BröllopsGuiden

Fixarfias blogg

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2012-08-06 23:27:34

Äntligen Herr och Fru!

Yeees!!! Vilken dag!

Efter att ha varit i lokalen en sista sväng på förmiddagen blev jag lite sen förstås, men hann i alla fall med det mesta, utom att fixa håret. Slängde upp det i en hästsvans, klädde mig, på med lite make-up och hojtade: -Nu åker jag!

Står vid rådhuset tillsamman med brudparets barn och resterande föräldrar och väntar på brudparet. De anländer i fin cabriolet efter som vädret tillåter det. Några bilder vid ankomsten och sen in i rådhuset för själva vigseln. Tal, fotografering, ringväxling och puss! Ja, så var de äkta makar då. Stort Grattis från oss som var där! Efter vigseln åkte vi till en restaurang och åt en god middag tillsammans, innan brudparet åkte iväg för lite fotografering medan vi andra skyndade till festlokalen för att ta emot resten av bröllopsgästerna och förbereda för resten av kvällen.

När brudparet kom blev det riskastning och välkomstdrink! Skål för brudparet!!

Kvällen startade med lite kvällsvickning, en buffé av kallskuret med tillbehör. Under tiden varvades sång och tal. Mellan maten och kaffet fanns tid för tipspromenad och korsord för den som ville. Fotografering av gästerna var önskemål från brudparet och fotografen blixtrade både här och där. Kaffe och jättefin bröllopstårta kom till slut på bordet och kunde avnjutas under det att sång och tal fortsatte. (Värdinnan pustar ut, än så länge funkar tidschemat).

Under tiden som brudparet öppnar presenter, dukas fika bordet om för tilltugg i form av alla tänkbara former av snacks, att njutas tillsammans med drinkarna från baren. Innan baren öppnas och gästerna skingras, har bruden en överraskning till sin man. Hon har spelat in en skiva under möhippan (genom eld och vatten, heter den så? med Sarek) som hon nu vill ska spelas upp. Låten river ner applåder och handklappar, hon sjunger så bra. Av hela sitt hjärta.

En del av borden dukas av och plockas bort för att bereda plats för den kommande dansen. Lite jäktigt, lite svettigt men det gick ändå snabbt och smidigt. När DJ drar igång musiken är dansgolvet frilagt och nu börjar festen! Dans och sång fyller lokalen. Kanonbra variation på musiken gör att både ung som "gammal" passar på att dansa när man känner för det.  Dansgolver är inte tomt en minut. Nu kan värdinnan också släppa loss. Vilken Fest!!

Trötta efter festen, värkande fötter och lite lagom på "lyset" vandrar vi hemåt, några hundra meter från lokalen, för att försöka sova lite, innan nästa dag tar vid. Städardag. Urk!

Tack för en trevlig, skojig, härlig, let´s-party böllopsdag!

Rosie

 

POSTAT 2012-08-06 22:46:49

Dan före dan.............

Jaha, då var det vanlig vardag igen. Men VILKEN HELG!!!!!!

Fredagen rasslade förbi med matlagning, blomsterdekorationer, dukning och planering av morgondagen. Bruden är lugn som en filbunke, binder själv sina blomsterdekorationer till borden, medan jag, den blivande värdinnan dukar borden och kollar bordsplaceringen för hundrade gången. -Ullis kom hit, Ullis kom dit! Hela tiden checka av så att brudparet får det som de vill ha det. I huvudet nynnas sånger som ska sjungas, tal som ska läsas upp, och klockslag som ska tajmas. Vem gör vad i morgon? Har jag pratat med alla?

Brudens mor står i köket tillsammans med duktiga ungdomar (min dotter och hennes pojkvän) och fixar maten, som vid det här laget knappast går in i kylskåpet längre. Och då har inte tårtan hämtats ännu! Ett lånat kylskåp till baren löser problemet. Här samsas nu kallskuret och dricka temporärt, och får stuvas om under morgondagen. När äntligen musikanläggning och baren med drickan är på plats, är vi alla trötta och svettiga (det ligger åskvärme i luften och liksom klibbar fast mot kroppen). Trötta men mycket nöjda går vi hemåt med pirr i magen inför den kommande dagen. Vem kan sova nu?

Hemma sker en sista checka av kläder och skor. I morgon åker jag till Rådhuset vid halv två snåret och har "bokat" badrummet för mig själv timmarna innan. Sen får de slåss om utrymmet bäst de vill. 8 personer och kommer att husera hemma hos oss före bröllopet, hualigen, det kommer att ta tid. Skönt att jag inte är hemma då.

Rosie

 

POSTAT 2012-08-03 00:17:30

Två dagar kvar!

Halloj.

Då har man haft lite semester då. Men oj vad tiden rinner iväg. Här har fixats med festprogram och placeringskort. Tårta och blommor har beställts. Kläder är klart till alla, fast jag själv var ute i sista minuten. I morgon ska vi duka och dekorera festlokalen. Mat ska lagas och musikanläggning ska ställas upp. Jag undrar om jag hinner ner på stan och köpa mig ett par strumpbyxor? Ja, det får väl gå ändå om jag inte hinner. Jag sover ju länge på morgonen vilket är det bästa med ledig dag.

Har strukit skjortor, klänningar och putsat skor till resten av familjen. Allt hänger prydligt på klädställningen till på lördag. Bortskämda ungar, ja, men sen blir de snygga också =)

Nehe, nu är kl över tolv, bäst att hoppa i bingen och försöka få lite sömn. Det är mycket att göra i morgon och värst av allt är att jag inte är klar med mitt tal ännu. Skulle skriva på det ikväll men hamnade här i stället. Då vet ni vad jag gör i morgon kväll.

Ha det......snart smäller det! Längtar..................till lördag.

Rosie

POSTAT 2012-07-03 22:18:17

Så lite tid kvar

Halloj i värmen.

Jo, det är faktiskt en stor sol på himlen, i alla fall idag. Vi har burit bord och stolar i lokalen för att se om det fick plats så som vi planerat. Allt gick bra förutom barnstolarna som kom lite i vägen. Så nu har jag gjort om bordsplaceringen och bytt plats, från ena sidan till andra sidan, för de flesta gäster. Jag tycker det ser bra ut, ska bara kolla med brudparet också.

Festprogrammen har vi klippt och klistrat så tummarna "blöder". Nu är utsidan klar på hälften av programmen, resten blir terapi i sommarvärmen. Inlagorna är klara och ska bara finjusteras när jag fått namnet på bartendern. Vi fick på grund av återbud söka en ny sådan. Men det löste sig. På torsdag ska vi kolla lite tyger till dukar och choklad till favours. Vi åker till Söderköping och har vi tur med vädret blir det nog en STOR GLASS på Smultronstället. Mums!

Jo, blommorna undrar jag lite över. Vilka sorter som finns i augusti. Temat är ju lila så blommor på bordet i lila förstås. Men kan man plocka något i naturen i den färgen denna månad? Någon som vet?

Hörs snart igen / Rosie

POSTAT 2012-06-02 15:59:34

Lugnet före stormen

Ja, då har vi haft det lite lugnare ett tag med allt bröllopsbestyr. Oregelbunden arbetstid är en tidstjuv som gör det hela lite mer svårplanerat. Men nu måste vi sätta fart........

Gästlistan är klar och bordsplaneringen fixad, och det är många bord som går åt. Kräver omsorgsfull planering av placeringen i lokalen som räcker precis för antalet gäster. Sen ska de ju dekoreras också. En provdukning ska göras för att se hur färger och material tar sig ut mot varandra. En av de roligaste bitarna när det gäller dekorering av lokalen.

Festprogrammen kom av sig lite, och det finns arbete kvar med dem, så det är bara att plocka fram fantasin och börja klippa och klistra. Provsjunga sångerna en gång till bara för att det är roligt (som resulterade i ett och annat gott skratt förra gången).

Planer är ingenting, planering är allt! lär någon ha sagt och det stämmer mycket bra.

Rosie

POSTAT 2012-05-14 20:26:00

Prischock!

Hej igen.

Nu har ringar beställts, och det verkar som om allt är till belåtenhet. Utom priset förstås. Det är inte klokt vad det kostar idag. Priset har ökat nästan 100% på fyra år. Kollade de ringar som vi köpte 2008 och de var dubbelt så dyra nu. Inte billigt att vara vacker om handen.

För övrigt har vi jobbat vidare med festprogrammet, och kära nån så det kan gå. Är man inte "datanörd" så är det inte enkelt att skriva in texter så att det stämmer på fram och baksida, och så ska det vikas på mitten också! Vi fick göra om flera gånger. Men jag tror att vi fått rätsida det nu. Vi har lite till att skriva in och då hoppas jag att texten inte "hoppar omkring" alltför mycket.

Måste ner på sta´n och köpa lite dekoration till utsidan av festprogrammen också. Det blir nog en hel helg med pyssel sen. Kul!

Rosie

 

POSTAT 2012-05-05 12:30:48

Lila färgtema

Jo, jag glömde fråga. Det är troligtvis fler som gillar lila och som har valt det som färgtema på bröllopet. Vore jätteroligt om ni ville höra av er till mig. Kanske vi kan utbyta tankar och ideer.

Skriv en rad så blir jag glad!

Rosie

POSTAT 2012-05-05 12:23:32

Festprogrammet

Nu är det dags att ta itu med festprogrammet. Material har införskaffats och idag ska jag träffa Ullis för lite pyssel. Det tar lite längre tid när man gör själv, men är så mycket roligare när man kan sätta lite personlig prägel på festen.

Har letat och samlat på mig sånger, dikter, roliga historier och citat, som kanske kan komma till andvändning. Hur har ni andra brudar gjort? Har ni några andra tips och ideer får ni gärna skriva en rad.

Nu ska jag jobba vidare med bordsplaceringen, den tar ju lite tid att fixa. Får vi se vad brudparet tycker sedan.

Tjingeling =) Rosie

POSTAT 2012-04-17 20:33:27

Inbjudan har gått ut.

Så här i mitten av april har inbjudan skickats. När bröllopet är i slutet av semestertider är det bra att ha lite extra tid för planering, både för värdparet och för gästerna. Man vill ju kunna ta det lite lugnare under själva semestern.

Så nästa steg blir att försöka få med brudgummen ner på stan och prova kläder och hoppas det finns vad vi söker. Återkommer =)

 

POSTAT 2012-04-17 20:25:38

Planeringen börjar.

I mitten av mars startade vi upp planeringen av bröllopet. Det blir en borgerlig vigsel i Rådhuset med de allra närmaste och en fest på kvällen för familj, släkt och vänner. Färgtemat blir lila i fler nyanser med inslag av silver. Så under mars månad bokades tid för vigseln, lokal för festen, valda delar ur "Romance wedding kit" som beställdes tillsammans med några utvalda bordsdekorationer. Festprogrammen kommer vi att göra själva. Ja, det blev full fart direkt.

Sen gjorde vi ett första besök på Rafaelas Mode i Norrköping, för att titta bara. Vad händer då? Jo, Ullis hittar klänningen hon vill ha! Kan det bli bättre? Några små ändringar/tillägg kommer att göras för att få det färgval och utförande som hon vill ha. Kommer att bli jättesnyggt! Kläder för brudgummen blir troligen svart frackcoat, silverfärgad väst och ljuslila plastrong och näsduk, för att matcha bruden och färgtemat förstås.

En bra start som visar att man kan om man vill =)

 

  1 2 > SISTA SIDAN (2)