BröllopsGuiden

JINI

« November 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2012-12-31 00:05:33

Lite nervös

Ja, nu börjar jag bli lite nervös, VARFÖR?

 

Jo, pga reaktionerna på alla som kommer få våra inbjudningskort till veckan.
Å så börjar det bli så VERKLIGT allt nu, här har man gått å drömt och planerat, men inte förrän nu, börjar det riktigt kännas verkligt av allt :) PIRRIGT!!!

Men å så spännande och ett litet lyckorus springer jag omkring i just nu :D 

POSTAT 2012-12-28 22:06:30

I helgen skickas inbjudningskorten ut!!!

Nu är det bokat med kyrkan, temat är fastställt, inbjudningskorten är så gott som klara.... så efter nyår kommer alltså våran "lilla" hemlighet bli officiell och vi kan börja skriva ordentligt om allt här =) SÅ SKÖNT... 

 

Den 31 Mars kl 15.00 gifter vi oss =) 

 

Har pratat med ett catringföretag som gett oss ett kanonpris, bokat en stor Herrgård att ha middagen och festen i, sminkös och hårtjej fixad... alltså nu börjar det hända saker... DET ÄR SÅ SKOJ!

POSTAT 2012-09-12 19:19:22

Inbjudningskort

Någon som vet av ett ekonimiskt ställe att beställa fina inbjudningskort på?

Enda krav jag har är faktiskt att man kan få ha bild på oss och att man kan ändra färgerna så som man själv önskar =)

Kram och Kärlek <3 //JiNi

POSTAT 2012-09-10 21:19:49

Oj vad det går...

Nu har det börjat gå undan lite... 

 

Vi har berättat för min pappa, lite vänner och såklart min mamma, som jag berättade om i tidigare blogginlägg. Dock vill älsklingen vänta med att berätta för sin sida av familjen... HAN VILL ÖVERRASKA! hahaha. 

Han ska skicka ut inbjudningskort helt enkelt, så får de veta säger han. Ja han är speciell min blivande man. Men helt fantastiskt underbar <3

 

Våran gästlista börjar ta form och ja, lika bra att inse att vårat "lilla mysiga bröllop" inte kommer att ske. Allt för många vi vill ha med, trots att vi sa att vi bara ville ha våra närmaste familj och vänner med. MEN DET ÄR BARA DET! Vi har nog inte insett, hur många männsikor omkring oss, som faktiskt betyder en hel del för oss. Och klart vill vi ju dela den dagen med dem alla!

 

Jag vet på ett ungefär hur jag vill ha min klänning nu och jag har tom fixat en fin vit cape, som jag ska få låna av en av mina blivande tärnor =) Den är helt otroligt fin, måste se om jag kan få fota den och dela med mig till er. Ska även se om jag hittar någon liknande klänning, så ni får se hur jag hade tänkt det.

Så färgtemat på bröllopet blir ju oxå då lite utifrån min klänning, för man kan väl inte ha annan färg på dekorationen?! Eller?

 

Nu får jag önska er alla en riktigt godnatt och ett STORT GRATTIS till er alla som gifte sig i helgen <3

 

KRAM OCH KÄRLEK // JiNi 

POSTAT 2012-09-07 23:43:41

Är det viktigt med hur bordsplaceringen görs?

En fråga i natten, jag sitter för skoj skull och klurar lite på hur jag skulle vilja se mina gäster sitta vid bröllopet. Är det viktigt att etiketten följs, att brudens far sitter höger om sin dotter, och brudens mor vänster om brudgummen?

Ja, ni förstår hur jag tänker kanske?

 

Men vårat problem, är att det blir en stol tom, då min blivande makes far gått bort, sedan några år tillbaka. Vem skulle fylla hans plats? Vem sätter man där, enligt etikett kod?

 

Någon som har några bra förslag?

 

Kram och Kärlek <3 //JiNi

POSTAT 2012-09-07 22:07:49

Inget fastställt datum ännu!

Vi har bestämt oss för att gifta oss och vi vill ha ett vinterbröllop, men inget datum är planerat. Vinter är iofs lång, men alldeles för kort för att inte ha bestämt ännu. 

Som Kleopatra kommenterade i mitt tidigare inlägg, så var det ju just detta med stress. Å jag är jättestressad just över detta! Gubben verkar ta det lite mer lättsamt. Sen är har vi inte gått ut med officiellt ännu heller, vårat stundande bröllop, är lite av en "hemlis" ännu... Gubben vill att det ska bli lite av en överaskning för alla. Just nu är det bara några enstaka som vet om det.

T.ex. så berättade jag det för mamma, för det är tänkt att hon ska sy min bröllopsklänning. Så kan vara bra för henne att hon vet om att jag ska gifta mig inom kort, skrattar. Men när jag bad henne om en tjänst, så svarade hon:

"Vad kan det vara då kära dotter?!"
"Jo, ja du vet... jag frågade dig för ett tag sen, om det fanns en möjlighet att du kunde sy mig en finklänning.. minns du"
"Jaaaa (å så var hon tyst)"
"Jag skulle behöva en klänning nu mamma, eller ganska snart kanske... för ja du vet.. hmm jo mamma jag ska gifta mig!"
KNÄPPTYST I LUREN!!!!

"Hallå, mamma är du kvar?!"

Jag hör hur mamma gråter och säger bara till mig: "Jag kan inte prata mer med dig nu, HEJDÅ!!" Å så la hon bara på luren i örat på mig!!! 

Visste inte riktigt hur jag skulle tolka det och hon ringde ju aldrig upp mig igen heller!!! Så kl 22 samma kväll, ringde jag henne och frågade hur hon mådde. Hon var chockad och sa bara att hon ALDRIG hade trott att jag skulle gifta mig, att hon ALDRIG skulle få se mig gå fram till altaret och säga ja till en man och ingå äktenskap. Men såklart var hon ju glad för våran skull och jättelycklig, lilla söta mamma :)

Ja, jag måste ju verkligen skratta, för jag har ALLTID sagt att jag ALDRIG ska gifta mig!!! Å nu som sagts tidigare, är jag här... planerandes, dock lite i smyg och funderar på klänningsmodell, färgteman, håruppsättning, gäster och allt annat som har med Bröllopet att göra. Men framförallt DATUMET!!!

 

KVÄLLENS FRÅGA: Varför valde ni just ert datum till er bröllopsdag?

 

//JiNi

POSTAT 2012-09-06 22:29:20

Till er alla där ute...

Vad är viktigast tycker DU när man planerar Bröllop?

 

En liten natt fundering till er alla.

 

Kram och kärlek // JiNi

POSTAT 2012-09-06 19:09:22

Bröllops tankar

Finns ju hur mycket som helst att tänka på... HELT FANTASTISKT underbart att kika på alla klänningar, ringar, håruppsättningar, makeup och dekorationer. Fundera på mat, lokal, gäster, musik och om det ska vara nått "speciellt".

Men det har oxå gått in nu... DET ÄR JU INTE DIREKT BILLIGT att gifta sig!!! CHOCKAD!!! Men vi har bestämt oss att dett INTE får bli så dyrt. Vi ska ha ett fint, men ett såkallat budgetbröllop. Låter inte så romantiskt, men varför skulle det inte kunna bli det?

Måste man ha slott, värsta klänningen, dyraste ringen eller flest gäster på sitt bröllop, för att känna att den dagen är speciell och bästa dagen i våra liv?!
Menar inte att slå ner på dem som faktiskt har råd  med detta, de som drömmer om ett stort prinsessbröllop, de som drömt om detta ända sedan de var ett litet flickebarn. Kan nog förstå att det är helt FANTASTISKT även för er :) Huvudsaken är ju att de som gifter sig, känner sig stolta, glada, lyckliga och FULLA av KÄRLEK till varandra som ska räcka resten av livet

Nu till ett litet erkännande!!! Under hela mitt snart 36åriga liv, har jag ALLTID sagt att jag ALDRIG, å då menade jag verkligen ALDRIG skulle gifta mig. Varför skulle man det? Var väl onödigt och gör väl ingen skillnad på om man är gift eller inte?! Men nu är jag HÄR!!! JAG SKA GIFTA MIG!!! Känns ju helt skumt, förvirrande och helt jädra UNDERBART! Å till det mest otroliga... DET VAR JAG SOM FRIA!!! hehehe, ja så kan det gå när man träffat den underbaraste personen i sitt liv.

Mer om detta senare... men nu blir det tillbaka till vardagen och dess sysslor.

JiNi