BröllopsGuiden

Bride to be

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2007-07-31 13:24:20

vinjäsning!!!! Bokningar! Dekorationer!m.m.

Hej på er!!!

Nu har jag vin på jäsning...vetef--n va ja ha gett mig inpå. Men de e ju så billigt att göra eget vin, och om de lyckas sparar jag flera hundra euro. Och misslyckas det är det bara -20 euro, så ja har inget att förlora på det här. Och då ede ju bara att ta sig en tripp till estland å köpa billigt vin å sprit...! Och sen blir det ju förstås vår egen gjorda etikett på flaskorna!

Jag har ringt runt hela världen idag känns det som.  Har fixat vinglas, får hyra 180st/0,25 cent/st. Dukar, champagneglas är ännu oklart. Storwokpanna har ja hyrt så att vi kan grilla korv (massa olika kryddkorvar) till nattmat och till det har vi sallad och kanske potatissallad. Sen så har ja försökt hitta ett stort partytält men utan resultat... Men ja fick nys om ett ställe som säljer andra klassens rosor. 200st för 10 euro!! De ni! skitbilligt. så ja beställde 400 stycken att dekorera å leka med! Sångerska som skall sjunga i kyrkan e bokad. Men de e lite oklart va hon ska sjunga, för ja kan inte bestämma mig. Vårt bröllop går ju på svenska och finska , för min älskade sambo är finsk. Så de e en himla massa extra ordnas med menyer, kort, osv.

Jag hade tänkt dekorera borden med vita dukar, sand från strandenpå mitten av bordet som man sen ställer värmeljus i och olika sorts silverljusstakar (olika storlek & stil) med vita el ljusrosa ljus som man ställer ut i grupper här å där på borden och till sist rosor: blad, knoppar, hela och nån bukett. Hur låter det?! Servisen är vit.. Ljusrosa servetter som vi skall vika snyggt. ingen bordsplacering, men vartannat bord svenskt och finskt hade ja tänkt.

Vi ska ha vår fest på en sommarpaviljong vid en insjö, där finns strand oxå. om ni går in här så ser ni : www.carpella.fi. Stället är fint men det krävs planering av hur man ställer i ordning där. Men blir säkert fint när man dekorerat klart. Måste oxå hänga upp nå sorts girlang i taket för de e så högt yill tak, några ideer!? Och på terassen ede tänkt att vi skll ha ett stort partytält (ifall de börjar regna) som sen hängerupp ljusslingor och lyktor i. Placerar ut bord, stolar, soffor, filtar som man kan ha runt sig när det blir lite kyligare på kvällen. Sen ställer vi ut facklor och marschaller överallt. Den helgen vi gifter oss på kallas villaavslutnig och då brukar man skjuta raketer så lite fyrverkeri kommer vi oxå att ha, tänkte att gästerna kan ju ta med om dom vill oxå. Och då blir de ju billigare oxå..hmm

 

 

 

 

Här är kyrka vi skall viga oss i!

Nej nu måste ja ta en paus å gå och jobba lite me vinet igen.......