BröllopsGuiden

Nyköpingsbröllop

« Februari 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

POSTAT 2013-02-21 14:13:48

3 månader kvar!

Och vi har bokat tårtan!!! Har en ny konditor i Norrköping, en trevlig och go norrman som även varit med i norska konditorlandslaget. Dä ni :) Han ska skapa två fina tårtor till oss, en vanlig och en mjölkfri. Vet att det kommer bli hur bra som helst.

Under tiden väntar vi på att underlaget till våra inbjudningskort ska komma från Panduro, en vecka sedan vi beställde men paketet ligger i Malmö. What can you do. Under tiden ska jag gå in skorna samtidigt som jag kollar upp fotografer för fullt.

POSTAT 2013-02-13 15:11:17

Skapande av inbjudningar

Förra veckan bokade vi in oss på Marsvikens golf och konferenshotell för firandet, de är så trevliga och det är mysigt där de ligger. Då både jag och blivande är från landet känns det självklart att knyta vårat band på en sådan plats.

Så nu kommer nästa huvudkliare: inbjudningar. Närmare bestämt innehållet. Vi gör våra egna kort (roligt att göra sådant tillsammans) och nu ska de fyllas med information. Har två A6 att få in informationen men jag vill ändå att de blir fina.Visst håller jag på med en bröllopshemsida men det är inte alla som varken har en dator eller använder än (då menar jag de flesta av den äldre generationen :) )

Vad göra? Bara att börja skissa och prova mig fram antar jag.

POSTAT 2013-02-04 12:57:11

Sökandet efter klänning är klar!!!

I lördags provade jag och mannen ut kläder inför vår dag. Han var den av oss som blev klar med en frockcoat med tillhörande kravatt och väst. Till det ett par skor, allt som allt strax under 5000kr.

För min del blev det provning med kommentarer från den kvinnliga sidan i min familj, ie mamma och systrar, och hittade en som jag trivdes med. Valde att vänta till idag med att ge svar om jag ville ha den eller inte.

Idag var jag på butiken i Nyköping och efter lite provningar hittade jag en klänning som var både snyggare och billigare (med follning skulle den hamna på ca 3200kr). Plus att hon jag köpte från är skräddare och kan fixa allt hos henne plus att hon syr en sjal till mig för en liten penning.

Ett stressmoment avklarat, nu är det bara bekräftning av lokal och fotografbokning kvar, sen är de stora bitarna avklarade och jag kan slappna av lite. Inte bra med att vakna på nätterna med stressångest.

POSTAT 2013-01-23 20:15:49

Fotograf sökes

Sökandet efter en fotograf i Nyköping är inte lätt, men har nu kontakt med en i Norrköping. Känns lite långt men blir i nödfall och jag inte hittar någon här.

On another note, har kontaktat Erik på Slottet och ska boka tid om en träff. Om han är trevlig och har ett bra koncept blir det svårt, annars går vi med förstavalet även om det ligger på toppen av festbudgeten.

POSTAT 2013-01-22 13:31:56

Lokalsökande del 2

När det kommer till lokaler i Nyköpingsområdet är det svårt att hitta men vi har tagit fram två små korn i vårt sökande: Marsvikens Kursgård och Nyköpings hus/Erik på slottet.

Marsviken är hur mysigt som helst, personalen är trevlig och det finns utrymme för barn och äldre att röra sig. Lite på överkanten av budgeten men det ligger på landet så det är lugnt och stilla. Finns dessutom övernattningsmöjlighet för oss och de som vill sova över.

Erik på slottet har vi bara haft mailkontakt med för tillfället men vem skulle inte vilja ha firandet på en historisk plats? Där kan vi också välja om vi vill ha buffé, två/tre-rätters, eller egen komponering. Ligger mitt i stan så det finns saker att göra för de som kommer tidigt.

Decisions, decisions och det är bara några månader kvar!

POSTAT 2013-01-22 13:24:27

Äntligen igång igen

Gah, för mycket som händer i privatlivet som sätter stopp för all planering.

Datumet ruckas för att jag gärna vill ha med min syster (hon bor i Turkiet) och lokalen är inte riktigt ordnad än. MEN, en ljusglimt är att vi håller oss inom budget!

I helgen som var jag och min blivande i Norrköping på bröllopsmässa och bokade där tid hos en klädbutik för att prova vad som kan passa oss på dagen. Nu i helgen gör vi en resa upp till Stockholm och går på Allt om Bröllops mässa i Nacka samtidigt som vi har en mysig övernattning på Hotel J i närheten. Min blivande ska kolla med Suitopia när han är där och själv ska jag se lite fler klänningar och inspiration för dekorationer, håruppsättningar och smink.

Efter den helgen kommer följande med besök i Norrköping för klänningsprovning hos butiken jag träffade på Norrköpingsmässan plus hjälpa min yngsta syster att hitta en balklänning.

Fullt upp eller hur?

POSTAT 2012-05-28 18:01:49

Lokalsökande och uteslutning del 1

Det enklaste sättet att plocka bort en lokal är att prata med människorna som sköter den. Under helgen besökte vi 2 potentiella lokaler som vi hade bokat tid med planneraren på plats.

Första blev en katastrof- planneraren hade glömt att vi skulle komma och var uppbokad på annat. Vilken rolig start på den platsen som är hur mysig som helst. Vi var så snälla att vi ger dem en andra chans eftersom vi tycker om platsen men hör planneraren inte av sig till fredag stryks den från listan.

Andra platsen gick snabbt då vi inte har direkt spikat ett datum utan var ett informellt första möte. Hade jag varit i bättre sinnestämmnig hade nog det varit bra men trötthet med huvudvärk gjorde sitt så det blir mest att tänka på platsen. Tur att vi hade kameran med oss så vi kunde ta kort på området och festlokalen.

Ett stort tips till alla är att ha på besök är: Block, penna och en kamera för man kommer aldrig ihåg allt om platsen på första vistelsen och det är så lätt att glömma vad som var bra respektive dåligt.

POSTAT 2012-05-23 19:13:26

Lokaler

På de flesta platser som vi har besökt/pratat med verkar vi vara ute i mycket god tid för bokning av lokaler. Bra eller dålig, det är frågan. Har nu besökt 1 av dem som vi har pratat med och har 2 till nu i helgen.

Mest charmad är vi av Wreta Gestgifveri, gammal miljö och rustikt, det som vi båda älskar. Men som min kära tilltänkta man sa så är det inte bara miljön utan plånboken som måste komma överrens. Om man endo vore miljonär eller vinna månadsvinst på Triss.

POSTAT 2012-03-18 09:34:25

Tillbaka till planneringen

Spenderade en härlig dag med fästmannen i Norrköping igår och beslöt oss för att gå in på Diversis. Dags att plannera korten, tyckte jag.

 

Direkt insåg vi problemet: korten. Ingen idé om hur de ska se ut eller om vi ens ska göra dem sjäkva. Tycker att vi ska söka lite inspiration innan vi bestämmer oss för hur det kommer bli, så idag är biblioteket nästa mål. Finns en hel del böcker om just kort och scrapbooking. 2 noviser ska väl kunna fixa det här på 6 månader, skickar ut första inbjudningarna i oktober.

 

Vi är så hemliga!

POSTAT 2012-02-15 17:26:24

Ringångest!!

Var ute igår med min älskling och strosade på stan. Kom förbi en guldsmed och tyckte att vi kunde sticka in huvudet för att se på ringar. Tror ni inte att vår förlovningsring fortfarande finns kvar hos tillverkarna och att de har gjort en vigselring av den också? Lyrisk blev vi över hur bra det såg ut men skulle jag vilja ha en nästan kopia av förlovningsringen fast med stenar? 

Varför ska det här valet vara det svåraste egentligen? Ringen är ett tecken på vårt liv som äkta makar och man vill att den ska vara perfekt. Den ska trots allt sitta på mitt finger under resten av mitt liv. Finns för många ringar där ute!

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (3)