BröllopsGuiden

maraso

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-03-30 16:36:10

Ny planering gällande bröllop


Det är otroligt länge sedan jag har skrivit något här, men nu är jag färdig att klåttra ner några rader. Det har som sagt inte varit någon enkel vinter. För det mesta har jag ju varit sjuk och nästa vecka skall jag ytterligen på olika tester. Läkarna vet inte ännu vad som är det exakta felet på mig, men det kommer säkert att klarna upp under vårens lopp.

Gällande bröllopet har jag fått ge efter en hel del. Jag (vi) skulle ha ett bröllop med ca 120 gäster, men jag har inte haft den kraft som behövs att arrangera ett så stort bröllop. Så nu har vi bestämt tillsammans, att ha bröllopet endast för familjen. (Jag klarar som sagt inte av med stress). Och så satsar vi mera pengar på vår smekmånad, som ifs är inget fel på. Jag skall nog meddela er sedan senare närmare, när allt börjar klarna.

Kramar från lilla jag och lycka till med era planeringar!!
POSTAT 2007-09-17 19:29:19

Min dag som prinsessa

Idag var jag med mina tärnor och provade deras klänningar och samtidigt kollade vi in brudklänningar (fast jag har ju redan valt den rätta, men man ville som sagt kolla ifall gräset skulle vara grönare på andra sidan). Min klänning som jag egentligen skall ha skall jag gå och kolla först på torsdagen. De hade först då tider till provning.

I vart fall var det som det skulle ha varit DEN STORA DAGEN. Man kände sig som en prinsessa när det klädde på en och man blev bjuden på smått och gott under varven. Nog är det så extra att få en brudklänning på sig, men samtidigt blev man smått deppig när man vet att det är ännu så långt kvar till juli 2008.

Mina tärnor var mycket glada över vilka klänningar jag hade valt åt dem. Båda kommer att vara Jim Hjelms klänningar. (Foton kommer senare av vår trevliga dag). Jag kommer som sagt att två tärnor, men de kommer att ha lite olika modeller på sina klänningar med färgen kommer att vara grön, som mitt tema.

Efter att vi hade gjort beställningen på deras klänningar gick vi och fikade och hade otroligt roligt. Sedan var det att säga adjö till mina vänner, den ena skall flyga till England på fredagen, så det blev en massa tårar också. Jag har fortfarande hormoner på hög nivå för jag ammar ännu. Sedan var det bara att fara hem och sköta om lillen.. Men vad glad jag har annors varit idag!!!
POSTAT 2007-09-11 14:47:38

Brudklänning och tärnklänningarna


Oj,oj oj vad tiden går snabbt! En av mina tärnor flyger tillbaka till England den 20.9 och förrän det skall hon pröva sin tärnklänning. Det kommer att vi göra nästa måndag och det kommer att vara så trevligt. Vi skall träffas klockan fyra och pröva deras klänningar och sedan skall vi snabbt gå och pröva min brudklänning (de finns tyvärr inte samma butik). Och sedan skall vi fara på middag (det är så länge sedan vi har varit på stan och bara varit oss tjejer)!! Min brudklänningen kommer att kosta lite mera vad vi hade satt i budgeten, men vi sparar helt massor på min fästmans kläder, så det plus minus noll. Vi var och kollade min fästmans kläder på lördagen och han såg så stilig ut att man fick tårar i ögonen. Nåja tillbaka till min brudklänning...när jag satte på den visste jag att den var den rätta klänningen och jag inte kommer att hitta en klänning som passar mig bättre. Jag ääälskar min klänning. Skorna får jag gratis, så där sparar jag igen pengar. Min systers bästa kompis äger en skobutik, som är specialiserad på brudskor, så det var en himla tur. Nu får bara vänta 10 månader...


POSTAT 2007-09-04 15:47:03

Skall få kyrkan bekräftat..

...skall inom kort från kyrkan bekräftat och man väntar så otåligt. Vi reservera kyrkan för en evighet sedan, men de bekräftar dem först nu i sepemteber. Och jag samtidigt hoppas man ju att man får den prästen som man har önskat sig. Han döpte vår son Rasmus och han var trevlig; inte alls för stel och monologisk som vissa präster kan vara.


Igår gick vi igenom budgeten med pojkvänen och det ser faktiskt bra ut!! Vi ha fått sparat ihop redan 80% av summan och vi har tid på oss att spara ännu 10 månader. Det enda som vi inte har räknat med till budgeten är bröllopsresan, men det är så att jag skall överraska min pojkvän med bröllopsresan. Vi kommer att resa till England, Liverpool närmare sagt, och så skall han få se en fotbollsmatch. Jag har redan börjat planera resan med en av hans goda vänner. Han har kontakter och kan fixa biljetter mycket billigare och han vet vilken match det lönar sig att fara och titta. Han kommer att vara överlycklig när han kommer till flygfältet och ser vart vi är på väg...

Men som sagt är det OTROLIGT långt kvar till bröllopet och det känns som tiden bara sniglar sig fram och det kommer aldrig att bli sommar 2008... snyft...
Men som tur kan man hålla på och läsa era fina bröllopen och kanske få en liten tröst av dem..
POSTAT 2007-08-21 16:17:49

Lite krångel med planeringen

Jag talade med mina tärnor under veckoslutet och nu har det uppståt några problem med ena av dem. Det är så att hon är min bästa vän sedan vi gick på trean i skolan och hon har studerat i England nu några år och skall bli färdig till vår. Nu är det så att hon fick ett jobberbjudande från en engelsk teater i London. Förstås blev jag helt otroligt glad, men detta betyder att hon kommer att vara helt upptagen med sitt projekt i London och kan inte delta så mycket med all planering och sånt. Hon kommer att ha långledigt på julen och påsken och det är jag mycket glad för. Hon sa att hon skulle ha viljat att jag skulle ha väljat en annan tärna, för att hon inte kan ställa upp så mycket, men det skulle kännas på något sätt fel utan henne på mina stora dag. Jag är mer än glad att hon vill offra sin tid här i Finland med att pyssla ihop inbjudningskort o dyl. Bättre vän kan man inte ha!!!
POSTAT 2007-06-12 17:33:29

Haft lite bråttom...


.. en lite längre tid. Min pojkväns mamma skall gifta sig på lördagen och jag har försökt sy en ljusröd skjorta till min lilla pojke. Mamman har ljusrött som temafärg och hon ville att lillen skulle kunna ha ljusrött på sig. Det var nämligen lättare sagt än gjort; det var omöjligt att hitta en kragskjorta för babyn som är ljusröda. En slips hittade jag nästan genast, men skjorta fanns det bara inte. Så jag bestämde mig för att sy (som tur får jag hjälp av en vän som syr superbra). Han syr de svårare delar i morgon och så är skjortan klar!!

Själv hamnade jag också att inhandla en klänning i rosa. Menjag är mycket nöjd med den och jag vet att jag kommer att använda den i fortsättningen också. Jag köpte också en enkel bolero, så jag klarar mig ifall det blir lite kyligare på kvällen.

Sköt om er!
POSTAT 2007-05-31 10:28:07

Tillbaka från sjukhuset...


...med lilla Rasmus. Han var på bråckoperation igår och idag fick vi komma hem. Han var så duktig att han fick ett diplom av personalen idag. Själv sov jag bara typ 2h inatt, kan bara inte sova på ett sjukhus. Som tur får man mycket god frukost på sjukhuset!!

När jag kom hem meddela min blivande att han har magsjuka, så nu skall flytta till mina föräldrar några dagar. Hoppas han bara klarar sig utan mig i några dagar. Och jag som hade hoppats att få vila ut och ha en trevlig weekend med min familj. Nå det finns ju veckoslut kvar på denna sommar!!

POSTAT 2007-05-24 15:30:11

Gästlistan..

... börjar vara smått klar eller ska jag säga att vi börjar få ett hum på hur många gäster som skall delta i vårt bröllop. Det kommer att röra sig kring 150-170st. Förstås kommer det att finnas vissa som kommer att tacka nej, men har nu lite lättare att planera och budgetera vårt bröllop i fortsättningen.

Vi blev klara med våra tärnor och bestman också idag och de blev också redan tillfrågade om de ville ställe upp. Alla tackade ja. Det var skönt att höra.
POSTAT 2007-05-23 23:18:19

Kyrkan..


Yes, äntligen fick bestämt vilken kyrka vi skall gifta oss i. Den är mycket fin och jag känner mig ¨bekväm¨ med den.. Jag kan tänka mig gå fram till altaret med bröllopsmarch som stöd och förstås min pappa. (Man får ju inte glömma bort sin kära pappa) :)

Jag skall samtidigt tacka er alla som har tagit besväret och svarat på mina blogg. Tusen tack, ni har aning vilken hjälp jag får av er alla. Ibland behöver man inga konkreta svar, bara det att man själv märker att andra också går omkring och tänker på samma saker.

Som ni kanske har märkt så är jag ju inte svensk, utan jag kommer från Finland. Jag måste bara säga att ni har i Sverige tusen gånger bättre sidor än vad vi har i Finland. Så jag hoppas att ni aspekterar mig ändå här på era svanska sidor.

Kramizar

POSTAT 2007-05-23 17:51:24

Detaljer mm.


Undrar om det finns psykologer som är experter på brudar? Jag tror att jag kanske kommer att behöva sådan vid något tillfälle. För tillfälle känns det som man inte vill komma igång överhuvudtaget. Om man skulle kunna bestämma sig för vilken kyrka och vilken lokal eller herrgård vi kommer att använda oss av, skulle det vara mycket lättare att börja planera andra saker.

Färgtemat har vi redan bestämt, det skall vara ljusgrönt och champagne. Men där var allt vi har bestämt oss här tills. Okej, nu säger ni att:- Ni har massor med tid att planera, allt ordnar sig nog. Men jag vet inte om det kommer att göra det.

Jag har somt sagt hela vårt bröllop i huvudet, men hur skall man få det på ett vettigt och systematiskt sätt på papper? Jag har många fina detaljer, men inga stora helheter. Kanske jag koncenterar mig för mycket på detaljerna och stressar att de inte kommer att finnas med på bröllopet. Min blivande försöker säga att det är fortfarande över ett år till bröllopet.

Jag skall försöka lugna ner mina nerver med ett bad :=)

Ha en trevlig kväll!
  1 2 > SISTA SIDAN (2)