BröllopsGuiden

BröllopsGuiden testar

« Maj 2023 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2017-06-19 11:45:49

Bröllopsfest på Eriksberg i Stockholm

I fredags hade jag förmånen att få besöka Eriksberg Catering & Festvåning på Eriksbergsgatan 17A i Stockholm. En intressant och trevlig rundtur med Filip på Eriksberg, som avslutades med provsmakning av en bröllopsmeny (på kvällen skulle ett brudpar komma dit och avsmaka denna meny). Allt tillagas så gluten- och laktosfritt det bara går.

Väl framme hamnade jag på deras mysiga innergård med en liten porlande bäck. Här brukar brudpar och gäster ha brudskålen innan de fortsätter vidare in till festvåningen.

I festvåningen var det dukat till bröllopsfest, fantastiskt fint och hemtrevligt fast på en högre nivå såklart.

Runda bord, samt honnörsbord för själva brudparet med sina närmsta.

De har den gulligaste vinkällare jag sett.

En trappa ner, under själva festvåningen, finns dansgolvet, baren, sällskapsrum - ja allt man behöver för en komplett bröllopsfest!

Dags att provsmaka! Först några cocktailcanapéer: Hummer Skagen på eget knäcke, Kalixlöjrom på miniblini, Minikropp-kaka, och Norröna matjesill.

Några till: Lättrökt pilgrimsmussla, och Vegetarisk ceviche (i små strutar). Brudparen brukar välja 3-5 olika sorter. Sedan dags för förrätten Halmad röding dekorerad med ätbar blomma (Phlox blomma). De hade många olika sorter de dekorerar med!

Huvudrätten var grillat svenskt lamm och egen korv från Öja Gård, med tillbehör.

Desserten (här var jag mätt men denna slank ner utan problem!): Vaniljbavaroise med Ekeröhallon, sorbet, maräng och macaron. Så otroligt gott hela menyn - lyxigt att få avsluta arbetsveckan på detta sätt!

Eriksbergs konditor hade skapat en minitårta till kvällens brudpar som skulle komma och smaka på menyn. Denna kunde jag inte få en bit av såklart, men jag ville fota den för att visa vilket engagemang de har för varje rätt - en provsmakning är precis lika viktig som den "riktiga" middagen senare. 

Och här skulle sen brudparet tillsammans med brudens föräldrar sitta och avnjuta bröllopsmenyn - och jag skulle bli förvånad om de inte ropade Ja till varenda rätt.

Stort tack till trevliga Filip Hertz (på bilden) och Eriksberg för att BröllopsGuiden fick komma på besök hos er!

(Tips! Eriksberg har en "middagskasse" för 2 pers som man kan beställa online senast onsdag varje vecka och som hämtas där på fredag em - lyxigt fredagsmys!)

Betyg: 5 av 5 brudkronor

// Christina Hillroth