BröllopsGuiden

HawaiianDream

« Februari 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

POSTAT 2012-09-17 19:23:24

Att kasta buketten

catch width =

Trots att jag tycker det ska bli jättekul att blanda traditioner fick jag en tankeställare när L drog upp det här med bukettkastningen.
Det här med strumpeband har aldrig varit min grej och buketten har jag alltid tänkt att jag vill spara. Min mamma har kvar sin bukett så det har alltid känts som en rolig grej att göra själv.

Dock tyckte L att det var en viktig tradition och ju mer jag tänker på det känns det självklart att jag vi ska ha med det. Blir kul för mig att få ta del av den traditionen plus att jag tror alla mina svenska vänner kommer tycka det är väldigt roligt också :)

POSTAT 2012-09-11 09:45:49

Om exakt fjorton dagar

Om exakt fjorton dagar kommer jag äntligen vara framme på Big Island och detta halvår med långdistans kommer till slut vara över.
I veckan ska jag förhoppningsvis få hämta min klänning, ringa migrationsverket och kolla om allt är klart, kolla upp bord till svenska festen och se till att några små presenter är klara.
Det är mycket man vill ha klart innan man åker samtidigt som jag inte är helt hundra på vad alla dom olika sakerna är haha. Det faller nog på plats. Nu ser jag mest fram emot att inte behöva vara halv så länge till.

POSTAT 2012-08-26 19:20:28

hold your breath cause tonight will be the night when i will fall for you over again

på width =30 dagar kvar till jag lämnar sverige för att bli fru wiihiiiiiiiii.
Sitter i mörker nu med lillasyster och äter nybakade chokladmuffins och lyssnar på den här låten på högsta volym och går igenom bröllopsdetaljer.

om en vecka stänger vi även anmälningarna och runt den tiden ska min klänning också vara klar. ååh vad livet är häftigt just nu. me gusta gusta

POSTAT 2012-08-21 22:48:39

Tidningen

bröllopsguidennågot fint hittade hem till mig och ett bekant ansikte fanns med. tänk vad knäppt att slå upp en tidning och se sig själv. det händer inte varje dag!

jag har ännu inte plöjt igenom den, men jag ser fram emot att sitta med mysig kofta och en kopp te och bläddra igenom alla sidor med bara bröllop!

POSTAT 2012-08-18 10:56:07

Klänningen

I tisdags fick jag ett samtal om att min klänning hade kommit och igår åkte jag och mamma för att prova den.
Stegen innan var riktigt motiga ska jag säga haha. Min klänning är helt annorlunda alla mina vänners klänningar så när jag beställde den fick jag små "vad har jag gjort"-stunder bara för att den är sticker ut så mycket.
Så när vi var på väg till Högtidshuset dunkade hjärtat och jag oroade mig att jag inte skulle tycka om den, eller ändra mig, eller bli jätteförvirrad och gifta mig i ett lakan istället.

Men jag älskar den! Den är helt fantastisk! Åååh vill ha på mig den nu nu nu!
Fick ni nå tvivel efter ni bestämt er?

POSTAT 2012-08-15 16:28:42

Förslag på presenter till bröllopsgästerna

Det är inte alla som ger sina gäster en present att ta med hem. De flesta bröllop jag varit på har haft godis i olika former. Jag och L vill ge någonting som de kan spara. Något som är personligt och inte för dyrt.
Här är mina tre ideér jag funderar på just nu.


1. Är man riktigt pysslig och har tid över är detta något som jag tycket är jättefint.
Egengjorda underlägg för muggar och glas. Man kanske kan ge två stycken till varje gäst. Kanske ha ett fint citat eller bibelord och en fin bild som bakgrund?

coaster
(Klicka på bilden för att komma till hemsidan med förklaring på hur man gör)2. Ge alla gäster en liten påse med frön att ta med hem. Kanske nått slags frö som kan representera dagen på något finurligt vis?

seeds3. Göra våra egna magneter.
Detta var vår absolut första idé. Tycker fortfarande om den och har funderat länge på form och tryck. Det är en liten grej som är lätt att ta med och som man kan göra egentligen hur personlig som helst.
kapsyl magnet

 

Vad tycker ni? Är det något man kan ge sina gäster? :)

POSTAT 2012-08-13 23:30:19

Igår beställdes tärnklänningarna och idag bokade jag två enkelbiljetter från honolulu till sverige. Hoppade upp och ner som en hiss i världens mest besökta höghus i flera minuter efter flygbiljetterna var bokade. Åååh känns såå kuuuul!! Varje dag känns som ett megakliv närmare den stora dagen!
Och inte ens tre veckor har folk på sig att anmäla sig längre.

Tur för jag behöver så mycket tid jag kan få att skriva om gästerna till festhäftet och börja pula med bordsplacering! :) weeiii

POSTAT 2012-08-12 14:04:50

När man inte har guldbyxor

Jag blir mer och mer nervös för varje dag som går. Men inte för själva bröllopet, utan nu är det ekonomin som är som en klump i magen.
Varken jag eller L har mycket pengar eftersom vi de senaste två åren åkt fram och tillbaka, tvärs över jorden och har ofta bara haft en som jobbat.

Jag älskar bröllop. Jag älskar alla ideér som blir smådetaljer som placeras ut i lokalen och är där med en anledning. Bröllopshäften som det lagts ner tid och fundering på. Planerade fester som flyter på men där man också får tid till att bara hänga och fira brudparet.

Jag vill ge en liten present till alla gäster, (inte bara godis utan något de får ta med sig hem) jag vill ha stora ramar med bilder runt om hela festlokalen, höga blomsterarrangemang på borden, kunna ge vårat värdpar något fint som tack, köpa fågelburar och fylla dom med blommor och samtidigt inte lägga alla mina ören på bröllopet. Längtar enormt mycket till bröllopsdagen men längtar ännu mer till livet efter.
Försöker prioritera, tänka ekonomisk, men det är så enkelt att flyga iväg med alla ideér åt olika håll. 

Tackar min pyssliga sida när det finns grejer jag faktiskt kan göra själv.
Här är några av mina favorit ideér.

bottles with yarn

Flaskor invirade i garn efter färgtemat
kotte
Enkelt och stilfullt
diy wedding favor bags
Fina bröllopsgåvor


Har ni några favorit DIY projekt?

POSTAT 2012-08-09 21:56:40

Att bli jämförd med en skoter

Min dröm har alltid varit att min pappa ska ge bort mig. Jag tycker det är fint symboliskt och eftersom jag är så pass tight med min far har det alltid kännts som ett naturligt val.

För ungefär en vecka sen satt jag och pappa på jobbet då han helt plötsligt säger:
"Ska jag verkligen ge bort dig?"
Han satt tyst en liten stund och jag tänkte att det var väl tur att han kom på dessa tankar nu istället för att komma på det precis innan han ska leda in mig.
"Men alltså om man tänker att man ska ge bort sin skoter, det skulle ju göra ont... men nu, nu ska jag ge bort min egen dotter."

Kusin tyckte när hon fick höra det att han skulle träna och ge bort en skoter och se hur det gick, men då skulle han förlora två viktiga saker i sitt liv vilket nog skulle sluta i alldeles för många tårar på ett år.
Han får helt enkelt tänka på den lyckliga skotern i hans garage när han väl ger bort mig.

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (4)