BröllopsGuiden

fiabanans blogg

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2013-03-03 16:57:16

Bröllopsmässa!

Har idag varit på en bröllopsmässa! Oj så mycket inspiration! Fanns massa tips på dukningar, provsmakning på tårta, brudklänningar, näbbkläder, tärnkläder, skor, smycken etc. Tog aldrig slut! Mitt i allt var det också ett par som vigdes. Det var en borgerlig vigsel. Det hela var lite konstigt måste jag säga. Brudparet kom inklampande på scen, dom höll inte i varandra under hela cermonin, som i och för sig inte var lång! Kanske tog det sex minuter, och då var ändå tre, fyra minuter livesång! Sången var det enda som var fint! När sången väl var slut och man vände sig för att titta på brudparet igen hade dom redan smtit av scenen. Mycket konstigt! Jag hoppas i alla fall att detta unga par var nöjda och att dom får en fin bröllopsdag!

 

Nästa vecka ska jag och min färstman åka till Polen, där han kommer ifrån, för att göra vissa inköp inför bröllopet! Vi ska köpa en del alkohol, besttälla ringar och förhoppningsvis köpa kläder också!

Har börjat fundera mycket runt fotograf. Vår budget är ju så begränsad så vi kommer inte ha råd att anlita nån etablerad fotograf. Jag vet inte var man hittar hobbyfotografer. Letar på blocket ganska mycket men har inte hittat nån än...

Jaja, man får inte ge upp utan bara kämpa vidare! Ska nog bli bra i slutändan!

POSTAT 2013-02-27 21:07:03

Det går upp och ner!

För två veckor sedan var vi ute och tittade på lokalen där vi ska ha vår bröllopsfest! Kändes så himla bra. Där fanns verkligen allt vad vi behöver! Lokalerna är ljusa och fräsha och det är innte så värst mycket vi behöver göra för att det ska bli riktigt mysigt! Men säg den lycka som varar för evigt! På vägen hem gjorde vi en liten avstickare för att visa min syster ett underbart nybyggt hus i skogen utmed en liten sjö! På väg tillbaka ut till "stora" vägen så hamnade vi i diket. Med nya bilen. Bara åtta veckor gammal. SUCK! Nu två veckor senare har verkstaden inte ens fått hem alla delar som ska bytas på bilen.

Jaja. Det händer bra saker också. Vi har fått ut våra inbjudningar! Oj, vad allt känns  verkligt helt plötsligt! Och om två veckor ska vi åka till Polen för att hälsa på fästmannens dotter och övrig släkt! Då ska vi också prova kläder till bröllopet! Hoppas jag hittar MIN klänning där! Vi ska även köpa vigselring! Det finns så mycket roligt att se fram emot! Åhh, vad jag längtar...

POSTAT 2013-02-11 16:48:17

Första provningen...

Sofie och damian

 

Nu har vi varit och provat kläder till bröllopet! Oj, så roligt det var! Och så fort tiden gick. Hade min blivande make och min syster med mig! Färden gick till Hanna Morris. För det första måste jag säga att bemötandet i butiken helt underbart! märks att dom vet vad dom sysslar med! Då det var första gången jag provade bröllopsklänning hade jag ingen aning om hur lång tid det skulle ta så det frågade jag redan när jag ringde och bokade tiden. Svaret jag fick var att jag skulle räkna med cirka två timmar! det tyckte jag lät som en evighet. Vi kom i alla fall till butiken och medan min blivande satt och spelade på sin telefon så gick jag och syrran loss på klänningarna! Sen började själva provningen! HIMMELRIKET är det enda jag kan säga! Jag har aldrig i mitt liv kännt mig så vacker! Och då var jag ändå superförkyld och hade lite feber! Hittade så många klänningar så att det fortfarande, tre dagar senare, snurrar i huvudet! Klänningen på bilden var nog ändå favoriten för oss alla! Tänk att det kanske är så här vi kommer att se ut på vår bröllopsdag!!!

POSTAT 2013-01-28 12:13:37

JAAA!!!

Ringde till kyrkoexpeditionen i dag på morgonen för att se om dom kunde ge mig nån ny information om ifall datumet och tiden för vigseln funkar. Var lite tveksamma och sa att dom skulle kolla runt igen och höra av sig sen! Så kvart i tolv ringde telefonen! Det var helt okej! Får dock inte reda på vem som viger oss och vem som är kantor förens nån gång i maj, men det kan jag leva med!

Huvudsaken är att jag nu kan sätta igång ordentligt! Måste beställa inbjudningskorten och börja skriva texten till inbjudningarna!

Åååhhhh, så roligt! Precis vad jag behövde! Känner hur mycket energi som fyller mig med en gång!!!

POSTAT 2013-01-24 20:31:54

så svårt!

Har funderat på att beställa en bröllopsklänning online, men vet inte om man vågar? Har läst många omdömen på såna som har beställt och alla verkar nöjda, men ändå! Ska iaf boka tid och åka och testa lite klänningar i nästa vecka för att se vilken modell och vilket tyg man ska välja.

Det stora problemet återstår dock! Jag har ju tänkt hinna gå ner en del i vikt innan bröllopet, så om jag nu ska beställa hur vet jag då att klänningen passar när det är dagen D!? Är ju så klart samma problem om jag köper i butik men där tänker jag att dom kanske hjälper till att justera!?

Nån som har någon erfarenhet aav detta?

=-)

POSTAT 2013-01-17 17:52:32

Förstår inte riktigt...

När vi väl hade bestämt oss för att bröllopet blir denna sommaren ringde jag och preliminärbokade festlokalen som vi siktat in oss på. Nästa steg var ju så klart att ringa till svenska kyrkan för att boka in vigseln.

Sagt och gjort, jag ringde deras huvudkontor här hemma och fick prata med en ung tjej som tydligen var sekreterare. Hon menade att vi kunde preliminär boka dagen och tiden men att dom inte lagt något schema för sommaren än så hon kunde inte lova något. Tydligen är det bara en präst och kantor som jobbar per helg i pastoratet och har dom då något annat långt borta så kan det bli svårt att hinna.

Okej! Vid frågan om hon såg något annat i kalendern när hon tittade nu så sa hon; Nej, men det kan ju dyka upp något!

Fick sen veta att sommarens schema bör vara klart någon gång i maj!! Alltså cirka åtta veckor innan vi vill gifta oss! Ska vi då inte kunna planera något till 100% förens då? Hur ska vi göra med våra inbjudningar? Vi har gäster från utlandet som behöver boka resor! Bröllopet är mitt i semestern och vi vill hålla det hemligt tills inbjudningarna kommit ut men det vågar man kanske inte nu! Tänk om folk bokar in resor och dylikt och inte kan komma!

Paniken kommer smygande...

Är såå mycket som måste klaffa ju!

Får ringa direkt på måndag morgon.. Då har det trots allt gått två veckor sen jag ringde och tjatade sist! =Z

POSTAT 2013-01-07 19:13:03

Lyckorus och panik på samma gång!

Jaha, då satt man här och vet inte vart man ska börja. I fredags bestämde vi datum och ringde kyrka och festlokal. Nu inser man att sex månader inte är mycket tid! Kommer vi att hinna fixa allt!? Tänk vilken tur att jag har två underbara toasmasters! Min älskade storasyster, Jenny och min underbara svägerska, Evelina! Oj, så trötta dom kommer att vara på mig när sommaren väl är här! Hahaha...

Nu snurrar alla frågor runt i huvudet på mig! I vilken ände ska man börja? Jag har ju ingen aning, det är ju inte så att jag har gjort detta förr! Hur långt i förväg bör man köpa klänning? ringar? beställa mat? underhållning? köpa kläder till barnen? (som förresten växer som f*n så man antagligen blir tvungen att vänta till sista sekund för att vara säker på att kläderna ska passa)!!! Allt är en djungel!!

Jaja, jag antar att det kommer att bli bra i slutändan! Imorgon är det säkert nåt nytt jag oroar mig för... Typ som vikten!! Måste komma i form.. Bäst att springa en runda!! Hahahaha!...

/Fiabanan

FÖRSTA SIDAN   < 1 2