BröllopsGuiden

LisPat

« Maj 2022 »
TI ON TO FR
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2011-03-19 23:40:40

Världen rasar och jag planerar bröllop!

Hela huset sover och jag sitter som vanligt framför datorn för att leta inspiration för bröllopet. Just nu har jag snöat in på bröllopsfoton och föröker övertala mig själv och min sambo om att den svindyra fotografen jag hittat verkligen är värd pengarna...problemet är att dom inte finns!

Nyhetsrapporteringen gäller misilattacker mot Libyen och den radioaktiva strålningen i ett sönderslaget Japan, det ger mig lite distans till blommor, klänningar, dukningar m.m. När det väl kommer till kärnan så är det ju tillfället att säga JA till den man älskar som är det viktigaste resten är ju bara rekvisita.

Ska hålla fast vid planerna för att duka minimalistiskt och istället lägga pengarna på en bra fotograf. För i slutändan så sitter vi där gamla och trötta utan att komma ihåg vilka blommor som stod på bordet men ringen sitter fortfarande på fingret och vi är lika unga och vackra på fotot!

God natt alla brudar och glöm inte att sända en tanke till alla blivande brudar i Japan och Libyen som fått sina liv omkullkastade.

POSTAT 2010-10-19 19:07:36

Redan ändrat datum!

Ibland blir det verkligen  inte som man tänkt sig... Efter att ha letat lokal i evighet bestämde vi oss till slut för att byta datum. Även fast vi bokat kyrkan ett helt år i förväg fanns det inte ngn ledig lokal det datumet. Vi fick helt enkelt ta det datum som var ledigt för den lokal som vi ville ha, sen var det bara att ringa kyrkan och ändra. Ni kan tänka att jag andades ut när prästen sa att det fanns en ledig tid det datumet vi önskade.

Nu känns det ändå som att det största är gjort...eller inte. Jag förstår inte hur mkt det är som ska fixas. Har ändå bestämt mig för att det inte får bli jobbigt. Allt som har med bröllopet att göra ska vara roligt (annars kan vi gifta oss utan en stor fest)!

Nu blir det att hitta klänningen med stort K, men ärligt talat så börjar jag tvivla på att jag kommer att hitta den. Slutar nog med att jag syr upp en istället. Tycker att våra svenska sajter är lite tråkiga och att alla klänningar ser likadana ut. Har hittat nga roliga sajter från England som har en hel del bra bilder för inspiration. Sen kom jag på en sak härom kvällen. Jag funderade på hur dukningen hade sett ut på de bröllop jag varit gäst på och ärligt talat så kommer jag inte ihåg en enda dukning. Detta måste innebära att jag kan strunta i att leta efter de perfekta ljusen, blommorna osv. för att ingen ändå kommer att bry sig. Ska satsa på en enkel dukning med ett bra program istället!

Nu ska jag ut i havet av klänningar på nätet... See you!POSTAT 2010-07-05 22:12:46

Kyrkan är bokad!

Nu är kyrkan bokad! Även om det är ett helt år kvar så känns det pirrigt... Vi har börjat titta på lokaler för festen och jag har redan varit och provat nga klänningar. Jag slits mellan att hänge mig totalt åt min barndomsdröm och frossa i klänningar, håruppsättningar, blommor och dukningar eller lugnt bara invänta dagen D och bara ha en avskalad men fin bröllopsdag! Tur att jag har ett år på mig så jag sakta men säkert kan fundera ut vad man vill.

 POSTAT 2010-03-08 11:54:50

Kortvarig lycka...

Ibland är lyckan kortvarig. Mina storstilade planer blev snabbt avbrutna när vi insåg att det datum vi tänkt oss för bröllop inte funkade för våra familjer. Nu blir det helt enkelt att skjuta på bröllopet till 2011! Kanske är det bra med tanke på hur mycket det är som ska fixas innan dagen D är här. Lokalen vi hade tänkt oss har vi dessutom inte sett ännu så det hade varit lite pirrigt att boka den enbart efter de bilder vi sett på internet. Nu kan vi i lugn och ro åka runt i sommar för att se vad som passar oss. Vi har dock bestämt oss att gifta oss i Skåne (då min sambo kommer därifrån) vilket gör att ett beslut är fattat :-) Jag kan nu vandra runt i Stockholms alla bröllopsbutiker och titta, prova klänningar utan att känna stress. Dessutom kommer min 3 månaders bebis vara stor nog att vara brudnäbb tillsammans med sin storebror. Jag intalar mig alla dessa fördelar för att jag inte ska bli alltför besviken på att det inte blev ngt bröllop i år... Ja, jag hade ju hoppats på att jag också skulle vara en av alla dessa prinsessor som ska gifta sig 2010! Jag fortsätter att utforska alla planeringsverktyg och kommer därmed vara ett fullblodigt proffs nästa sommar. Kanske kan jag bli bröllops koordinator på köpet! Lycka till alla ni brudar 2010, jag ska kolla era bloggar, syna era bilder och insupa inspiration för kommande år!   Ps. bilden är från min brors barfota-bröllop på stranden sommaren -09!

POSTAT 2010-01-22 17:33:46

Planeringsdag 1

Har precis loggat in för första gången... vet inte om det är med glädje eller rädsla som jag skriver! Känns overkligt att man börjat planera den dag man har drömt om sedan man var liten. Varken kyrka eller lokal är bokad men jag pratade med kyrkan idag och min sambo kollade en restaurang så nu har vi verkligen börjat. Fick en smärre chock när jag gjorde den första budgeten men tror att jag kan få ner priserna avsevärt om jag bara ger mig tid att hitta alternativ. Tack och lov är jag föräldraledig nu vilket gör att jag har tid att sitta vid datorn. Ha ha, hur ska det gå, alla dessa beslut som ska fattas! Jag som knappt kan bestämma mig för vilka strumpor jag ska ta på mig på morgonen... Har dessutom en sambo som inte vill ta beslut. Man får vara glad över att han i alla fall har friat! Nä, nu tror jag att jag ska frossa i lite klänningar innan det blir dags för middag! See you!