BröllopsGuiden

elpe78s blogg

« December 2022 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2012-08-31 11:40:37

Hur bröllopet var och efteråt

Hej! Har haft fullt upp med både bröllop och bröllopsresa men har nu kommit hem och hunnit landa. Bröllopet var fantastiskt! Det skulle regna men det höll upp hela dagen fast det fanns mörka tunga moln på himlen. Det var mycket stressigt dagen innan och vi var inte klara i lokalen förrän vid midnatt. Naglarna fick jag göra på morgonen på bröllopsdagen. Då var det skönt att få koppla av lite och sen direkt åkte jag till frisören där vi satte upp frisyren. Det blev så fint! Sen var det dags att åka till kyrkan i limosin som kom och hämtade mig hos frisören. Väl framme i kyrkan står min pappa och väntar på mig tillsammans med tärnan och våra brudnäbbar. Då blev jag ordentligt nervös för de5t hade jag inte varit något på hela dagen. Jag snubblade lite på klänningen när jag gick upp för altaret så den fick jag hålla upp lite. Väl framme hos prästen försvann timme väldigt fort och vips var det klart. Innan utgången fick alla gäster ta kort och sen gick vi ut. Så var det dags för riskastningen! Inte hade jag en tanke på att riset kunde hamna innanför klänningen! Men det gjorde det så jag gick runt hela kvällen med ris mellan brösten och mage samt i håret som föll ner lite då och då Laughing. Det var inte många som hade sagt till i förväg om tal så våra kära toastmaster och toastmadam trodde att de hade massa tid för sina saker men där trodde de fel för under middagens gång blev det bara fler och fler som ville hålla tal så det hann faktiskt inte med någon lek de planerat. Vilket inte gör någonting för allt var helt perfekt ändå. De gjorde sitt bästa och de var ett perfekt värdpar. Sen var det presentöppning som tog lite tid och sen dags för valsen. Den hade vi inte tränat alls inför då min käre make ansåg att han kunde det så bra. MEN! Det gick väldigt bra måste jag säga fast han halkade några gånger på min klänning Laughing. Festens alla timmar försvann fort de med och plötsligt vaknade vi upp dagen efter på hotellsviten. Dagen efter kände jag sorg faktiskt över att det redan var över efter så lång planering och längtan. Men direkt på måndagen åkte vi iväg på vår bröllopsresa som gick med bil till venedig, Italien, Monte-Carlo,Monaco och Nice, Frankrike.

Har precis suttit och redigerat filmen från festen och resan och hon som spelade in på festen har gjort ett så otroligt jobb.

Till vårt kära värdpar har vi givit presentkort från liveit.se för deras enorma arbete och stöd de givit oss under dessa månader.

bröllopsföljetbordsdekorationenBrudenBrudbukettenKlippstrand, niceRingenVenedig

POSTAT 2012-08-15 13:34:58

Min möhippa

Kom på att jag ju inte skrivit om min möhippa som mina vänner höll för mig för en vecka sen :). Den var precis så som jag ville ha den utan en massa pinsamheter. Men jag fick finna mig i att de klädde ut mig till en fe :). Jag fick åka och spela in en låt till min blivande man (jag har ingen sångröst alls och det lät urilla) men kul va det. Sen åkte vi och fikade och spelade minigolf och efter det åkte vi hem till en av tjejerna och där blev jag ompysslad och stylad medans de andra fixade iordning tacos som vi sen åt. Efter det satt vi och pratade och hade roligt tills vi slutligen gick ut och dansade. Den var perfekt!

POSTAT 2012-08-15 13:24:37

3 dagar kvar!!!!

Här flyger dagarna förbi! Igår satt jag och hällde ris i påsar och gjorde små paket med chokladhjärtan till gästerna. Har kollat upp det där med ris och fåglar som det ryktas om och att det skulle vara skadligt för fåglar att äta ris stämmer inte utan det enda som är att ris innehåller för lite näring. Har kollat upp hos svenska veterinärförbundet och har även informerat kyrkovaktmästaren så det är godkänt att få användas. Vi har haft genomgång med prästen också och det gick bra. Kantorn har spelat upp musiken vi valt och det låter väldigt fint. Ringen är hämtad och passar perfekt :). Imorgon eftermiddag hämtar vi nyckeln till lokalen och hoppas verkligen att bordsplaceringen fungerar. Vi har valt att ta ett honnörsbord och runda bord till gästerna. Har hyrt dukar så de ska jag hämta på fredag morgon. Nu är det mycket som ska göras men känner att allt är under kontroll :). Servitriserna är informerade om sina uppgifter och vår tärna och bestman vet vad de ska göra. I sista stund har vi också bytt fotograf men nu har vi honom mellan 14-18 och för 4000 kr mindre än vad den andre skulle ha för 2 timmar! Är supernöjd! Har också fått köpa mig ett paraply då det ska regna på lördag. Nu gäller det bara att försöka hålla nerverna i shack!

Jag önskar alla som gifter sig nu i helgen en riktigt strålande dag och kväll!

POSTAT 2012-08-10 10:09:33

8 dagar kvar!

Nu är det dags att skriva ut kyrkoprogram och festprogram så jag inte måste sitta med det nu den sista veckan. Gör sista veckan på jobbet också och det ska bli så skönt med semester. Bröllopsresan blir två dagar efter bröllopet och det blir med bil till venedig. Barnen är hemma och blir väl omhändertagna av sin mormor och farmor hemma hos oss. Tog några danssteg i klänningen i måndags och det gick inte så bra så den dans jag och två kompisar ska göra kommer bli ganska svår fast det är så lätta danssteg. Bara jag inte snubblar över klänningen! Ha en bra dag!

POSTAT 2012-07-24 11:30:50

Närmar sig :)

Det är inte långt kvar till den stora dagen och vi sitter nu och skriver festprogrammet. På måndag är det dags att sy upp klänningen och planen för den vikt jag skulle ha blev inte riktigt som jag hade tänkt men det skiljer bara 2 kg så det får jag väl vara tacksam för Tongue border =. Ska försöka innan mitt jobbpass idag att hitta tjockare papper till både vigselprogrammet och festprogrammet. Första stoppet blir på staples för att se vad de har att erbjuda. Ska också försöka nästa vecka att besöka lokalen för att se om bordsplaceringen funkar. Nu går tiden fort!!

POSTAT 2012-06-28 23:09:41

Blir man någonsin klar?

Jag använde mig utav denna sidans planeringskalender och har bockat för väldigt mycket och håller mig inom tidsramen men saker som blivit avbockade har jag åter igen fått gå igenom och göra ändringar på. Det känns som jag inte längre har den kontroll som jag hade förut och då allt gick smidigt och lätt. Nu känns det stressigt och jobbigt med minsta lilla ändring. Ikväll har jag slitit mitt hår när jag suttit med bordsplaceringen som jag förut också tyckte skulle bli en lätt sak. Inte nog med detta så har man både jobb och familj att hinna med. Att planera sitt egna bröllop ska ju vara en rolig grej!! 

POSTAT 2012-06-05 16:27:47

Ringen beställd

Nu så har jag äntligen bestämt mig för vilken ring jag ska ha. Tog ett tag Laughing. Eftersom jag har både rött och vitt guld i förlovningsringen har jag haft svårt att bestämma mig för vilket jag ska ha i vigselringen. Nu blev det rött guld och jag känner mig nöjd.

POSTAT 2012-04-28 09:49:50

något gammal, lånat och blått?

Hej!

Då min tärna pratade om hur jag tänkt mig vilka saker som ska finnas med i bröllopsuppsättnigen som är gammal, lånat och blått undrade jag om det verkligen ska vara med. Jag är ju lite skrockfull och vet inte så mycket om detta.

Hur har ni tänkt göra angående detta?

POSTAT 2012-04-26 21:03:10

Överraskning till brudgummen

Då min sambo inte läser detta och det bara är medlemmar som kan läsa min blogg vågar jag skriva och berätta för er vad jag ska överraska honom med på bröllopsfesten.

Jag har tagit hjälp av två kompisar och vi kommer att utföra en dans på bröllopsfesten där jag står i mitten och de andra två är backup dansare. Vi ska gå på hemliga träningar hos en dansinstruktör på en dansskola och vi börjar nu i maj. Vi kommer ha så kul och han kommer aldrig lista ut detta! Det är två låtar som vi valt ut med instruktören och det svåra blir nu att välja vilken vi ska välja. Låtarna är: We go together från Grease och The time of my life från Dirty dancing.

Han tror att jag ska hålla ett roligt tal då jag sparat ett word dokument med namnet kära C som innehåller ett långt tal till honom från mig.

POSTAT 2012-04-16 20:13:41

Cateringfirma bokad!

Äntligen har jag av en slump hittat den perfekta cateringfirman! De har så god mat och vi får bestämma precis vad vi vill ha och behöver inte gå efter deras meny om vi inte vill det. De gör även bröllopstårtan  och i de temafärger vi vill ha.

Hon som äger det har även jobbat i frankrike och hennes mat är inspirerad från det landet.

 Hade jag kunnat skulle jag provsmakat hennes mat varje fredag!

 

  1 2 > SISTA SIDAN (2)