BröllopsGuiden

EmmaL89s blogg

« April 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

POSTAT 2013-05-20 19:32:52

Det sista att fixa..

Ja, återigen springer tiden iväg. jag förstår det faktiskt inte.. 12 dagar. OMG! Vi som planerat detta i 1,5 år. Snart är det även dags för oss. Känns mysko. känns inte som det ska hända på riktigt.

Vi har massor att se fram emot, vigsel, bröllopsfest, brunch och bröllopsresa. Allt inom loppet av en månad (Idag om en månad kommer vi hem!!).

Denna vecka är dock inget kul, men jag tänker på pengar och att det snart är ledighet. Jobbar 7 av 7 dagar. Har 2 möten, massor av saker att inhandla, ett kalas och en fest, samt morsdag. Dessutom ska vi träna och dansa vals..

Kanske får jag dock låta bli att träna denna vecka.. min kropp har sagt ifrån (som den alltid gör när jag är stressad). Självklart är jag förkyld och har en hals full med vita prickar.. inte särskilt charmigt. Har dock ingen feber, men tror att jag bär på något virus vilket ger mig förhöjd sänka.. suck. Säger som sambon min : tur att det är denna vecka och inte nästa. Och det är ju sant. Det är bara så typiskt.

Just nu sitter jag och bleker mina tänder.. det ska göras 5 dagar i sträck.. under denna tiden får jag inte dricka kaffe! HERREGUD! Jaja, men det ska nog gå ändå.. antar att jag får dricka vatten istället. :)

Har nyss gjort ett test (inom plugget) och det gick bra.. nu ska jag bara läsa ut den sista boken.. Jag kommer ju ha gått om tid att ta igen allt mitt plugg i sommar.. speciellt om jag inte har något jobb. För en gång skull är jag GLAD att jag försummat mitt plugg och istället jobbat.. hur skulle jag annars klara mig efter ett giftermål och utan jobb? :) Nu har jag åtminstone 2 löner till att se fram emot och i september börjar min masterutbildning :)

Det ska nog bli fint det här :)

Kvar att göra är;

Vigselprogram - plus skriva ut

Placeringskarta (suck)

Drinklista samt små söta lappar som ska vara utplacerade på diverse ställe

Jag måste inhandla morgongåva!!

Jag ska fixa naglar, få ansiktsbehandling och göra min provsminkning.

Jag måste hitta rött sidenband till mina festprogram.. har gjort hälften, sedan tog bandet slut.

Sen är det mest hämta/lämna saker samt fixa alla blommor. (Det har jag dock överlämnat till min mamma och svärmor). Som tur är behöver vi inte bry oss om brunchen alls, det står våra föräldrar för :)

Annars är vi på banan :)

Nu ska jag göra lite nytta innan det är dags att sova. Klockan ringer ju vid 5 imorgonbitti.

 

Ha det fint allihopa :)

POSTAT 2013-05-07 09:09:13

Mindre än 4 veckor kvar..

Nu är det inte låg tid kvar tills det är dags. Denna dag har varit planerad sedan i november 2011. Nu är det verkligen nära till jag ska få bli min älskades hustru :)

Vår planering har i det stora hela gått väldigt fint.. det är egentligen väldigt lite som har gått fel.. det är bara synd att de saker som gått fel är de saker som ABSOLUT inte får gå fel.

Jag har ännu inte fått min brudklänning och det gär mig mycket ledsen och besviken.. jag har dock förlikat mig med tanken att jag inte kommer att ha den klänningen på mig.. Förra veckan var jag också provade ut en reservklänning. Den är fin, men det är inte den klänning som jag valde och ville ha..

I söndags träffade  vi fotografen och vi är så nöjda :) Hon är verkligen mycket trevlig och verkar ha ett gott sinne för speciella ögonblick och känslor.

Igår var vi i lokalen som vi ska ha festen i och bestämde de sista detaljerna. Nu är verkligen det mesta fixat.. och det känns skönt. Nu är det mest massa småpill och min skola som är kvar.. Jag måste verkligen lägga på ett kol.

 

Ha en fin och varm dag... Är ju nästan sommar idag. Synd att man sitter inne hela dagen!

POSTAT 2013-04-03 10:44:17

Kaos. Tårar. Bestämd. Trött.

Ja, hur kan man vara allt samtidigt? Jag hade kanske för stora förväntningar på denna dagen.. både på mig själv, men kanske framförallt på andra. jag trodde att det bara skulle bli kul med all planering.. men flertalet tillfällen känns det som flera tycker att det är en börda.

Jag hade önskat om personer inte hade velat ställa upp så hade dem sagt det för ett år sedan när det blev officiellt. Tyvärr har jag upptäckt sidor hos personer som jag inte visste fanns.. och jag känner mig så ledsen och besviken.. Jag tycker inte att jag förtjänar den skit jag får ta. Det är verkligen tur att jag har en del som stöttar mig och får mig att orka.

Jag är dock glad att mina känslor för M2B bara blir starkare för varje dag som går. I förra veckan var vi och pratade med prästen och gjorde en genomgång. Det kändes hoppfullt och härligt.. Mannen min blev nervös.. det kändes mysigt! Det ärr snart dags.. mindre än 2 månader. Jag längtar som en galning att få bli min stora kärleks fru och att vi ska få åka på vår drömresa tillsammans.

Klänning!: Vilket jobbigt problem. Jag var ute i mycket god tid, började kolla runt i juli förra året. Beställde den vackraste klänning jag någonsin sett  i oktober och betalade nästan 10000 kr för den.. jag visste att det var den jag ville ha. De sa att det var en leveranstid på cirka 4 månader.. jag har ringt till dem och då¨sa dem att leverenasen var sen.. Nu är det snart 6 månader sen jag bestställde den.. och jag har fortfarande ingen klänning. Jag har haft en sjukt orolig och dålig magkänsla kring klänningen.. och igår besannades mina farhåger.

Jag fick reda på att företaget gått i konkurs och att en rekronstruktion inleddes i januari.. TRÖTTA MIG! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Mindre än 2 månader till bröllopet.. och jag blir 10000 fattigare.. utan att ha en klänning. Jag har ju läst på universitet i 4 år så jag vet mycket väl vad som händer när ett företag kursar...

men men, jag ringde mamma.. och hon fick ringa till butiken. (jag tror inte att jag hade klarat att hantera svaret om jag inte skulle få min klänning).

Men, gissa om jag hade tur: Min klänning kommer den 13 april.. Min leverans har inte påverkats av konkursen. Uppenbarligen inte mer än att leveransen är försenad med 2 månader.. men det kan jag definitivt ta. TACK!!

Min träning och viktnedgång går fint :) Bara 8 hg kvar till min målvikt och det är 2 månader kvar och jag har inte ens börjat deffa än. Igår kom vårt proteinpulver och våra bars hem, samt att jag fått en pulsklocka av min älskade sambo.

Min viktnedgång är ju nästa problem med klänningen.. men men, antar att det är ett lyxproblem :) Kommer behöva sy in klänningen minst en storlek.. men men, jag har ju snörning i ryggen, så det är ju bra :)

Idag ska jag träffa en vän som ska hjälpa mig med mitt framträdande på bröllopsfesten.. har inte riktigt betsämt mig, men tror jag vet vad jag ska göra. Jag sjunger ju i ett rockband och att sjunga är en stor del av mitt liv. Jag har också köpt en del till min sambo i morgongåva.. samt kommit på en sjukt bra idé som ska medfölja :) haha

Jaja, det var väl allt för nu.. jag orkar inte ha mer turbulens i mitt liv nu. Jag är inte en sådan person. Tror att både jag och sambon längtar tills allt är över och vi kan fortsätta med vårt lugna, lyckliga och behagliga liv.

POSTAT 2013-03-21 10:50:08

Nu börjar det hända saker..

Det märks att det börjar bli vår.. (hrm, kanske inte direkt på vädret, men åtminstone att dagarna går).

Gästerna har börjat tacka ja till inbjudan och det mesta är snart fixat inför bröllopet. Jag väntar dock fortfarande på ett samtal om att min bröllopsklänning ska vara klar. Jag beställde den i oktober och ringde dit förra veckan.. Uppenbarligen är den lite sen. SUCK!

Problemet (eller ja, det är ju ett ganska angenämt problem) är att klänningen kommer vara alldeles för stor.. Klännningen jag provade passade nästan i oktober.. men beställde en större. Nu har jag gått ner ett antal kg, minskat en hel del både i midja och över brösten.. så klänningen kommer ju vara för stor! suck. Men men, det löser sig säkert. Har ju dessutom byggt en hel del muskler.. så kanske blir bra ändå!

Efter denna vecka är jag lagom mör i kroppen. Har varit 4 riktigt tuffa pass.. nu blir det jobb resten av vecka och träningen får därför vila fram tills måndag. I mitten av april ska jag och sambon börja deffa, samt öka träningen :) Det är så fruktansvärt kul att träna :) Jag märker verkligen hur stark jag blivit det senaste halvåret. Jag trivs så bra nu!

Jag var i köpenhamn i helgen och köpte min brunchklänniKng (en sådan måste man ju ha). Det blev en Karen Millen klänning.. i en storlek mindre än vanligt ;) woop, woop. Klänningen var allt för dyr.. men vad gör väl det? gifter ju mig bara en gång :)

 

Det som är kvar inför bröllopet är mest lite pyssel, fixa klart vigsel och festprogram. Men det har vi börjat på och det görs ganska fort :) På tisdag ska vi träffa prästen och ska gå igenom allt :) Det ska bli spännande :)

 

Ha det fint allesammans!

 

  1 2 > SISTA SIDAN (3)