BröllopsGuiden

Beathes blogg

« Maj 2023 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2013-10-31 10:40:09

Bröllopets Tema.

Vårat tema är polkagris, och färgetema är rött och vitt.  Min favoritfärg är röd, så att välja färg till bröllopet va inte svårt! :)  Sambon ÄLSKAR polkagrisar, och dem är ju, oftast, vita och röda. Så att det blev ett polkagris bröllop var ett ganska naturligt val :P 

Det kommer inte vara polkagrisar överallt, men mycket rödavita ränder där man får polkagriskänsla :) 

Ni kommer framöver få se allt vad vårat bröllop kommer inehålla :) 

Candy cane heart

POSTAT 2013-10-31 01:03:06

Våra Vigselringar.

svarta vigselringar titan

Våra val av ringar är kanske lite udda, men vi vill inte ha något "alla" andra har.  Först valde vi rosaguld eller röttguld som det heter i norge, men vi fick tyvärr inte tag i det rödasteröda här i sverige. Vi började då brainstorma,  kom fram till att det skulle va kul o ha graveringen på utsidan av ringen. Så säger sambon vad me svarta ringar, det skulle va coolt! Vi kollade på varandra och sa äsch det finns nog inte, men vi googlar o ser va som dyker upp. 

Till våran glädje dök bilden över upp, och så fort vi såg bilden visste vi att vi hade hittat våra ringar! Inge snack om saken! Vi älskade dem vid första ögonkastet! 

Vi kommer dock ha bådas namn på utsidan och datumet inuti ringen :)  Det är titanringar, vilket våra förlovningsringar oxå är, så det kändes då ännu mer naturligt att välja det i vigselringar oxå :) 

POSTAT 2013-10-31 00:48:25

10 månader

10 månader kvar, 289 dagar :) Jag börjar känna att jag är lite stressad, men det är för att jag har börjat eller försöker börja med inbjudningarna. Tanken är att dem ska va klara till julen, då jag tänkte dela ut dem till familjen o vänner hemma i norge :)  Utseendet på inbjudningarna vet jag, jag ska göra allt själv, så jag har lite o göra haha, 89st inbjudningar ska göras för hand.. men det ska bli kul o pilla med det :) Det jag har problem med är vad jag ska skriva, hur jag ska skriva. Som det inte vore nog måste jag göra två versioner, en svensk och en norsk... Den svenska lär inte va nå större problem, det är den norska som kommer skita sig :p Jag kan tydligen inte norsk längre, det påpekas ganska högljudt när jag är hemma i norge hos familjen :p 

Alla dem stora grejerna är bokade och bestämda, nu ska det bara göras. Jag gör inbjudningarna själv, bordplacerings grejerna gör jag själv, designat min bröllopskläning, gör min egen brudbukett av satin band, glasögon/mustacher osv til photobooth ska jag göra, favors till gästerna med polkagrisar som vi själva har gjort, designar festhäftet och alla andra trycksaker, designar 7och syr min egen väska, det är mer jag ska göra själv som jag inte kommer ihåg just nu.. haha som att man inte har nog o göra redan lixom, det dyker hela tiden upp nya ideer i mitt huvud som jag kan göra :p

POSTAT 2013-01-16 21:13:21

577 dagar kvar.

16 Augusti 2014 är den stora dagen :) Planera började vi ( eller mest jag kan man väl egentligen säga :P ) göra redan maj 2012. Så gott om tid har vi haft :) Vi kände att vi ville spara ihop pengar och inte stressa med planeringen. 

Mycket är redan bestämt  och bokat, vilket känns otroligt skönt :)  Just nu är det bara en grej som ger mig lite huvudvärk och det är att vi inte hittar någon bra lokal att ha festen. Det är svårt att hitta en lokal i Eskilstuna centrum som rymmer 150-200 personer, där vi kan ha egen mat och alkohol. Vi vill ha en festlokal i centrum nära hotell för det kommer ungefär 80st från norge, och jag vill att det ska vara lätt att ta sig från festlokalen till hotellet.

Just nu är det Odd Fellow som skulle va bäst, förutom att matsalen där bara tar 90pers, och våran gäst lista är på 120 just nu, har redan dragit ner den från 170 ungefär. Nu börjar det bli riktigt svårt att stryka fler från listan. Förutom att det är för litet hade Odd Fellow varit perfekt! Så det är bara att fortsätta leta med ljus och lykta!

Så är det nån som känner till Eskilstuna och några bra festlokaler så hojta gärna till! :D Hjälp mottages med glädje :)