BröllopsGuiden

kakan81s blogg

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2011-11-16 21:02:48

Planeringen går vidare

Har gjort en liten lista på vad som vi vill ha fixat innan helgen för att vi ska kunna känna att vi kommer någonstans i planeringen och att det minskar från det stora hela. 

Förra veckan hade vi en träff med han som ska fixa med maten och med alla goda förslag som han kom med så kommer det att bli riktigt svårt att välja. Man blir hungrig bara man tänker på listan. 

Från att vi från början var helt inne på buffé så kände vi ändå till slut att vi nog ändå för en gångs skull ville sitta ner och bli serverade mat som var fint upplagd, så nu blir det två rätters middag =) ska som sagt var bara bestämma oss för vad.

Igår gjorde vi ett besök i lokalen för att friska upp minnet, och kunna börja planeringen av dekorering. Vi har tagit en massa mått och foton för att kunna sitta hemma och räkna i lugn och ro vad som behöver göras och köpas in.

Vad har ni andra haft för att markera bröllopsparets plats? Ingen av oss gillar dessa bågar som brukar vara över paret. Vi är lite inne på att såga ut våra initialer, spraya dom vita och hissa upp dom i fönstret bakom oss alt ställa det på fönsterbrädan eftersom den är så bred. 

Nu ska jag gå in och kika på lite liveband till festen och jobba lite med festprogrammet som kan vara riktigt klurigt, så ett tips börja i tid =)

POSTAT 2011-11-13 12:52:58

Under(bar)

Japps efter mycket om och men har jag "äntligen" hittat nåt att ha på mig under klänningen också så nu kan checka av ännu en sak på listan. Nästa stop blir att hitta smycken som passar till klänningen. Vill ha nåt som gnistrar lite eftersom jag tycker att det passar fint till vintern, men samtidigt får de inte bli för mycket eftersom klänningen gnistrar lite den med. Eftersom urringningen på klänningen är hjärtformad så vore det kanske fint med nåt som hänger ner lite, V-format smycke?

Inte lätt med att få till det med alla detaljer, man vill ju att det ska gå en röd tråd genom allt och få till den där rätta känsla.

Imorgon blir det en första tur till festlokalen men kameran i högsta hugg. Tänkte försöka kolla in hur man bäst kan ställa borden, lite detaljer till dukningen, och utsmyckning i fönstren. Eftersom man har minne som en gulfisk ibland är det lika bra att föreviga det hela med lite foton så man kan titta lite mer och fundera när man kommer hem.

Jag tar jätte gärna emot en "MASSA" tips på bra detaljer till vinterbröllop. Är mer ute efter känslan av isigt och vinter en känslan av jul, men som sagt var överrös mig med tips =)

POSTAT 2011-11-11 21:39:15

Cheklista

Kyrka: Staffanskyrkan Gävle

Lokal: Börshuset Gävle

Toastmaster/Toastmadame: Brudparets närmaste vänner

Transport från kyrkan till lokalen: Vit Limo

Vigselring: Vitt guld 

Frisör: Släkting, ska lägga beställning på löshår i helgen =)

Brudklänning: Världens vackraste från märket Forever yours

Tärnklänningar: Silver

Frack, frackväst, skor:

Sång i kyrkan: Kärleksvisan och ?

Festprogram: Påbörjade

Mat: På G

Tårta: Bakelser i vitt och silver med en hög tårta på toppen

Inbjudningar: Även dom i vitt och silver. Beställda från Calligraphen med silver band. Har bara fått positiv respons på dom =)riktigt nöjd

Liveband: Jobbar på D

....hm undra om jag har missat nåt? =)

 

 

POSTAT 2011-10-23 21:32:12

Brudbuketten

Trots att vi har ordnat med en hel massa så känns det ändå som om om det är en massa kvar att fixa med. En hel massa detlajer som bara måste falla på plats. Just nu är det buketten som jag trodde att jag hade en bild i huvudet på hur jag ville att den skulle se ut, men efter att ha tittat omkring på nätet och sett hur mycket fint det finns så känns det inte längre så självklart.

Vet att temat kommer att gå vitt och silver så jag vill ha en bukett i den stilen, gärna lite vintrig, men absolut inte julig. Eftersom klänningen är riktigt vit så vill jag att blommorna också ska vara riktigt vita, rosor, orkidéer, liljor...lite grönt i för att fylla ut vore kanske inte heller helt fel. Får helt enkelt klia mig i huvudet och leta lite till rätt som det är kanske den bara finns där på bildskärmen =).