BröllopsGuiden

CatharinaJimmi

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2007-07-26 17:59:11

Stormen har dragit fram.

Hej på er alla!

Så har det tagit ordentlig fart med planering och inhandlandet av saker till bröllopet. Med två år kvar så är alla mina kläder, skor och accessoarer färdighandlade. Tärnans och brudnäbbens skor och klänningar är det som saknas där samt näbbarnas kläder och skor. Dekorationer till festlokal och kyrka är inhandlade, rispåsarna finns redan liksom askarna till gästernas presenter. Tårtställningen är även den på plats. Pärlorna som ska dekorera blommorna finns oxå. Festlokalen med personal är bokad och vi har börjat diskutera menyn med resturangägaren. Vi har dock inte pratat med akapellakvartetten som ska sjunga i kyrkan än som består av min blivande svägerska och hennes kompisar. Bandet som ska spela på festen är preliminärbokade. Vi har gjort ett utkast på inbjudan, vigselprogram och menyn. Vi har ännu inte bestämt oss för vilken präst vi ska ha. Frågade en präst som vi gärna hade velat ha om hon inte redan hade varit bokad. Min konfirmationspräst är utesluten eftersom han är alldeles för "stel". Ska fråga en annan präst som jag hade som religionslärare på gymnasiet, har varit på bröllop där han har vigt brudparet och gillar hans sätt, är lättsam kan få vilket brudpar som helst att tappa nervositeten genom att lätta upp stämningen innan vigseln.

POSTAT 2007-07-13 18:39:03

Festlokalen är bokad och vi är såå glada.

Så härligt livet är, festlokalen bokades idag och mina kläder är betalda. Har fyndat på tradera väldigt mycket, har bara förbrukat hälften av vad vi hade räknat med festlokal och kläder. Vår transport från kyrka till festlokal kommer inte att kosta oss en krona, mina hästar och min pappa är i full färd med att färdigställa landån som vi ska åka i, den äger jag själv. Ska ha en bekant som kör hästarna, vilka det blir mer än min älskade Charmör får jag se, har sex stycken att välja på. Mamma och svärmor kommer att göra tårtorna. Serveringspersonal, kockar, mat och dukning står slottet för. Skönt att inte behöva ha cateringfirmor som kanske dubbelbokar sig och att vi slipper att duka och fixa saker dagen innan. Våra föräldrar kommer att smycka kyrkan och min pappas kusins barnbarn frågade om hon inte kunde få göra corsage och buketterna, honhar gått floristutbildning och tar studenten 2008. Nä nu får jag sluta skriva, dags att äta. Det luktar grillat ända in i huset och vinglasen är framdukade så det blir väl ett glas rött till köttbiten på grillen. Ha det bra allesammans så länge, jag återkommer med mer information. Ni får hålla tillgodo med de tyvärr dåliga bilderna på festlokalen så länge.
POSTAT 2007-07-11 23:42:02

Varit och tittat på festlokalen.

Idag har jag och mina föräldrar varit och tittat på festlokalen, min älskling jobbade så han kunde inte följa med. Jag har aldrig varit inne på Skottorps slott, guud vad fint det var där. Ägaren visade oss runt, förklarade hur de brukar duka, servera och sen var de brukar ha dansen. Hon bad oss även att komma en lördag för att få tips och få se olika dukningar och förberedelser som sker innan brudpar och gäster anländer. Frågade även hur långt i förväg jag var tvungen att boka lokalen och det var hög tid att göra det nu för de brudpar som har sin fest nu bokade slottet redan 2005. Det kändes så bra och påtagligt att vi nu är mitt uppe i en planering för vår stora dag. För första gången sedan planeringen drog igång gick min pappa och sken som en sol, sa flera gånger att det skulle bli perfekt med denna festlokal trots att han var skeptisk mot den från början. Hela kvällen har han pratat om vad han kan göra för att hjälpa till så det inte behöver bli så stressigt för mig och Jimmi. Mamma var helt förstummad, pappa som inte ville planera deras bröllop och nu är så engagerad i mitt och Jimmis. Jag kan erkänna att jag inte riktigt fattar att min pappa och jag kunde sitta en hel kväll och bara prata bröllop utan att tjafsa. Vi är som hund och katt annars, båda är lika envisa. Nähä, nu ska jag gå och knyta mig, det är en fullspäckad dag imorgon oxå trots semestern pågår.
POSTAT 2007-07-03 20:55:38

Tokig???

Tänkte i mitt stilla sinne för ca 10minuter sedan när jag hade godkänt köpet av min brudklänning (finns på mitt galleri under rubriken "Vacker Brudklänning"). Är jag knäpp, eller? Köpa en klänning två år före bröllopet, samtidigt tyckte Jimmi och min mamma att det var väl lika bra eftersom jag gått och tjatat om denna klänning sen jag fick se den. När jag hade bestämt mig för att köpa den upptäckte jag att auktionen på tradera var avslutad. Blev faktiskt jätteledsen, nästan så tårarna kom. Mailade säljaren och hon la snabbt in en ny auktion åt mig så jag kunde få köpa min älskade klänning, hon gjorde ett undantag och lät mig köpa den och bjöd på en underkjol. Ja ja, jag är som jag är för att jag inte blev som jag skulle ;) och väl är väl det. =) Nu tar det en månad innan klänningen är uppsydd och levererad.

Nu är det snart sängdags, ska upp tidigt imorgon, ska hämta hem ett av mina avelsston som har varit på ombetäckning och haft med sin lille son, 1½ månad gammal. Ska hämta dem mellan 08:30 och 09:00.

POSTAT 2007-07-03 17:27:36

Min slöja har kommit

Var som ett litet bran på julafton när jag åkte till posten och hämtade ut mitt paket med slöjan i. Skyndade mig hem och packade upp den, fick tårar i ögonen när jag provade den. Den var såå vacker, satt perfekt när jag gjorde en enkel uppsättning och satte dit den tillsammans med min gamla tiara från studentbalen. Min älskade Jimmi kom precis in genom dörren och han vände sig om och sa att han inte skulle kunna hålla tårarna borta på vårt bröllop. När jag var så vacker i slöja, ett linne och jeans, hur vacker skulle jag då inte vara i klänningen. 

POSTAT 2007-07-02 21:50:09

Har fyndat på rea idag.

Jaha! Så har man fyndat idag. Var tvungen att åka iväg och handla, :/ kylskåpet var nästan tomt.Tog mig en tur in till Hässleholm, gick på stan bara för att koppla av. Sprang på en arbetskollega som även hon har semester, passade på att ta en fika med henne. Gick för skoj skull in på rean, hittade en liten söt väska åt brudnäbben på H&M och smycken till tärna och brudnäbb på Guldfynd. Det gäller att köpa saker när man har möjlighet, allt gick på dryga 300,- och skulle kostat nästan 900,- om det inte hade varit rea. Har bestämt oss för näbbklänningen som vi har i vårt bildgalleri och som  kallas för "söt näbbklänning". 
POSTAT 2007-06-30 08:23:51

Pärlor och pärlemohjärtan till blommor

Igår köpte jag pärlemohjärtan och pärlor på nål som jag ska ha att dekorera blommorna med. Hittade dem på tradera. Råkade även hitta en strumpebandshållare där, fick den för 16kr ibland får man ha tur. Har även hittat en underbar klänning som jag har lagt ut bilder på i mitt bildgalleri.
POSTAT 2007-06-28 14:55:26

Slöja

Hittade en slöja, ca 3m lång på Tradera och vann auktionen, är spänd av förväntan på hur den ser ut i verkligheten. Tanken var från början att jag skulle haft min mormors slöja men den var inte så fin längre och min mamma lånade sin så det fick bli att köpa en slöja istället. Slöjan jag har köpt är identisk med min mormors slöja från 1936 förutom att den har pärlor också.

POSTAT 2007-06-15 08:17:09

Underkjol

Har precis beställt underkjolen och tillhörande garderob. Ja, jag vet att jag har långt kvar till den stora dagen men blivande svärmor ville se hur den var på mig eftersom hon ska börja rita mönstret till klänningen. Klänningens kjol får ju varken vara för  snäv eller för vid för underkjolen, det gäller ju att få rätt storlek på mönstret. Jimmi fattar inte vad det ska vara bra för att köpa underkjol och rita mönster så långt i förväg, det kan man ju göra någon månad innan tycker han. Han tyckte att det var väl bara att skaffa tyg och sy så blir det bra. ;) Älskar honom så, även om han inte har en aning om hur lång tid det tar innan mönstret är precis som jag vill ha det.
FÖRSTA SIDAN   < 1 2