BröllopsGuiden

Solindas blogg

« Februari 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

POSTAT 2012-05-25 14:01:02

För en vecka sedan...

För en vecka sedan vaknade jag tidigt. Det var fredag och det var den dagen vår bröllopshelg skulle börja!

Jag var fylld av spänd förväntan, men också ett lugn som förvånade mig.

Eftersom hela familjen var ledig denna klämfredag så började vi dagen med god helgfrukost i lugn och ro. Sedan fanns lite tid för sista minuten-pyssel bara för att det är så kul!

Problemet med kul pyssel är bara att jag då fastnar och grejar lite föör länge. Så packningen för helgen, som jag inte hade börjat med, blev aningen stressig. Och jag började snäsa av dem som försökte hjälpa mig. Hmmm, inget trevligt drag hos mig!!

Jag fick samla mig, be om ursäkt, ta emot hjälp...och blev klar i tid.

Det fick dock gå undan till bussen för nu skulle jag iväg och fixa mina naglar. 

Med stor resväska och lite annat jox till den stundande festen kliver jag in i en liten salong och träffar nagelterapeuten som är ungefär lika gammal som mina barn.

Under de två timmarna det tog att få naglarna klara fick jag reda på att hon tog studenten förra året, att hon var nyseparerad-från-världens-snällaste-kille-men-som-hon-inte-ville-leva-med-mer-trots-att-han-hade-en-underbar-familj-hade-köpt-dem-en-lägenhet-och-gett-henne-en-supersöt-hundvalp, att hon nu levde mest på restaurangmat á la McDonalds och Kebab, och kanske en sallad ibland för det är såååå himla gott, och att hon äälskade att det var sol ute, och att... 

Jag var ganska underhållen, men framför allt imponerad över att det resultat jag sedan såg på mina händer var jättefina naglar!!! Jag är så nöjd över att jag gick och fick dem fixade!!

Med ökad tjusighetsfaktor promenerade jag sedan till vårt hotell där jag mötte fästmannen. Och vi checkade in! Vi blev varmt välkomnade och fick vår nyckel. Så tog vi hissen upp till det översta tornrummet. Det var så mysigt att kliva in och veta att där skulle vi bo de närmsta två dagarna. Härligt!!

Men vi var ju mitt i stan och hade lite fix kvar att göra. Vi gick till bageriet och meddelade vem och när tårtorna skulle bli hämtade, gick till festlokalen och lämnade av festprogram, tepåsar, gästboksblad, pennor och låda till dessa, låda till toastmaster, och extraskor mm. Vi passade på att stämma av lite smådetaljer och det var en härlig känsla att stå där och prata om festen som skulle gå av stapeln redan dagen efter. Fortfarande lite overkligt dock...

Sedan gick vi för att köpa bubbel och blev då varse att det mousserande vin vi tänkt köpa är en beställningsvara. Så trist!! Men bubbel finns det ju många andra sorter av och vi valde ett vitt och ett rosé lite på måfå. 
Till er andra som har lite tid kvar rekommenderar jag det australiensiska bubblet Pink. Mycket gott och väldigt prisvärt! Liten varning för att det också är mycket lättdrucket och flera glas slinker ner innan man vet ordet av!  

Så här dax började det kurra i våra magar men det var fortfarande för tidigt för middag, så lite fika i parken och därefter en god cappu på Mauritz - stans typ äldsta kafé. Supermysigt!! Vi pratade med dem om att komma med ett helt bröllopsfölje under lördagen och vi var jättevälkomna. Lättast var det om vi kunde komma så tidigt som möjligt, vilket vi var lite tveksamma om vi skulle hinna. Men vi tänkte att det skulle ordna sig!

Tillbaka på hotellrummet så slappade vi en stund och gjorde oss iordning för middag. Det blev på en grekisk taverna i närheten. Återigen blev jag förvånad, för jag lyckades få ner en trerättersmiddag med vin! Inga prebröllopsnerver där inte! =)

När alla smulor var uppskrapade var det ju dax att avsluta dagen/kvällen och lägga sig tidigt så vi skulle orka hela bröllopsdagen!!

Vi skulle bara slänga ett öga på en av spellistorna på Spotify. Och så var det det där med att pyssla igen. Lite för lång tid blev det. Och lite för sent gick vi och la oss. 

Trodde jag skulle vända och vrida mig av nervositet, men inte! Jag somnade som en stock!!