BröllopsGuiden

3 dagars bröllop

« December 2022 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2014-05-04 22:40:17

Riskanalys och eventplanering

Har en fantastisk eventmanager som tar hand om allt praktiskt inför bröllopet. Under påsken blev det att göra riskanalys för vad som skulle kunna gå fel och hur stor sannolikhet det är att det inträffar.  Allt för att veta vad man behöver lägga tid på att ha back-up för.

 

sannolikheten för att sambons okända elaka tvillingbror dyker upp och förstör bröllopet beräknas till låg. Ja det är tur hon är tålmodig vår eventmanager och känner sin morbror väl.. Laughing

POSTAT 2014-05-04 22:31:09

Pirr i magen inför möhippan

Med tanke på alla konstiga frågor den senaste tiden kan jag ana att möhippan är inom två veckor. Jag känner mig helt lugn med att tärnan har ordnat bästa grejen. Men det är det här med att inte veta exakt när det sker som är det pirriga. Och så klart vilka som kommer, ser verkligen fram emot att få en riktigt rolig möhippan med nära och kära. 

POSTAT 2014-05-04 22:24:16

OK från Skatteverket!

ja vi har fått ok på att ingen av oss är gift och vi är inte nära släkt. Vilken tur! Smile

Blev varnade för att det skulle kunna ta tid för Skatteverket som har hög belastning inför alla sommarens bröllop. Men efter bara tre dagar fick vi tillbaka papperna. 

Så nu kan inget stoppa oss! 

POSTAT 2014-03-17 06:22:33

Ååå det är så spännande!

Alla inbjudningar är utskickade och nu är det bara att vänta på att få svar från alla gäster. 

Tydligen tre som redan skickat in berättade vår eventmanager. Hon tar hand om alla anmälningar och det är så skönt att få hjälp med. Däremot är det så nervöst att sitta och vänta på svar och få veta vilka som kan komma. 

 

Blev även klar med alla omslag till festhäftena, så nu är det bara beskrivningar av gästerna kvar så kan jag bocka av det på att-göra-listan. Allt går i samma stil som inbjudningarna så klart. Är man scrappbookare så är man : ). Men jag är glad att jag valde en enkel design. Det tar sån tid! 

 

 

POSTAT 2014-03-11 07:15:16

In och ut ur tygaffärerna

I lördags morse strålade solen ner över Götgatsbacken när jag ilade uppför med två Kaffelatte i mugghållaren. Min klänningsdesigner gillar kaffeleverans, särskilt innan kl 12. 

 

Har spenderat veckan med att plugga på om olika tyger, hur det faller, vad de är gjorda av, stelhet i tyget, vilka klänningsmodeller som har vilket tyg osv osv osv. För det är dags att välja tyg till klänningen.

 

Första butiken har fina välsorterade hyllor. Det är lätt att hitta var vi ska leta efter den typ av tyg vi tänkt oss och färgkordinering och ordning och reda. Vågar knappt röra tygrullarna med risk att någon butiksägare ska hoppa fram och be oss städa våra rum annars blir det inget lördagsgodis. Det går ganska snabbt. De visar upp de finaste sidentygerna, 1000kr metern. Jag får hjärtsnurp när jag tänker på att det kommer gå åt minst 5m tyg...

Min designer sätter kurs mot butik nr två. Jag har aldrig sett så mycket tyger på en och samma gång. Det är rader efter rader med hyllor från golv till tak. Det är rullar med tyger om varandra, kaoset brer ut sig, det är trångt och och det känns som att gå på skattjakt. Man vet inte vad som gömmer sig under nästa rulle, det kan vara skattkistan.

Där på andra hyllan hugger vi båda tag i en rulle. lagom textur i tyget, bra stelhet, rätt tyngd och en underbar mjuk champagneaktig färg. En meter bort hittar vi spetsen med samma färgnyans. 159kr metern för båda tygerna. Vi vet båda två att vi har bestämt oss.

 

Sätter kurs mot sista butiken som visar sig vara butiken mitt emellan. utbudet är stort men det är ordning och reda Utan att vara pedantiskt. Hittar fina knappar på väg bort mot tyghyllan. I väskan ligger tygproverna från förra butiken och vi jämför och granskar varje rulle. Inget i samma klass. 

På sista hyllan dyker min designer ner och halar triumferande fram två rullar, samma härliga tyg och spets som på proverna i min väska. Prislappen säger 20kr billigare per meter än i förra butiken. Saken är biff. Vi har hittat mitt klänningstyg.

 

POSTAT 2014-02-21 07:45:32

6 månader kvar och det märks i planeringen

Oj oj oj känns som det var häromveckan det var ett år kvar att planera bröllop och allt var lugnt. =) Vi ligger i fas men det börjar märkas att det är mer och mer beslut som måste fattas och mer och mer konkreta detljer som behöver ordnas.

 

Var på bröllopsmässa för någon vecka sedan och fick mycket bra tips. Ett av de bästa var nog skatteverket som var på plats och delade ut blanketter för hindersprövning och förklarade hur tidigt vi måste skicka in och vad vi ska fylla i. Kristian fick också många bra klädtips och har kommit igång med att sätta ihop sin outfit.

 

Vi skickade ut save the date - kort redan förra året men nu är det dags att få iväg inbudningskorten. Själva korten är klara men väntar på innehållet.

 

Behöver också göra ett schema för dagarna och än mer detaljerat för bröllopdagen. Den 1 mars åker vi ett helt gäng till platsen vi ska gifta oss på för att titta på dukningsmöjligheter, lokaler, sovplatser och omgivningar. Och då behöver vi veta vad vi kommer att göra och behöva.

 

Ja , listan kan göras lång. Får bli en heldag i helgen för att ordna och kunna bocka av.

 

 

 

 

POSTAT 2013-07-30 18:47:40

Önska sig pengar till bröllopsresa

Den här väskan kommer iv att efterlikna för att ha till att lägga bröllopspresenterna i. Vi kommer önska oss pengar till vår bröllopsresa. Väskan kommer vi pynta med bilder på resmålet mm

//Bruden

POSTAT 2013-07-30 18:17:30

1:a sittningen med min designer

Att arrangera ett bröllop är lite som allt annat i livet, man behöver de rätta kontakterna =)

Min bror är kläddesigner och stylist och utbildad i Milano. En hyfsat bra kontakt och självklart fick han frågan om han ville göra min brudklänning. Först tackade han faktiskt nej eftersom det inte alls är hans inriktning, men efter lite betänketid så ändrade han sig och nu är vi igång.

Jag har suttit i timmar framför google och letat bilder på klänningar, former, släp, knappar, urringningar, tygsorter, fall och outfits. För tre veckor sedan hade vi vår första sittning över en stor stark, gick igenom alla bilderna och pratade om modeller, mönster och tillvägagångssätt.

Nu har jag fram till januari på mig att komma i den storlek som jag sen vill ha på bröllopet för då ska mönstret vara klart och en första provklänning uppsydd för att provas.

Här är en modell på en baksida som vi båda gillar bäst:

Pirrar redan nu lite extra när jag tänker på att få gifta mig i en klänning som min bror har gjort. Men nu gäller det att ge honom eget utrymme att skapa en klänning som är hans. Att inte gå in och detaljstyra utan lita på att han kommer att skapa en klänning som gör att jag känner mig som den vackraste kvinnan i världen på min bröllopsdag.

Mitt fokus får ligga på  att tappa de två klädstorlekar som det verkligen är på tiden att jag blir av med =)

 

// Bruden

 

 

 

POSTAT 2013-07-12 19:10:23

Save the date-korten redo för utskick

Vi bjuder in till ett tredagarsbröllop utan barn. Våra gäster bor dessutom spridda över hela Sverige och det kommer krävas både resor och övernattningar.

Därför har vi bestämt att skicka ut save the date - kort ett år i förväg. Då kan gästerna boka semester för nästa år i god tid, hitta billiga resor, lösa barnvakt osv.

Inbjudan skickar vi nästa år så att vi kan ha OSA i slutet av maj.

Bestämde mig för att göra alla korten själv och att allt ifrån inbjudningar till placeringskort och tackkort kommer gå i samma tema. Kommer var asååå trött på kombinationerna när allt är klart =)

Det är vitt cardstock som grund, ett beige/brunt kartongpapper, ett vitt präglat papper med snirkliga hjärtan och sedan en stämpel där jag använder mörkbrun distressink. till det är det vita pärlor och satinband i nästan exakt samma nyans som det färgade kartongpappret.

Hur har du gjort med inbjudningar och hur lång tinnan har ni satt OSA-datum?

// Milou

 

 

POSTAT 2013-07-11 13:16:27

Bröllopstårta och dessertbord

Kristians systerdotter är fantastiskt duktig på att baka och dekorera tårtor och annat smaskigt. Så självklart kommer hon att göra både bröllopstårta och dessertbord. www.cakebymi.blogg.se

Under veckan har vi provat olika smaker och fyllningar, bestämt utsmyckning av tårta och former på topping. Mitt jobb blir att göra de små söta skyltarna som ska berätta vad det är men också bara små söta citat. Det här är ett av våra favorit-inspirationsbord från sockerrus.se

Förutom bröllopstårta blir det cupcakes och macarons i olika smaker och allt kommer gå i våra temafärger champagne, vit och gammelrosa.

Dessutom fick vi veta att hela dessertbordet blir en bröllopspresent. Så inte en krona behölver vi lägga på dessert. Underbart!

//Milou

 

  1 2 > SISTA SIDAN (2)