BröllopsGuiden

Xandra

« September 2023 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2011-07-23 13:27:57

Lite avkopplingen behöver även bruden

Imorse släppte jag alla tankar på bröllopet och gav mig ut på en löprunda. Så skönt, så avkopplande. Huvudet fick vila och benen jobba. Det finns nog inget bättre sätt (enligt mig) att koppla av på än genom löpning. Skogen är favoritplatsen att springa i, men idag blev det tyvärr bland hus och massor av asfalt.

Väl hemma kom tankarna på bröllopet igång igen. Placeringskorten måste skrivas, festprogrammet och vigselprogrammet skrivas ut. Lugn är ändå känslan jag vill använda när jag beskriver mig själv idag trots att det bara är två veckor kvar. Jag längtar så jag nästan spricker.

Nu ska jag ta en dusch och sedan gå till lekparken med sonen. Denna lilla stund vid datorn får helt enkelt vara den tid jag ägnar till bröllopet idag. Haha, tror jag ens själv på det?

POSTAT 2011-07-20 20:50:45

17 dagar kvar

Nu börjar den stora dagen närma sig rejält. Pirr i magen är bara förnamnet, men jag njuter av känslan att jag snart ska bli fru. Att stå brud har alltid varit en dröm, en stor dröm för mig och nu äntligen slår den in.

En hel del har bockats av nu. Igår ringde jag floristen, hotellet och Tössebageriet (de som ska göra vår bröllopstårta) och allt verkade stämma. Transporten från kyrkan till Junibacken är också extracheckad.

Sitter nu och tittar på Tinas sommar, men funderar om jag kanske ska fixa konfettipåsarna som gästerna ska få. Halvitalienare som jag är så måste en sådan påse delas ut. Det hör ju till.

POSTAT 2011-05-23 10:33:12

Hippad

I lördags hände det. Jag var på väg till badrummet när det ringde på dörren. Vem ringer på klockan nio på morgonen och som sedan håller för titthålet, hum. Miljarder tankar hann passera. Kunde det vara lillsyrran som kom förbi hemma. Vi skulle ju trots allt ses på Bröllopsbutiken för att testa klänningen som just har blivit klar. Jag öppnar dörren och där står mina underbara systrar och mina närmsta tjejkompisar. Wwiiiihhiiiii!!!

Dagen bjöd på många härligheter. Allt från Champagne- och jordgubbasfrukost, italiensk picknick i Vasaparken, spa (bubbelbad och ljusbehandling), glassprovning brudsminkning och håruppsättning och mycket annat härligt.  Att få bli avhändertagen av de man tycker allra mest om är underbart. Tack tjejer. Ni är bäst!

POSTAT 2011-03-10 22:55:54

Skor

Jag har köpt bröllopsskorna. Jag älskar skor, men nu har jag äntligen köpt THE shoes. Nu gäller det bara att gå in dem rejält så jag slipper skavsår och ömma fötter

Visst är de ljuvliga.

Bröllopsskor

POSTAT 2011-03-04 23:11:26

Lugnare stunder

Idag kom jag underfund med att jag kan ta det lite lugnare ett tag när det gäller bröllopet. Det mesta är beställt och bokat (som kläderna, festlokalen, kyrkan, inbjudningskorten, hår och sminkning och blommor) vilket känns superskönt.

En av anledningarna till att vi valde att ha festen på ett ställe som Junibacken, där de fixar allt som har med festen att göra, var just för att få ta det lite lugnt och njuta av tiden innan och inte stressa. De fixar det mesta och vi behöver bara säga till hur vi vill ha det. Ja, det kostar oss lite mer, men det är det värt. Jag skulle gå i taket om jag var tvungen att fixa med catering, serveringspersonal, städfirma, porslin och bestick-beställning, tårtleverans, vin och sprit-shoppning. Självklart förstår jag att inte alla har de pengarna för sitt bröllop eller att vissa vill fixa allt själva, men jag är glad att vi har valt ett bröllop som detta.

Jag har hittat skorna som jag vill ha. Nu ska jag bara gå och testa dem nästa vecka. Återkommer med bild på dem.

POSTAT 2011-03-03 15:38:22

Ibland blir jag...

...så sur på människor som fjäskar för en så länge man inte har tackat ja till deras erbjudande, men när man väl gör det så så slutar de fjäska och då inser man att det var just fjäsk och inte en engagerad människa.

Ja precis en sådan upplevelse har jag varit med om när det gäller bröllopet. En kvinna som ska hjälpa oss med en sak, jag nämner inget så ingen blir stött, har svarat på alla mail samma dag som vi har skickat våra frågor och hon har även varit supertrevlig när vi har setts. Nu när vi väl har tackat ja så tar det henne sju dagar att svara på ett mail. Sju hela dagar. Och fem dagar på mailet innan. Jag blir så arg. Önskar att man kunde ta tillbaka jaet man gav henne. Det borde finnas en regel för hur lång tid man får ha på sig innan man måste svara på ett mail när man arbetar inom servicebranschen.

POSTAT 2011-02-22 16:37:15

Nu känns det bättre

Idag åkte jag och lillsyrran, en av mina tärnor, till Bröllopsbutiken för att ta mina mått för att veta vilken storlek jag ska ha på klänningen. Storleken som vi förra gången pratade om stämde alldelels upperligt, storlek 32, så förhoppningsvis börjar de tillverka klänningen vilken dag som helst nu. Jiippii!

Häromdagen bokade jag även brudsminkningen, håruppsättningen och gelenaglar. Det känns riktigt bra och hon jag talade med i telefonen fick mig att känna mig lugn. De fixar allt på en och samma plats, såååå skönt.

 Nu ägnas all ledig tid till att komma på frisyren. Jag har inte så långt hår så vi får se vad det blir för något. Jag har hittat en hel del vackra frisyrer. Vilken gillar ni mest?

1

Större bild

2

Större bild

3

Större bild

4

Större bild

POSTAT 2011-02-17 12:04:03

Bröllopsbutiken gör mig nervös

Var precis inne på en tjejs sida här på bg och läste hennes blogg och såg att hon var missnöjd med Bröllopsbutiken. Jag blev orolig då även jag har beställt min klänning från dem och hon jag beställde av var lite snurrig.

När jag hittade klänningen som jag ville ha hade de bara den i storlek 38 och den drunknade jag i. Kvinnan tyckte då att jag skulle beställa en 36 då den borde sitta bra. Jag bad då henne att få testa en 34 för säkerhetsskull, då i en annan modell eftersom de bara hade min klänning i storlek 38, men fortfarande i Whiteone. Det visade sig sedan att jag skulle ha en 32 efter att ha testat några klänningar. Min fråga är då varför tog hon inte mina mått? Jag bad henne göra det, men hon sa att det inte behövdes.

När klännigen sedan skulle beställas sa hon "Men oj detta är en 2010 - jag undrar om det ens går att beställa den". Väl hemma går jag in på Whiteones hemsida och ser att den visst är en 2011. Jag blir orolig och läser några dagar senare tjejens blogg och bestämde mig för att ringa dit.

När jag nu ringde och fick tala med en tjej från Bröllopsbutiken sa hon att de inte skickat iväg min beställning än då de letat efter mig. De ville ta mina mått. På beställningen finns mitt telefonnummer. Hur mycket kan de ha letat efter mig? Kikat ut genom butiksfönstret kanske?!