BröllopsGuiden

Felicia

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2008-03-02 18:43:40

Skräddare hittad!

I lördags provade jag min klänning igen med skorna jag köpt och det kändes helt rätt. På tisdag ska jag åka och prova den hos en uthyrare som kan sy upp den så då är det problemet löst. Skönt!

Vi håller på att boka bröllopsresan men har inte fått svar från butiken än. Så det går sakta framåt.

Det jag varit mest nojig över är skräddare men nu kan jag ta det lugnt ett tag framöver.

POSTAT 2007-12-02 14:59:19

Bröllopsresa

 

Då har jag skaffat klänning, vigselring, lokal är bokad och meny bestämd. Ringen är så fin så fin men jag får inte ha den än. Måste vänta åtta månader till! Such!

Vi har börjat kolla på bröllopsresa, antagligen blir det Bali. Jag var in på Resia och chefen där var så himla trevlig och kompetent så det blir nog Bali. Hon satte ihop ett förslag på två veckor där vi får några dagar i Bangkok på vägen hem och när vi sedan tittade på bilderna på hotellen ville vi åka dit på en gång. När man tittar ut genom fönstrena här hemma vill man bara dra täcket över huvudet. Det har regnat hela helgen och är grått, trist och kallt. Dessutom blev skolan där jag gör min praktik bombhotad i fredags och vi fick en vattenläcka i badrummet igår. Då vill man verkligen åka bort...

Förra helgen var vi och kollade på en svit på Bolinder-Munktells hotell. Gud vilka rum! Och vilken relaxavdelning! Den skulle vi få vara i helt ensamma i två timmar om vi bokade svit hos dem. Gud va lyxigt och det hängde kristallkronor i taken på relaxavdelningen. Det fanns även bubbelbadkar på rummet. Mmmm....Kan det blir bättre? Men vi ska också kolla på ett annat rum som ligger närmare festlokalen. Det är mer gammeldags romantik utan badkar så jag vet inte...Den där relaxavdelningen lockade mycket.

Jag funderar även på om jag ska gå till Harmonique för en brudmake eller Body shop. Men det är ju lång tid kvar så de behöver jag ju inte bekymra mig för än. Under julen ska vi göra inbjudningskorten och sen skicka dem i januari. Fick höra att kompisar till oss får barn i juni så vi kommer ha en till liten gäst på bröllopet som bara är en månad gammal. Spännande! 

Det är väldigt skönt att kunna drömma sig iväg lite till Bali och sommaren när man är mitt uppe i en grå hektiskt höst. Men snart är julen här, gud vad skönt!

 

 

POSTAT 2007-10-15 18:58:58

Lokaler, lokaler...

 

Nu har vi preliminärbokat fyra olika lokaler för festen. Usch, det börjar bli dags att bestämma sig men det är så svårt! Man kan inte få allt man vill ha på ett ställe. På ett ställe är miljön jättevacker men det är kanske inte så många fler fördelar än så och på ett annat ställe är salen stor och bra och maten bra, men utomhusmiljön lämnar en del övrigt att önska. Jag började t.o.m. att kolla upp "Rent a tent" för jag tänkte att man skulle kunna ha hela härligheten på samma tomt som vi gifter oss på. Men ett sånt arrangemang kostade ändå ungefär lika mycket som att ha fest i en lokal och dessutom blir det en massa bök med att sätta upp tält och installera toalett med mera.

Det är nästan så att jag känner för att strunta i allt och bjuda på lite te och mackor och sen säga "Tack och hej! Nu drar vi på bröllopsresa!"

Jag fick det tipset på en fest för ett tag sen, alltså att bara ha lite tebjudning efteråt och sen sticka på bröllopsresa. Men vi ska väl slå på stort med tre rätters, tårta och ståhej. Vi är ju mer sådana som personer.

På fredag ska vi i alla fall prova bröllopsmenyn på ett av ställena och på lördag kommer min klänning hit. Det blir kul! Hi hi!

 

POSTAT 2007-10-08 14:35:44

Klänning klar!

 

Jag har varit i Enköping, Västerås, Eskilstuna, Katrineholm, Göteborg och Tallinn och letat brudklänning. Jag har även kollat på nätet och varit på väg att köpa en från USA som finns på nätet. För några månader sedan var jag totalt ovetande inför namn som La Sposa, Nixa, Aspera, Angelique och Eddie K. Jag trodde att "chapel" var ett kapell där man gifte sig och inte en längd på släp. Ivory var elfenben för mig och inte en vanlig färg på en brudklänning. Detta har varit en tre månader lång resa som nu äntligen är slut! Det har varit en lång process och ett helt företag att hitta klänning! Jag vill inte ens tänka på hur många klänningar jag provat!

Det var när jag började inse att jag skulle bli tvungen att lägga tid på att åka till Stockholm och kolla på deras utbud som jag insåg att det är nu eller aldrig. Jag hade varit hos en kompis i Göteborg och provat lite grann. De hade rea i en del affärer och jag provade en gudomligt vacker klänning som låg över vår budget. Både jag och min kompis som ska vara brudtärna tyckte den var fin men jag tänkte att "Nej den har jag inte råd med." Men i fredags bestämde jag mig för att jag hade råd. Den är sjöjungruformad helt i spets med axelband och befinner sig för tillfället i Göteborg eftersom jag bor i Västerås. Min tärna ska hämta ut den om någon vecka och sen kommer den hit! Coolt!

Jag har även hittat en ring. Men jag väntar tills julrean börjar, he he!

En kompis ska gifta sig i februari så det blir kul att se hur det går för henne. Hon ska sy sin egen klänning. Hon är ju bra på att sy så det går säkert bra. Önskar jag hade lite sådana gener...

Planeringen går sakta men säkert framåt och jag blir mer och mer insnöad på detta. Jag börjar till och med bli trött på mig själv. Jag har glömt bort att det finns en värld utanför bröllopsplanering. Men det gör det ju och jag får påminna mig själv om det!

 

POSTAT 2007-09-15 20:00:57

Planering okej

 

Vi har kommit ganska långt i planeringen. Vi har bestämt när vi ska gifta oss, vart och vart vi ska ha festen. Idag har vi kollat på ringar. Jag vet vilken slags ring jag vill ha, en rund i vitguld med en sten eller två eller tre...Jag gick igenom gästlistan igen och insåg att vi ska inte alls ha 58 gäster utan snarare runt 50. Det är toppen för då blir det mer plats i lokalen. Johans chef frågade honom för ett tag sen om "det lagt sig." Nej svarade Johan. "Det kommer det att göra" svarade han. Jag tror det har gjort det nu. Det känns som att vi har koll på läget och jag är inte lika hyper som jag var i början. Det här med klänning väntar jag med tills det är rea någonstans eller till nästa år.