BröllopsGuiden

Jenyeys blogg

« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2013-06-15 18:42:09

Brudvals workshop

Idag var jag och min blivande make på brudvals workshop på Studiefrämjandet i Malmö. Det var spännande!

Det var toppen!! Nu känner jag mig säker på att vi inte kommer att snubbla oss igenom brudvalsen, eller välja en tryckare istället. Jag är övertygad om att det faktiskt blir fint och kanske en början till att vi lär oss mer pardans tillsammans :) 

Det är myckeet teknik, men fixar man grundstegen och lär sig samspela (att kvinnan låter mannen ta kommandot att leda dansen...) så blir det jättefint och man kan lära sig lyssna på varandra på ett annat sätt. Det var fint :) Nu gäller det bara att vi övar lite i veckorna fram till bröllopet, så kanske vi kan svänga också, eller med rätt benämning göra left box turn 1/4 och den svåraste left box turn 1/2 varv. Men jag kan i alla fall säga att jag är närmre ett proffs nu, än jag var i morse. Jag rekommenderar verkligen en danskurs om man inte har dansat vals eller pardans tidigare :) slipa teknikerna!

POSTAT 2013-05-02 09:51:04

Sång och musik

Håller på att bästämma vilka sånger vår sångerska ska sjunga i kyrkan, den ena är vald fast jag har väldigt nära till tårar när jag hör den, jag kanske hinner vänja mig tills det är dags: Kärleksvisan (Sarah Dawn Finer). Men den andra är inte spikad än....

Ingångsmarshen blir den vanliga Lohrengrin av Wagner, och utgångsmarsch blir With Drums and Cymbals :) 

Psaler blir typiska bröllopsspalmer :)

På måndag är det träff med resaurangen som gäller! Tiden börjar gå fort nu, mycket att göra för bara en enda dag.... en enda dag som kommer att gå så fort, men det kommer att bli bra.

POSTAT 2013-04-26 08:28:34

Klänningsprovardag

Imorgon är det dags att prova klänningar med mina tärnor och mamma :) De har inte bestämt sig riktigt än för vilken modell eller nyans de vill ha på sina klänningar. Det finns så många alternativ. Jag är inte särskilt stressad över vilken nyans det blir, det viktigaste för mig är att de trivs i sina klänningar och att de känner att färgen de väljer passar dem båda :) Fredrik kommer att ha babyrosa kravatt och näsduk, våra bestmen kommer att ha rosa, min bukett kommer att vara rosa (om inte en nyans så säkert två olika plus lite vitt och grönt), så får vi se hur tärnorna kommer att komplettera det hela. Min klänning är helvit, mina skor med, kanske att jag har något rosa i håret, vi får se. 

Jag drömde en mardröm inatt: bröllopsdagen kom och vi hade glömt att planera minst hälften av allt som skulle planeras, så jag kom inte ens till bröllopet för jag hade varken fått håret eller makeupen fixad! Fruktansvärt!! Jag hoppas att detta inte är några tecken på bridezilla-fixering....! Det vill jag undvika. Men faktum är att jag fortfarande inte har bokat något bra till min styling... kan vara därför, och nu är det bara 3,5 månader kvar! Jag tänker att jag måste bara stå ut med den sista månadens plugg och jobb, sen kan jag ägna mig helt åt planeringen. Det är svårt att hinna både plugga och planera på fritiden. Men nästa sak vi måste göra snart är boka träff med restaurangen för att bestämma festmenyn, det får svida helt enkelt (tidsmässigt). Längtar...

POSTAT 2013-04-16 22:16:08

Ringarnas ring är utvald :)

Jag har äntligen bestämt mig för ring. Jag pratade med en bekant i helgen som arbetar i guldsmedsaffär. Hon sa att ju fler gånger man åker ut och provar utan att välja, desto svårare är det att bestämma sig. Speciellt om man har svårt att välja/bestämma sig och om man dessutom får upp ögonen för något nytt varje gång. Men som tur var hade jag väl ca 3 ringar i huvudet (två hade jag provat, men den tredje hade jag inte vågat prova eftersom den sticker ut lite pga stenen). Men jag tänkte att om alla andra kan ha ringar med stenar som sticker ut lite, då kan väl jag det med! Så i helgen åkte jag och provade denna ring och den var ju perfekt :) Det blir en Robyn från Smycka :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAT 2013-04-08 18:24:57

Danskurs bokad

Wohooo!!

Danskursen är bokad!! Vi ska lära oss vals hos Sven Olle Svensson på Studiefrämjandet i Malmö :) Så glad jag är just nu! Jag googlade valskurs tror jag och kom fram till en samlingssida med massa orter och alternativ på danser och kurser :) I juni ska det dansas minsann!!

POSTAT 2013-03-21 11:32:29

Präst och musiker

Vi har valt en egen präst och en egen musiker till vigseln. Samma präst har döpt F och vigt hans föräldrar, och tråkigt nog även begravt hans morfar. Men han verkar vara prästen som passar oss bäst. Han är vänlig och fri i sinnet, det verkar inte som att man måste vara väldigt troende för att anlita honom. Kanske är det så att det passar mig bäst, eftersom jag inte är så troende.... jag tror inte att jag hade klarat av en vigsel som innehåller nattvarden eller ens tecken på att det var gud som sammanförde oss. Jag är mer typen som tror på ödet. Det är fint med tro, det är inte det. Och jag menar inte att trampa på er som tror. Jag tror väl också på något längst in, men jag har inte kommit underfund med det än och jag tror inte på att man kan tvinga fram någonting. Jag tror på tid, lugn och ro, och en ärlig chans att komma fram till saker på egen hand. Finns gud så är det helt underbart att han har sett oss och gett oss en chans, men det räcker bra där för mig. Just nu. 

Vår musiker är en av sveriges bästa orgelmusiker (måste skryta med något ;), är nog det enda förutom vår stora kärlek som går att skryta om, och jag skryter aldrig... ) och det kommer att bli så fint. Vi ska träffa honom till helgen är det tänkt för att välja ut musik. Om jag bara blir av med min förkylning tills dess... Frågan är bara hur man ordnar detta med kyrkan? Kommer det att kosta extra för oss om vi inte tar det kyrkan har att erbjuda, eller det löser sig? Jag hoppas verkligen att det löser sig. Men jag måste nog ringa lite samtal.

POSTAT 2013-03-20 17:43:22

Skor

Jag har köpt ett par jättefina skor av märket Perfect. De är vita och klackhöjden är 7,5 cm. Först köpte jag ett par andra skor, men efter att ha provat dessa några gånger här hemma bestämde jag mig för att de inte dög... jag skulle definitivt få ont av dem. Perfekt-skorna har samma klackhöjd, men de gör inte allt ont när jag provar att gå med dem här hemma... frågan är om de kommer att göra ont på dagen D?

Grejen är den att jag inte direkt har andra skor jag skulle vilja ha den dagen, har mest bara sneakers, inga ballerinaskor... anledning att köpa nytt?

 White Perfect shoes

POSTAT 2013-02-25 17:54:55

Det är så himla roligt!

Att planera bröllopet!! :D

Jag är så glad att jag nästan spricker! Och ibland tror jag att jag antingen är för glad eller tänker för mycket på bröllopet! Det blir nästan ohälsosamt, men det är ju så kul!!! Och ibland blir

Jag längtar så himla mycket till dagen D...!

Nu blev det måånga utropstecken. Vi har ju kommit långt i planeringen och det känns nästan lite sjukt, för än så länge har vi bara haft sånt flyt. Vi har inte direkt stött på några problem och allt har bara klaffat och känts så lätt. Vi har tagit lite i taget, något varje vecka, och de största bitarna är på plats: kyrka, lokal, fotograf, kläder, budget, dekorationer, inbjudningskort...

Vår fest kommer att vara i Långa Längan i Bjärred och det ligger precis vid havet :) det kommer att bli så bra alltihop!

Inbjudningskorten skickade vi ut så att de kom fram den 14e februari ;)

Inbjudningskort Rosa Guld Vit