BröllopsGuiden

sandrastombergs blogg

« November 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2012-10-17 10:32:55

Sånger

Jag har länge länge letat efter passande sånger till bröllopet. En klar och given favorit är självklart KENT - Utan dina andetag och sen så har jag även fastnat för Ronan Keating - This i promise you.

Texten är så himla fin i den sistnämnda och den blivande mannen gillade den också och det är ju det som spelar roll när allting kommer kring.

Jag tror att vi faktiskt kommer att hålla oss till två sånger, eller kanske tre om mannen väljer att välja ut en sång för mig. Utan dina andetag, är från mig till honom.

 

 

POSTAT 2012-10-15 10:14:52

Hur gör männen?

I allt planerande höll vi ju på att glömma att vi faktiskt ska ha ringar också! Min förlovningsring ser inte mycket ut för världen så att matcha den blir inte alls svårt. Det är en enkel, i guld med en yttepytte-liten diamant som knappt syns.

Jag vill ha en solitär vigselring med sidostenar.

 

Men hur gör männen? Behåller dom enbart förlovningsringen, eller har dom två?

POSTAT 2012-10-11 15:42:01

Gästbok eller inte?

Jag och blivande mannen diskuterade "gästbok" och kom fram till att det är något vi aldrig kommer att sätta oss ner och bläddra i när bröllopet är över. Vi är inte sådana människor som sparar allt i böcker och dylikt.

Men en liten bok vill jag nog ändå ha med hälsningar men fokus kommer att ligga på en tavla som jag ska göra. Ett träd, där varje gäst kommer att få sätta dit ett löv, med hjälp av sitt pekfinger och grön färg.. tre olika nyanser av grön kommer det att finnas så att det blir lite liv i tavlan.

Då kan vi sätta upp tavlan hemma sedan, och minnas dagen så fort vi ser den.

 

POSTAT 2012-10-05 11:03:29

Ni hittar bilder på mitt pyssel i mitt galleri!

Det är mycket som vi vill ska hända i vårat liv. Husköp är nummer ett just nu och har därmed petat ner bröllop på plats nummer två. Men jag hoppas att vi hittar ett hus så snart som möjligt för jag villl gifta mig sommaren 2013 och hoppas att det blir så också.

Att bröllopet inte längre är prio ett hindrar mig dock inte att pyssla inför det. Bröllopsinbjudningarna är klara, samt kuverten till dom. Små vaser är gjorda samt hjärtan av gamla bibelblad är utstansade och kommer att pryda borden när det är dags.

 

Ni hittar bilder på mitt pyssel i mitt galleri.

POSTAT 2012-09-20 10:19:35

Letandet efter en bra lokal

Igår var vi och tittade på en herrgård där vi ville hyra en lokal. Det var så perfekt, lantligt och fint men tyvärr så fick man inte bara hyra lokalen utan man var tvungen att anlita dom för mat och dryck också.

Och det är ingenting vi är ute efter då vi vill stå för mat och dryck själva, så letandet efter en bra lokal fortsätter.

POSTAT 2012-09-17 15:02:48

Ljuslyktor och godisbuffe

Eftersom att mina barn, inte längre är så små så att dom äter barnmat så fick jag efterlysa barnmatsburkar på en Köp & Sälj-sida på Facebook, och fick napp!

Så nu har jag åtta stycken tomma barnmatsburkar i min ägo som ska bli ljuslyktor. Det enda jag behöver nu är vitt silkespapper och natursnöre så är ljuslyktorna klara sen. Nån som vet om man kan köpa silkespapper styckvis nånstans?

 

Sen såg jag när jag tittade runt på internet, att ett flertal ska ha/eller har haft godisbuffe på sitt bröllop. Just en godisbuffe är ingenting för mig känner jag, men man kanske kan ha små skålar med godis som står tillsammans med ljuslyktorna och vaserna - vad tror ni om det?

 

Jag knåpade snabbt ihop ett litet arrangemang med det jag hade hemma. Vad tror ni om det? Jag vill hålla det enkelt och snyggt. Dock får jag gå på jakt efter andra skålar då jag bara har en sådan skål som är på bilden.

POSTAT 2012-09-15 22:46:25

Det är mycket som ska fixas

Det är mycket som ska fixas inför ett bröllop och jag är glad att jag fann denna sida, som det finns så mycket tips, inspiration och bra fakta!

Jag har en del saker som är klara, och jag tänkte dokumentera dom här. Så är det lätt för mig att gå tillbaka hit och se vad jag har kvar samt bocka av.

  • Klänningen och halsbandet som jag ska bära är klara.
  • Inbjudningskorten samt kuvert är klara.
  • Gästlistan är klar.

 

Det som är pågång att bli klart är.

- Vigselplats samt lokal, vi ska titta på ett ställe på onsdag 19/9 kl 18.00 (håll tummarna för att det passar oss!)

- Dekorationerna till borden i festlokalen.

Jag gör eget och eftersom att jag älskar vitt, lantligt och shabby chic så kommer inredningen gå i det. Vaserna som ska hålla blommorna (som kommer vara samma som i min brudbukett) har jag gjort av konservburkar med spets på. Sen har jag även stansat ut hjärtan av gamla bibelblad som gulnat, och dom ska strös ut på borden. Funderar även på om tallrikarna ska stå på tårtpapper, så får man med spetsen där också.

Jag kommer även att göra egna ljuslyktor av gamla barnmatsburkar med vitt silkespapper på, som binds ihop med juteväv.

Servetthållare har jag gjort av gamla bibelblad med tårtpappersspetsen över. Jag kan lägga in bilder om det är intressant? Lämna gärna en kommentar i så fall.

POSTAT 2012-09-15 22:37:22

12 år tillsammans

Jag och min sambo träffades i skolan, årskurs 7, 13 år gamla. Sen dess har vi varit tillsammans från och till hela tiden. 12 år senare är vi nu 25 år gamla och har två barn tillsammans.

Vi är förlovade sen 2007 - och sambon tyckte väl att det var dags att slå sag i saken, att anordna ett bröllop så han stegade upp, lite rund under fötterna på Harrys och greppade en mikrofon och friade, en lördagskväll inför sisådär hela Säffles unga befolkning.

Hjälp tänkte jag, men eftersom att vi har pratat lite ytligt om detta ett tag så svarade jag givetvis ja. Nu är planeringen i full gång och vi vill gifta oss våren/sommaren 2013.