BröllopsGuiden

Lorrides blogg

« November 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2013-08-31 14:51:58

Redan en vecka som gifta! <3

Förra lördagen, den 24 augusti 2013 gifte jag mig med min underbara Martin!

Det var soligt och varmt och nu känns det som vi verkligen prickade in en bra helg då det var regn helgen innan och även nu denna helgen :P 

Jag blev supernöjd med min frisyr som jag gjorde hos Erika.K i Skövde och jag trivdes jättebra i min klänning jag köpt. Martin var superstilig i sin kostym och allting bara kändes helt underbart! Jag blev alldeles varm inombords när vi gick längs med grusvägen fram till skeppssättningen, när jag såg våra famlijer och vänner stå där så himla fina!!

Vigselförättaren verkade lite nervös hon med och hon råkade säga fel på Martins efternamn ;P Så han fick heta Sedin Pantzar istället för Sedig Pantzar ^^ hihi men det lättade mest bara upp stämningen och det blev lite avslappnat. 

Maten var jättegod (vi äter på den än!!) och min underbara vän (och extra syster) Therése hade bakat superfina och goda tårtor! Min svåger hade fixat in ett liveband och de var jättebra och vi dansade massor! 

 

Allting kändes superbra och det verkade som att alla hade kul! kanske extra kul när vi köra chokladhjul :P Martin och jag smet iväg runt 23 på kvällen till billingehus hotell (där hade vi ett jättefint rum med überskön säng och fin utsikt!)

 

Det känns lite overkligt dock... vi har planerat inför det här så himla länge känns det som och nu är det redan förbi! vi har redan varit gifta i en vecka!!! Men gud vad jag är lycklig!!!!! <3

POSTAT 2013-08-13 21:47:56

herreminge!

Oj nu är det inte långt kvar till bröllopet!! En vecka på lärdag såå alltså..hum det blir då en vecka och 3-4 dagar kvar idag?! Oj herreminge vad tiden har gått fort! 

Nu vet jag i alla fall att klänningen jag köpte är rätt eller ja jag börjar kunna se mig själv i den.. först tyckte jag bara att jag såg fet och blek ut i den, men nu har jag börjat se förbi det och att tillsammans med fixat hår och andra små grejer så kommer det nog bli jättebra! 

Martin har fixat det han ska ha på sig och han kommer bli så stilig (eller ja jag vet att han blir stilig för jag var med i butiken när han provade kläderna) <3

Även fast det mesta är klart är det lite som är kvar och de lilla stressar mig massor just nu känner jag för DET ÄR INTE LÅNGT KVAR NU!!!!!!!! Börjar slå till nu att vi faktiskt om mindre än två veckor kommer att vara gifta! Man och hustru :) oh vad jag längtar nu!!! 

Allt skit kring min ena " syster" spökar mer och mer i hivudet på mig nu ju närmare bröllopet vi kommer och det stör mig något så in i bomben! Jag orkar inte bry mig om henne och bill hon inte vara glad och komma på vårt bröllop eller gratta oss för vår fina dotter vi fått så kan hon dra åt pipsvängen! Varför tänker jag ens på henne? Hon ger mig inget förutom dåligt humör.... Nej nu får de vara nog med henne!

 

Frisören är bokad, fotografen är bokad och oh vad roligt det kommer bli! !! Nu hoppas jag bara på att dwt ska vara soligt och fint på vår bröllopsdag :) fast är det ösregn blir det bra ändå för vi kommer bli man och hustru oavsett väder!!! <3

POSTAT 2013-06-30 20:14:27

Psykolog? och beslutsångest!

Nu är det nästan en månad sen vårt OSA datum var. Alla av de som vi tänkte skulle komma av de vi bjudit har svarat JA :D ...ja detta kanske låter konstigt men det var en familj som vi bjöd men som både jag och Martin inte räknade med. Det är min ena syster med sin familj. Hon pratar inte med mig längre på grund av att jag i januari förra året på vår kusinsdotter dop berättade att jag var gravid. Min syster ville tydligten också gärna få barn men deras försök har inte lyckats. Allting blev bara HEMSKT! och jag fick uppenbarligen inte vara glad över min graviditet som förövrigt ändå slutade i missfall.

Men nu sitter jag här en söndag kväll med min snart 6 månaders dotter sovandes i rummet bredvid och planerar inför mitt och Martins bröllop i augusti! Psykolog? ja det kanske vore något för mig att besöka... 

 

Vi har nu köpt in servetter och tallrikar (svarta papptallrikar, då vi inte har råd ekonomiskt för någonting annat till ett bröllop på 62 personer..) Men jag är väldigt nöjd över att det är gjort. Ännu en detalj vi kan kryssa av vår lista!

Musiken är också fixad, Martins bror har bokat in ett liveband åt oss :D det ska bli så kul! Hoppas bara att alla är modiga nog att dansa nyktra!

 

Men ändå har vi massor av saker kvar att göra!!! känns inte som att listan tar slut av saker! 

 

Jag hittade mig en brudklänning på jjshouse.com. Klänningen plus frakten gick på 1500 så jag kände mig supernöjd! (rekomenderar verkligen den sidan! De har bra priser på jättefina klänningar!) MEN MEN MEN MEN nu vet jag inte om jag ångrar mig? Tänk om denna klänningen inte alls blir bra? usch jag tror jag ångrar mig den känns inte rätt. Men jag tror visserligen jag kommer känna så om alla klänningar. För allt jag ser i spegeln när jag tar på mig klänningen är hur blek och fet jag är (även om alla andra säger att klänningen ser jättebra ut på mig och lille William 3år sa att jag var vacker). Jag har varit inne mer på den sidan och hittat en annan klänning som jag funderar på om inte den skulle vara bättre. 

Men herregud jag kan ju inte beställa en klänning till!? då sitter jag ju sen med två stycken brudklänningar :P och måste försöka sälja av den ena någonstanns och det är kanske inte det lättaste... 

 

BESLUTSÅNGEST DELUX!!!!!!!!

POSTAT 2013-03-01 13:23:58

redan mars!

I förrgår skickade vi ut våra inbjudnigskort! Det känns väldigt skönt att de äntligen är iväg. Detta betyder ju att vi kom på vart vi ville att vigseln skulle vara och också att vi kontaktat och bokat en som ska viga oss. 

Dock när inbjudningskorten var klara och bara väntade på att bli postade såg vi att våran vigselplats kanske måste ändras. Vi vill gifta oss vid en skeppssättning och nu kanske det ska bli en utrgrävning där! Så typiskt!!!! men det ordnar sig.

Nu måste vi också komma ihåg (får verkligen inte glömma detta!) och skicka in papper om hindersprövning och vigselanmälan och efternamns ändring. Detta måste göras itid så vi hinner få tillbaka alla godkänanden så att vi faktiskt kan få gifta oss den 24 augusti!

Det ska bli spännande och se om alla kommer svara på inbjudningen och hur många som kan komma... men de fick 3 månader på sig, så nu är det bara att vänta och se! 

 

Oh jag måste försöka hitta mig en brudklänning också... men känner mig inte så pepp på att gå och prova, inte ett dugg! Då jag fick barn i början på januari är kroppen inte riktigt som jag vill att den ska vara. Samtidigt som jag nog gillar min kropp mer nu än förr just på grund av att jag fått barn. Dessutom, bröllopet är u augusti så jag har ju ett halvår på mig att trimma till mig så jag blir någorlunda nöjd ^^ 

POSTAT 2012-11-20 20:14:52

tiden går för fort!!!!

känns som allt står still just nu. Vi har inte ringt och kollat med borgmannen (eller vad de heter) för att se om han/hon kan åka ut dit vi tänkt vigseln ska vara. Sen har vi inte ens helt bestämt om vigseln ska vara på samma plats som själva festen.....eller vid skeppssättningen....eller någon annan plats. Detta börjar göra mig lite stressad... För att komma till något positivt så har jag iallafall börjat tillverka inbjudningskorten. Är någorlunda nöjd med resultatet på provkortet ^^ men måste skynda på lite så de är klara till i januari. Helst redan innan jul får de helst vara klara då vi inte vet när bebisen tänker sig komma ut...

POSTAT 2012-09-23 17:29:16

Ljus

Min fästman Martin kom på idén med att göra egna oljelampor. Han kom på det när vi skulle slänga gamla whiskeyflaskor (de är ganska stora bottnar och är inte så höga, väldigt stabila), det slutade med att ingen blev slängd för han ville göra oljelampor av dem allihopa.

Men vi har lite svårt att hitta ställen där man kan köpa vekar och de små locken (?) som håller fast veken... 

 

Jag funderar så länge på en B-plan, köpa mindre genomskinliga glas och limma på tygband i lila och grönt. 

 

Kanske kan vi ha både och? Man kan väll aldrig få för mycket fina ljus på kvällen!

POSTAT 2012-09-18 19:36:50

Aktiviteter?

Min kära svärmor kom med den roliga idén att man kan göra lite roliga "lekar". Då vårt bröllop kommer att vara alkoholfritt och ha besök av barn och ungdomar.   Hon hade till exempel varit på en födelsedagsfest där det var en tipspromenad med frågor enbart om födelsedagsbarnet. Jag och min fästman tyckte faktiskt det lät väldigt roligt. En tipspromenad med frågor som handlar om oss....

 

Vi funderar då på om vi ska dela in i olika lag, men det finns så många olika sätt... Martin (min fästman) tyckte en idé vore att dela upp lagen i Östgötar och Västgötar, då min släkt kommer mestadels från Östergötland och hans från Västergötland. Men jag har ju närkiningar också... Det tål att kluras länge på!

 

I midsommras på firandet fick alla en lapp med olika ord på, fast orden var i oordning och uppgiften var att vi skulle försöka lista ut vilka städer som orden egentligen bildade. Detta var väldigt kul, och det skulle vi också kunna göra. Kanske då enbart använda städer ifrån just Västergötland, Östergötland och Närke. 

 

Är det någon som har lite tips på vad man skulle kunna hitta på mer för roliga "lekar", uppgifter, aktiviteter? 

POSTAT 2012-09-14 11:43:55

oroliga moln

Jag känner att planerandet har pausats upp lite för oss... Samtidigt som jag känner att det är långt kvar till Augusti nästa år, känner jag mig stressad över att det stannat av.

 

Min käre sambo blev i veckan av med sitt jobb men sedan erbjuden ett annat (som han då förhoppningsvis kan få) vilket gjorde att mina orostankar kring vår ekonomi for upp till MAX! Det känns inte så kul att planera inför vår underbara dag när jag oroar mig för hur vi överhuvudtaget ska kunna finansiera det... Speciellt med tanke på att vi har en hel del saker som måste införskaffas till bebisen som är på väg.

 

Vi har tittat runt lite på fotografer och vi båda insåg att: omg vad dyrt det är! Men det är nog pengar som är värda att spendera. I Oktober ska jag hälsa på min pappa och samtidigt passa på att ta en tur in på Panduro! och se vad det finns för roligt vi kan göra på inbjudningskorten. 

 

POSTAT 2012-09-03 15:06:27

Klänningen

Jag har börjat fundera lite kring det här med klänningen. Då jag är gravid för tillfället kan jag ju inte börja prova klänningar, utan det får vänta tills nästa år när bebisen är ute. Men det betyder att jag kommer ha ungefär ett halvår på mig att hitta en klänning och det borde ju räcka gott och väl...

Men frågan är vilken sorts klänning som passar mig bäst? 

Så jag sökte runt lite på olika sidor där det ska stå vilken klänning som passar vilken figur... Men vad tusan är man för figur då? Är jag ett äpple eller ett timglas eller är jag en blandning av allihopa? 

 

Sedan oroar jag mig också för att jag inte ska känna mig vacker, då jag har och kommer att gå upp en del i vikt under graviditeten. Magen lär jag väll inte hinna trimma till på ett halvår direkt :/ Men min kära syster var så smart och sa att en korsett kan fixa inbillningen av en platt mage och icke hängiga bröst! Min fästman sa till mig att jag kommer se jättevacker ut oavsett men att om en korsett får mig att känna mig bättre ska jag köra på det. Dessutom finns det säkert någon bra klännings modell som kan hjälpa till att dölja lite saker och framhäva andra!

Ska bara till att hitta en sådan bra klänning sen i vår.....

  1 2 > SISTA SIDAN (2)