BröllopsGuiden

Zarios

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2012-04-23 19:59:01

Bröllopshelgen del 2 - bröllopsdagens förberedelser

Nu kommer en del som ni kanske mer lägtar att få höra om. Hur jag går från att se ut såhär:

Till att se ut såhär:

Natten till den 21 april var som tidigare nämnt ingen rolig historia. Vaknade med värdens ryck av ljuset som strålade in mellan gardinerna på hotellrummet. FAN jag har försovit mig var min första och enda tanke och jag bokstavligen slänger mig på mobilen för att se hur illa det är. Vad står klockan på då? JO, 03.12!

Lägger mig ner men om ni någon gång varit med om att vakna med den tanken så vet ni att det är inte så att John Blund står vid huvudkudden när man lägger sig igen. Somnade till och från och tittade förmodligen på klockan tjugo gånger mellan 03.12 och 05.25 när jag gav upp. Surfade lite på facebook och aftonbladet innan jag vid sex snåret la mig närmare T som visade sig också vara vaken.

06.20 sitter vi i ett bubblande badkar och skrattar åt att vi inte ligger i sängen och sover de 40 minutrarna som vi faktiskt kunde göra. Vi badar tills larmet på mobilen går igång 07.00. Duscha och kläder på. Underkläderna för dagen kommer på direkt och över dem tar jag på min ett par jeans och en munktröja. Och här kommer första tipset; KOM IHÅG ATT HA TRÖJOR SOM INTE TAS AV VIA HUVUDET!

7.30 går vi ut till hotellfrukosten. Här ska tankas energi till tusen så att jag står mig hela dagen utan att svimma. Ja så var min plan i alla fall. Plocka på mig, mackor - i många plural, ägg, yoghurt med musli, juice och ja allt man kan hitta på en hotellfrukost. Hur gick det me den undrar ni säkert. Nja, en liten macka, ett ägg och lite jucie. Allt detta för fyndpriset 95 KRONOR. Som hittat. Så här kommer tips nummer TVÅ; SMÅÄT UNDER HELA DAGEN FÖR DET ÄR SVÅRT ATT ÄTA!

8.10 kommer Sofia till hotellet och jag vinkar av min M2B och vi beger oss till frisören i Vasastan. Runt 8.20 anländer vi och börjar omgående med mitt hår. Vi snackar en massa skit och nervositeten rinner liksom lite av. Frissan och min syster lyckas få mig på andra tankar. Tips nummer TRE: HA BRA MÄNNISKOR RUNT DIG SOM FÅR DIG ATT TÄNKA PÅ ANNAT ÄN DET SOM ÄR PÅ G.

81 hårnålar, 11 pärlor och 1 stor hårspraysflaska senare är mitt hår klart vid 11.45. Alltså 3 timmar och 15 minuter senare. Lite stressad måste jag erkänna att jag då blir då jag ska bli sminkad, äta, klä på mig och Sofias hår ska fixas innan vi måste åka 13.30 SENAST! Tips nr FYRA: Se till att ha GOD tid på er hos frissan. Bättre att ha en timme extra än en för lite.

Make upen går snabbare och vid 12.30 är jag klar. Får lite panik för andra gången nu. Ögonskuggan är väldigt stark och frissan märker direkt att jag inte helt är nöjd. Hon frågar om jag tycker det är mycket vilket jag tycker. Hon lugnar mig med att det kommer lägga sig. Så jag sätter mig med min toastmadame som anslöt sig till oss vid elvasnåret.

När pajen är nedtryckt, bokstavligen nertvingad för nu är jag nervös igen, besöker jag toan och sen är det dags att klä på sig. Nu börjar benen skaka lite lätt och magen knyter en hårdknut i magen. NU ÄR JAG REDO ATT GIFTA MIG! Gåshuden reser sig och jag går ut till min syster och frisören som precis avslutat hennes hår.

Nu ser jag mig själv i helfigur för första gången. Och jag ska inte sticka under stolen med att jag för första gången känner mig som världen vackraste. Får kämpa lite för att hålla tårarna tillbaka - vill ju inte sabba make upen! Läpparna fylls i med läppstift och läppglans och sen är det bara betalningen kvar.

13.40 lämnar vi Sigtunagatan, 10 minuter senare än planerat men det är en konst att stiga in i en bil med brudklänning vill jag lova. TIPS NUMMER FEM: Ta med ett dubbelunderlakan att svepa in er i så att ni inte råkar komma åt bilen med klänningen eller att den hamnar på golvet i bilen. Det här är ett mycket hett tips vill jag lova!

Vi hämtar upp T på vid hotellet och beger oss norrut för att föreviga oss i både bild och i äktenskap. Fortsättning följer...

 

POSTAT 2012-04-23 17:42:30

Bröllopshelgen del 1 - dagen innan

Det är så mycket att berätta så jag får nog dela upp det i flera inlägg så att jag orkar skriva och ni läsa.. :) Vi börjar med dan för dan - Fredag den 20 april 2012.

Vaknade strax innan åtta och låg och drog mig lite i sängen inför allt som skulle ske denna dag. Surfade runt på mobilen och kollade sedan mailen. Hade dagen innan skickat en fråga till tjejen vi skulle hyra stolsöverdrag ifrån om det var ok att T hämtade upp dem runt lunch på fredagen. Hade fått svaret att vi kunde hämta dem efter kl 19!!! Shit, det var ju på tok för sen då jag sett till att få tillgång till lokalen redan på dagen.

Hoppade upp ur sängen och ner för trappan - bokstavligen. Letade reda på numret till henne och ringde genast upp henne. Hon skulle åka hemifrån kl 9 och nu var klockan 8.08. Sa att vi kommer innan nio och la på. T fick slänga på sig kläderna och kasta sig i bilen. 40 minuter, ett uttag och en tankning senare är T i Jakobsberg och ringer på hennes dörr. Puuhh.. Kunde blivit värsta katastrofen!

När T sedan kommer hem äter han lite frukost och sedan börjar vi packa bilen med saker som ska till lokalen. Vi har som tur var nära till kyrkan eftersom vi fick köra tre vändor för att få med all dryck och dekoration som skulle med.

När allt var på plats i Mathiasgården gick jag och William in till centrum för att möta upp min älskade vän och toastmadame E för lite lunch. Lite skitsnack att praktiska detaljer avverkades innan vi begav oss upp till festlokalen.

Klockan är nu 13.08, visst har vi varit effektiva?!, när vi kommer in i Mathiasgården. Vi börjar röja upp inne i den del som ska förvandlas till matsal. Bord bärs bort och stolar placeras vid väggarna staplade på varandra. Jag och min tärna dukade borden, E knöt stolsbanden och T vaktade barnen. :) När matsalen var klar övergick vi til mingeldelen och T kopplade in ljudet för musiken. 17.00 var vi klara och låste och larmade.

Vi begav oss in mot stan efter att vi lämnat barnen hos mamma och pappa. Min syster körde oss och jag hade berättat för henne att jag bytt hotell. Istället för Clarion Sign som vi bokat hade jag lagt till en natt i sviten. Till Ts förvåning åkte vi förbi Olof Palmesgata och fortsatte mot Sergels torg och Cityterminalen. En mycket uppskattad överraskning.

Väl inne på hotellet tappade vi upp bubbelbadet, startade bastun och korkade upp bubblet. Sedan badet vi en lång stund medan vi åt choklad, jordgubbar och drack bubbel. Bastade och sedan gjorde vi i ordning oss för att äta middag.

Vi hamnade på en restaurang på Kungsgatan och åt mycket goda hamburgare. Tanken var att vi skulle äta efterrätt men ingen av oss orkade det. Så vi tog oss tillbaka till hotellet och däckade i sängen ganska omgående. Tur var väl det för det var ingen god natt sömn som väntade..

Imponerad av dig som orkade läsa hela vägen hit. Återkommer till historian lite senare. :)

POSTAT 2012-04-22 15:53:37

Lundberg, FRU Lundberg

Nu kan jag titulera mig fru, hustru, ja kärt barn har många namn.

Hade en UNDERBAR dag igår. Den blev till och med bättre än jag hade förväntat mig. Jag nöjt så mycket och släpte verkligen på all kontroll. Prästen pratade om carpe diem och det gjorde jag verkligen.

Lovar att komma med en bättre redogörelse till veckan, men en sak kan jag lova er. Ni har en helt otrolig dag framför er. Blir nästa lite avis att ni har den kvar!

POSTAT 2012-04-21 08:01:06

Nu är min dag här

Ligger på hotellsängen och väntar på att min syster tillika tärna ska komma. Om dryga halvtimman ska vi vara hos frissan. Nerverna är nu utanpå och jag vaknade halv sex. Strax efter sex började jag och T att bubbla här på rummet.

Allt gick smidigt igår och vi avslutade dagen med bubbel, jordgubbar och choklad i bubbelbadet och god middag på stan.

Frukosten idag var svårt att få ner. Men jag klarar mig nog.

NU KÖR VI, nu ska jag gå och gifta mig!

POSTAT 2012-04-20 08:26:51

Naglar - check

Igår vid halv elva komma jag äntligen hem från C. Köer dit, till förbannelse, och några pauser för barnen så blev naglarna klara till slut. Blev toppen. Dock är jag extremt ovan och bara det här inlägget tar lite tid att skriva eftersom jag annars alltid använder fingertopparna.. :)

Nu gäller det att vara primadonna så jag inte sabbar dem.

BEFORE extreme makeover:

 

AFTER

POSTAT 2012-04-19 15:35:59

Kontrollgen i arv

Blir lite uppdateringar idag, använder bloggen som en dagbok så jag kan skriva ut och spara alla tankar, känslor och alla fina kommentrarer under resans gång i någon form av bok. Så dokumentationen av dagen fortsätter.

Vi var som ni vet och handlade i förmiddags och jag hade naturligvis med mig mitt älskade block med alla inköpslistor och to-dos. Linnéa verkar vara min för så här såg det ut när vi var inne på överskottsbolaget.

Tror hon har en liten planerande gen i sig hon också. Hon mumlade prickade av och kollade om kring så där lite fundersamt som jag säkert gör jag med.

Väl hemma packade vi om och nu är allt klart för att fraktas till festlokalen i morgon. Just nu står allt i sina kartonger här hemma, ser lite stökigt ut - trots att vi nyss städade. Eller vad säger ni?

Nu har jag precis bytt om och är redo att åka till C för extreme nagel-makeover. Se om hon har magiska fingrar för det är ingen lätt uppgift kan jag meddela att ta sig an mina mammalediga naglar.

Ha en trevlig torsdagskväll allihop!

POSTAT 2012-04-19 09:10:07

TVÅ dagar kvar..

Nu har vi två hektiska dagar kvar sen är det vår dag. Ryser bara jag skriver det och att tänka är så märkligt. Om tre dagar är 10 månaders planering över. Konstig känsla är bara förnamnet.

Idag ska vi hinna med massor. Förmiddagen kommer vi tillbringa i Arninge på ÖB, Bolaget och ICA för att handla det sista. Senast lunch måste vi vara hemma igen så vi hinner kasta i oss lite lunch innan eftermiddagspasset börjar. Den bjuder på städning och bäddning av gästers sängar. Dagens andra pass avslutas vid halv fyra då min syster kommer och löser av oss. T ska då in till hornstull för att möta upp sin bestman och tillsammans ska de hämta ut sina kläder. För att vi inte ska behöva bry oss om kläderna så kommer T sedan köra hem D till Nacka innan han kommer hem och löser av här hemma igen.

Själv åker jag till Strängnäs och Stallarholmarna för att vara exakt. Där ska mina småbarnsmamma-naglar bli vackra brudnaglar i fransk manikyr-stuck. Gissar att jag kommer fastna i köerna så det blir nog en sen kväll. Tur att det är Ts natt med barnen i natt så jag kan ladda om inför morgondagens målgång.

Hoppas ni alla får en toppen dag. Nu ska jag slänga mig i bilen och åka. Familjen stampar i hallen.

POSTAT 2012-04-19 07:57:50

Spellista

Vår spellista är helt klart och som jag nämnde är det en salig blandning, en riktigt gott och blandad med en gemensamnämnare - det går att dansa till allt. Håller just nu på att lyssna igenom så att ordningen känns bra och att inte alla likadana kommer på en gång. Har kastat in en låt som enligt min vän E ska vara hennes och hennes mans låt, men ingen av dem kommer ihåg vilken det är så den kommer nog bringa skratt hos dem. :)

POSTAT 2012-04-18 15:18:03

PANIK-kit

Nu snackar vi detaljplanering deluxe. De senaste dagarna har jag fixat och packat mitt PANIK-kit. Där har jag allt jag kan tänkas behöva om något med utseende förändras till de sämre. Känns väldigt skönt att den nu är helt redo att bäras på av min tärna.

För er som är intresserad innehåller mitt PANIK-kit följande:

Till håret:
Hårnålar
Hårspray

Till ansiktet:
Puder
Rouge
Ögonskugga
Eyelineer
Mascara
Läppglans (Ligger högst upp)

Till naglarna:
Nagelfil
Vit lack

Till klänningen:
Extra pärlor
Vit sytråd
Nål

Allt är packat i en mycket fin och söt väska. Har tyvärr ingen bild på den i skrivande stund men lovar att återkomma till den ikväll.

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (27)