

Dessa punkter fick kosta lite de dem gjorde. Därefter fick andra saker lägre prio och vissa saker blev bortprioriterad. Bättre att satsa på några saker helhjärtat än att ha massor och att inget känns klockrent. Det är bra om man redan innan budgeten vet vad som är viktigast.

Toastpar
Var så lite delaktig i planeringen av middag och fest som möjligt. Gå igenom EN gång med ert toastpar hur ni ser middagen och festen. Berätta om det är något som är viktigare och om talen kanske ska ligga mellan måltiderna eller om det är okej att ligga när man äter. När ni sedan gjort detta - SLÄPP DET. Se till att ni har ett toastpar som ni kan lita på och låt dem hjälpa er att kunna njuta. Om du blir för delaktig kommer du märka så fel som inte går enligt schemat och därmed inte kunna slappna av och bara njuta.

Dubbelkolla
Dubbelkolla alla bokningar ca 1 månad innan så du inte får en chock under bröllopsveckan, eller än värre - BRÖLLOPSDAGEN

Bröllopshelgen
När det så väl är dags för er helg bör du ha följande till hands (detta är riktat till alla brudar, sorry brudgummar - ni får leta vidare)

Panik-kit
Lakan
Människor som får dig att tänka på annat
Släpp tiden och låt en tärna ha koll åt dig - ta emot dagen som den är. Nu kan du ändå inget ändra
Kladdfri mat som man kan småäta på underdagen

Tack alla underbara för att ni förgyllt min resa hit under så många månader. Jag kommer naturligtvis återkomma med bilder när vi fått dem. Och även om min resa är slut är din inte det och jag kommer hänga kvar tills er stora dag har varit här.

Kram