BröllopsGuiden

sofiees blogg

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2013-01-28 13:39:16

Vi är med om årets bröllopsbild!

Nu var det väldigt längesedan jag skrev här..nästan lite sorgligt med tanke på villken gemenskap det blev när vi var mitt uppe i planeringen. Och jag har ingen egen blogg heller som jag kan skriva av mej på..får se om det blir någon sådan i framtiden. Blev lite nostalgisk när jag fick mail om att vi är med och tävlar om årets bröllopsbild...:) Augusti i Delsbo.

Har hänt mycket sedan sist..

Vi har varit på Bröllopsresa till fillipinerna.. det är verkligen ett ställe jag kan rekomendera som bröllopsresa..helt underbart. Hade inget planerat när vi for, vi tog dagen som den kom och reste runt till olika öar som landet består av. Hjälpsamt folk, ensamma stränder, bra shopping, god mat och en helt fantastisk natur.

Här bodde vi på Malapasqua en putteliten ö utan bilar och trafik.

Sedan har vi skickat ut tackkorten.. så här blem dom:)

När vi sedan landat efter resa och allt som varit blev jag sjuk och det höll i sej väldigt länge..för er som läst här förut så vet ni att jag varit dålig redan innan bröllopet. Är nu påväg tillbaka sakta men säkert. 

Men vi har också hittat vårat hus som vi så länge letat efter.. ligger inte långt ifrån Sundsvall. Gångavstånd till en liten sjö och 20min gångväg till havet.

Här har vi nu bott nu i en och en halv månad.. och jag håller på planera inredning för fullt. Nu är det dä som står i fokus för oss:) Är så intresserad av allt som har med inredning att göra..hällst gammalt såklart.

Hur bor ni?

POSTAT 2012-07-28 12:01:38

Tackkort!

Nu håller vi på att fixa med tack korten..
Har gått lite segt för att jag är fortfarande dålig. Men nu har vi bestämt oss och dom borde komma i mitten på nästa vecka.
 
Det börjar närma sej för några av er också nu.. Det går så fort:) det är roligt att följa er även om min dag varit.. Känns lite som att jag kommer tillbaka till alla känslor igen. Hoppas på att ni lägger upp lite kort så jag får se hur fina ni är efter all planering som varit:)
Ha en mysig helg.
 
POSTAT 2012-07-14 12:21:04

Våran bröllopsmiddag!

Efter vigseln som var helt magiskt att vara med om.. Nästan så jag har lite minnesluckor från den stunden. Så beger vi oss in till festlokalen där vår bestman håller i brudskålen. Det blir kramkalas och jag andas ut.
 
Medan gesterna minglar runt och letar rätt på deras platser som är utformade i filmisar... smyger vi ut med familjerna och knäpper lite mera kort. Knäpper också lite med tärnorna. Våran fotograf var riktig duktig. Hon hittade tillfällen för oss att knäppa fast vi blev lite försenade och hade koll på läget till 100%
 
Folk börjar bli hungriga och vårat värdar hällsar alla välkommen. Förrätten serveras.. En bröllopsbakelse med lax och räkor som  var verkligen supergod. Efter förrätten öppnar våran grillbuffe och festen är igång. Riktigt duktig kock hade vi.. Alla gillade maten. Jag hade ingen koll på programmet som vår toastmaster fixar så allt som händer blir som en överraskning för mej:)
 
Bl.a. Håller min pappa ett väldigt personligt tal.. Trodde jag aldrig att han skulle göra.. Alla som känner min pappa satt med hakan nere i bordet när han klyver upp på senen. Också min bror håller tal och min mans syskon alltså värdar och toastmaster. Dom berättar lite historier om Jimmy från barndommen.  
Sen har mina tärnor kokat ihop ett litet tal om min möhippa.. Gjort en bok om den dagen som får gå runt och spelar upp låten jag fick spela in med dem i studio.
Jimmys bestmen hållet ett väldigt internt fast komiskt tal där dom gör narr av varandra.. Dom är riktigt duktiga på att underhålla.
 
Lyset släcks och in kommer vår tårta med tomtebloss.. Vår toastmaster berättar att det är min mormor som gjort den och hur mycket hon betyder för mej. Efter tårta och kakor har jag fixat en jonnycash kopia som kommer  in genom dörrarna och överraskar min man och gesterna. Medans han spelar jonnycash låtar i några timmar. så minglar jag runt och kollar hur våra gäster har det. Så kul att se hur fin alla är i sina 50-tals kläder och frisyrer. Även killarna har fixat sej väldigt tidsenligt.
 
Efter vår trubadur ska min man göra något på senen då jag och hans bestman överraskar honom med ett stort paket... Något han önskat sej länge.. En gitarr från 60-talet:) han blir gätteglad och börjar sedan spela med hans bestman på ståbas..
Nu börjar jag förstå vad han har pysslat med i flera kvällar innan. Dom har skrivit en text om mej till melodin från stick iväg Jack. Så klockren text.. Sjukt att höra. Måste lägga ut den här senare:) efter deras underbara låt tar vårat band plats på senen.. Och det blir dans. Alla dansar twist och bugg.
 
Skriver mera om efterfesten senare. Ha en mysig helg alla..
 
 
 
 
 
POSTAT 2012-07-01 22:43:46

Vårat lilla sago bröllop!

Känns som en riktig saga för att allt blev verkligen lyckat och efter våran stil:) Kunde inte bli bättre såhär i efterhand.

Börjar med att vi tärnor träffas hos frissören här i Sundsvall där alla sex får vårat hår fixat i 50-tals frissyrer och även sminket i samma stil.

Här måste jag flika in att det tar alltid längre tid än vad man tror att fixa sex stycken tjejer så att alla är nöjda med allt:) Vi blev försenade här och det var lite stressande faktiskt.

Min pappa kom och hämtade oss här efteråt och vi beger oss 10 mil söderut till Svanbacken strandhotell i Delsbo. Där har vårat värdpar förberett och smyckat lokal och bord. Allt är klart när vi kommer:)

Våran fotograf kom tidigt dit och knäppte kort på både stället och min man och hans bestmen. Så när vi kommer följer hon med oss upp på hotellrummet och knäpper kort när vi klär om och jag får min brudklänning, krona och slöja.

Sedan träffar jag min blivade man nere i restaurangen.. han är så fin och det var väldigt  härligt att få se varandra efter 2 dygn på varsit håll.

Vi knäpper kort med fotografen..tyvär börjar det småregna lite så det blir lite kortare än vad vi tänkt..men det tar vi igen senare:) Så här ha ett paraply till hands hela tiden om ni är utomhus.

Medan vi knäpper tar mina tärnor och värpar hand om alla gäster som börjar komma. Alla får sina hotellrum och träffas sedan i relaxavdelningen där det väntar drinkar, målning av tavlor och skrivning i gästboken.

Sen är det dax för vigseln.. jag träffar mina tärnor på hotellrummet igen för en sista koll på allt och min pappa möter oss där uppe. Sedan börjar vandringen på stigen runt hotellet och ut på vår flotte till Elvislåten love me tender. Det blev så fint när vi kom och gick..alla tärnor går först med deras röda klänningar och sist jag och pappa. Pappa har hyrt en 50-tals kostym som han har på sej..han är väldigt stilig:)

Jag var inte närvös innan..men när vi börjar gå mot flotten och jag ser allt folk som är där bara för våran skull..då börjar mina ben smått skaka..går knappt att beskriva hur det känns.. magiskt.

Där på flotten står redan min blivande och hans bestmen tillsammans med vår uderbara präst. Ni kanske undrar över vädret här och det regnar inte mera utan det är spegelblankt på vattnet och luften är varm.

Vigseln var fin och som sagt nervöst. Vår ena bestmen hade skrivit en dikt som han läste för oss. Det känndes väldigt overkligt när vi väl stog där framme under själva vigseln. Vår präst var så mysig och pratar väldigt avslappnat inför oss.

Efteråt är det nära tårar när jag slappnar av igen.. wedding med Hepstars spelas och ett stort kramkalas påbörjas. Alla kastar ris när vi sedan går mot hotellet och vår brudskål.

Tror att jag tar festen vid nästa inlägg så det inte blir för mycket att läsa..:) Men lite kort vill ni vel se från det jag just berättat om...men det gick inte lägga ut dem från fotografen..dom var tydligen för vida..humm??

 

 

 

POSTAT 2012-06-25 21:17:35

Dagen inna bröllopet!

Jag och tjejen som fixade blommorna åkte ner till vigselplatsen och hotellet på morronen. . Börjar med en smärre chock..när jag upptäcker precis när vi kommit fram att jag glömt alla nålar och hållare till brudbuketten som jag letat toklänge innan jag köppte.

Vigselplatsen ligger 2 tim bort så det var ingen fråga om att åka tillbaka.. istället får vi åka till dom två blomaffärerna som finns i denna lilla by och kolla vad dom har att erbjuda.

Vi bestämmer oss för att göra en bukett utan hållare och efter 10 min letande hittar gubben som jobbar i bomsterbutiken en ask med nålar som är precis det vi vill ha. han vet inte vad dom kostar men vi hittade på ett lämpligt pris;) pust.. villken tur vi hade.

Det tog hela dagen att göra blom muffinsen, buketten, skruva ihop kakfaten träffa fotografen och förbereda lokalen.

Tiden går fort och när klockan är sex måste vi börja åka mot sundsvall igen, jag ska då träffa mina tärnor en sita gång innan den rätta dagen. Dom ska då få ett varsitt armband som jag beställt till dem med en röd pärla och en bricka med TÄRNA 120519 instansat på.

Blommorna är klara men dukning av borden får jag överlämna till värdparet som fixade det mesta med våran lokal.

En av mina tärnor åker hem till mej i förväg och börjar laga mat så när jag väl är hemma igen står maten på bordet och alla är redan där. Underbart efter en väldigt mastig dag.

POSTAT 2012-06-24 20:47:03

Nu är vi hemma igen efter vår bröllopsresa!!

Hej på er.. och glad midsommar:) känns som det var en evighet sedan jag gjorde ett inlägg här.

Drygt en månad sedan var det sedan vi lovade varandra evig kärlek. Ochför att inte tala om resan som var helt underbar.

Allt blev så lyckat..tänkte att jag skulle göra en liten berättelse. men först lägger jag upp en bild och råder er alla till att ha god tid på er med hår och smink;)

Hur går det för er med all planering? hur ligger ni till?

Vi väntar på alla kort nu..

 

POSTAT 2012-05-17 20:49:26

Kronan är här.. nu äre nära..

Nu är det bara en dag kvar till bröllopet!

Min prins har åkt  till hotellet där vi viger oss och har festen i dag..vi packade bilen full med packning till dekorationer, klänning, slöja och alla blommor. Han ska göra klart programmet som ska skrivas ut och lägga i den stora flåtten som vi ska vigas på.

Hämtade blommorna i dag och dom var super fina.. aprokosa.

Daggkåpor, rosor, nejlikor, kalaxiblad, brudslöja, johannesört, hjärtan på tråd och astrar.

I morgon åker också  jag ner för att pyssla med tjejen som fixar blommorna. Då ska blom muffinsarna göras och buketterna. Också någon slags båge och lörhjärtan ska fixas.

Ska bara stanna till  halvvägs i Bergsjö en sväng och träffa min mormor, vi ska gå på minneslunden till min morfar som gick bort aldeles för tidigt och kommer tyvär inte vara med oss på lördag. 

I dag har jag varit upp på spat där jag jobbat förut och nu en av mina tärnor jobbar som spa chef och vaxat oss båda:) Vet att hon läser här och båste bara skriva att hon betyder så mycket för mej.

Har också gjort litye pedikyr, manikyr och brynfärg på mej själv.

Nu har mamma varit här och jag har och jag har gjort en liten ansiktsbehandling och färgning av hennes bryn.

Nu ska jag packa det sista till resan och sedan ska jag lägga en uppstramande ansiktsmask innan jag ska lägga mej och vila.

Känner mej inte alls nervös faktiskt.. bara förväntansfull.. men det kommer säkert.

Här är en bild på kronan som jag ska bära under själva vigseln..Bergsjös brudkrona som min farmor också hade.

POSTAT 2012-05-14 06:26:03

Nu är bröllopsveckan här!

I går tog jag fram tre st väskor..

En som jag fyllde med saker till alla bord.. : de små virkade dukarna, muffinsformar, gelehallon, röda små påsar, kakfaten och ljuslyktorna. Bara programmen som skrivs ut på torsdag när vi kommer till stället.

En som jag fyllde med saker jag ska ha på mej från underkläder, smycken, skor osv alla saker är ju inte klara utan väntar hos skräddaren.

En som jag fyllde med saker till bröllopsresan.. mest hudvårdsprodukter;) kläder köper vi där. Jag vill köpa många skor och väskor...

Nu känns det som att jag har lite koll på läget så att jag kan jobba 3 dagar till.

I dag ska jag till frissören och fastställa frissyren också.

POSTAT 2012-05-13 09:52:01

snart dom sista inköpen gjorda.

I går var vi en runda på stan och inhandlade diamantnålar till blommorna, mer snören till programmen och gelehellon till gåvorna.

Efter det var jag supertrött, jag har inte riktigt tagit igen mej efter sjukan..vilket skrämmer mej då jag blev tvungen att krypa ner under täcket 2 timmar mitt på dagen.

Sedan åkte jag iväg till vår skräddare som också är bestman.. han ska sy till slöjan som jag ska ha och någon slags bolero som jag ska ha över. (har givit ut min jacka som är beställd) har blivit lurad där så nu blir det en aprikos bolero.. eller mer som en sjal blir det nog.

Provade klänningen och skorna också när jag ändå var där..har ju gåt ner i vikt senaste tiden så klänningen sitter inte riktigt som jag vill, men det blir nog bra. lite sent att börja leta en ny klänning nu såhär en vecka innan:) Men det skulle igentligen varit bra om jag hade haft något att byta till på kvällen. Men då ska man vara frisk så man orkar leta efter det också. Jag är glad att jag gjorde så mycket som jag ändå gjorde i början av all planering.

I dag ska min mormor komma hit..hon som gör alla småkakor och tårtan som vi bjuder på, blir mysigt att träffa henne nu när vi ska vara borta så länge efteråt.

Sen ska vi gå igenom lite smågrejer som bordsplaseringen och finslipa lite på den. Vi vet fortfarnde inte om vi ska dansa nå vals eller inte... prata igenom lite och kolla lite inför resan ska vi göra.

Hur ser er dag ut?

Våra gelehallon ska fyllas i dessa små bakformar som gåva till gesterna.

  1 2 > SISTA SIDAN (7)