BröllopsGuiden

CatharinaJimmi

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2009-05-21 12:28:24

Möhippa 2009-05-20

Igår blev jag hippad av kollegorna. En kollega hade råkat försäga sig för några nätter sedan när vi jobbade ihop så jag visste att det skulle bli av men inte när, var och hur. Runt 16-tiden komer det en tjänstebil med två flaggor körandes i hög hastighet och med tutan intryckt in mot vår gård. Ur bilen kastar sig två kollegor utklädda till flygvärdinnor och ska ta mig. Ytterligare två kollegor kommer ut ur bilen. Den ena utklädd till Pilot och den andra som ska gifta sig den 15 augusti, två veckor efter mig hade de tagit på sjukhuset i Lund. Jag blev utklädd till bonde i trätofflor, blå overall, blå keps, krona och slöja samt med en skylt runt halsen med texten:

Flight 090801, to Marriedland, Ms Catharina Svensson / Mrs Catharina Andersson.

Kollegan fick kockutstyrsel, krona och slöja och en lika dan skult runt halsen men med sina namn och sitt bröllopsdatum. Vi fick även varsitt vinglas och fick dela på två champagneflaskor, sex cider och en 3 liter vitt vin.

Resan gick vidare in till Hässleholm där vi fick 20 minuter på oss att köpa en present till varandra för 100kr som vi fick senare på kvällen.

Efter det bra det av upp till jobbet för att gå på toa och dricka lite vatten för att efter det få åka nercabbat i vår ena läkares nyinköpta bil till en stuga ute i en skogsdunge där övriga kollegor var samlade.

Det bjöds på kinamat som var supergott och vi fick lite uppgifter som skulle utföras under kvällens gång.

Direkt när vi satt oss till bords så fick vi ögonbindel på oss. vi blev förhörda om hur våra klänningar skulle se ut och om vi hade blivit tatuerade innan. De tvättade av överarmarna med sprit som man t.ex. brukar göra innan provtagning. De höll på länge och väl och innan ögonbindlarna togs av så utbrast kollegorna: Herregud, det står ju fel namn på armarna, ni har förväxlat brudgummarnas namn. Ögonbindeln åkte av och på min överarm satt en G-klav, ingen riktig tatuering förstås utan en sådan som man blöter upp för att få den att fastna.

Nästa uppdrag blev mitt. Jag skulle hålla en buggkurs eftersom jag har varit tävlingsdansare för många herrans år sedan. Jag fick då byta kläder till guldleggins, guldglittrigt linne, rosa ballerinakjol och rosa rosett i håret. Vår ena läkare fick prova på dubbelbugg, dvs en kille ska styra två tjejer samtidigt. Festen kom igång ordentligt efter detta och vi dansade på bra i ca två-tre timmar.

Efter detta blev det kaffe och desert. Nästa uppdrag blev min kollegas. Hon har varit scout och skulle visa sina kunskaper i hantering av stormkök samt göra krabbelurer, vilket lyckades riktigt bra.

Kvällen avslutades med frågor: Jag fick frågor om allt som rör dietist- och kockyrket. Medan min kollega fick frågor som rörde lantbruk, hästhållning och sjuksköterskeyrket. Även publiken fick vara med och gissa.

slutresultatet blev följande:
Dietist (kollega): 9p
Sjuksköterska (jag): 9p
Publik (övriga kollegor): 8p

Jag kom hem ca 00:00 inatt efter en helt fantastisk rolig möhippa med mycket skratt så att tårarna rann. Vill tacka alla mina kollegor för en underbar dag.