BröllopsGuiden

dahlgren84s blogg

« September 2023 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2012-06-11 08:54:41

2 månader kvar och nu är det mycket som skall göras

OJOJOJ

 

Närmar sig snabbt nu idag är det två månader kvar till dagen D. Idag ska ringar lämnas in på slipning och gravering, Inhandla en del saker och så. Inser att jag måste ringa om klänningen då jag nu har köpt skor för att se om det passar och med smyckena som skall höra till. 

 

Sen har man ett nytt dilemma, bara för man är korthårig nu kan man inte kunna passa i en håruppsättning som är längre för det? JAg har alltid velat ha långt hår och nu tycker jag att jag kan passa på att få det. Då slår jag två flugor i en smäll. Långt hår pluss en håruppsättning jag har drömt om... Är det fel tänkt. Dyrt kanske men jag vill verkligen inte bara komma i min vanliga frisyr med en tiara i jag vill verkligen fixa håret nu när det väl närmar sig. Har börjat känna på sistånde att det är mer än bara vårat bröllop. Alla vill verkligen engagera sig och det tycker jag är jätte bra.

Det som jag och sambon måste påminna oss om är att inte förvilla bort oss i andras åsikter om vi själva inte tycker så utan att vi ska göra det som just vi vill. Men dock så är det roligt när nära och kära och vänner vill  engagera sig och tala om hur deras tankar går. Det är mer än bara ett bröllop..

Vi börjar även oroas  oss för möhippor och svensexor.=/ Puh roligt om det blir av men tycker det är lite jobbigt och skrämmande när man inte vet När Var Hur. Tänk om dom kommer typ på natten jag skulle smälla av och dö pladask.... Jag har ett kontrollbehov utan dess like och det är mina vänner väl medvetna om så dom tycker nog att det är axtra roligt att jävlas om tid och plats... Jaja dom kommer när dom kommer=)

POSTAT 2012-06-03 20:19:43

Bröllopsvals eller inte?

Hej å hå!

 

Nu kommer frågan från mamma!! Ni har väll inte glömt bort att öva på valsen?? ÖHhh jo för vi ska inte ha någon eller måste man ha det???? Nu blir jag frågandes. Varken jag eller min sambo är några dansare eller spexare... Förväntas det verkligen en bröllopsvals?

Kom gärna med åsikter för jag börjar undra nu....

 

hej å hå i så fall för då får vi nog börja öva nu.....

POSTAT 2012-06-02 18:20:27

Nu börjar det närma sig=)

hej allesammans!

 

Nu börjar det närma sig och jag ser bara allt som ska göras.. Mitt allra största problem är servitörer...HMMM ja jag måste sätta fart på den fronten... 

Har haft en paus i festhäftet då jag tappade suget i en vecka men ikväll ska jag ägna all min uppmärksamhet åt det igen. Barnens häftet är så gott som klara. 

 

För övrigt så har jag fått ja från frisören nu ska det bara till att bestäma frisyr och det är inte lätt.

Nu ska vi se vad på göra listan som finns kvar

- Skor till barnen och mig!

- Övriga kläder och smycken

- Servitörer

-Alkohol

- Vigselsamtal

- Lämna in förlovningsringar för slipning.

- Festprogram

Ja det finns säkert mängder mer att göra men svårt att komma på allt. Får ta det allt eftersom.. 

Nu tillbax till min verklighet ett tag.=)

hej så länge

POSTAT 2012-05-20 21:59:10

Knep och knåp svår hittat tycker jag!!

Inte lätt att leta bilder och dylikt samt knep och knåp.

Har nu insett med fest häftet att om Ni ska tex ha 20 sidor alltså 10 stycken papper fast det blir 20 sidor fram och bak alltså. så måste man sätta det som ska stå på baksidan av 1 sidan på den 10 i festprogrammet som jag kör här. 3 sidan på 3 i programmet. 8 sidan på den 4 i pgrogrammet. så det är rätt rörigt återkommer när häftete är klart och skriver på vilken sida vart i häftet och vart i programmet man får göra. många provutskifter blir det. Nu är frågan hur mycket sjunger man under bröllopet... Detta är säkert individuellt på olika bröllop. Då vi vill ha lite spex men ändå inte stelt så blir det lite granna.

Så gäster!! Träna stämman för det blir att sjunga lite grann iaf=)

För övrigt så börjar man fundera över vigsel samtal då jag vill ha klart den biten...

Lycka till där ute med häftena. Rekomendation lämna bort det om Ni inte har TID!!!

 

POSTAT 2012-05-19 18:57:57

pust och stön

NU har jag insett efter att skrivit ut festhäftet en gång att jag måste lägga om alla sidor så dom hamnar rätt i utskrift... Suck. vore bättre om man på något sätt kunde kopiera hela sidan och flytta bara men icke, måste tydligen klippa ut allt igen en grej i taget för att sedan klistra in igen vilket mastodånt jobb... Ja jösses... Hinner man kan man undra... Kanske inte blir bra ändå. då kommer jag snart betala bort denna uppgift... 

 

Försöker även hitta lite roliga bilder till festhäftete och knep och knåp.. Har någon nått förslag så sej?

Dax att sätta fart på detta arbete har jag tur så är jag klar i natt någon gång.

Njuta av tiden innan bröllopet, ja jusst det ja jag försöker men mycket att stå i. 

Sen börjar man bli nervös för möhippa som man hört talas om.. Jisses tänk om man bara kunde få reda på när så man är lite förbered. Är jätte glad om det blir en då man får känna sig lite speciell med bara sina vänninor. Puss på er vad det än blir=)

 

POSTAT 2012-05-16 20:58:26

Det blev en annan inspiration till tårta

Ja nu har jag pratat med henne som ska göra tårtorna och vi hittade en annan tårta att inspereras av. Mellan lagrena blir det  vitchoklad och hallon. Dock blir blommorna mörkare lila än den på bilden. Hoppas den blir bra. Har valt att en vännina som är duktig på tårtor gör den då jag vill hålla en stram budget.

 

 

Till bordena kommer vi vända vinglas och ha något i vinglasen sen ska vi ha ljus på toppen, Blommor till borden blir vita rosor och brudslöja bla, då vi har lila dukar, så blir så mycket lila. Festhäfte inbjudan och kyrkprogrammet är lila. 

Dax att sätta sig återigen med häftet detta kommer att bli tjatigt men jag är snart klar med presentationen av alla gäster då återsår lite bingo knep och knåp samt lite sånger.. Förslag på knep och knåp välkomnas. 

Till er som vill ha barns tankar om kärlek som är annorlunda än det som finns på internet är mitt förslag att gå till en förskola och fråga om dom kan fråga sina 5-6 åringar vad dom säger om detta. Lämna en lapp på frågor så brukar dom gärna hjälpa till.

Gjorde så på mitt barns förskola och pedagogerna tyckte det var en rolig grej

Hej så länge lägger ut nya bilder på hår sen när jag har hittat det JAG vill ha för en så länge har jag absolut inte sätt någon bild på den håruppsättningen..

hej så länge alla blivande Herr och Fru

POSTAT 2012-05-16 12:12:17

brudbukett fixad idag blir det tårt diskutioner.

Nu är brudbuketten klar. lila rosor, kalla hjärtan på tråd ingår bla. En bild som inspereade.insperstion till bukett

 

Nu blir det tårt diskutioner. och då vill jag gärna ha vita tårtpr med några lila rosor, har även där hittat mig en inspirations bild.

inspiration

Hoppas allt blir bra tillslut=)

För övrigt sitter jag kvällar och håller på med festhäftet som tar sån tid då jag och festprogrammet inte riktigt är sams alla gånger. Blir riktigt störd på hur vissa grejer funkar. OCh nu kommer jag till ett annat problem... Utskrifteten, man ska vända och vrida papprena, men var ska allt sitta ... Mindre än tre månader kvar. Mycket att göra.

 

Grannen sitter och gör omslagen senare ska hån även binda ihop häftena. Väntar på vigselsamatal så vi vet hur programmet ser ut så vi kan göra det själva.

 

Hoppas ni andra planerande brudpar planerar i god tid om ni ska ha ett mellanstort bröllop. Vi har ca 72 gäster men det tar sin tid!

POSTAT 2012-05-13 20:06:34

Nu till denna bukett och hår...

Hm Jag har uppenbara problem. Jag vill ha en bukett med mörkllila rosor.. ATt få tag på just denna färg verkar väldigt svårt. 

JAg är absolut inte ensam om att veta i huvudet hur buketten ska se ut men sen att föra vidare det till floristen är verkligen inte lätt. Mina näbbar får kransar i håret med samma typ av småblommor min bukett kommer att innehålla.

Men dessa rosor.. Orkide finns i den färgen men då springer min budget iväg än mer än den redan gjort. så vi får hålla tummarna att jag kan finna min brudbukett på bild så jag slipper stå och försöka förklara hur den ska se ut. 

Pust och stön sen kommer nästa mindre problem min hårfrisör har inte ännu tackat ja och det verkar dra ut på tiden då hon väntar på svar från sina gäster som ska komma till Sverige vid samma tidpunkt. Vill så gärna ha henne, så där har jag ytterligare en lös tråd hängandes. 

Många lösa trådar som jag snart vill ha bukt på. Ikväll gäller det att leta bilder på bukett så jag kan skriva ut dom och visa.

Lägger ut bilder senare om jag finner det jag söker=) 

POSTAT 2012-05-12 19:45:08

Barnens brudnäbbs klänningar

Smile Nu har klänningarna provats med bra resultatSmile Har även för övrigt väldigt svårt med att få till bordsplaseringen med hjälp av festhäfte verktyget. Eftersom jag får lägga nya rutor för varje bordsrader och skulle vilja kunna vända och skriva lodrätt ist för vågrätt. Har någon tips om detta så hojta för jag behöver råd.  Tycker just den biten är svår... blir att sitta med detta ikväll. Bara barnen somnar. Andra saker som jag börjar tänka på är att ha en projektor med bildspel under kvällen på familjen och oss=) Det tål att tänkas på...

 

Barnens klänningar

 

Baksidan på klänningarna

POSTAT 2012-05-12 09:13:52

fest häfte

Ja  då sitter man återigen med festhäftete jag har under den senaste veckan ängnat mig större delen av kvällar och nätter till den.. Nu är bara frågan vilka sidor ska jag sätta bordsplaceringen på. HUr mycket skoj ska man ha med hur mycket om oss osv osv. Tycker det är ett svårt avvägande men men Hoppas på att i slutändan att allt löser sig till det bästa.

För övrigt så är sminkösen fixad till både mig och tärnan. =) Att min älskade tärna blev glad över att höra det=)

Näbbarnas klänningar från ett företag i L.A har nu oxå kommit och dom är så fina rekomenmderas stark att beställa dom över Ebay. Snabba leveranser och fin kvalite.

Nä nu blir det en fortsättning ner i fästhäfte träsket.