BröllopsGuiden

13/7-13's blogg

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Klänningar
» GULT!
» Karusell!
» Beslut
« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2012-09-18 18:48:30

Klänningar

Hittat mååånga brudklänningar att välja på, men tror att jag hittat min absoluta favorit! Tidigt att beställa, vill ju ändå att den ska passa mig perfekt, men åh, vill ha på mig den nu!
Favoriterna till tärnan är färre så blir tack och lov lättare att välja. Även om tärnan själv får bestämma :) nästan så jag vill beställa en klänning till till mig bara för att de är så fina ;)
Brudnäbbens klänningar finns i tusentals (!?) så har ingen aning om vilken modell det ska bli, men vår dotter kommer i vilket fall se ut som en liten prinsessa ;)

En riktig djungel med klänningar om inte annat! Har varit och provat en klänning i en bröllopsbutik och vet på ett ungefär vilken modell som passar mig. Vilket tyg och vilken nyans av vitt har jag dock ingen aning om! Vi ska dit i november igen och titta, det är rea i butiken då med så kaaanske ska vi beställa där.
Annars ska jag ta mina mått och beställa från nätet, betydligt billigare men förväntningarna får inte vara allför höga om vi väljer det alternativet.
Det hela med klänningar är ju ingen billig historia, och jag vill helst ha en enklare variant (eventuellt) och tycker inte att det hela med dyra klänningar "är värt det". De används ju bara en gång :((

Å andra sidan har jag aldrig dansat bal, aldrig haft någon finare klänning på mig och jag gifter mig ju (förhoppningsvis!!!) bara EN gång så vill ju verkligen vara fin och få uppleva MIN dag med DEN perfekta klänningen! Vill ju vara vacker ;)


/Anna

POSTAT 2012-09-18 18:38:11

GULT!

Gult blir temat för vårt bröllop; gula detaljer i blombuketter, kläder, bordsdekoration etc. Tärnans och brudnäbbens klänningar kommer att gå i gult, brudgummen och bestman kommer åtminstone ha en gul blomma i knapphålet! :))

Gult tycker jag är en färg som passar på sommaren, finns ju dessutom en hel drös med olika nyanser! Daffodil (se påsklilja) är en fin färg, vill helst ha den lite matt och inte lysande. Kul att brudgummen ville ha gult också ;)

/Anna

POSTAT 2012-09-12 13:40:14

Karusell!

Nu när vi äntligen bestämt datum så går tankarna runt runt runt till förbannelse. Det är ju GALET mycket som man måste tänka på och planera. Vi som bara vill ha det enkelt, ett klassiskt tv-hollywood bröllop drömmer vi inte ens om men knäppt är det! Hur ska detta gå?? Givetvis ska det vara unikt som passar just oss två men åh, hur ska alla idéer få plats? 

Det är vår dag och våra drömmar, vad förväntar sig folk? Jag har själv aldrig varit på bröllop, bara sett "hur det går till" på tv och film.

 

Hoppas få med brudgummen på samma bana och prata, diskutera och planera tillsammans vilket inte är det lättaste. Ska det bli bröllop eller? Säg då vad du tycker och känner(!) menar jag...

Imorgon torsdag är det bollande av idéer och början av planering som gäller, inga ursäkter! Annars blir det inget, vägrar dra det här lasset själv. Har en bebis dessutom att ta hand om ;)

 

/Anna

POSTAT 2012-09-12 04:38:42

Beslut

Idag bestämde vi oss för när vi vill gifta oss. Det blev alltså 13 juli 2013.

En lördag i början av juli, vecka 28, då det alltid brukar vara fint väder. Oavsett hur kass en sommar än kan vara, med regn och noll sommarkänsla, så lyckas vädret alltid pricka in rätt vecka 28 till att vara perfekt.

Vi har nog också bestämt oss för att gifta oss i en kyrka, av den anledningen att det kommer vara svalt. Skämt å sido! Vi är inte religiösa, men om jag får känna efter... så känner jag att jag ändå vill gifta mig i kyrkan, det är en fin tradition även om jag inte tror på någon gud. Dock känns det naturligt, vi är döpta i kyrkan, vår dotter är döpt i kyrkan.
Sedan är ju kyrkor så himla vackra och speciella, och jag tycker nog att det skulle passa oss. Fint helt enkelt!

Några idéer ändå om att gifta oss ute i naturen, hur vackert på sommaren menar jag!? Blir att spana efter ordentligt och ja, boka präst och plats innan det är för sent. Vi vill ju ändå ha våra första handsval rakt igenom för att få det till just vårt speciella med det lilla extra.

 

/Anna