BröllopsGuiden

Bride2009

« November 2021 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

POSTAT 2008-02-17 12:34:40

Brudklänning

Köpte brudklänning i fredags. Kändes jättebra. Jag känner mig verkligen så himla fin. Det började med att jag, mamma och mina 2 systrar åkte till butiken Princessa för en andra prövning av klänningar. VIsste att nu måste jag bestämma mig. Hade sedan förra gången 3 klänningar som jag ville pröva igen men 2 favoriter. Dessa två klänningar är väldigt olika varandra. Den ena kändes lite mer traditionell medans den andra var lite annorlunda. Den sistnämnda var aningens mer min favorit. Prövade först klänning 1 men när jag satte på mig klänning 2 så kände jag att den här ska jag ha. Det är den här klänningen som gäller. Lägger upp bild på båda klänningarna i mitt galleri. Min klänning är så himla fin. Jag känner mig verkligen snygg och ännu snyggare vet jag att jag kommer bli när jag gått ner lite i vikt. Har ju redan gått ner 15 kg innan vi bestämde oss för att gifta oss. Hade alltid tänkt att jag skulle beställa min klänning men eftersom klänningen i affären passade mig(- några kilon) så kunde jag ta med den därifrån. Känns jätteskönt att veta att jag har min klänning nu och inte behöver vänta 4,5 månad. Dock så fick mamma ta med den hem till sig för att jag skulle bara vilja pröva den hela tiden, visa för alla som kom förbi. Men sen så är vi även fodervärd på en söt 7-månaders valp som kan öppna dörrar och tycker om att tugga. Så att mamma tog klänningen var nog bäst.
POSTAT 2007-10-23 07:24:04

Träff med Norrlands

Idag ska vi träffa ansvarige på Norrlands Nation. Ska bli så skönt att kunna bestämma något. Att veta om vi kan ha mottagningen där eller inte. Hoppas verkligen att det kommer att funka. Det vore så underbart om det gjorde det. Norrlands har en så fin gammal sal och stämningen skulle bli otrolig! Ska bli skönt att efter idag (förhoppningsvis) kunna säga till släktingarna i England att dem kan börja boka flygbiljetter. Måste också börja göra inbjudningarna. Ska skicka dem snarast till engelsmännen. Svenskarna får vänta några månader till. Nu håller jag tummarna iaf! Kram Anna
POSTAT 2007-10-18 09:27:31

Pyssel med bröllopsdekorationer och tenta.

Tycker verkligen att det är så roligt att hålla på och pyssla. Har tyckt det ända sedan jag var barn. Älskar pyssel. Har även beställt lite julpyssel som jag tänkt göra. De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att göra inbjudningskort och ljusdekoration. Har kommit en bra bit på vägen iaf med inbjudningskorten. Får lägga upp bilder när jag har fått dem som jag vill ha dem men det kan nog ta en tag. Speciellt eftersom jag inte borde ägna en sekund åt detta när jag har 2 tentor inom 2 veckor.

Nä, nu måste jag sticka iväg till föreläsningen annars kommer jag försent.

POSTAT 2007-09-21 09:38:17

Ang. brudöverlämning

Jag skrev igår ett inlägg på ett forum ang. en artikel i Aftonbladet. Jag har läst inläggen sen dess och funderat på varför jag tycker som jag tycker. Det visar sig att jag inte ens visste var traditionen kom ifrån. Man lär sig något nytt varje dag.

Själv så var jag på min blivande mans brors bröllop i augusti i England.

För att förklara hela situationen måste jag berätta om hans mor som är ganska beroende av sin man.Hon har alltid jobbat men samtidigt har hon alltid städat, lagat mat och tagit hand om familjen. Nog för att jag vill göra detta men tillsammans med min man. Jag vet också att det finns människor som gör detta dagligen och är självständiga men hans mor är dock inte självständig. Hans mor och jag har aldrig klickat eftersom vi har så olika utgångspunkter på livet.

Tillbaks till bröllopet, min svägerska gick uppför gången med hennes pappa. Hon är väldigt lik familjens mor. Hon jobbar men städar, lagar mat, stryker och passar upp på honom hela tiden. Hon lägger alltid fram hans nystrykta skjorta på morgonen och går upp tidigare för att laga hans frukost. Detta är något som jag inte vill göra. Visst kan jag göra det utav kärlek för min blivande men att förväntas göra det för att jag är hans fru det tycker jag inte.

Det är detta som jag tar ett avstånd från och gör att jag inte vill gå uppför gången med pappa eftersom jag förknippar det så starkt med dessa två kvinnor. När jag läste andras skäl för att dem ville gå uppför gången tillsammans med sin pappa, så förstår jag dem verkligen. Jag insåg bara varför jag egentligen tyckte som jag tyckte, vad mina skäl var för att inte gå uppför gången med pappa.

Det hela är en komplicerad fråga med hans familj och jag vet att jag inte kan förklara hela den situationen men det känns bra att ha funderat på varför jag tycker som jag tycker.

POSTAT 2007-09-12 09:47:41

Nytt datum

Med tanke på tidigare missförstånd så har vi nu bokat om. Fortfarande irriterad men svärföräldrarna vill vi båda ha där. Därför har vi nu ändrat datum. Tror att det inte var meningen att vi skulle gifta oss på alla 08:ors dag. Kyrkan ringde innan jag hann ringa upp och frågade om vi kunde ändra tid till lite tidigare. Men vi ändrade dag helt. Nu gifter vi oss den 1 aug -08.
POSTAT 2007-09-11 09:22:56

Förbaskade blivande svärföräldrar

Kyrkan var bokad. Datum hade vi kollat så att de kunde ta semester från sin affär. Men tro lik sig förbarmat att dem sa fel datum. Så nu vill dem att vi ändrar! Jag blir så trött på pojkvännens mor!!!
POSTAT 2007-09-10 09:55:36

Äntligen!!!

Jag har precis bokat kyrka. Kan inte förstå att vi har fått kyrkan vi vill ha och det datum vi vill ha. Allt har gått så himla snabbt de senaste dagarna. Vi bestämde oss runt midsommar att vi skulle gifta oss augusti 2009 men för några dagar sedan nämnde jag att varför gifter vi oss inte 2008 istället. Sparade pengar har vi och tiden passar oss bättre. Så förra veckan tittade på en massa olika ställen för mottagningen. Kyrkan hade vi redan bestämt. Och idag ringde jag alltså till pastorsexpeditionen och bokade! Det känns så overkligt...Behöver verkligen plugga men vet inte om jag kommer att klara av att fokusera på plugget. 080808 kl14.00 så gifter vi oss!!! Jippie!!!