BröllopsGuiden

Bride to be

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2007-08-21 19:03:48

Länge sen sist!!!!!

Hello! Hur mår ni alla kära? Jar är alldeles snurrig i bollen, nu ede bara några dagar kvar ti GO! 4 Dagar.....de ni. Var på provsminkningen idag å provkamning, håret kommer nog att bli jättafint tror ja. Det bli en blandning av rockabilly å brudfrisyr men inte en traditionell utan litemer fräs i den. Och sminkningen var/blev nog oxå bra men känns kanske lite ovant me så mycke smink...tja inte vet ja riktigt men de blir säkert bra. Nu ede inte så mycket kvar att ordna, inhandla juice, mjölk, läsk, frukt, godis, nötter,gästbok....hmmmja lite sånt. Det ända problem ja har e väl att ja inte har några underkläder än, men...va ska ja me dom till .. egentligen...?dom e ju ändå på bara en liten stund förren dom...tas bort...eller?! Men de skulle ju va kul me nå nytt å s-gt. Men att hitta en axelbandslös behå!!!!!!!!! GRRRRRRRR, de går ju inte, och de e redan insyddkorsett i min klänning, så egentligen behöver ja inte...Men trosor å strumpor de borde ja inhandla... På torsda får ja nyckeln till stället vi ska va på så då får vi börja ställa iordning. de e mycke att greja med, så att de räcker för många personer. På torsda morgon ska ja oxå på manikyr och pedikyr, å på freda morgon å solduscha för att få en liten jämnare bränna...Guuuud va ja e nervös...ja kommer nog att ta en STOR konjak förren ja går in i kyrkan... nee nu ska jag ta tag i programm bladen för dom e inte alls klara! hejsvejs
POSTAT 2007-08-07 22:27:53

18 dagar kvar!

När klockan slår 00.00 så är det 18 dagar kvar till den stora dagen. Det går så snabbt allt nu. Måste hela tiden kolla så att man inte glömt nåt.

Men jag har några små problem: Kan ej bestämma mig för vad ja ska ha för bukett! Frisyr! Tårta! Och ja borde ha meddelat om blommor och tårta, så jag är på övertid ...Har ej heller hittat underkläder...Jag hatar att prova sådana..och ..ja jag vet inte, men nåt sexigt skulle de ju få va..

Var till ALKO idag och beställde "champagnen" , 24 flaskor La rose CelebrationDen här är såååå god. Rekomenderas starkt!

Kollade oxå med vad vi ska ha för vin till maten. Här under kommer vår buffe´:
 
Medelhavsbuffet:

Cognacsgravad lax
Soltorkade tomater
Vitlöksmarinerade jätteoliver
Malaxlimpa
Västerbottenost-smörcreme
Marinerad grillad paprika
Marinerad grillad kronärtsskockshjärta
Grillade pärllökar
Pasta-pestosallad
Räk&parmesansalsa
Jalapeños
Italiensk Ventricina piccantesalami
Hel brieost

batong

grekisk sallad
 
Varm buffet:

Rostbiff
Potatisgratäng
Trattkantarellsås
Grönsakskompott
BBQ-Lax

Kaffe/Te och Hallonmoussetårta med färska hallon i gele ovanpå och chokladflarn på sidorna...

Vad tycks om denna helhet????

På fredag skall jag till kosmetologen för att göra en Mene&moy ansiktsrengöring, för att vara/bli strålande vacker.... ;) Har oxå beställt tid till fredan före b_dagen till spraytan, bara för att få en jämn bränna. Skall oxå göra manikyr och pedikyr då.

ÅÅÅ gud va spännande och nervöst allt är!? Vill ju att allt ska vara perfekt!

All dekoration har jag oxå klart bestämt och inhandlat. Gästboken är beställd och på kommande. Program blad ska vi göra nån kväll denna vecka, likaså vigselprogramm. Sångerskan bokad. Hon ska sjunga 2 sånger. Vad mer??? Jo juust de: Har inte hittat nån vals ännu?????! hmrrr..

Morgongåvan har jag ej heller och ja vet inte va ja ska hitta på!!`? samma ede mad tärnans och bestmanens gåva, men funderade på om ja ska bjuda dom hem till oss på middag nån helg efter bröllopet med god mat å vin...m.m. Men ja är öppen för förslag!

Nää nu ska ja gå lägga mig...Nati Nati....


 

POSTAT 2007-07-31 13:24:20

vinjäsning!!!! Bokningar! Dekorationer!m.m.

Hej på er!!!

Nu har jag vin på jäsning...vetef--n va ja ha gett mig inpå. Men de e ju så billigt att göra eget vin, och om de lyckas sparar jag flera hundra euro. Och misslyckas det är det bara -20 euro, så ja har inget att förlora på det här. Och då ede ju bara att ta sig en tripp till estland å köpa billigt vin å sprit...! Och sen blir det ju förstås vår egen gjorda etikett på flaskorna!

Jag har ringt runt hela världen idag känns det som.  Har fixat vinglas, får hyra 180st/0,25 cent/st. Dukar, champagneglas är ännu oklart. Storwokpanna har ja hyrt så att vi kan grilla korv (massa olika kryddkorvar) till nattmat och till det har vi sallad och kanske potatissallad. Sen så har ja försökt hitta ett stort partytält men utan resultat... Men ja fick nys om ett ställe som säljer andra klassens rosor. 200st för 10 euro!! De ni! skitbilligt. så ja beställde 400 stycken att dekorera å leka med! Sångerska som skall sjunga i kyrkan e bokad. Men de e lite oklart va hon ska sjunga, för ja kan inte bestämma mig. Vårt bröllop går ju på svenska och finska , för min älskade sambo är finsk. Så de e en himla massa extra ordnas med menyer, kort, osv.

Jag hade tänkt dekorera borden med vita dukar, sand från strandenpå mitten av bordet som man sen ställer värmeljus i och olika sorts silverljusstakar (olika storlek & stil) med vita el ljusrosa ljus som man ställer ut i grupper här å där på borden och till sist rosor: blad, knoppar, hela och nån bukett. Hur låter det?! Servisen är vit.. Ljusrosa servetter som vi skall vika snyggt. ingen bordsplacering, men vartannat bord svenskt och finskt hade ja tänkt.

Vi ska ha vår fest på en sommarpaviljong vid en insjö, där finns strand oxå. om ni går in här så ser ni : www.carpella.fi. Stället är fint men det krävs planering av hur man ställer i ordning där. Men blir säkert fint när man dekorerat klart. Måste oxå hänga upp nå sorts girlang i taket för de e så högt yill tak, några ideer!? Och på terassen ede tänkt att vi skll ha ett stort partytält (ifall de börjar regna) som sen hängerupp ljusslingor och lyktor i. Placerar ut bord, stolar, soffor, filtar som man kan ha runt sig när det blir lite kyligare på kvällen. Sen ställer vi ut facklor och marschaller överallt. Den helgen vi gifter oss på kallas villaavslutnig och då brukar man skjuta raketer så lite fyrverkeri kommer vi oxå att ha, tänkte att gästerna kan ju ta med om dom vill oxå. Och då blir de ju billigare oxå..hmm

 

 

 

 

Här är kyrka vi skall viga oss i!

Nej nu måste ja ta en paus å gå och jobba lite me vinet igen.......

 

 

POSTAT 2007-07-30 18:06:13

Vackert om kärlek

Du är min älskling, du är min vän.

Du är min värme, du är mitt hem.

Du är min trygghet, du är min bro.

Du är mitt fönster, du är min sol.

Du är den jag lever för, du finns med i allt jag gör. Du är den jag helst vill ha, du är den som gör mig glad.

Du är min låga, du är min glöd.

du är min näring, du är mitt stöd.

Du är min styrka, du är min kamp.

Du är min vila, du är min hamn.

Du är den jag lever för, du finns med i allt jag gör. Du är den jag helst vill ha, du är den som gör mig glad.

Du är min sommar, du är min höst.

Du är min glädje, du är min tröst.

Du är min afton, du är min natt.

Du är min gryning, du är mitt alt.

Du är den jag lever för, du finns med i allt jag gör. Du är den jag helst vill ha, du är den som gör mig glad.

text: björn Afzelius

POSTAT 2007-07-30 12:57:45

27 dagar kvar!!!

Idag är det endast 27 dagar kvar till den stora dagen! Och hela jag är som ett ända stort kaos, känns det som. Jag har egentligen aldrig riktigt fattat varför "alla" blivande bruder är smått "hysteriska" över bröllopsplaneringarna!? Men nu FATTAR jag! Fast egentligen borde de ju inte va så...Det är ju rätt mycket som det skall ornas å fixas med, och en jävla massa pengar. Men jag längtar såååå att bli fru E! Jag är en sån som alltid drömt om att gifta mig, ha en lycklig familj, sagobröllop, prinsessa som kysser grodan å får sin prins....m.m. Men jag är realistiskt, jag är inte bara en drömmare! Men ja är ett skilsmässobarn, och har aldrig haft en lycklig familj. Min pappa är dessutom alkoholist, har varit de hela mitt liv. Min mamma e väl äntligen lyckligt gift nu med en Marokan som e jättesnäll. ÅÅÅ gud va ja famlar fram å tillbaka om allt möjligt men ja har så mycke att skriva så ja vet ej var ja ska börja, men vi tar dethär första som nån slags introduktion...

Våra föräldrar hjälper oss med att betala vårt bröllop, vi hade en budget på 10000 euro, en 1/4 del var. Men igår sa min pappa, 4 veckor kvar till B och allt bokat, att han inte har några pengar till oss!!!!!!!!!!!!!!! Jag blev helt galen. Hur kan man göra så?! Men borde ju ha fattat det för han håller ju aldrig vad han lovar...Men trodde att nu när jag gifter mig så då. Men... ännu en gång blev jag sviken. Fattar inte hur vi skall göra nu, För 2500 euro är mycket pengar. Faan han fick veta i Januari och lovade då, dessutom hade han pengar då men ville ej lägga in på vårt bröllopskonto(som vanligt) utan spara dom hemma. Och nu har han festat upp pengarna. Nu är det att tänka om rejält med all planering, vad som går att ändra..

JAA och dessutom fick ja mens igår och räkna ut att ja får de nästa gång yill bröllopet!! Va faan ska ja göra?? Hjälp Mig!!!

i´ll be back, soon!