BröllopsGuiden

Jeanethes blogg

« September 2023 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2013-06-10 17:55:32

Nu är vi nygifta:)

 

KissI Lördags vigdes vi i Trefaldighetskyrkan i Karlskrona, underbart väder och underbar vigsel. Prästen  Pamela Garpefors vigde oss, ( hon är en godvän till mig.)

Hela dagen bara njöt vi av vår härliga dag, våra gäster hade trevligt på festen och allt klaffade, Dottern den stora sjöng två sånger i kyrkan.

Vi är så nöjda med vår dag och vi är så lyckliga.

POSTAT 2013-04-18 16:35:38

1 månad och 3 veckor kvar nu:)

Hej på er.

 

Ja nu har vi 1 månad och 3 veckor och någon dag kvar tills vi gifter oss :)

Min klänning är klar, ska bara läggas upp efter det skor jag ska ha, som jag inte köpt än, men kommer inte ha högklackat, är inte helt jag.

tärnornas klänningar är klara, lilla tjejen kommer att ha en vit klänning, övriga lite åt lila hållet, och stora dottern som är solist kommer ha en blå aktig klänning.

våra söner kommer ha vit skjorta och svarta jeans, Eric min son kommer följa mig fram till mitten av kyrkan där Morgan står med sin son och möter upp mig.

Vi är helt på det klara med hur vi ska gå in och stå och hur vi går ut.

Våra tärnor och solisten kommer gå in innan mej, och när min son överlämnat mig så går min son och morgans son fram till altaret, och tillsist går morgan och jag.

När vi går ut kommer tärnor och killarna samt solisten gå ut innan oss.

detta är en ordning som för oss känns bra, och vår härliga Präst tycker också ordningen är jätte bra.

våra tärnor kommer inte ha buketter, det blir endast jag som kommer ha, detta då vi dels har en allergiskt dotter, (min lilla) och för att vi valt att ha detta enkelt vilket speglar oss som människor.

 

underbara wämö parken och deras kaffestuga blir lokalen för festen, som även den bli enkel, musik kommer bjudas på där svärsonen gjort en härlig spel lista åt oss.

 

Vi är helt trygga med allt och i går var vi i kyrkan igen, solisten och dennes komp fick känna lite på kyrkan och vi fick titta lite igen, det känns toppen och vi längtar.

 

så ja vad är kvar nu, jo buketten ska ju beställas och så skor, men annars är vi nog klara:)

 

kram vi hörs.

POSTAT 2013-03-09 13:32:35

3 månader kvar nu.

ja den 8 Mars så var det 3 månader precis till bröllopet, å vi längtar så mycket. Min moster som syr min klänning har börjat sy i det riktiga tyget nu, hon gjorde en provklänning som jag provat vid två tillfällen nu. känns så bra och det blir så mycket jag:).

Så nervös är jag inte, inte nu i alla fall, vill igentligen bara att dagen ska komma så vi får bli Herr och Fru Jonasson.

 

Tänk jag ska lämna mitt flicknamn nu för första gången, mina tidigare äktenskap har jag haft dubbel efternamn, men nu känns det rätt att lämna flicknamnet, även om mina 3 barn behåller mitt flicknamn, dom har dubbelnamn, mitt och så deras pappa.

Frågade dom om det var okej om jag lämnade flicknamnet och dom sa JA, så då känns det lättare.

 

Vår Präst är en vän till mig, så därför känns det ännu bättre och roligare, hon känner mig och vet hur jag vill ha det, och efter vårt härliga vigselsamtal så känner hon även min blivande make.

Kyrkan är fantastisk så fin och så söt, precis som vi ville.

 

Att det nu är få månader kvar känns toppen:)

POSTAT 2013-01-29 11:07:13

Förlåt har haft mycket ett tag nu, men åter här med uppdatering.

Hej på er.

 

Oj tiden har rullat på sen sist, vad har vi hittat på? Jo vi hade en tung december med mycket sjukdomar och svärmors bortgång.

Men nu är jag tillbaks här igen för att ger er en uppdatering.

 

Vi har träffat vår Präst, som är en go vän till mig sen ca 17 år sen, vi var och tittade i vackra kyrkan där vigslen ska äga rum, trefaldighetskyrkan (tyska kyrkan) i Karlskrona. Underbart vacker kyrka som är lite utöver det vanliga.

Har fått hem ett underbart diadem, tiara i silver som jag ska ha, sminkad och håret gör en vän till mig som gått på staylist prog. Klänningen börjas sy nu under februari månad.

Min dotter ska ju sjunga och hon har nu även fått en vän till sej som ska kompa på gitarr, låtarna som hon ska sjunga är Du är allt, och kärleksvisan. Min son kommer att överlämna mig vid halva gången där min Morgan kommer att ta över, kommer bli så fint, så går Morgan och jag sista biten tillsammans fram till altaret, vi har valt en annan ingångsmusik än det som man brukar ha, nämligen pachell canon inD, som är jätte fin.

Till utgång valde vi änglagårds ledmotiv, en fin och lite pamig musik, där känner vi att vi går ut till livet och det som är vår början till livet som man och hustru.

Mottagningen blir istället här hemma i vår lägenhet, vi valde ju enkelhet som tema på bröllopet, här samlas de ca 54 gästerna efter och vi kommer bjuda på pajer och sallad, samt kaffe och kakor, min mamma kommer göra pajerna och min dotter bakar:). Är vädret fint så kan man även vara ute utanför vårt.

Morgan kommer bära frack, å den är han så fiiiiin i:), våra tärnor alltså våra minsta barn kommer bära lila klänningar, samt min egen tärna min bästa vän som också bär lila. Sonen kommer bära kostym och efter han lämnat över mig gå med Morgans son fram och stå bredvid Morgan.

Morgans son blir också ringbärare:).

Vi har valt 2 olika psalmer som inte är helt vanliga som vi valde tillsammans med Pamela (vår präst), och så bönen fader vår. Den äldre modellen för vi ville ha det så.

Vi ser fram emot vår dag, som vi med säkerhet vet kommer bli som vi vill.

Är så skönt att det mesta faktiskt är klart nu, då kan vi bara längta och njuta när vi väntar på vår dag.

Därimot har vi inte bestämt vart vi ska åka ef på kvällen/natten men någonstans ska vi, bara vi två.

Ja men då har ni fått en uppdatering:)

 

Och så ett varmt tack till bröllopsguiden som använde lite från min blogg i tidningen, jätte kul verkligen, känner mig hedrad:)

 

På återseende:)

POSTAT 2012-10-15 15:12:11

vi har ju faktiskt kommit långt:)

Vi har bokat kyrkan, min klänning kommer att sys av min moster, ringen är bestämmd, och solosången också, blir min dotter på 20 år som ska sjunga 3 låtar.

Gästerna är klara och inbjudningskort ska ut.

Därimot är vi inte helt säkra på vart vi ska vara efter vigslen, men lutar åt församlingshemmet. vi kommer ha en enkel mottagning där gemenskap ska stå i centrum, enkel mat och enkel fika. Vi har valt att lägga mer på det som sker i kyrkan.

Ser med spänning fram emot när min klänning ska börja ta form, modellen är redan klar, och tyget finns.

 

Hur buketten ska se ut är också klart, liljor i lila och silver runt buketten.

 

kram.