BröllopsGuiden

Risitiman

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Ser bara svart...
» Planering
« Juni 2023 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2011-01-26 21:50:49

Planering

Ja nu har då äntligen planeringen dragit igång! Med en så gott som obefintlig budget gäller det att gnugga geniknölarna till max! Jag måste erkänna att det känns tuffare än jag trodde att inte ha mamma att bolla tankar med eller rådfråga. Ibland blir det så tungt att jag är på väg att ge upp alltihop, för vem fan behöver gifta sig!?! Man blir väl inte mindre kär för att man låter bli, eller?? Jag gråter en skvätt, först i ren ilska, sen övergår det till saknad och tomhet. Samlar tankarna och drar ett djupt andetag... Så, vart var jag nånstans? Just ja, bröllop...

Sedan mamma gick bort för snart tre år sedan, har jag känt mig mer eller mindre vilsen. Därför kan jag inte specificera hur jag skulle vilja ha mitt bröllop, jag vet helt enkelt inte! Men om jag bara tänker på detaljer, tex vilka färger etc som attraherar mig och som får mig att må bra, så blir det lite lättare. Det är här allt får sin början...
Jag har alltid varit svag för rosa, gärna den lite flickiga varianten, rosor, pärlor och bondromantik. Lite vintage-känsla och spetsar. Silver är också mycket jag. Men jag kan ju inte tvinga min blivande man, som generellt är lite emot just rosa, att gifta sig så där pluttinuttigt. Men om man blandar i lite svart...?! Ja, så får det bli. Mina första tankar kring färgtema, som faktiskt resulterat i något, är alltså ljusrosa, silver, svart och  pärlor (cremefärgade). Om det ska bli lite mera vintage-känsla så kan ev en dov lila eller vinröd, kanske gammelrosa färg blandas in i blommorna.
Blommorna ja... Jag tänker mig en romantisk bukett med rosor som bas, inte tätt bunden som en boll utan lite "vild" hängande med sirlig grönska.

Jag var på bröllopsmässa nu i helgen, på sjöcronan i Hbg, och blev lite förtjust i ballongerna. Att ha ballonger i ett eller två hjärtan bakom brudparet (oss) vid honnörsbordet. Ja kanske, varför inte liksom. Blir ju betydligt billigare än blomhjärtan i alla fall. Och festligare, fast det är ju bara vad jag tycker.
Klänningen sen, det är en helt annan historia... Jag vill inte ha det som tidningarna omnämner som "vintage", en spetsbeklädd, rak modell, relativt slimmad. Men jag vill inte ha nån "prinsessbakelse" till klänning heller. Näe, det jag söker är ett hopkok av allt möjligt, tror jag. Absolut inte bara axlar! Dels passar jag inte i det, dels verkar det som om datumet för vigsel hamnar närmare höstkanten. Jag vill heller inte ha någon helt "påklädd" variant. Ett mitt-emellan-ting skulle vara perfekt. Nån liten spets alternativt brodyr får det gärna vara på livet, kanske lite pärlor.
Kjolen vill jag ha lite utställd och böljande liksom. Gärna lite omlott-variant (hur flummigt låter inte detta...) med någon brodyr eller liknande. Är inte alls emot några rosa eller svarta inslag, men hur fin kompisens klänning än var (med svart blomsterbrodyr) så vill jag inte se exakt likadan ut som henne. Det här är ju min dag.

Håret hade jag velat ha i mjuka lockar, delvis uppsatt. Men ack tyvärr, jag har ju inte så mycket till svall och att "skarva" mitt eget med löshår blir inte billigt. Fast det hade varit snyggt...

Sen gäller det ju att "knyta ihop" våra stilar och där behövs nog inte bara ett snille! Det kommer att krävas en hel armé! Vi är nämligen varandras totala motpoler!
Jag gillar rosa - han hatar rosa
Han gillar grönt - jag hatar grönt

Han gillar sport - jag hatar sport
Jag gillar pyssel - han är helt oberörd av detta

Jag gillar sol och värme, han vill ha snö och kallt
Han lyssnar mest på rockmusik, jag är "allätare" sånär som på just rock (och opera)

Han är en riktig friluftsmänniska, jag stannar ALLTID inne om det regnar (gäller även duggregn)...

Så att sammanfoga våra världar är ingen lätt uppgift. Men jag vill ju gärna att festen, framför allt, skvallrar lite om vilka vi är, även om de flesta av gästerna känner oss rätt bra vid det här laget.
Hade faktiskt en liten idé om tårtan... Istället för en hel (eller i våningar då) tårta så får alla en varsin "bakelse", utformad som en ishockeypuck, svart, med dekor på i form av en rosa tygbit och miniatyrtårtpapper (jag scrappar väldigt mycket) och som kronan på verket en rosa ros, samma färg som i brudbuketten. Får väl se om det blir nåt av den här idén och alla andra tankar så här vid startskottet.

Nu måste jag ta en paus från allt vad bröllop heter. Ska snart försöka sova lite, sen börja ladda inför nästa bröllopsmässa nu till helgen, i Hbg.