BröllopsGuiden

2 sjömän

« Mars 2023 »
TI ON TO FR
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

POSTAT 2013-03-13 05:50:47

Kostymen / en jäkligt snygg karl

Nästa dag släpade jag med m2b till butiken för en sista titt, tja han hade sett bilderna som min väninna tog och var helt överens att de övriga var inget att ha men det är alltid bra att sova på saken.

De var lite upptagna när vi kom så vi sysselsattte oss själva med att titta på de olika kostymerna de hade i butiken att välja på, min gubbe måste ju få en chans att bli lika snygg som jag.Cool

Snart var det dags att få prova min klänning, första IRL titten för min man, under tiden hade m2b kikat lite närmare på en av kostymerna så när jag kommerut från provhytten har HAN smitit in i en provhytt, ut kommer en fantastiskt snygg och välklädd karl och han är min.

Hmmm, lite färg skadar ju inte, en mörkt röd kravatt och en näsduk i samma färg, det blir snyggt.

Där stog vi båda och såg på varandra, ska vi verkligen gifta oss? Jo men visst, det skulle vi så det var dags att betala, min kära gubbe hade mumlat innan att bröllopsklänningar var så dyra, det visade sig att hans kostym kostade en hel del mer än min klänning, fniss, och då var det ändå rabatt på den.

Hem kom alltihop och hängdes upp för att inte röras förrän ett par veckor innan allt går av staplen. Förhoppningsvis får de nöjet att sy in den en hel del.

 

POSTAT 2013-03-10 21:21:17

Bröllopsklänning/stoppad korv del 2

Ett par månader senare var det dags för nästa stoppad korv upplevelse, (måste jobba ibland) då fick bästa väninnan följa med som smakråd. M2b hade ångrat sig att följa med, han hade till slut insett att ett par timmar i en bröllopsbutik var mer än han skulle klara av Laughing

Han skall dock ha en eloge att han erbjöd sig.

Med öppet sinne och en helt ny butik, 80 mil från den andra, kunde det finnas något här. Var ofina nog att inte ringa och beställa tid innan, vi förstod snabbt att det bör man göra, tips! men vi hade tur, det var lugnt den dagen och fick första klassigt bemötande efter det.

Klänning på, klänning av, att shoppa kläder är inte roligt i vanliga fall och nej bröllopsklänning gör det inte bättre! Klänning på, klänning av nu såg jag ut som en stoppad korv också weeee!!!,nästa ett par meter släp typ princess Nix, tubtop med spets ”överdel” som dolde armarna bra, men nej den var inte heller rätt, klänning med bling och släp, bling YES, klänningen NO.

Nu började jag misströsta trots att de hade klänningar i STORA storlekar, vilket var ju underbart i sig, en sista klänning för nu började jag tappa lusten ordentligt.

Den sista jag provade var en Nixa, a-linje formade, V-ringad fram och bak, överdelen hade spetsbroderade ”blommor”, rak enkel kjoldel med en enkel sidenblomma på sidan, när den kom på, äntligen här var den, den tar jag.

DÅ fick jag reda på priset och min (vid det laget) kraftigt överhettade hjärna fick dåndimpen, tack o lov förstod min väninna att jag tänkte helt fel det blev ett par pinsamma sekunder innan missförståndet hade lagt sig, Puh!! Den var bra mycket billigare än jag först trott. Tänk att en liten nolla har så stor inverkan.

Hängde undan den för att återkomma nästa dag med m2b.

Nu var jag och min väninna värda en underbart god lunch.

PS! Jodå, jag har kvar alla bilderna som stoppade korv men riktigt så roligt skall vi inte ha här.

POSTAT 2013-03-08 06:04:46

Bröllopsklänning/stoppad korv del 1

Håller med övriga brudar att välja klänning är inte lätt, tillhör man då gruppen mycket att krama {#emotions_dlg.laughing} tja då blir det inte lättare, för utbudet blir desto mindre.

Dessutom gillar jag inte att shoppa kläder så är detta blev en enorm prövning, i December blev det dags för första provnings tillfället, tänkte att en måndag, då bör det inte vara så mycket folk där, vilket var en korrekt gissning, butiken var stängd!

Att man inte kollade upp det innan.!!!!!!!

Nå ja, ett par dagar senare blev ett nytt försök, en sak var jag säker på, skulle inte ha tubtop, men bling eller med färg det gillar jag, därmed försökte jag gå in i butiken med öppet sinne (lättare sagt än gjort), de flesta klänningar är just tubtop. Varför måste det vara så jävla poppis.

Hittade inget som man fick plats i, (stoppad korv) jag var ju också intresserad av klänningar med färg så balklänningar testades och där fanns det en klänning (härligt röd med en del bling) som man kom i och omedelbart kände man sig fin, dock var detta en tubtop och det ville jag inte ha men man skall ju aldrig säga aldrig eller hur!

Fick ta lite bilder medan jag hade den på, så man kan kolla hur man ser ut i lugn och ro. Inget köp av klänning den dagen men jag kände mig inte stressad heller, det finns fler butiker att testa i.

När jag några veckor senare tittade på bilden av balklänningen så blev jag helt övertygad, tubtop var verkligen inte något för mig däremot var färgen, helt perfekt.

POSTAT 2013-03-08 05:31:04

Opps! 3/4 år sedan.

Oj då, Tiden går fort ibland, jag har faktiskt varit gift i snart 9 månader. Jaha, tänker Ni vad har kärringen här att göra då!! Det tänke jag med! men bara ett litet tag för jag insåg att blivande brudar både kan ha nöje och nytta av mina erfarenheter. Så härmed fortsätter jag mitt bloggande, håll till godo.

POSTAT 2012-05-31 23:32:59

Måste man verkligen gifta sig!!!

Tja, det var mitt motto under många herrans år, gubben frågade någon gång då och då och fick svaret -Varför det! Vi har ju det så bra som det är. Det var ju sant!

Till slut började jag undra varför jag var så otroligt rädd för att gifta mig, det var dags att ta ett snack med sig själv. Kom fram till att jag hade absolut INGET att vara rädd för, inget alls. Så det var bara ta tag i saken.

Började med att skriva en lista över viktiga saker som behöver diskuteras innan man gifter sig, typ äktenskapsförord, testamente,efternamn, ekonomi mm, en lista med över 30 punkter fick jag snabbt ihop, mailade den till gubben (som naturligtvis var på andra sidan jordklotet) och började på att vänta svar. Svaret det dröjde, vi kan lugnt säga att jag överrumplade honom rejält. Hans arbete blev kraftigt lidande den dagen, nämde han vid ett senare tillfälle. Det bjuder jag så gärna påLaughing

Och svaret, det tog närmare en vecka men svar fick jag.

POSTAT 2012-05-21 20:37:57

Näste man till rakning.

Vem är då näste man till rakning, jo den snygge karl som jag har nämnt, han är sjöman, som oftast trafikerar hamnar i USA, Mexico och Brasilien och en hel del stopp däremellan.

Bruden då? Tja, jag försöker undvika rakning så ofta det går, vaxar hellreWink

Jag, en sjöman/kvinna i sina bästa år, åker jorden runt, Europa-USA-Japan-Europa, eller som denna tripp Europa-Sydafrika-Australien-Japan-Europa.

Jag fraktar bilar och m2b fraktar soppan bilarna behöver, samarbete både hemma och i arbetslivet Laughing

 

Vad blev det av detta?

Jo, 2 sjömän som skall gifta sig.

POSTAT 2012-05-19 16:40:21

En gång för länge sedan...

En gång för numera ganska länge sedan, fick jag se i myllret av människor en riktigt snygg karl. Han verkade inte heller känna någon, precis som jag och "fjärilarna" som ibland kan göra sig till känna,  gjorde det med besked!

Ett djupt andetag innan man blev allt för nervös, stegande man sig fram och sa Hej.

Det var vårt första möte.

Vår gemensamma saga tog sina första stapplande steg just där. Smile