BröllopsGuiden

SaraPihls blogg

« April 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

POSTAT 2013-02-26 20:23:32

Bröllopsinbjudningarna

Äntligen är inbjudningarna efterskickade.

Hoppas dem kommer snart! Dem blev jätte bra, ett foto på oss och mycket hjärtan.

Planerar även en dag med några vänner att åka in till Göteborg och prova lite klänningar i Göteborg. Jag ska nog skicka efter min klänning från jenjenhuse.se. Min svägerska beställde sin balklänning därifrån och var super nöjd. En kompis beställde sn bröllopsklänning därifrån och var nöjd, hon ar dock tvungen att lämna in klänningen för att dem missuppfattade hur stora hennes bröst var, men det är ju lätt fixat, och inte alltför dyrt.

POSTAT 2013-02-05 03:16:13

Nu börjar vi komma igång

Nu börjar vi komma igång med vårat planerande för vårt brölop

Vi hade en kväll med mina svärföräldrar i lördags då gick vi igenom budgeten igen, kom fram till att det blir billigare än vi trodde, det är ju alltid positivt.

Inbjudningslistan är klar, vi har tagit reda på nästan alla adresser, jag har bestämt drudtärna, vem som ska göra hår och smink, vem som ska göra min bukett.

På lördag, på min födelsedag ska vi på bröllopsmässa med mina föräldrar, jag hoppas att vi kan få mycket tips och råd.

Det är värre när det gäller min ring, dem vi har tittat på blir alldeles för dyra mellan 9-13 000 kr.

Det har vi inte råd med, så jag vet inte vad jag ska hitta på.. 

POSTAT 2012-11-15 15:49:06

Planera planera planer

Planeringen är i full fart.

Räknade lite idag, min fästman tror inte att bröllopet kommer att gå på så mycket som jag tror, det är många kostnader som drar iväg, som man inte riktigt räknar med. Men nu gäller det bara att spara...

Jag har provat de första 5 klänningarna oxå. Det var en som jag verkligen blev förälskad i, den kostade 5500 kr på rea... Finns mycket billigare på nätet. En vän till mig beställde sin klänning från jenjenhouse.se för 1300kr och var super nöjd. Dem har väldigt många fina klänningar, så nu är det bara att bestämma sig för en... Det är ju inte så lätt!

Det som är bra med denna årstiden är att det är mycket julsaker ute på markanden, jag ska vänta tills efter jul sen köpa mycket hjärtan och rött:) För billiga pengar.

Vi har 10 månader på oss nu att spara så mycket som möjligt... Får se om vi kan spara 10 000 i månaden eller om det blir för tajt, man måste ju kunna leva oxå.

POSTAT 2012-10-22 19:28:13

Semester

Nu har vi snart variy hemma i två veckor eter vår underbara semester i Turkiet, vi behövde kan man säga. Med tanke på den dystra sommaren som har varit, sen är det alltid bra att få lite kvalitets tid varandra emellan...

Igår var vi och kollade på Fjärås bygddegård, så nu är även den bokad och klar. Den rymmer max 200 gäster, har flera rum som man kan ha baren och dansgolv, bra kök osv så det blir nog jätte bra...

Imorgon så ska jag in till Kungsbacka till Svahns och kolla på brudklänning, dem har rea. Det ska bli spännande, första gången jag ska prova bröllopsklänning!

Får se om jag hittar nåt eller om jag kollar vidare. Beror på vad dem har förpriser, annars har jag hittat massor på jenjenhouse. Men jag är fortfarande osäker på att beställ på nätet...

POSTAT 2012-09-12 13:44:45

Kyrka

Igår kväll åkte vi och tittade på Ölmevalla kyrka... Var inte inne i den, den var inte öppen. Men den låg super fint, på en höjd, med utsikt över havet:)

Ikväll ska vi åka dit igen och gå in i den, det är sommarmusik, så då ska vi passa på att kolla lite hur det ser ut där inne.

Den är maffig och går lite i samma stil som vår fetslokal. Får se vad vi tycker om den ikväll:) 

POSTAT 2012-09-11 00:48:06

Helgens planer...

I helgen har vi åkt runt lite och tittat på kyrkor, det blir nog inte Askims kyrka, den var inte öppen så vi kunde inte gå in i den, Men den låg ganska nära en väldigt trafikerad väg så det var väldigt mycket buller, sen tyckte jag faktiskt inte att utsidan var särskilt välskött:(

Det kan hända att vi väljer Tölö kyrka, var bara utanför denna oxå, men mycket mysigare och tystare, med mycket grönska runt omkring. Viktor ville visa mig en annan kyrka oxå, kommer inte ihåg vad den heter,

Jag vill gärna boka kyrka snart, så att inte vårt datum blir upptaget av någon annan, men då krävs det ju att vi bestämmer oss...

Vi var även utanför Kvibergs kantin där vi nog ska ha festen, det var jätte mysigt. Mitt enda bekymmer är för alla som inte är så hemma i Göterborgs området, att det ska bli krångligt för dem att hitta, både till kyrkan och festen sen... Men det kanske är jag som bara tänker för mycket!

Inbjudningskorten börjar ta form dem med. Har klippt så jag har ont i händerna, men nu så börjar det ta form iallafall:)

POSTAT 2012-09-06 15:00:38

Uppdrag

I helgen ska vi åka iväg och titta på Askims kyrka...

Spännande:)

Sen ska vi åka iväg och titta på Kvibergs kantin oxå, om vi ska komma vidare med planeringen måste vi börja i rätt ände... När vi började prata om Kvibergs kantin, så var jag ute och tittade på bilder. Det är verkligen jätte fint. Dem rekomenderar mellan 50-200 i lokalen, vi har tänkt 80 gäster, men det beror lite på priset vi får. Om vi får ett jätte bra pris, så säger min fästman att vi kan likaväl bjuda 100 gäster:) Då kan jag bjuda alla dem vänner jag vill, utan att behöva tänka på att trampa någon på tårna! (Min fästmans familj känner ägaren och vi kommer nog att få ett pangpris)

En tanke jag fick nu, det är att jag vill göra något något speciellt för min fästman på våranstora dag. Viktors pappa gick bort 2008, samma år som vi träffades för första gången. Så jag funderar på att göra något speciellt för honom, möjligtvis tända en lantern (som i filmen trassel), i papper som vi tänder ocvh släpper upp i himlen, för att hylla hans minne.

Men frågan är om det blir för mycket för min fästman? Han har sagt till mig att han inte är redo att ha fotografin framme på han far. Men om man bara tar 5 minuter på vårt bröllop och minns hans pappa, på kvällen när det är mörkt. Jag tror att det skulle vara jätte mysigt!

Jag tror att jag måste prata med hans mamma om det, för att se vad hon tycker...

POSTAT 2012-09-03 14:37:38

Inbjudningar experiment

Idag ska jag åka in till stan och köpa lite papper och börja exprementera lite med inbjudningarna.

Jag är en väldigt pysslig människa, så att göra mina egna inbjudningar är ett måste.

Så typiskt att vi inte har Panduro i kungsbacka:( skulle behöva lite småplock därifrån... som tur är så har jag redan en del hemma, och nu när man exprementerar så behöver ju inte färgerna vara perfekta...

Jag återkommer med resultatet:)

Sen har det blivit lite framsteg med den första offerten, min svärmor har kontakter på Kvibergs kantin, så hon ska fixa fram en offert där ifrån kanske inte idag, med definitivt denna veckan:) Lite pirrigt måste jag säga!

Vi har tänkt att skippa efterrätten, dels för att det är ju lite onödigt att ha efterrätt när man ska åta tårta, sen handlar det ju om pengar, tråkigt men sant. Det kostar. Sen kan man ha en kaka till kaffet.

En annan sak som komplicerar vårt bröllop, tyvärr... Är att våra familjer och släkt är väldigt olika...

Jag är uppväxt i en kristen familj, det är inte min fästman. Även fast vi båda är kristna, så är vi inte extrema. Vi dricker alkohol ibland, även fast vi har en tro och den är levande.

Men åter till problematiken. jag är extremt nervös över att göra min mor besviken, och att min familj ska känna sig obekväma på min dag. Det vi har tänkt i alkoholväg är att man ska få dricka det man vill till middagen om det så är vin, vatten öl eller läsk... Sen har den lokalen vi har tänkt rättigheter att sälja alkohol, så dår får man köpa det själv. Inte enbart av den anledningen för att alkohol är dyrt, men oxå att då dricker människor mindre och jag vill inte ha ett fylleslag på vår stora dag.

Jag hoppas verkligen att denna lösning kommer att passa alla.

Sen insisterar min fästman att vi måste erbjuda en konjak till kaffet...

 

POSTAT 2012-09-02 22:33:26

tävling

jag funderar på om vi ska ha en tävling på vårat bröllop, hur många hjärtan som gästerna kan hitta... då ska dem alltså leta överallt, alla hjärtan dem kan hitta:)

men vad ska priset vara till densom vinner?

hm en choklad ask med hjärtan kanske...

POSTAT 2012-09-02 21:59:01

färg tema

färger är ju inte  lätt att välja, och jag tror inte att jag kommer att bry mog så jätte mycket på den stora dagen. men just nu så är det ju roligt att planera det:)

 

Blått, vinröd och vitt

dessa är dem färgerna vi har bestämt, lite halvt om halvt.

det är kanske fint när man har lite perspektiv på det:) 

  1 2 > SISTA SIDAN (2)