BröllopsGuiden

EmmaL89s blogg

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2013-07-08 06:40:59

Tiden fortsätter att springa.

I lördags var det 5 veckor sedan vi gifte oss. Vart tar tiden vägen? Allt som Finns kvar (som är synbart på mig) är mina naglar (som tas av imorgon) och min fantastiska vigselring. Vi väntar fortfarande på våra bröllopsbilder, men ska hämta dem imorgon! Är verkligen dags att skicka ut tackkort! Livet som gift är det samma som innan. Bär dock med mig fantastiska minnen från förberedelser, bröllopsdagen och vår bröllopsresa. Nu återstår bara sortering av bilder och liknande! Livet är bra underbart :) Jag och min man är beredda på allt som komma skall.
POSTAT 2013-06-04 20:52:54

Nu är vi gifta.

Nu är vi äntligen man och hustru! I skrivande stund ligger vi i vår lyxigt stora säng i ett överväldigande rum med terass ut mot havet och öar och egen Jacuzzi på terassen. Vi anlände igår och det är helt makalöst! 5 stjärnig lyx och allt man kan önska sig och lite till. Bröllopet var underbart! Somnade vid 5:30 på söndagsmorgonen. Har fått så mycket beröm för festen av alla som var där. Jag är mer än nöjd och allt levde upp till Mina förväntningar. Det var ett högklassigt bröllop med allt vad det innebär. Fick höra från flera att det var den bästa fest dem varit på! Jag är överväldigad. På söndagen var det brunch med paketöppning. Vi fick så mycket fint och det ska bli kul att komma hem och undersöka allt ytterligare. Nu väntar 14 dagars lyx och avkoppling på koh samui :) Ha det fint allesammans!
POSTAT 2013-05-29 10:12:25

3 dagar

Ja. Om tre dagar är jag gift. Vem hade kunnat tror det. Är ledig hela veckan, det behöver jag verkligen! Jag var sjuk förra veckan, och idag är min blivande hemma från jobb. Han är så lojal och är aldrig sjuk. Dock sa jag att han skulle vara hemma eftersom det faktiskt är vårt bröllop på lördag. Inte roligt om det blivit värre för att man gått till jobb! På lördag smäller det! Det mesta är klart! Sitter nu med mitt plugg. Vill bara bli klar! Kl 13 ska jag öva på min hemlighet till min man. Sedan träffa min mentorselev å inhandla lite småsaker! Annars är det mest städning å att fixa det sista på schemat. Imorgon börjar förberedelserna på riktigt! Har nått min målvikt också! Beror nog dock mer på stress än på god hälsa de senaste två veckorna. Men ändå! :) På söndag åker vi på bröllopsresa och är tillbaka den 19 juni. Det ska bli så underbart :)ha det fint allesammans!
POSTAT 2013-05-20 19:32:52

Det sista att fixa..

Ja, återigen springer tiden iväg. jag förstår det faktiskt inte.. 12 dagar. OMG! Vi som planerat detta i 1,5 år. Snart är det även dags för oss. Känns mysko. känns inte som det ska hända på riktigt.

Vi har massor att se fram emot, vigsel, bröllopsfest, brunch och bröllopsresa. Allt inom loppet av en månad (Idag om en månad kommer vi hem!!).

Denna vecka är dock inget kul, men jag tänker på pengar och att det snart är ledighet. Jobbar 7 av 7 dagar. Har 2 möten, massor av saker att inhandla, ett kalas och en fest, samt morsdag. Dessutom ska vi träna och dansa vals..

Kanske får jag dock låta bli att träna denna vecka.. min kropp har sagt ifrån (som den alltid gör när jag är stressad). Självklart är jag förkyld och har en hals full med vita prickar.. inte särskilt charmigt. Har dock ingen feber, men tror att jag bär på något virus vilket ger mig förhöjd sänka.. suck. Säger som sambon min : tur att det är denna vecka och inte nästa. Och det är ju sant. Det är bara så typiskt.

Just nu sitter jag och bleker mina tänder.. det ska göras 5 dagar i sträck.. under denna tiden får jag inte dricka kaffe! HERREGUD! Jaja, men det ska nog gå ändå.. antar att jag får dricka vatten istället. :)

Har nyss gjort ett test (inom plugget) och det gick bra.. nu ska jag bara läsa ut den sista boken.. Jag kommer ju ha gått om tid att ta igen allt mitt plugg i sommar.. speciellt om jag inte har något jobb. För en gång skull är jag GLAD att jag försummat mitt plugg och istället jobbat.. hur skulle jag annars klara mig efter ett giftermål och utan jobb? :) Nu har jag åtminstone 2 löner till att se fram emot och i september börjar min masterutbildning :)

Det ska nog bli fint det här :)

Kvar att göra är;

Vigselprogram - plus skriva ut

Placeringskarta (suck)

Drinklista samt små söta lappar som ska vara utplacerade på diverse ställe

Jag måste inhandla morgongåva!!

Jag ska fixa naglar, få ansiktsbehandling och göra min provsminkning.

Jag måste hitta rött sidenband till mina festprogram.. har gjort hälften, sedan tog bandet slut.

Sen är det mest hämta/lämna saker samt fixa alla blommor. (Det har jag dock överlämnat till min mamma och svärmor). Som tur är behöver vi inte bry oss om brunchen alls, det står våra föräldrar för :)

Annars är vi på banan :)

Nu ska jag göra lite nytta innan det är dags att sova. Klockan ringer ju vid 5 imorgonbitti.

 

Ha det fint allihopa :)

POSTAT 2013-05-17 06:41:00

Blandade känslor!

Denna vecka har varit omtumlande. Jag har äntligen fått min bröllopsklänning! Det var verkligen på håret. I tisdags skulle jag hämta min reservklänningen som butiken sytt upp, men möttes av glad personal och min drömklänning. De sydde upp och fixade allt samma dag så nu väntar den hos mina föräldrar. Som plåster på såren bjöd dem på mina ändringar. Jag är så lycklig och lättad! Denna vecka har vi också tagit kontakt med alla hotell, vaktmästare och lämnat in våra ringar. Nu återstår bara vigselprogram och placeringskarta, annars är det mesta gjort! Samtidig denna vecka blev jag nog av med mitt jobb, efter att ha arbetat på samma företag i 5 år. Jag är ju student och ska fortsätta läsa min master till hösten, men hade ju räknat med mitt sommarjobb. Känner mig riktigt besviken. Har ju använt nästan alla pengar till bröllopet. Ska på möte idag på jobb och se om det går att lösa. Stressen och pressen har verkligen varit påtaglig den sista tiden och jag längtar så efter vår bröllopsresa. Om två veckor gifter vi oss och på söndag om två veckor är vi påväg till värmen och vår drömresa. Nu är det dags för jobb! :) ha en fin dag !
POSTAT 2013-05-07 09:09:13

Mindre än 4 veckor kvar..

Nu är det inte låg tid kvar tills det är dags. Denna dag har varit planerad sedan i november 2011. Nu är det verkligen nära till jag ska få bli min älskades hustru :)

Vår planering har i det stora hela gått väldigt fint.. det är egentligen väldigt lite som har gått fel.. det är bara synd att de saker som gått fel är de saker som ABSOLUT inte får gå fel.

Jag har ännu inte fått min brudklänning och det gär mig mycket ledsen och besviken.. jag har dock förlikat mig med tanken att jag inte kommer att ha den klänningen på mig.. Förra veckan var jag också provade ut en reservklänning. Den är fin, men det är inte den klänning som jag valde och ville ha..

I söndags träffade  vi fotografen och vi är så nöjda :) Hon är verkligen mycket trevlig och verkar ha ett gott sinne för speciella ögonblick och känslor.

Igår var vi i lokalen som vi ska ha festen i och bestämde de sista detaljerna. Nu är verkligen det mesta fixat.. och det känns skönt. Nu är det mest massa småpill och min skola som är kvar.. Jag måste verkligen lägga på ett kol.

 

Ha en fin och varm dag... Är ju nästan sommar idag. Synd att man sitter inne hela dagen!

POSTAT 2013-04-26 15:17:34

Negativiteten flödar.

Usch. Jag vet inte vad jag känner mig som. Inte ens som en bridezilla. Jag känner mig bara tom. Jag försöker alltid att vara positiv och se framåt, men just nu är det tungt. Det är en månad till bröllopet nästa vecka. Jag längtar mest till allt bara är över. Jag vill så gärna få ut min ilska, frustration och besvikelse på någon, men det är så svårt. Det finns saker som inte är klart. Jag vill att allt ska vara klart i god tid. Jag är konstant trött. Jag ligger så efter med mitt plugg att jag nästan skäms. Jag har haft huvudvärk i fyra veckor. Jag har börjat få flera stressymptom - vilket jag knappt ens orkar tänka på. Utöver bröllop, plugg å jobb så saknar jag dessutom en klänning. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hur kan man känna allt och ingenting samtidigt? Blä! Jag är så arg, besviken och ledsen över klänningen. En del av mig tror fortfarande att det ska lösa sig, men jag är mycket tveksam. Det är lätt att bli så negativ när det finns motgångar och massor av stress hela tiden. Dock är det mycket som är klart också, och vi har många som hjälper till och stöttar oss. Igår var jag hos min frisör och klippte upp håret samt provade min frisyr. Det mesta är annars köpt och fixat. Jag hoppas att nästa vecka blir bättre. Hoppas ni har det fint!
POSTAT 2013-04-24 15:13:18

Värsta mardrömmen.

Suck. Allt är typ klart - det är en månad kvar till bröllopet. Allt är klart - utom min brudklänning. Jag beställde den från butik den 20 oktober 2012. Ingen vet var den är, eller när den kommer. Jag bara älskade den klänningen. Jag har provat säkert 50 st, men ingen slog denna. Har ringt till butik idag. Jag ska dit på måndag för en backupplan. Jag får hitta en ny klänning. Så jävla tröttsamt, å så ledsen och besviken. Jag hoppas att den kommer. Det var den finaste klänningen någonsin. Just nu är jag så trött och stressad. Jag är inne på min fjärde vecka med huvudvärk. Mitt plugg är inte ens halvklart - och jag jobbar för mycket. Hoppas så att det löser sig. Är inte bara pengar det handlar om - utan om min drömklänning som jag valde för mer än 6 månader sedan. Det är min bröllopsdag.
POSTAT 2013-04-03 10:44:17

Kaos. Tårar. Bestämd. Trött.

Ja, hur kan man vara allt samtidigt? Jag hade kanske för stora förväntningar på denna dagen.. både på mig själv, men kanske framförallt på andra. jag trodde att det bara skulle bli kul med all planering.. men flertalet tillfällen känns det som flera tycker att det är en börda.

Jag hade önskat om personer inte hade velat ställa upp så hade dem sagt det för ett år sedan när det blev officiellt. Tyvärr har jag upptäckt sidor hos personer som jag inte visste fanns.. och jag känner mig så ledsen och besviken.. Jag tycker inte att jag förtjänar den skit jag får ta. Det är verkligen tur att jag har en del som stöttar mig och får mig att orka.

Jag är dock glad att mina känslor för M2B bara blir starkare för varje dag som går. I förra veckan var vi och pratade med prästen och gjorde en genomgång. Det kändes hoppfullt och härligt.. Mannen min blev nervös.. det kändes mysigt! Det ärr snart dags.. mindre än 2 månader. Jag längtar som en galning att få bli min stora kärleks fru och att vi ska få åka på vår drömresa tillsammans.

Klänning!: Vilket jobbigt problem. Jag var ute i mycket god tid, började kolla runt i juli förra året. Beställde den vackraste klänning jag någonsin sett  i oktober och betalade nästan 10000 kr för den.. jag visste att det var den jag ville ha. De sa att det var en leveranstid på cirka 4 månader.. jag har ringt till dem och då¨sa dem att leverenasen var sen.. Nu är det snart 6 månader sen jag bestställde den.. och jag har fortfarande ingen klänning. Jag har haft en sjukt orolig och dålig magkänsla kring klänningen.. och igår besannades mina farhåger.

Jag fick reda på att företaget gått i konkurs och att en rekronstruktion inleddes i januari.. TRÖTTA MIG! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Mindre än 2 månader till bröllopet.. och jag blir 10000 fattigare.. utan att ha en klänning. Jag har ju läst på universitet i 4 år så jag vet mycket väl vad som händer när ett företag kursar...

men men, jag ringde mamma.. och hon fick ringa till butiken. (jag tror inte att jag hade klarat att hantera svaret om jag inte skulle få min klänning).

Men, gissa om jag hade tur: Min klänning kommer den 13 april.. Min leverans har inte påverkats av konkursen. Uppenbarligen inte mer än att leveransen är försenad med 2 månader.. men det kan jag definitivt ta. TACK!!

Min träning och viktnedgång går fint :) Bara 8 hg kvar till min målvikt och det är 2 månader kvar och jag har inte ens börjat deffa än. Igår kom vårt proteinpulver och våra bars hem, samt att jag fått en pulsklocka av min älskade sambo.

Min viktnedgång är ju nästa problem med klänningen.. men men, antar att det är ett lyxproblem :) Kommer behöva sy in klänningen minst en storlek.. men men, jag har ju snörning i ryggen, så det är ju bra :)

Idag ska jag träffa en vän som ska hjälpa mig med mitt framträdande på bröllopsfesten.. har inte riktigt betsämt mig, men tror jag vet vad jag ska göra. Jag sjunger ju i ett rockband och att sjunga är en stor del av mitt liv. Jag har också köpt en del till min sambo i morgongåva.. samt kommit på en sjukt bra idé som ska medfölja :) haha

Jaja, det var väl allt för nu.. jag orkar inte ha mer turbulens i mitt liv nu. Jag är inte en sådan person. Tror att både jag och sambon längtar tills allt är över och vi kan fortsätta med vårt lugna, lyckliga och behagliga liv.

POSTAT 2013-03-21 10:50:08

Nu börjar det hända saker..

Det märks att det börjar bli vår.. (hrm, kanske inte direkt på vädret, men åtminstone att dagarna går).

Gästerna har börjat tacka ja till inbjudan och det mesta är snart fixat inför bröllopet. Jag väntar dock fortfarande på ett samtal om att min bröllopsklänning ska vara klar. Jag beställde den i oktober och ringde dit förra veckan.. Uppenbarligen är den lite sen. SUCK!

Problemet (eller ja, det är ju ett ganska angenämt problem) är att klänningen kommer vara alldeles för stor.. Klännningen jag provade passade nästan i oktober.. men beställde en större. Nu har jag gått ner ett antal kg, minskat en hel del både i midja och över brösten.. så klänningen kommer ju vara för stor! suck. Men men, det löser sig säkert. Har ju dessutom byggt en hel del muskler.. så kanske blir bra ändå!

Efter denna vecka är jag lagom mör i kroppen. Har varit 4 riktigt tuffa pass.. nu blir det jobb resten av vecka och träningen får därför vila fram tills måndag. I mitten av april ska jag och sambon börja deffa, samt öka träningen :) Det är så fruktansvärt kul att träna :) Jag märker verkligen hur stark jag blivit det senaste halvåret. Jag trivs så bra nu!

Jag var i köpenhamn i helgen och köpte min brunchklänniKng (en sådan måste man ju ha). Det blev en Karen Millen klänning.. i en storlek mindre än vanligt ;) woop, woop. Klänningen var allt för dyr.. men vad gör väl det? gifter ju mig bara en gång :)

 

Det som är kvar inför bröllopet är mest lite pyssel, fixa klart vigsel och festprogram. Men det har vi börjat på och det görs ganska fort :) På tisdag ska vi träffa prästen och ska gå igenom allt :) Det ska bli spännande :)

 

Ha det fint allesammans!

 

  1 2 > SISTA SIDAN (3)