BröllopsGuiden

Muminmamman

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2008-08-12 13:27:34

Summering

Vet inte riktigt vart jag ska börja, men eftersom vädret är ett populärt samtalsämne i detta land börjar jag där:

Vädret gjorde mig orolig, dagen före bröllopet hällde regnet ner. På lördagsmorgonen var det uppehåll men mulet, det växlade mellan mulet och mer mulet, ett par regnstänk men döm om min förvåning när vi klev ut ur kyrkan strålade solen. Den hade vänligheten att göra så under hela båtresan med alla gästerna till festplatsen. Herren gillar tydligen Terva (jag mutade honom tidigare i veckan med likör som smakar tjära).

Maten brukar vara centralt på festen, så det känns som en bra fortsättning;

Maten var toppen, från början till slut! Kall förrättsbuffe med inslag av havet, gott gott. Vi hade även finska Karjalapiroger med äggsmör, mums! Till huvudrätt hade vi oxfile, makens favorit och den mat vi fick mest beröm för (som vi vidarebefodrade till kock och cateringtjej. Kantarellsåsen var underbar och jag var ju inte direkt ledsen dagen efter när jag insåg att det fanns runt 4,5 liter kvar...som ligger i frysen ny...gott gott. Vi skippade efterrätt och gick på tårtan, har ingen aning hur den smakade den kvällen, men dagen efter var den god. Ninja Turtle tog min bit och i villevallan glömde jag hämta en ny. Vackra var de i alla fall tårtorna. I baren fanns all tänkbar dricka som vi bjöd på, oj vad det dracks och skrattades.

Våra bestmen och tärnor gjorde kvällen perfekt. Om detta kan jag skriva en roman, men nöjer mig med att tacka även här i bloggen. Utan er hade det inte varit det samma. Vilket kanonjobb de gjorde. Flätade samman finska och svenska traditioner, såg till att tempot var högt och skratten många genom hela kvällen.

Dansen - vi skippade valsen eftersom vi inte hann träna. Vi valde att dansa tätt intill varandra istället. Mika hade valt låten och den var More than words med en grupp som jag vill minnas heter Extreme, ackustisk gitarr osv, jättemysigt! Vi har den på film och jag får lite tårar i ögonen när jag tiitar...

Festen - oj vad jag dansade! Fyra av kvällens timmar tillbringade jag på dansgolvet, aj aj aj i små fötterna!

Bröllopsnatten - hoppade vi i stort sett över, vi dansade, festade och umgicks med våra vänner, något som alla verkade uppskatta. Fick höra flera gånger att det var så kul att vi valde att vara kvar och festa.

Dagen efter....var jag trött och lycklig och signerade hotellnotan med mitt nya namn Cecilia Kohonen.