BröllopsGuiden

SoniaMarie

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2011-02-26 11:29:14

Bröllopstårtan!

Eftersom vi gifter oss på Stallmästaregården så har de ett samarbete med ett konditori i Sigtuna!

Vi var och provsmakade tårta! M.mmm gott var det:)Innan jag kom dit så hade jag bestämd mig redan vad jag ville ha för typ av tårta!

Det spelade ingenroll vad jag fick smaka det var prinsesstårta jag ville ha! Till slut blev det en sådan i helvitt 5 våningar. Jag ville ha det så traditoinellt som möjligt. alla indegrienser är hemma gjorda, Han kommer att göra egna små små champanj färgade rosor som kommer att falla över våning efter våning, jag längtar redan.

 

POSTAT 2011-02-26 11:07:57

Resan ändrat!

Efter många googel sökande så bestämde vi oss att strunta i Kryssningen till Karibien! Det kändes inte rätt! Att vara med ca 4000 andra människor fast på en kryssningsfartyg var inte vår grej!

Vi tänkte, Vi tar bara enkelbiljetter och åker runt! Vi vill samtidigt bo på lyxhoteller.

Dagen efter vår stora dag åker vi till London och är där en natt, sedan flyger vi till Miami, där stannar vi i 3 dagar sedan åkter till underbara Aruba i en vecka.

 Sen vidare till NewYourk i 10 dagar på Hotell Soho grand hotell där slutar vår resa och sedan hem till Sverige! När vi kommer hem från vår resa vill vi ägna tid åt våra familjer en vecka och sedan sissta veckan innan jobbet börjar igen bara ta det lungt hemma!

Jag och min älskling tycker inte om att bara hänga vid en vit strand i tre veckor vi båda älskar att ta det lungt och samtidigt uppleva och se en massa konst! Jag har åkt runt i USA men har aldrig upplevt NewYourk så jag längtar!!!

 

POSTAT 2010-11-29 16:53:16

Bröllopsresan

Har kollat på olika resor hela helgen, galet! Har även kollat med Ticket, de har massor med resor. Vi har kollat på Royal Caribbean kryssning västra Karibien 7 dagar. Resan börjar fr Sverige till Miami, 2 dagar i Miami sedan fartyget drar iväg Hiti,Jamaica,Mexiko och mellan varje ställe så är det en dag till havs. Först tyckte vi att det var helt underbart, sen när vi forskade vidare så kändes lite konstig att vara instängd på ett fartyg med typ 4000 andra människor på vårt bröllopsresa.. det känns lite sådär... Okej det är massor med aktiviteter, men ändå saknas det något.Det skulle gå på ca 40,000 kr fr Sverige och hem igen hela paketet. Sedan kommer man själv klart att spendera mer. Vi räknade med att detta resa skulle kosta oss runt 70.000kr för att vi tänkte ta o åka en sväng till NewYork när vi var klara fr kryssningen, alltså dra fr Miami till NewYork. Detta blev uteslutet. (4000 personer på frtyget, en massa vattenlad och en massa barnfamiljer m.m det känns opersonligt. Det är säkert jätte spännande men man vill gärna mysa lite och vara i från en massa folk. Nästa alternativ var att åka Karibien på egen hand, eftersom juni börjar orkan säsongen där så ville vi inte riskera något därför tror jag att vi kommer att dra till Bali istället i 3 veckor. Har läst en massa om olika aktiviteter. Vi vill själva bestämma vad vi vill göra och se. Det skulle vara underbart att bo vid stranden o ha havsutsikt varje morgon man vaknar. Maten är tydligen mycket billigare och jätte enkelt att ta sig till de olika öarna med hjälp av båtar. Resan kommer att gå på 30.000kr och hotell är inräknat. Mat och aktivitet kostnader till kommer. Vi vill göra en kombination av softa vid stranden och att kunna se och uppleva andra kulturer. Bali blir det!

POSTAT 2010-11-29 16:21:56

Fotograf

Åh vad skönt nu är fotografen inbokad! shayfoto Marie-Therese heter hon, grym duktig tjej. Var o träffade henne för att gå genom detaljerna. Hon kan sin grej!!! Hon fotar för bröllopsguiden :) jag är sjukt nöjd! Jag ska även göra en secret box som ska lämna till min älskling som morgongåva... Vi tar bilderna 10 dagar innan bröllopet så hon hinner framkalla de. Ska få ett album fullt med spännande bilder (underklädbilder) lite sexig för det bli... vi kommer att blanda färg och svartvitabilder. Tar med även min brudklänning o brudslöja....

POSTAT 2010-09-19 22:29:00

Brudtärna

Att välja brudtärna var självklart att min söta älskling dotter som får bli det. Några av mina väninnor har frågat om jag skulle ha de som brudtärna. Det var så skönt att direkt svara den äran ska min dotter ha. Det var så skönt att få slut på denna diskussion. Min dotter är 12 år och fyller 13 i april, för mig var det solklart att hon ska få vara min brudtärna. Hon är allt i mitt liv och jag ville hon ska känna sig så speciell och även hon tycker att det är så kul och spännande att ha hela året framför sig för att planera. Hon kom hem från skollan med en bild på en klänning som hon har sett som hon vill ha på sig. Det var så underbart att se henne så glad ;) Jag och min sambo har bestämd oss att min dotter ska få bära våra ringar runt sin hals vid vigseln. Jag är så överlycklig. Det känns så underbart. Vi har bestämd oss att för varje barn som vi får så ska vi ha en diamant i min vigselring. Eftersom jag har redan ett barn som tidigare så kommer jag få första diamanten till vigsel för att symbolisera mitt första barn och det känns så bra. Jag är så glad att min sambo och min dotter passar så bra ihop och allting går så bra......

POSTAT 2010-09-01 10:00:19

Inbjudningskort!

Åh jag blir galen, Varför är det bara tråkiga inbjudningskort. Har kollat runt på nätet i en vecka har inte hitta nåt snyggt:( hittar ingen butik som man kan gå och kolla på korten)Det ser ut som att det är via nätet som gäller. Har nån lite tips och ge? Vart kan man gå och besöka? Jag vill gå till en butik..... hur svårt ska det vara?

POSTAT 2010-08-29 21:37:28

Passar denna bukett till min klänning?

Jag har googlat och googlat i månader till slut hittade jag denna bukett som jag tror att skulle kunna passa skit snygg till min brudklänning. Eftersom min klänningens släp är ca 3m lång och min brudslöja är lika lång åxå därför tror jag att det kanske blir för mycket med en bukett som hänger en bit. Jag tror att en enkel bukett blir det bästa. Vad tycker ni? Eller har ni några bra förslag?

POSTAT 2010-08-19 13:07:32

Brudklänningen

Är brudklänningen den viktigaste delen i ett bröllop? Hur kan man få sin älskade att förstå hur viktigt det är att ha den perfekta klänningen just den kvällen? Det var direkt efter när förlovningen kom och jag passerade bröllopssviten på Sveavägen utan att jag hade planerat att gå in där. En liten mysig butik jag hade aldrig trott att jag skulle finna min dröm klänning just den dagen och just den enda butiken jag någonsin har gått in i för att titta eller prova en brudklänning i. Så fort jag kom in i butiken så tyckte jag att jag kände igen butiksägaren, jag frågade om hon nyligen hade gift sig? Jag hade faktiskt varit på just hennes bröllop för något år sedan, hon är gift med min fästmans kollega, det var faktiskt jätte rolig tycker jag. Hon är helt underbar.... Jag provade några jätte fina klänningar men det kändes ändå inte riktig jag. Till slut så fick jag syn på en som jag tyckte att det här måste vara något för mig, jag provade och det kändes.... här är den.... Jag hade just hittat min absolut brudklänning. Det var som en dröm. Jag kände direkt den eller ingen alls... Sen frågade jag efter priset över 20.000. Det kändes faktiskt lite dyr för att ha den en enda kväll. Men jag brydde mig inte så mycket jag hade ändå bestämd mig. Jag kom hem och direkt satte mig framför datorn och letade fram klänningen på Pronovias (Malaga) Jag tror att jag har tittat på den över 100 gånger och varit i butiken ett antal gånger och provat den. Jag har inte varit i fler butiker och tänker inte göra det heller. Jag berättade för min fästman om den och han fick se på bilderna, då sa han "den är jätte vacker" "vad går den på" jag svarade hmmm lite över 20.000. Okeeej sa han "Du tittade på den dyraste och valde den dyraste. Jag försökte att förklara att jag hade inte ens sett priset innan jag hade bestämd mig för den. Vi var i Malmö en dag och då tog jag med han i en butik där han fick se sig omkring och jag provade en enkel klänning och det var faktiskt ingen speciell med den, den gick runt 13.000 och då började han fatta att det måste vara något väldigt speciell med den jag har valt. Efter det så har vi inte pratat mer om priset. Det blir pronovias malaga.