BröllopsGuiden

Manuelita

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2012-01-23 14:28:38

nu blev det fart i gumman!

nu efter nyåret tog det ordentligt tag i planeringarna. har varit på 2 olika bröllopsmässor och fått massor med idéer.

nu blir dt en snabb update: 

inbjudnings korten är nästan färdiga. 

pastorn och kyrka bokad.

papperskriget har börjat.

brudklänning hittad och ska beställas så fort jag fått skor och måtten tagna.

har hittat massor med fina ställen att ha festen på, men inte riktigt bestämt ännu. samma gäller fotograf, blommor och tårta. 

 

och de var det typ...

POSTAT 2011-12-08 14:54:06

Ändringar IGEN och fler framsteg

Nu äntligen har det bestämts att bröllopet ska ske i sommar i juli. Även om det har ändrats så mycket i våra planeringar så sker det ändå framsteg!

Prästen och kyrkan nästan bokad.

Songerna för cerimonin är så gott som bestämda.

Fästmannens kläder och ringarna är inhandlade.

Samma med mina smycken och tiaran.

Oriflame sminket är på väg. Jag ska fixa håret och sminket själv.

Har fixat chaufförer med bilar och frågat en vännina att fixa dekorationerna i kyrkan och buketterna.   

Smekmånad blir i Kroatien.

Inbjudningarna och programbladen är nästan färdig gjorda.

Det bara pirrar i hela kroppen att få allt på plats!

POSTAT 2010-10-13 10:41:35

FRAMSTEG!

Ja nu igen har vi ändrat oss. Bröllopet blir inte i Slovakien, men i Bryssel som vi tänkt först. (Tur så hade vi inte hunnit skicka save the date kort!) Orsak till detta beslut vara att det blir så mycket tjaffs om det skule vara i Slovakienl. Dessutom så blir det änklare att planera osv. Färg tema har blivit bestämt också! YAY! Lila, champagne och vitt och jag ska ha liljor i min bukett. Å va jag är glad att vi har gjort små "baby" framsteg! Kyrkan ska bokas, pastor ska bokas, lokal för festen ska hittas, en av mina kompisar har sagt att hon vill måla/rita en logo för inbjudningskorten och allt annat vi kan sätta den på. Entligen händer det något!

POSTAT 2010-06-02 10:41:03

En 360 graders sväng!

Jaha, då visste man inte häller VAR man ska gifta sig. Det var ju planerat att vi skulle gifta oss i Belgien, men min kära syster kom på att vi skulle få mer för pengarna om vi gifte oss i Slovakien. Både jag och min blivande man tyckte om idéen. Så vi har beslutat nu att vi ska kålla upp saken och se om det skulle faktiskt vara mer ekonomiskt att gifta oss i Slovakien. Personligen tycker jag att det skulle vara spännande och unikt! Dessutom känns det som om vi håller på att komma ett steg närmare vårt drömmbröllop!

POSTAT 2010-05-12 15:46:22

Back to step 1

Hej igen! ok... nu är det inte längre säkert när vi ska gifta oss igen! kanske det inte blir sommaren 2011, men våren eller hösten 2011. suck! jag blir galen på att inte veta. samma med temat, har inte kommit på ett tema ännu. har inte en aning. dubbel suck! njanå... vi vet i alla fall vilket land och stad vi ska gifta oss i.

POSTAT 2010-04-23 17:55:45

Desperata försöka att planera den stora dagen.

Hur ska man planera in allt det man vill göra på EN DAG??? Som tidigare sagt i föregående blogginlägg så ska jag gifta mig i Bryssel. I Belgien är det lag att gifta sig FÖRST borglit och sen får man gifta sig i kyrkan om man vill (vilket jag vill). Ok, det är inte något stort problem. Får bara stiga upp lite tidigare för frisören och sen till kommunen. Men då ska man också fotografera sig på dagen? Och så ska man kanske äta något? Vi hade funderat på att gifta oss i kyrkan på eftermiddagen, eftersom att vi inte är så rika så får gästerna äta hemma och sen komma på bröllop. Hittills funkar schemat ganska bra, lite tight eftersom att allt är inte riktigt geografiskt nära varandra. Nu kommer det värkliga problemet. Vi hade tänkt ha program och dans på vårt bröllop, men vi vill inte hålla på hur länge som helst. Om vi håller på med fest från 3 till 7 typ (vilket är en ganska bra tid med tanke på att allt ska hinnas med) så kommer gästerna att vilja ha kvällsmat. Det har vi inte råd med. Ska man sluta festen klo. 6 då? Eller vad? Ja och sen hade vi också tänkt att vi skulle ha middag med de närmsta vännerna och familjen. Som håller på hur länge? Till 9? 10? Hur ska man kunna njuta av dagen om man är stressad hela tiden? Hur ska man orka med något efter det? Är det alltid stressigt på den stora dagen? Vad ska man ta bort från dagen för att den ska bli mindre stressig? Förslag?

POSTAT 2010-04-07 19:36:03

Nykomling

Att planera ett bröllop är inte så lätt som jag hade trott. Det är inte precis som att planera ett födelsedagskalas. Man vill ha det precis rätt, och ibland så vet man inte riktigt vad man vill. Jag har jätte många funderingar som jag vet att jag inte kommer att få svar på nu, eller på ett bra tag. Jag och min fästman ska gifta oss sommaren 2011. Vi har inte bestämt ett datum än, eller nått. Jag har bara bestämt mig för vilken klänning jag ska ha på mig och vilka klänningar brudtärnorna ska ha. Och andra sidan har jag mer än ett år på mig, så det är ingen fara. Men det kliar i fingrarna att få på riktigt börja planera. Jag vet att mitt bröllop kommer att bli speciellt. Min blivande man är från Slovakien, bröllopet kommer att vara i Belgien i en internationell kyrka och själv är jag från Finland. Det kommer att bli så multi-kulturellt som det kan bli! Precis som jag vill ha det! Jag ser så fram emot vår dag!