BröllopsGuiden

Sallans blogg

« September 2023 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2011-02-16 11:41:33

Brudgumskläder

I går kväll var vi föresten i Liljeholmen och tittade på kostym till min blivande man. Tänk vad mycket olika färger och modeller det finns. Och så ska det vara väst och ska den ha samma färg som kostymen eller inte. Herregud, det är nästan svårare att hitta rätt kostym än brudklänning känns det som just nu. Hur tänker ni andra? Kostym eller frack eller vad? Och vilken färg?

Kram

POSTAT 2011-02-16 11:36:55

Vigselförättare

Vi har valt att ha en borgerlig vigsel eftersom ingen av oss är medlemmar i svenska kyrkan längre men det var svårare än jag trodde att hitta en borgerlig vigselförättare. Det finns en lista med telefonnummer hos kommunen men den var inte särskilt aktuell eftersom en del av personerna hade flyttat och andra slutat med vigslar. Det finns ju några privata vigselförättare men deras avgifter passade inte riktigt in i vår budget.

Till slut hade jag nästan panik och började fundera på om man kunde övertala någon i bekantskapskretsen att bli vigselförättare på sin fritid, haha men då kom vi på att mina bröders föredetta dagisfröken ju var politiker och det visade sig att hon kunde förätta vår vigsel. Där föll en sten från mitt hjärta och den sista stora posten på planeringslistan var avcheckad.

Jag tycker att kommunerna borde ha en lite större och mer uppdaterade bank av vigselförättare för de som vill gifta sig någon annanstans än i stadshuset.

Kram

POSTAT 2011-02-14 15:19:39

Bröllopsfakta

Tänkte att det kunde vara intressant att veta lite fakta om vårt bröllop så att ni kan jämföra med ert eget och kanske få inspiration eller dela med er av era ideér.

Datum: 28 maj 2011

Tid: 15:30

Plats: Vigsel i trädgården utanför festlokalen som ligger i stockholm. Lite vågat med utomhusvigsel kanske men vi håller alla tummar vi har för att det inte regnar eller snöar.

Vigsel: Borgerlig vigsel med mina bröders dagisfröken som numera är politiker som vigselförättare. Jätteglad för att hon sa ja och ändrade sitt schema för oss! Ett par av våra vänner kommer att sjunga under vigseln.

Gäster: ca 80 st. Det är inte riktigt spikat ännu, sista datum för att o.s.a är den 1 mars men det verkar som om de flesta kommer! Vi har bjudit en del släkt, några arbetskamrater och en massa vänner!

Bröllopsfölje: Förutom brud och brudgum är det marsalk eller bestman (vad är skillnaden egentligen?) Två tärnor och tre brudnäbbar.

Mat: Vi kommer att ha en italienskinspirerad buffé som jag hoppas går hem hos de flesta. De vi hyr festlokalen av lagar maten och vi fixar drycken själva. Cateringfirman fixar även tårtan.

Tema: Det är ju ett trädgårdsbröllop så vi har satt klädsel kavaj och jag kommer att ha en kort brudklänning och min blivande man en mörkgrå kostym. Våra temafärger är: Cerise, limegrönt och silver.

Festen: Efter middagen kommer vi att ha öppen bar och en DJ som spelar och vi hoppas att det blir lite drag!

/Sandra

 

 

POSTAT 2011-02-14 15:01:39

Blivit med blogg!!

Oj, det här trodde jag aldrig, att jag skulle börja blogga. Men det var faktiskt en kompis till mig som gav mig idén. Hon sa att det var ett bra och roligt sätt att se tillbaka på bröllopsplaneringen i efterhand och det har hon nog rätt i! Så nu kör vi!

För ungefär ett år sedan bodde jag ensam i en etta norr om stockholm med krossade drömmar om kärlek och dammråttor. Nu bor jag tillsammans med mitt livs kärlek i en tvåa söder om stan, har köpt en lägenhet som blir klar till hösten och planerar bröllop den 28 maj! Livet kan ändras fort!

En stor kram på alla hjärtans dag till er alla!