BröllopsGuiden

osofin

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Förlovningen är ett faktum
» Förlovning
« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2007-07-09 12:03:47

Förlovningen är ett faktum

Nu är det bestämt. Han ska gå till min far och be om min hand. jag undrar bara vad pappa kommer säga...tänk om han säger nej. vad gör vi då? alla i församlingen vet att vi ska förlova oss....åh...jag är så nervös...detta är ofantlligt overkligt!
Jag älskar honom så mycket. kan inte vänta till resten av mitt liv tillsammans med honom. Åh...jag har bara varit ifrån honom i en halvtimme och jag saknar honom redan. Han är min prins!
POSTAT 2007-07-05 15:34:58

Förlovning

Jag vet att vi inte är förlovade än och att det kan ta ett tag till, men jag ville göra denna sida eftersom jag aldrig slutar hoppas att framtiden ska infinna sig nu...
 
Jag vet att jag har mycket kvar att jobba på vadgäller mig själv och det liv jag lever, men jag vet oxå att jag kommer klara detta och att förändringarna kommer bli bättre än vad Han någonsin kunnat tro. Därför sördtår jag inte varför han vill vänta.
 
Är det mig det är fel på? Litar han inte på mig? Älskar han mig inte? Jo...svaret är nog "jo" på alla frågor, men han är rädd. Rädd för förändringar, rädd att mista det som är så bra nu och rädd för att göra fel val.
 
Vem är det då han vill ha? Om inte mig? Vem vill han att jag ska vara? Älskar han mig inte som jag är nu? Jag förstår inte. Det gör jag verkligen inte.
 
Så vad skulle en förlovning innebära för mig då? Jo. Det skulle innebära att alla fick se att jag älskar Björn och att han faktiskt älskar mig. Det skulle göra att jag kände mig trygg i en framtid tillsammans med honom och det skulle innebära att jag fick ytterligare en sak att kämpa för när saker och ting känns tungt.
 
En förlovning är för mig, att man lovar varandra evig kärlek och att man vill gifta sig. Ingenting att ta lätt på givetvis men en sak man helt enkelt gjort när man harbestämt sig.
 
I wikipedia encyklopedin beskrivs förlovning som följande; "Förlovning är ett tillkännagivande av att en parrelation avser att leda till äktenskap. Efter att ena parten friat till den andre, och denne svarat ja, så är paret förlovade fram till dess att vigseln fullbordats".
 
I bibeln står det oxå om förlovning. Det står att en förlovning är ett löfte om ett kommande förbund, vilket vi givetvis inte borde brytas utan ska hållas högt och detta innbär att det blir ett äktenskap inom en inte allt för lång framtid.
 
Så...kanske kan jag förstå Björn iallafall...eller? Jo...det är ett stort beslut och han borde ju tänka igenom det. Kanske är det bara jag som alltid ska ha brottom....men jag älskar honom ju så mycket och jag har ju redan bestämt mig. För mig är ingenting oklart! Men....det är bara att vänta och se. Be att Herren skall vara god och att vi ska fatta rätt beslut i rätt tidpunkt. Om jag verkligen älskar honom, ger jag honom den tid han behöver och om jag verkligen älskar Gud, litar jag på att Han finns med oss och att det blir så som Han har bestämt!