BröllopsGuiden

anna.lundqvist87@hotmail.com

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2010-07-16 22:09:05

Nu är det nära!

Om en vecka smäller det! Helt sjukt att det bara är en vecka kvar!

Vet inte om jag berättat att vi hade glömt hinderprövningen..? Det hade vi gjort i alla fall men kom på det för typ 2-3 veckor sedan. Var jätteorolig att vi inte skulle hinna få tillbaka den, men i måndags kom den! *lättad* som att inte det var nog, även i måndags ringde dom från kyrkan och frågade: ska ni fortfarande gifta er? Vad är det för fråga tänkte jag, är dom galna?? Annars ringer man väl och avbokar?! Ja. svarade jag. Då frågade hon om vi inte funderat varför ingen kontaktat oss. Njae.. I vintras döpte vi vår son och då ringde ni bara nån vecka i förväg så nej jag har nog inte funderat så mycket på det. Fick hon till svar. Sen förklarade hon att vi hade försvunnit ur deras system men när dom sen kontaktat huvudkontoret så hade vi kommit tillbaka, i och med det hade dom än så länge ingen präst åt oss! Men självklart skulle dom ordna det. Bäst för er tänkte jag, annars kan ju ni betala hela kalaset som måste flyttas. Eller nej, aldrig att jag hade flyttat datumet, jag hade levt rövare kan jag lova!

Det ordnade sig i alla fall, synd bara att vi inte fick prästen jag ville ha. Helena Ackne (?), hon har konfirmerat både mig och syrran, vigt syrran och Patrik, döpt Oliver och Max. Istället fick vi en präst som heter Sven nånting, han är pensionerad. Väldigt konservativ kan jag säga. Vi ville egentligen gå in till en lugn rocklåt, tyckte det skulle vara häftigt, och mer personligt. Men nej nej, det skulle inte bli nå bra, CD kan man tydligen inte spela i kyrkan, det ska vara livemusik. Och det passar ju inte heller. Nej, inget nytt och annorlunda kunde man få. Jaja, han fick sin vilja igenom, måste ju lita på honom. Tänk om man hade gjort som man själv ville, gå in till en låt från en CD och det låter skit?? Då hade man ju blivit besviken över det istället.

Inte nog med detta så berättade min kusin att när dom hade varit på bröllop rätt nyligen, sa inte prästen: nu får du kyssa bruden. Och eftersom han hade berättat det så tog jag upp det med prästen. Nej, det säger man inte i svenska kyrkan!! VA?!! skojjar du eller?? Det är ju med i varenda film man ser, och då är det rätt självklart (för mig i alla fall) att han ska säga det till oss! Jag har ju föreställt mig det. Men nog jävlar lyckades jag övertala honom, där gick det INTE att rubba mig. Sen när vi började prata om ringbärare berättade jag att jag egentligen ville ha vår hund som ringbärare men att det då inte gick eftersom man inte få ha djur i kyrkan pga allergi. Nej nej, det hade inte gått i alla fall för det är antingen mannen själv som bär ringen eller nån av marsalkerna. HAHAHAHA!!! Hade jag fått ha med hunden hade jag inte gett mig där heller! Men ni hör ju själva, han var ju bara inne på traditioner, inget nytt! Jag höll på att bli galen ett tag. Ja ja, det blir nog bra ändå, han är ju trevlig i alla fall! Något positivt.

I onsdags var jag till min frisör Madde och fick håret slingat och ögonbrynen färgade och noppade. Så skönt att slippa göra det sistnämnda själv. Skulle gjort provuppsättning också men vi pratade bara om det istället eftersom vi hela tiden pratade om samma sak, tack vare det får vi 500:- i rabatt. Aldrig fel! Hon är sjukt bra Madde. Är såååå nöjd med henne, det är som att hon kan läsa tankar! Håret är jättefint med ljusa slingor nu.

Imorgon ska jag och Niklas åka till Hudik och hämta ringarna. Max får inte följa med för han är sjuk så mamma är barnvakt. Vi ska passa på att segla med min morbror också. Ska bli så mysigt.

Nästa vecka är jag ledig så jag hinner fixa med allt. Bordsplacering, placeringskort, program, provsminkning m.m. Mycket att göra! På torsdagen ska vi ha övning i kyrkan, Emma ska försöka hinna till det hon också.

Nej nu ska jag hänga tvätt och packa.