BröllopsGuiden

Vägen till vårt bröllop

« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2014-04-10 19:27:56

Checklista

Tiden rinner iväg! Men jag har hunnit med mycket trots att jag inte uppdaterat mig här. Klänningen är beställd och jag fullkomligt älskar den! Jag trodde inte på myten att "du känner när du hittat den rätta klänningen." Jisses vad fel jag hade. Den blev lite dyrare men min älskade blivande man insisterade på att jag skulle köpa den. (Nej han har inte sett den och kommer så inte göra förrän "the big day!")

Fler saker som är avklarade på checklistan är: Kläder och skor till barnen, bil för transport mellan kyrka och fest. Frisör och make up artist, skor till mig och dekorationer till festen. Kan vara något mer jag har glömt skriva här men via planeringsverktygen har jag koll på allt budgeten med. Bilen blev betydligt billigare än från början med då svärmor var på en gård där de har museum och gamla bilar. De sa att de brukar köra vid student och bröllop och bilen passar perfekt för oss! En gammal chevrolet från 30-talet men är renoverad 1951.

Vi har med hjälp av toastparet börja planera festprogrammet men det är de som kommer att hålla i det med diverse överraskningar. Smile 

Nu till ringen som min blivande ska få. Jag hade en massa gammalt guld liggande hemma så jag tog med det till guldsmeden och de smälter ner det och använder det till hans vigselring. Det blev mycket billigare och han får ett minne för livet!

 

POSTAT 2013-10-16 19:42:23

Provning av klänning

Det har gått ett litet tag sedan förra inlägget. Nu har jag börjat arbeta igen och vardagspusslet knåpas ihop. Sedan sist har jag och värdinnan haft en underbar dag med provning av bröllopsklänning, jag fick till och med i värdinnan en bröllopsklänning och vi hade det så roligt och pratade om allt möjligt. Ett inköp blev det med, en svart väska till "the big day." Nu försöker jag hitta en helg så alla "inblandade" för provning av bröllopskläder ska träffas men det ser mörkt ut innan detta året är slut. Så jag har istället beställt hem gottepåsar, organzapåsar till ris och diamantkonfetti till borden.

Påsarna eller ja kartongerna med liten present i till alla gäster blir riktigt bra och det känns skönt att det är färdigt. En liten sak som är lätt att glömma enligt mig. Konfettin köpte jag bara en påse av för att se ungefär hur mycket som behövs till varje bord. 100st låter mycket men blir inte så mycket på bordet när man sprider ut det, så jag räknar 2 påsar per bord.

Jag har även bokat rum till oss för bröllopsnatten. Fick också höra av dem som har lokalen att flera gäster redan har bokat rum, WE LIKE!

Jag tänkte försöka överraska min blivande man med en alliansring och har fått honom att prova en fast han vill gärna behålla sin förlovningsring som är i titan. Hur gör ni? Nya ringar, ring till bara henne, honom eller behåller ni förlovningsringarna som allians? Ska ni göra egen design, med eget guld eller köper ni helt nytt? Är det stor skillnad prismässigt att göra egen med eget guld än om man köper ny i affären?

 

 

POSTAT 2013-09-22 21:48:05

Bröllopstorka.

Ja, då har den kommit. Bröllopstorkan! Inget har hänt eller jag vet inte vad jag ska göra.. En del har börjat tacka ja till bröllopet men jag känner att jag inte kommer någon vart just nu.

Min tärna skulle komma ner och prova klänning till sig och jag min. Första datumet gick inte pga olika saker. Jag har har försökt att få henne att välja ett datum då hon kan i och med att jag är mammaledig. Nu återstår det bara ca 1 vecka kvar av min mammaledighet och jag har inte fått några nya förslag på datum. Är man inte glad för att ens bästa vän ska gifta sig och ser fram emot det? Att vara tärna innebär en del ansvar men jag hoppades att hon skulle vara mer entusiastisk än vad hon verkar. Suck! Jag behöver min bästa vän! Speciellt nu när jag inte har någon mamma som jag kan dela allt med. Vet inte vad jag ska göra. Har ni några förslag? Så ja en del av min glädje för planeringen är borta. 

Imorgom ska jag och den ena av värdparet planera en del av bröllopet. Kanske kan en del av glädjen komma tillbaka. Jag hoppas det! Men just nu försöker jag komma på vad men kanske har hon några idéer. Ska gå igenom planeringskalendern här på sidan så kanske något poppar upp.

POSTAT 2013-08-19 23:40:26

Inbjudningarna är ute!

 

För ca 14 dagar sedan skickades alla inbjudningarna ut. Det blev lite pill och inte riktigt så som vi tänkt oss men det blev bra! Bild kommer senare som utlovat. Ligger just nu på en annan dator.

Problemet med värdpar är också löst :-) Känns skönt men nu är det lite torka igen för andra saker händer i livet samtidigt. Semestrar och snart föräldraledighet är slut och det är tillbaka till verkligheten.

Jag ska försöka få ihop ett datum där "tjejerna" ska träffas och vi ska prova klänningar. Det blir en utmaning men förhoppningsvis kul med. Jag har surfat runt på nätet och sett efter olika typer av klänningar. Tycker man att barnvagnar är en djungel ska man bara vänta tills man hamnar i detta! Lång, kort, snäv, lös, A-linjeformad, bustier m.m. Ja jisses! Ska bli intressant och se om man orkar titta på allt eller om man måste kolla på det flera ggr.

POSTAT 2013-07-11 21:20:42

1 år tills "The BIG day!"

Nu är det 1 år tills "The big day!"

 

Vi har lite problem med att få till Toastmasters/Värdpar för bröllopet. Vi har frågat min bror men han bor väldigt långt härifrån så planera med honom blir svårt så han tackade nej. Så nu sitter vi här och försöker att slå ihop våra kloka huvuden. Tärnan tycker inte om att prata inför stora samlingar så där är det med kört. Vi har funderingar på ett par till men om de också tackar nej vet jag inte vad vi ska göra!

Nu sitter vi också med inbjudningarna och försöker att formulera dem och göra dem snygga. Det blir nog 2 inbjudningar på varje A4. Hur långt innan bröllopet satte ni OSA datumet? Vi önskar oss inget speciellt utan gåva till bröllopsresa och trisslott av varje inbjuden som de ska ta med sig till bröllopsfesten och lägga i en pappersbur. Man kan ju hoppas på lite tur. Smile

 

 

 

 

POSTAT 2013-06-10 20:10:14

Papper och blommor

Papper, papper, papper! Har tittat på många olika sidor på nätet men nu har vi äntligen köpt papper till inbjudningarna och till placeringskorten. Det blev inte via nätet utan i den lokala handeln istället. Det som är bra är att jag vet att dessa papper inte går ur sortimentet och att jag kan beställa extra och lägga undan. Det blev en svart bas och vitt papper på som vi skriver inbjudningen på. Den tråden kommer att vara genomgående på hela bröllopet. Temat är ju trots allt svart/vitt.     

Vi har även gått till olika blomsterhandlare för att se vad brud-, näbb och tärnbukett samt crosage till mannen och best man kan tänkas kosta. Alla sa ungefär samma men vi ska titta på några ställen till innan vi bestämmer oss. Har hittat en favorit bland alla blomsterhadlare, så om ingen annan dyker upp så bllir det den.

Ska försöka komma ihåg att lägga ut bilder på inbjudnindgskorten och placeringskorten när de är färdiga. Blir lite pyssel men det blir kul med något man gjort själv.

POSTAT 2013-05-19 17:45:49

Festlokalen bokad.

Nu har vi äntligen bokat festlokalen! Smile Känns skönt och man kan slappna av lite. Vi har även bokat den som ska göra bröllopstårtan. Vi ligger lite i framkant än med planeringen och det är bra för man vet ju aldrig när man halkar efter. Förhoppningsvis gör man inte det överhuvudtaget men om ifall att så är en del gjort.                                    

Snart ska vi även titta på papper, blommor m.m. för att skicka ut inbjudningar, fixa program m.m.                                                                    

Idag har jag även ringt till min blivande tärna. Hon blev mycket glad men nervös. Tal är inget som är hennes starka sida men jag sa att tal kan vi hoppa över. Man kan visa bilder göra någon rolig lek eller vad man nu känner för.                                                                                                                                                                                                            

 

                                                                                                                                      

POSTAT 2013-03-18 12:03:29

Födelsedag

Dop ena dagen och födelsedag andra dagen, så var förra veckan. Det var helt underbart! Dopet var mycket fint. Dagen efter firade vi tidiga och sena födelsedagar, bland annat min som råkar vara jämn detta året. Jag fick bland annat ett presentkort till ett spa här i skåne. Ett spa som jag länge velat åka till så jag blev mycket rörd! Äntligen skulle jag snart åka dit.

Några dagar senare så var det min födelsedag och på morgonen kom mina skönsjungande barn och man. Jag förväntade mig inte att bli firad igen då det redan var gjort men jag fick ett fint kort av dem. I kortet stod det att det var just den dagen som jag skulle till det spa som jag fick presentkortet till. Jag blev chockad glad och stum på samma gång. Barnen skulle sova borta, så det vara bara att packa ihop och lämna dem. Vilken upplevelse det var på spat! Daniel hade planerat allt till minsta detalj. Behandlingar trerättersmiddag och bara mys för oss två.

Dagen efter fick jag en överraskning till. Vi badade inne på spa avdeliningen och Daniel tänkte hoppa i en pool med riktigt kallt vatten. Han är en riktigt frusen mna så han ville föreviga det med bilder. Så han hämtade sin mobil och kom fram till mig. Han hade en lite konstig blick och flinade lite. Sen kom den stora frågan!!! "Vill du gifta dig med mig??" Jag blev först helt stum. "Ja!" Jag ska gifta mig!!! (Visserligen hade vi börjat planera bröllopet sedan tidigare men frågan har aldrig lämnat våra läppar tidigare.)

Vi bestämde oss snabbt för att fixa en middag hemma till våra föräldrar och berätta den glada nyheten. De blev inte så överrumplade men mycket glada! De har frågat oss många gånger om när vi ska gifta oss. Just nu vet bara de och ni som läser detta förstås men det känns skönt. Nu kan jag planera mer öppet.

 

  

    

          

POSTAT 2013-02-04 21:11:00

Bröllopsmässa!

Då har helgen gått.. I lördags var vi på Allt om bröllops mässa i Malmö. Som jag har längtat efter det! Den blivande mannen var också glad och såg fram emot att få mingla bland montrarna. 

Det fanns massor med gosaker och inspiration. Den enda nackdelen var att det var lite trångt. Alla företagare var glada och man blev väl bemött.  Min påse blev snabbt full av reklam från de olika aktörerna och jag har spanat in flera av dem på nätet. Våra föräldrar vet fortfarande inget om våra planer men det börjar att dra ihop sig. Men innan bröllopet ska vi först fixa dopet av vår dotter :)

Kan man längta för mycket? Jag längtar att få berätta för hela världen att jag ska gifta mig! (Ja, jag förstår ironin att jag skriver det på nätet där vem som kan läsa det, inklusive familjen.) Det är mycket kvar att fixa men vi börjar få grepp om hur vi vill ha det, allt från inbjudningskort till kläder, musik lokal m.m.

Ni som planerar/planerat ert drömbröllop. Hur gjorde ni med er budget? Hade ni en budget innan eller skrapade ni ihop den under tiden ni planerade? Ökade er budget eller lyckades ni hålla den? Frågade ni era föräldrar eller ville de bidra med något? Svårt det där men jag tar emot alla tips jag kan få.

 

 

POSTAT 2013-01-13 16:01:59

Planering

Jag försöker göra lite nytta. Jag googlar mycket för att få inspiration till bröllopsfesten och även priser. Någon som har några tips på var man kan få tag på billiga "gottepåsar"?. Ska man ha kandelabrar eller många värmeljus i glaskoppar? Hmmm mycket att tänka på.

Vårt tema är ju svart och vitt, vilket en del kanske tycker att det är deppigt eller mer tillhör en begravning. För oss föll det naturligt, vi tycker att det är stilrent med. Sedan självklart kan det bli en nyans till som kompletterar det hela. Hade ni svårt att komma på ert tema? I februari ska vi på bröllopsmässa vilket ska bli spännande! Vilken typ av klänning vill man ha? Har floristerna några bra idéer till brudbuketten? Kanske hittar man ett annat ställe att ha bröllopsfesten som man inte tänkt på.

Visste ni redan innan hur ni ville ha ert bröllop? Det sägs ju att flickor redan som barn drömmer och planerar sitt drömbröllop. Inte jag, men nu är det verkligen dags att börja tänka på det!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

  1 2 > SISTA SIDAN (2)