BröllopsGuiden

cat0181

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2007-12-19 15:46:02

Nu ÄNTLIGEN

Är jag FRU RINGH! Det tog bara nästan 4 veckor!! Ska det behöva ta sån tid?? Jaja, bättre sent än aldrig... Fast jag fick ringa och tjata på dom. Så dom reggade namnet när jag satt med dom i telefonen idag...
POSTAT 2007-12-14 17:53:51

Nu är det klart

Nästan i alla fall. Det är bara namnet kvar... Vi är nu mer reggade som gifta i alla fall. nästan 3 veckor efter vigseln... =(
POSTAT 2007-12-07 14:30:36

Mindre kul!

Vi blev ju vigda den 24 november, och på måndagen efter var jag och lämnade in papper på namnbyte. På skattemyndigheten sa dom att det skulle gå ganska fort att få bytet igenom, men idag nästan 2 veckor efter vigseln så har det fortfarande inte hänt nått, så ringde jag upp för att kolla. Då får jag reda på att dom inte fått in vigselbekräftelsen, så jag står fortfarande som ogift!! Hur kul var det då?? Så då ringde jag till Sofia församling för att höra och sitter och väntar och väntar och väntar... Men det är ingen som svarar. Då hittar jag telefonnumret till kyrkan och där är det i alla fall nån som svarar. Där får jag telefonnumret till prästen och tillslut får jag tag på honom. - OJ då, säger han, Det ska jag kolla upp på en gång. Jag lägger det som prio 1 och kan kolla upp det i eftermiddag... Hoppas att han gör det med så att vi vigda på pappret med och inte bara i hjärtat... Och att det går fort nu!

POSTAT 2007-12-06 12:19:21

Äntligen!

Har korten från fotografen kommit. Dom är bra mycket finare än korten gästerna tog. Tyvärr så är korten som togs ute på oss hela brudföljet inte så fina som jag hade hoppats på, men det var för kallt för att vara avslappnade tror jag. Men det blev några riktigt bra på oss och det känns ju bra i alla fall. =) Lägger upp några i bildgalleriet.
POSTAT 2007-12-03 23:28:55

Ja....

Nu har det gått över en vecka sen bröllopet och jag måste säga att jag känner mig lite tom! Vardagen kom tyvärr allt för fort med jobb, skola, barn och "vad ska vi ha för middag" frågan, så jag tror att man ska åka på bröllopsresan direkt efter bröllopet. Jag har varit här inne och läst era planeringar varje dag och tittar runt på div saker och tänker att ooohhh det skulle jag också vilja ha! Sen kommer ju tanken att men vi har ju redan gift oss! Det är över! Det har ju blivit en vana under 7 månader att fundera på bröllopet och planera och fundera. Och nu är det över! Det var en fantastisk dag och jag vill uppleva det igen!!! Men jag får väl börja fundera på bröllopsresan och planera inför den. Jag vet ju inte vad jag vill att vi ska göra. Ena sidan av mig vill åka på en tropisk dröm semester, den andra vill uppleva. Senast igår funderade jag på om vi inte ska åka till London och gå på Phantom of the opera... Det skulle vara ballt eftersom vi hade den som ingångslåt. =) Men jag vet inte... Vi kanske ska ta bilen och bila i europa. Men det känns inte riktigt som en bröllopsresa. Fast då får man kankse uppleva saker! Är det nån som har nått bra förslag på vad man kan göra som en försenad bröllopsresa för en som är hysteriskt flygrädd?

Jag fick i alla fall mail ifrån vår fotograf idag. Han sa att dom skickade bilderna idag! =) Så dom borde komma i morgon eller senast på onsdag! Det ser jag verkligen fram emot! Och eftersom min make kommer att sova när posten kommer så kan jag inte bestämma mig för om jag ska öppna dom innan han vaknat och titta på dom själv, eller om jag ska vänta tills han vaknat. Det finaste vore väl om jag väntar tills det är dags för honom att gå upp så vi kan titta på dom tillsammans, eller hur? Jag vet bara inte om jag har tålamodet att vänta så länge... =) Jag har ju redan väntat i över en vecka!!

POSTAT 2007-11-26 19:56:50

Vigsel och fest

Här tänkte jag berätta om min upplevelse av vårt bröllop. Jag vet inte hur Anders upplevde det hela mer än att han tycker att det var lyckat.
Men här är mina känslor och tankar och det jag kommer ihåg. Håll till godo!

Jag sov hos min syster Pillan natten till bröllopsdagen och jag ställde klockan. Vi gick och la oss vid 22.30 men jag somnade inte förens straxt före 1 i alla fall. Men i alla fall. Kl 6 på morgonen vaknar jag av att Pillan väcker mig. Min klocka hade inte ringt! Då hade jag ändå ställt den på 2 olika larm. Men det är bra att ställa att den ska ringa på lördagen med och inte bara vardagar! Så om syrran inte vaknat så hade vi försovit oss! Och det är ju bra på bröllopsdagen och allt!

Men upp kom jag med en väldans fart och efter morgonciggen och kaffet så kom jag in i duchen. Sen bar det av till frissan! Vi var där i tid, men det var inte dom! Då blir man orolig att DOM har försovit sig, så jag ringde. Men det var ingen fara. Dom var på väg. Dom hade bara fått lite problem med att få ut bilen. Jag uppfattade inte riktigt vad dom sa. Men i alla fall så satte vi igång på en gång. Det tog sin lilla tid att få hår och naglar och smink på plats.

(Så här snygg var jag i håret när det var rullat!)

När håret var klart så var det dags att ta på sig. Jag och syrran skålade i champange under tiden med. Men nu var det bråttom. Klockan hade farit iväg med en rasande fart!

(Här kände jag mig som sexy mama i träningsjacka och vita stayups!)

Nu var det dags att dra på sig klänningen (äntligen) och åka till kyrkan. Fram till nu hade jag varit ganska lugn, men nu började nerverna kännas av... Illamåendet kom och gick i vågor.

Väl framme vid kyrkan så kom vaktmästaren och frågade vilka psalmer vi skulle ha. -VA? det hade jag ju ringt om för några veckor sen! Jag hittade inte boken jag skrivit upp det i så jag sa till honom att han får välja. I det läget orkade jag inte sitta och försöka komma på vilka det var vi valt. Men dom som blev var jätte fina. Men det var en jätte miss. (Men inget jag störde mig på då!)

När vaktmästarn kommer och talar om att det är dags att ställa upp sig så börjar hjärtat bulta för fullt! Vi går och ställer upp oss. Det var jag, Anders, Pernilla, Camilla, Robin och "Frida". Nu ser jag även på Anders att han är jätte nervös! =) När vi står där så hör vi att klockorna börjar ringa för oss...

När dom ringt klart så hör vi hur musikern börjar spela vår ingångslåt. Phantom of the opera! (Det är en av "våra" låtar, vi har flera.) Vaktmästarn öppnar dörrarna och det är dags för vår entré! Nu bultar hjärtat så jag tycker att det borde eka i hela kyrkan.

Vi går in sakta och jag känner att om jag börjar titta på folk som kommer jag börja skratta hysteriskt, så jag sätter på mig skygglappar och stirrar rakt fram. Jag ser att även Anders gör så. Vi kommer fram till alltaret och cermonin börjar. Jag kommer helt ärligt inte ihåg så mycket ifrån den, för tankarna for som skrämda fåglar i huvudet. Det ska bli skönt att se filmen som min mor och hennes man filmade åt oss. Men jag vet att vi svarade ja på rätt ställe och att vi sa löfterna rätt! Det är väl huvudsaken va? =) Tjejerna som sjöng för oss var jättefina och jag började gråta! Det var så att axlarna skakade på mig. Och folket såg det! Dom sjöng För att du finns med Sonja Aldén och håll mitt hjärta med Björn Skifs för oss.

Innan vi visste ordet av så var det slut! Det kändes inte som några 45 minuter i alla fall. Som utgångslåt hade vi valt en låt ur Drottningholms kammarmusik. Den helt ärligt vet jag inte ens om jag hörde! =) vi går in i omklädningsrummet och väntar på att gästerna ska hinna ställa upp sig utanför. Tyvärr var det folksamling där, för det skulle bli konsert i kyrkan efter vigseln. Och dom tog inte nån som helst hänsyn utan vägrade att flytta på sig. (Det tycker jag var dåligt av dom!) Där fick jag dom första trampmärkena på min klänning! (Det blev många fler innan kvällen var över.) Men vi blev i alla fall överösta med ris utanför och så. Och sen kom dom sedevanliga kramarna och lyckönskningarna. =)

När det sen blev dags för bröllopsfotona så skulle vi stå ute. Och jag säger bara det att ni som funderar på att gifta er på vintern: Boka innomhusfoto. För SHIT vad det var kallt. Vi frös som hundar allihop. Men han fick väl till ett par bra foton på oss hela följet. Sen blev det fototagning inne i omklädningsrummet på bara mig och Anders. Jag tror faktiskt att korten blir bra. Vi fick se några av dom i kameran på en gång. Det ska bli jätte spännande och se när korten kommer. =)

Efter fototagningen var det dags att åka och lämna Robin till sin far och det var smidigt gjort. Sen körde min mamma mig och Anders hem för att vi skulle kunna lämna saker vi inte behövde släpa på till feststället. Där inväntade vi tiden för att vi skulle komma sist! Vi tog våran bil dit.

Väl där på plats så satt alla på sina platser när vi kom. Och det var så fint! Duknigen hade blivit exakt så som jag ville ha det! Det var levande ljus över allt! När vi kommit på våra platser så blev det välkomst skål och tal. Och förrätt. Alla åt av hjärtans lust. Sen blev det en liten paus medans personalen ställde fram fondue grytorna. Maten var jätte god, men det blev hur mycket mat som helst kvar.

Efter maten så blev det paus igen och sen var det dags för tårtan. Vi hade inte en aning om hur den såg ut eller smakade eller nått, men vi hoppades på att den var bra! Och vilken överaskning det var och se den!!! Den var sååå fin!

(Den var supergod! Kan helt klart rekomendera att köpa tårtan på ICA Maxi i Haninge. Billig var den med)

Efter tårtan och kaffet så öppnade vi våra presenter. Det var väldigt mycket bidrag till vår bröllopsresa som vi ville åka på, men vi fick ett JÄTTESTORT bidrag till festen!! Över 6000:- i bidrag. Både jag och Anders tappade hakan när vi såg alla pengarna. Presenterna var jätte fina dom. Vi fick bl.a. 2 stycken champangeflaskor med glas som ska ställas in i barskåpet. Vi ska kolla upp vad det är för nått, för jag tänkte att vi ska spara dom till bröllopsdagar.

Efter tårtan och kaffet var det dags att kasta buketten.

(Jag hade fått med en "kastbukett" som gjorde att jag kunde spara min brudbukett med gott samvete! =) )

När vi var klara med det så tog dansen vid. Vi dansade vår "bröllopsvals" till Dance me to the end of love med Leonard Cohen. En i mitt tycke jättevacker låt. Ingen av oss kan dansa vals och Anders vill/kan inte dansa alls så vi stod mest och gungade i takt! Sen började karaoken! =) Mitt i allt ihop så var det lekdags. Jag skulle ställa mig i en ring av karlar med ögonbindel. Sen skulle jag känna efter på smalbenen vem som var min karl. När jag var säker på vem som var min nyblivne make så skulle jag sätta mig i knät på honom. Jag lyckades träffa rätt! =)

(Det finns ingen som har så lena ben som min karl. Det var bara en som hade liknande, men jag var rätt säker på min sak när jag hade känt på alla ben.)

Jag och Anders sjöng en låt för våra gäster. Vi sjöng Phantom Of The Opera, och vi chockade nog alla. I alla fall på Anders sida. Dom hade aldrig hört honom sjunga... =)

Det blev spex för Anders med. Dom klädde ut honom till... Jag vet inte, men så här såg han ut:

Han var med och sjöng en låt med galningarna som hittat på det. Härligt härligt men farligt farligt fick han sjunga! =)

Kvällen rullade på i festanda efter detta. Vi var ett troget gäng som stannade hela kvällen ut. Ganska sent på kvällen så bjöd restaurangen på en shot som var det vidrigaste jag nånsing smakat. Den innehöll Samboka, tabasco och Tekila! Det brände som eld i truten på oss... Vi skulle hålla armkrok när vi drack den...

(Den var inte god nån stans...)

(Så här såg vi ut efter vi drukit den)

Efter detta började kvällen närma sig sitt slut! Vi kom hem vid 03.30 på morgonen. Lyckliga och trötta. =) Vårat värdpar hade gjort ett mycket bra jobb under middagen och jag tror att dom flesta av våra gäster var nöjda. Det vi hört på omvägar är att alla har haft jätte trevligt och att alla tyckte om maten och tårtan och att det var bra upplagt! Allt känns skönt att det gick så smidigt. Det var ett par saker som inträffade som att musikern spelade fel på ett ställe på ingångslåten, men det var inte så farligt. Det var några till saker, men allt var sånna bagateller, så det räknas inte. På det stora hela var det jätte bra!

POSTAT 2007-11-25 13:21:11

Nu är det över!

Jag säger bara : Ojojoj, vilken otrolig dag!! Helt underbar!!! =)

Jag är för trött (bakis) idag för att orka berätta och fixa med kort, men för alla som är intresserade så kommer jag fixa det i morgon eller så.

Men jag kan ju tala om för er som ännu har er dag kvar att ni har verkligen nått att se fram emot! =) Det går inte att föreställa sig hur det faktiskt blir! =)

Jag kommer leva länge på denna dag...

  1 2 > SISTA SIDAN (17)