BröllopsGuiden

Brud i vinterskrud

« Mars 2024 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2012-01-03 22:31:20

Brudbukett - check!

Idag har jag beställt min brudbukett :) OCH corsage OCH två tärnbuketter OCH en bukett till "altarbordet" 

Det blev denna (fast utan dom vita blommorna)   

 

 

 

 

 

 

POSTAT 2011-12-28 23:07:32

Bukett & Frisyr - det ena påverkar valet av det andra??

Då har man kommit så långt fram att det blivit tid för att bestämma frisyr & brudbukett. Jag har då inget självklart alternativ,,,förståss - varför ska det vara enkelt? 

Efter lite funderande så har jag kommit fram till följande slutsats:

Valet av frisyr är  lite avgörande för valet av utformningen av buketten,,,                      

Dessa hänger lite lite ihop med varann. Hur då tänker ni? Så här tänker jag:

Jag skulle kunna tänka mig något sånt här fast utan slöja:

Eller såhär:

Eller ytterligare en variant på temat uppsatt:

Jag är ganska liten och nätt så en uppsättning med lite höjd tror jag skulle göra sig bra. Jag väljer då på detta lite mer stilrena, klassiska och på att ha en lite mer vild, utsläppt och lockig look. Det som talar emot det är att jag alltid har utsläppt, lite halvlockigt hår,,, Risken är att det känns lite "vanligt" Fast vanligt kan ju oxå då kännas naturligt och mer bekvämt?

Det jag kort och gott menar är att jag tror jag känner mig mer "festfin" i ett uppsatt hår.

Av dessa exempel här över går ju göra en mängd varianter så det löser sig säkert när vi ska göra provuppsättningen. Då ser man ju vad man passar i oxå.

Tillbaka till frisyr kontra bukett. Min tanke var lite att om man väljer en striktare stilrenare frisyruppsättning så blir buketten kanske åt detta hållet

Blir det en vild och galen frisyr kanske oxå buketten blir yvigare

Fast jag är galet förtjust i denna:

 

Och vad det till slut blir,,, Ja det får ni se efter den 4 februari

PUSS

POSTAT 2011-12-27 23:26:18

Vägen till målet är lite krokig ibland

Ja till och med gropig, slirig och rent hopplöst svår bitvis. Men så ska det väl vara. Det är väl det som är själva livet - att ta sig förbi dom jobbiga hindren och gå stärkt därifrån.

Det är mkt som har ändrats under resans gång. En hel del av sådant man trodde man visste  exakt hur man ville ha det, har visat sig vara tvärtom,,,

Lite lustigt och lite kusligt faktiskt

Ringen som jag beställt kommer inte. Borta - puts väck! Och företaget vet inte vad som hänt. Jag fick kalla fötter och tordes inte lita på ett andra försök - det är en månad till D-Day och det finns inte utrymme för strul för en sådan viktig detalj som MIN vigselring. Så idag knallade  jag in på min guldsmed och provade ut min ring från Schalins. Jag är sååååå nöjd men oxå mkt fattig ;) men det tar jag - den ska hålla livet ut. Där är just en sån sak som ändrats under resans gång. Från början var jag och min blivande man inställda på en rödguldsring i klassisk tappning, sen ville jag få in hjärtat som en detalj (jag älskar hjärtan) efter det gick jag över till att vilja ha en vitguldsring,,,

Och denna blev det - i vitguld - LOVE IT!!! WIIEeeeeeeeee

POSTAT 2011-12-21 15:22:01

Bröllopsnatten bokad

Idag har jag bokat bröllpsrummet på ett mysigt hotell med jacuzzi i badrummet och fina elevatorsängar,,,

Tänk att få krypa ner i ett varmt bubbel och varva ner med sin älskade  man, ja för då får man ju faktiskt säga min man på riktigt:)

Läääängtar

POSTAT 2011-12-14 18:46:28

Tårtkonsultation

Härligt! Lyssna på ordet: tårtkonsultation,,,

Visst låter fint? Spännande är det i alla fall, jag är såååå förväntansfull!

Jag hittade en tårtverkstad när jag surfade omkring på nätet som inte ligger på allt för orimligt avstånd. Det är så att min blivande svärmor och hennes man faktiskt passerar den staden när dom ska till oss så dom får helt enkelt hämta upp konstverket när dom kommer till bröllopet. Bra ju!

Jag hade ju dumburken som mitt dagsällskap under många månaders sjukskrivning. Då upptäcker man helt plötsligt helt nya kanaler som man skapar sig ett beroende av. Där upptäckte jag Cake Boss på kanalen TLC och genast började tankarna spinna iväg,,, Om jag en dag ska gifta mig, då vill jag ha en sån tårta,,,        

Han är en mästarnas mästare på bakverk. Hans tårtor ÄR konstverk!

 

 

Så nu ska jag snart få träffa min tårtkonsult å  smak, form, färg och storlek ska diskuteras,,, Jag ska fixa fram bilder ikväll att ta med. Jag vill gärna ha en kritvit tårta med ett rosfall samt små gnistrande snöstjärnor om det går.

Här är webbadressen så ni kan kolla in deras bröllopsgalleri:

www.tartverkstan.com

Lovely Cakes!

 

följ mig även på www.lillsnuffsa.blogg.se 

POSTAT 2011-12-06 16:04:59

Ringen beställd,,, Wieeeeeeeeeee

WWWwieeeeeee!!!!!!

Lycka är att äntligen hittat drömringen,,, och att ha beställt den så att den verkligen finns på plats på den stoooora dagen :)

Lycka är oxå att upptäcka att det finns två sorters stolar i festlokalen vilket gör att jag KAN ha vita stolsöverdrag. Förra gången vi var där och jag provade så passade inte dom jag hadde pga att det var karmstolar. Men eftersom vi måste ha dubbla uppstättningar stolar så tar vi dom med karm till vigselrummet.

Bra Ju !

POSTAT 2011-11-27 09:46:51

Trassel

Ja eller Rapunzel kanske man ska säga,,,  Småbarnsföeälder som man är har man det det stora nöjet att få se en annan typ av film genre än vad man skulle gjort annars. Och denna gång föll lotten på filmen Trassel. Åh vilken underbar film! Jag skrattade så jag tjöt och idolen är ju hästen Maximus :) Nog om filmprat. det jag ville komma till är att jag fick en idé av filmen Dom släpper ju upp svävande lyktor (dom har säkert ett namn men jag vet inte vad dom heter) på Trassels fäödelsedag varje år. Jag skulle vilja ha en sådan ljuscermoni!

Tänk att varje gäst får en lykta vid sitt kuvert och så vid något tillfälle går man ut och släpper alla lyktorna, det vore såååå vackert. Vi har ju tänkt att få ner gästerna i nedre salen efter desserten för någon form av aktivitet. Personalen möblerar då om festlokalen. Borden kommer flyttas mer utåt väggarna så man kan ha dansen i mitten. Tanken är då att man bryter bordsplaceringen till tårtan och kaffet. Kanske är det när man tar ner gästerna man ska lägga till ljuscermonin? Men vad ska man göra, säga eller ska det sjungas till cermonin????

Någon som har en ljus idé??? Smile

Har ni det så håll inte inne med dom - jag mottager dom gärna!

POSTAT 2011-11-21 11:20:25

Det här med drycken,,,

Någon som har en bra idé om hur man ska räkna ut åtgång på dryckerna till middag & fest? Alla tips mottages gärna :)

Vi kommer bjuda på all dricka, välkomst drink, till middagen och sedan till festen. För att krångla till det ytterligare så hade vi tänkt att gästerna får välj på rött lr vitt vin, öl ,,, Vi har dock bestämt att vi INTE kommer att ha någon sprit

Dukningen,,,kommer gå i vitt. Vita dukar i linneimmitation från Duni och deras Linneliknande servetter, också vita. Sen kommer jag ha två vita blockljus plus ett enkelt rött rosarrangemang som dekor på varje bord. Kommer ha fyrkantiga bord där man sitter två på varje sida, alltså 8 gäster per bord plus ett långt honnörsbord. Servetten kommer jag ha en enkel "rullvikning" på med någon rolig servettring runt med placeringskortet på. Jag har hittat ett fint "band" som man kan linda runt ett par parv men det är vitt, det kanske inte syns så bra - vitt mot vitt. Men om man blandar upp det med ett tunt mörkrött band kan det bli bra,,, Här kommer en bild på bandet:

Bandet finns på http://celebrations.se

 

POSTAT 2011-11-14 00:37:59

Lägesrapport

Nu börja det i alla fall närma sig den 4 februari på allvar känns det som.

Jag har börjat jobba heltid och det är i och för sig väldigt kul men jag får å andra sidan inte mycket ork & tid över till planering, fixning och doning. Men det löser dig väl. Får väl börja nyttja termen DELEGERING,,, hur det nu ska gå med mitt otroliga kontrollbehov.

Vad är nu gjort:

  • Inbjudningskort skickade, osa 1 december - check
  • Första besöket i lokalen för vigsel & fest - check
  • Kontakt med fotograf & datum för uppläggsplanering - check
  • Fixat dukar och matservett - check
  • Bokat kökspersonal och ett par servis - check
  • Meny planerad - check
  • Kläder till brudgum, tärna och brudnäbb samt mig själv ( fattas en j-gt bra BH att fylla ut med)
  • Vigselförättare bokad - check

Hehehe - Ja lite är ju avklarat men det återstår en del,,,

Imorgon ska de bokas datum för tårtkonsultation, sömmerskan ska ringas upp för att kolla upläggning av min klänning, papper till hindersprövning och namnbyte ska läggas på lådan .    Hmmmmm vad kan jag jag göra mer<+

JO! Servettvikning och servettring/placeringskort ska fixas. Idé & pyssel väntar.

Och ni,,, Igår fick bestmannen inbjudningslistan (det vankas svensexa tihii)

Nu ska jag försöka sova. När tankarna börjar snurra bröllop så är det inte så lätt att koppla av,,,

Puss

 

POSTAT 2011-10-05 21:08:21

Frisör avklarad

Frisör fixad :D

Och nu är jag långhårig. Snacka om makeover!!! Känner mig som en ny människa med ny energi att möta mina motiga dagar med. Dyrt var det och det är allldeles sääääkert beroendeframkallande. Men jag är ju inte beroende av nåt annat - förutom my personly Drugs,,, Men har jag inte dom finns ingen människa kvar. Så det är liksom inget val jag behöver fundera speciellt länge på om man säger så.

Min frisör verkade jättegullig och dom ringer mig i början på december för en första träff och för att lägga upp en plan- suuuuper ju! Precis min stil. En plan Sickan som min kollega brukar säga. Det är bra. Jag fick i uppdrag att göra ett litet kollage av frisyrer att diskutera kring så det ska göras.

Sen ska inbjudningarna ut nu i oktober. UUäeee - nu börjar klockan ticka känns det som. Blir nästan lite nervös,,,

Redan.

Usch

Men det blir roligt! Ha det gott så länge

Följ mig på : www.lillsnuffsa.blogg.se

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (3)