BröllopsGuiden

Nyköpingsbröllop

« Maj 2023 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2013-05-21 11:53:28

Bröllopsresa i höst

Igår gick vi in till Resia här i Nyköping för att sätta in pengar till en resecheck som vi fick i lösa kontanter i bröllopspresent. Väl där plockade vi ut lite kataloger över resmål som kommer in i vår budget som vi har startat med hjälp av gåvorna och det blir nog en kryssning till hösten. Antingen Karibien eller Medelhavet blir det. Lite förvånande över priserna, inte alls så dyrt som vi trodde men det är nog flygstolen ner som kostar mest då det inte ingår i priset.

Vi får se var vårt skepp kommer att segla :)

POSTAT 2013-05-20 08:14:03

Pustar ut efter helgen

Nu har alla ringar kommit på fingret. Dagen gick helt ok med några missöden (trampade sönder klänningen innan vigseln) och några missar från de inhyrdas sida. I det stora hela var det en lugn och perfekt dag med släkten. Maten var perfekt, tårtan underbart god och vacker och det bästa av allt, nu är vi man och hustru. Kvällen avslutades tillsammans med de som stannade kvar för övernattning med prat, spel och Eurovision i bakgrunden. Slocknade i sängen så bröllopsnatt enligt tradition blev den inte :)

Det har tagit oss hela söndagen att återgå till det normala med extra sömn och total avslappning. Nu börjar nästa plannering, nämligen bröllopsresan i höst. Fick pengar att hitta en resa för så det ska bli något riktigt speciellt.

POSTAT 2013-05-17 15:57:49

Stressens dag

I alla fall för min blivande. Springer runt som en tok medans jag är lugn som en filbunke. Vi har gjort det vi har kunnat och det blir lite som det blir tycker jag idag. Vet inte hur det blir imorgon på dagen B men nu är det lugnt. Ska strax åka för att hämta tårtorna för att fortsätta till platsen bröllopet och festen kommer ske, där vi också kommer övernatta.

Imorgon börjar dagen förhoppningsvis lugnt med en ordentlig frukost för att sedan åka tillbaka till stan för hårfixande för mig och buketthämtning för honom. Om det är något jag stressar upp mig för är det håret och sminkningen. Sminket fixar jag själv men håret får stajlas av en frisör.

Jag återkommer med hur det gick.

POSTAT 2013-05-13 16:43:04

I helgen gäller det

Fick idag faktura på tårtorna vi kommer ha på bröllopet. Blev inte så blodigt som jag trodde det skulle bli. Ska skicka iväg upplägget för bordsplacering till restaurangen under kvällen och sedan pyssla med sagda bordsplaceringar som även blir en present till gästerna från oss.

Säcken börjar att knytas ihop.

POSTAT 2013-04-29 18:39:08

3 veckor kvar!!

Nedräkningen har börjat på allvar. Förra veckan finaliserade vi menyn och tider hos de som sköter mat och lokal för oss och jag provade min klänning. Satt perfekt och hänger nu på en galge med ett lakan runt för att den blivande inte ska se den innan dagen B. Kollade igenom budgeten och kommit fram till att vi ändå hållt ner kostnaderna rejält, även om det blir ett påkostat kalas.

Endast småpyssel kvar. Bordsplaceringar är i stort sätt klara och vi ska fixa lite musik att ha på kvällen. Vittnen bokade vi igår och de tackade glatt ja till att skriva på.

Någon som har en idé på lite underhållning? Har tittat på sidan och även om korsordet är en rolig idé skulle det vara kul med något annat också.

POSTAT 2013-03-31 18:10:38

Ringarna är hemma och gästerna har meddelat att de kommer

I måndags var det åter en tur till Stockholm, denna gång för att hämta hem ringarna. Fästmannen tog ledigt och vi spenderade en härlig dag med mycket sol tillsammans i vår huvudstad. Ringarna provades och de satt perfekt, eller nästan. Fästmannens finger hade svulnat på morgonen men när vi var hemma igen passade den hur bra som helst.

Idag var det OSA om firandet och nästan alla kunde komma. Blir en liten grupp på totalt 22 personer som kommer vara tillsammans den 18e maj. Allt är i stort sätt redo, bara väntar på att fotografen återkommer med en offert på vad deras del kommer kosta.

POSTAT 2013-03-21 16:22:13

Ringarna är redo för att hämtas

Fick SMS från smeden om att ringarna blir klara tills imorgon och hon undrade om vi ville hämta dem. Studsade av glädje men får hålla mig till måndag eftersom den blivande maken inte kunde ta ledigt för en tur till Stockholm och ringarna. Han kunde däremot ta ledigt på måndag.

Det är lite synd om honom. Han fick lämna sin ring hos smeden då han ville ha en likadan som förlovningsringen även för vigselringen och hon ville veta kuperingen. Hans finger har varit tom i snart en hel vecka och jag tror han saknar den lilla tyngden på fingret. Men ska det bli perfekt får man göra en liten uppoffring.

Längtar till måndag!

POSTAT 2013-03-19 13:53:34

Tiden går och säcken börjar knytas ihop

Det kan vi lugnt säga. De gågna helgerna har varit fylld med planering och bokningar. I helgen som var blev det en tur till Stockholm får besök hos en smed för våra ringar (de är klara nästa vecka) och helgen innan det var vi på blomdekorationskurs i Norrköping. Mycket kommer göras själva då vi inte har familj i Nyköping och det håller nere kostnader att fixa så mycket som möjligt på egen hand.

Noterade på blomdekorationskursen att jag får ångestattacker när jag tänker på buketten. Otrevligt, men min blivande har tagit på sig den gamla traditionen att det är brudgummen som ska välja ut buketten och ger till bruden. Har dock ett enda krav från min sida, inga kaktusar eller stickiga blommor/växter i buketten.

POSTAT 2013-03-06 17:41:26

Jakten på smycken till en billig penning

Smygit runt på Tradera och kollat in smycken, tycker de i butiken har en skrämmande prislapp för något jag antagligen inte kommer använda mer än 1 gång i livet. Har redan fått hem ett par örhängen och ett diadem och fler kommer nästa vecka. Eftersom jag inte har hål i öronen är det clips som gäller och det är inte enkelt att hitta sånt som inte ser plastigt ut. Halssmycke har jag redan bestämt så det är inget jag letar efter.

Vi ska boka in oss hos smeden för att fixa ringarna. Kan inte vänta på att träffa henne igen och diskutera fram en ring som jag kommer bära resten av livet. Kommer bli i titan då vi tycker det är finare och tåligare än både guld och silver.

Vad kommer ni ha för typ av ringar?

POSTAT 2013-02-28 13:52:18

Inbjudningarna är iväg

Igår under en skinande vårsol skickade vi äntligen iväg inbjudningarna till firandet. Fick lite känslan av ingen återvändo, nu kommer det äntligen att hända.

Lite saker kvar att göra innan vi kan andas ut. Måste hitta en fotograf, förrättare och få iväg hinderprövningen sen fixa ring uppe i Stockholm hos en trevlig tjej vi träffade på mässan. Fick reda på från florist att det inte är bråttom att boka in bukett fören det närmar sig, typ slutet april och det känns skönt.

  1 2 > SISTA SIDAN (3)