BröllopsGuiden

Muminmamman

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2008-07-29 10:32:57

Rock DJ

Idag ska vi träff vår DJ och stämma av det sista. Vi ska också betala utrustningen vi hyrt (som enligt uppgift klarar av att spela musik för en hel sporthall...eh?..sådant händer när man skriver upp grabbiga saker på blivandes lista...) nåväl, det blir nog bra, jag slutade lyssna någonstans vid "basen gör ju att ljudet...bla bla bla"

Jag håller på och skriver ner lite svenska låtar som jag absolut vill ha med, det blir nog bra, här ska dansas!

Ska också jaga tag i en frisör till Ninja Turtle då den tilltänka har brutit en arm, tok tok. Sedan passar jag på att svänga förbi affären där vi hyr kläder och betalar dem plus hämtar mina hårpärlor. Sedan blir det en tur till svärmor för avstämning av vilka av gästerna som ska åka båten till festplatsen (vi har 94 gäster men bara 75 platser, men det löser sig). Avslutningsvis ber jag duffy om ursäkt för att jag inte har semester utan styr en massa bröllopsgrejer även denna vecka, ha ha...tio dagar kvar, wonderful!

POSTAT 2008-07-28 18:50:55

Jag tror, jag tror på sommaren

Började dagen med en timme på gymmets crosstrainer, hem och hämta Ninja Turtle och iväg till tärnan och hennes på turtlar (mina gudsöner), mammorna slappade i solen och barnen lekte.

Rabarber och jordgubbspaj till mellanmål.

Vad är klockan?
Klockan är...dags att tända grillen.

Sådan ska sommaren vara! Dessutom har solen och värmen hittat till mitt-Finland. Nu väntar kött, korv, nypotatis, majs med vitlöksost, svamp med grönmögelost och bacon och mycket grekisk sallad. Jag tror, jag tror på sommaren...

POSTAT 2008-07-27 19:18:57

Olugnare igen...

Så var det hastigt och lustigt dags för min tredje (!) möhippa. Denna gång var det min tärna som bor i Finland som överraskade mig genom att dyka upp på stormarknaden där vi brukar handla, trots att hon enligt uppgift inte ens var i stan förrän "på söndag"..jorå så att de....

Vi åkte först och red häst med en timmes undervisning (vi har typ aldrig suttit på stora hästar förr), superkul och jobbigt. Min häst hette Elsa och fattade inte ett ord svenska. Min finska är vanligtvis väldigt gångbar, men vokabulären med ridtermer är aning för begränsad.

Elsa gillade att äta gräs, Cecilia ogillade att nästan ramla av varje gång Elsa skulle äta gräs. Elsa blev varse den hårda vägen att gräset inte är grönare på andra sidan och att Cecilia bestämmer.

Det är bara i en blogg man på fullaste roliga allvar kan skriva om sig själv i tredje person.

Dagen fortsatte på trevliga Annies bodega (dvs min tärnas hem som omvandlats till förstklassig restaurang med spa-avdelning och öppen bar), oj vad mysigt vi hade. Massa babbel och bubbel! Sedan bar det av in till stan och nästa restaurang, och döm om min förvåning när mina två närmaste finska vänner plötsligt ansluter och gör oss sällskap, underbart! Vi drack strawberry margaritas och åt gott. Vi fortsatte sedan till nästa bar och där fick vi fler drinkar och skrattade ännu mer. Avslutningsvis tog vi oss in på en populär nattklubb och dansade av oss varenda kalori vi stoppat i oss. Halv fyra i morse kom jag hem.

EELIS var gårdagens mest gångbara namn...det var hysteriskt kul igår, idag ställer jag mig något mer undrande.

Idag har Muminmamman ont i håret men precis som vid tidigare två möhippor så är det värt varenda ont hårstrå. jag älskar mina vänner!!!!!

 

POSTAT 2008-07-24 22:02:23

Lugnare

Idag var det lugnare på finska fronten. Efter senaste dagarnas lite väl rockiga rolliga h'ndelser var det skönt att konstatera att cateringtjejen är en sällan skådad klippa. Vilken koll och vilken service! Vårt möte varade en timme och jag är lugn som en filbunke angående maten och serveringen på bröllopsfesten.

Har hunnit med att utnyttja en väns vän också, hon är nämligen chef på stadens i särklass klassigaste gym, och är man prinsessa to be så är man...jag fick ett fritt träningkort för kommande veckor och har på tre dagar avverkat lika många träningspass. Det bir nog en sväng varje dag känns det som, skön egen timme med svett och brända kalorier. Vägde in på 61.5 imorse, närmare fem kilo ned från start. Fast idag fuskade jag med godis så viss brist i karaktären har jag fortfarande (det var väl skönt att höra Inger?)

Imorgon är tanken att allt bröllopsrelaterat ska vara klart (utom småsaker som måste göras sista veckan), sedan har jag lovat mig själv semester på riktigt...solen solen du fattas oss!

POSTAT 2008-07-23 14:41:31

Tuff brud i lyxförpackning

Idag har jag varit och fixat håret, gjort provuppsättning och prov-make up, det blev efter vissa korrigeringar riktigt bra. Eyeliner är populärt i vårt östra grannland så jag fick bli lite lite bridezilla innan jag var nöjd "nej inte tydliga svarta markerade streck runt ögonen tack...sudda sudda sudda sudda bort din sura min" Men sen blev jag fin, en cool make up som förhoppningsvis matchar min coola frisyr. Frisyren blir något rock and roll (får ju inte skriva det där tecknet då försvinner ju inlägget) goes curly romantic...liksom.

Det höll dock på att bli igelkott goes more igelkott. Jag skulle lägga blonda slingor idag, och tydligen innehåller vattnet här lite för höga halter av någon metall, så när jag sitter med blekmedlet i börjar det svida efter bara 2-3 minuter, jag tittar upp från min tidning och ser till min fasa att håret ryker!!! Niina! Ska det verkligen ryka? (herregud vad vet jag om finska metoder...)

NEJ! KOM!

två minuter senare och allt bortsköljt kunde vi båda andas ut, håret klarade sig utmärkt och har fått jättefin blond färg....men tänk er själva, Muminmamma med igelkottfrisyr och klänning i storlek 40...no can do!

Igår var vi hos prästen och övade i kyrkan, det blir så bra så bra. Mika gjorde mig nästan tårögd när han förklarade för prästen vad jag betyder för honom och när han skulle beskriva mig...att han hade allt det inom sig visste jag inte ha ha. Prästen var cool och ung, rock and roll goes Jesus...liksom.

Kram på er alla!

POSTAT 2008-07-22 12:40:49

Ledsen Muminmamma med klara I-landsproblem

Okej okej okej, jag vet. Det ÄR inte hela världen och jag KOMMER bli fin...MEN;

idag skulle jag prova klänningen och se till att den är rätt på alla sätt och vis, glad ihågen och 4,5 kilo lättare än förra gången jag provade den gick jag till affären där jag hyr. Gulliga tjejen med nåldynan var redo, moraliska stödet i form av blivandes faster 72 år var med, på med underkjol, på med rätt underkläder, på med rätt skor, på med....på med....på med...*svordom* klänningen gick inte att knäppa bak, den är för liten!!!! Kände hur tårarna nästan kom, hur är det möjligt, jag är ju smalar nu än förra gången och då var klänningen till och med lite stor....

Förklaringen hette "Sirkka-Liisa" eller något...någon hade sytt in den så mycket att den inte gick att ta ut igen! Två och en halv vecka kvar, och för liten klänning, jag såg två vägar ut: banta (läs drick vatten och lev på kokt torsk och broccoli i två och en halv vecka) eller fixa annan klänning. Nåldynetjejen var cool dock, hämtade same same i storlek 40, och vips hade jag en klänning igen...MEN

JAG ÄR INTE EN STORLEK 40!!!! JAG HAR TRÄNAT OCH VARIT DUKTIG OCH GJORT MIG AV MED NÄSTAN 5 KILO.

Okej, lugn bara lugn, 40 är bara en siffra, kanske är det italienska storlekar, bara en siffra, bara en siffra....

Nåväl, till sist fick vi den att sitta bra (måste tas in rejält, varpå jag blir någonannans "Sirkka-Liisa"), och det kommer bli bra, jag måste bara jobba mentalt med att jag vet att det står 40 i klänningen, jag närmar mig ju 36 i andra kläder...

Jag SA ju att det var ett I-landsproblem....

POSTAT 2008-07-18 12:21:25

Listornas okrönta drottning

Det känns som jag har en lista över saker jag måste skriva upp på min Att göra-lista...

Idag bär det av, semstern börjar och jag drar till Finland direkt. Sambon kidnappades igår och blir borta till söndag, så Ninja Turtle är hos farmor dit jag ansluter runt midnatt. Sedan är det dags att inleda slutplaneringen av dagen D, på plats i Jyväskylä.

Men först lite Alfons..."ska bara":

Lämna av mina tusen saker på jobbet till diverse folk
Kolla när Arlanda Express går (varje kvart vet jag men vilken kvart liksom)
Städa skrivbordet och golvet runt (någon skulle visst komma och tvätta mattor nästa helg)
Skriva to do-list till chefen tills han kommer tillbaka i aug
Ringa lillchefen ang hans jobb nästa vecka
Skriva typ 3 kapitel om portföljteori i praktiken, deadline innan jag är tillbaka i aug
Se till att allt bröllopsrelaterat ligger i rätt dator - och inte minst plocka med rätt dator och back up på USB innan jag åker...
Skriva en lista på saker som jag inte får glömma att lägga in på bröllopslistan...typ.

POSTAT 2008-07-14 08:15:12

Detaljer, detaljer, detaljer

Man kan hålla på i en eveighet och ändå ha tusen detaljer kvar märker jag när jag sitter på kvällarna och pysslar. Igår skickade jag iväg en stor låda med bröllopsrelaterat till Finland, sambon som packade bilen log och skakade på huvudet "du inser att vi får åka fram och tillbaka rätt många gånger om vi ska få hem allt detta efteråt va?" Hm...NU inser jag det.

Igår gjorde jag klart namnlapparna till bordsplaceringen, och fick även till underlaget till tavlan vi ska sätta upp så alla ser vart de ska sitta.

Vi har ingen Victoria på vårt bröllop, men hela landets kronprinsessa förtjänar så klart ett litet hurra idag!

POSTAT 2008-07-13 16:12:53

Å en slank hon hit, å en slank hon dit

Har under en timme försökt pussla ihop en bordsplacering som ska klara avhopp och tillkomst av gäster (vi har en drös sådana, potentiella avhopp och en del som hoppas kunna komma och som vet första dagen innan...typ). Tror jag har lyckats täcka åtminstone 80 procent av tänkbara scenarion...måtte ingen klant gå och bli sjuk bara, för DET finns det inte utrymme för ha ha.

Jag har faktiskt tummat lite på etiketten och placerat folk som är gifta tillsammans ibland, det innebär en trygghet att veta att ingen blir utanför av språkliga skäl eller för att folk inte passar ihop. Jag försökte först sätta gifta på samma bord men inte ihop osv, men till sist tog jag easy way out och känner mig nöjd med det.

Igår provade vi bål, idag är jag lite tung i huvudet (tog en stund att hitta rätt ha ha), det blir citroninspirerat men inte surt, bara friskt, iaf kändes det så igår...

POSTAT 2008-07-12 17:18:00

Box-on-box

Idag har jag scannat nätet efter fyndiga idéer till att göra bag-in-box-vinet lite trevligare när det serveras i baren. Jag fick en del bra tips av er tjejer här inne, och har nu blivit ägare till två jättefina ställ från Duka för 149 kr/st. På nätet hittade jag också coola sk box-on-box, överdrag i trevliga mönster att dra på över vinlådan. Dock var alla bilder och bloggkommentarer jag hittade från 2006 så jag vet inte om det finns att få tag i längre....annars tänkte jag att jag kan ju klä in boxarna i något som går i vå¨rt färgtema och bara märka upp med en söt liten lapp "rött" och "vitt". Lägger upp bild på stället när jag skrivit klart här.

Annars är det mysigt att ha blivande maken hemma ett par oväntade dagar, även om anledningen (han fick ta sig hem med vår kraschade bil efter min rådjurskrock), kunde varit roligare. Dock är han nu väldigt inne på att vi ska fixa det sista kring bröllopet och mer engagerad för varje dag som går. Så ikväll ska vi fixa och fundera och bestämma (va? är det inte jag som gör det ensam???). På listan står:

- Översätta vigsel och festprogram
- Bestämma vilken vals vi ska dansa (jag var inne på mysdans istället men icke sa han, vals ska det vara (bara för att han är duktig på det...)
- Bordsplaceringen ska filas på
och det roligaste av allt...prova hur bålet ska smaka (vi har en finsk vän på besök också så hans åsikter kommer väga tungt i sista frågan ;-))

 

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (8)