BröllopsGuiden

Lotta. Bröllop sommar 2013

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2013-06-25 01:16:58

Nu är vi gifta! Bilder från vår bröllopsdag!

 

Nu är vi gifta!

Den 15/6 2013 gifte vi oss i Hovs Kyrka som ligger mellan Båstad och Torekov i Skåne.

Festen hade vi på Hovs Hallar. Vi hade planerat denna dag i ett år och det blev bättre än vad vi hade kunnat tro! Här nedan följer några av bilder, bilderna från fotografen har vi inte fått ännu så dessa är tagna av gästerna.

 

 

 

 

 

 

 

POSTAT 2013-04-14 21:03:30

Hade min möhippa i helgen! Vilken surprise!

 

Ja, i helgen var det min möhippa. Jätteroligt och väldigt överraskande, hade ingen aning! Vi gjorde en massa roligt, men ska korta ner det!

Det började med att jag satt på jobbet i fredags på jobbet då jag hörde att det började tuta väldigt mycket inne på vårt jobb, lät som flera lastbilar som tutade, jag förstod ingenting och var det kom ifrån. Helt plötsligt kommer 15 av mina nära vänner, kusiner och syster inspringande mitt i mötet (de andra på jobbet hade blivit förvarnade). De sprang in med masker och tutor och oranga kläder (min fästman är från Holland och det är deras färg). De tutade och hade sig och jag fattade inget. Det var svårt att se vilka det var bakom maskerna men min bästa kompis sa "där står din syster", min syster bor i Florens och hon hade flygit hem för detta, blev så glad! Jag som bara dagen innan hade skypat med min syster i Italien! Även min kusin från Danmark hade flygit upp till Stockholm!

De drog mig iväg från jobbet och jag fick göra lite "uppdrag" bland annat få de tio budorden av folk som jag hittade på stan, jag fick inte skriva de jag kunde själv. Det tog ett tag, speciellt ett budord men hittade en kyrka där jag frågade dem. Sen gick vi till ett ställe där de hade bokat indisk dans. Jag älskar att dansa, speciellt orientalisk dans och salsa så detta passade mig utmärkt! Så vi alla dansade en timmes pass där.

 Efter det åkte vi hem till mina föräldrar, hade aldrig någon riktig aning var vi skulle utan följde bara med. Där hade mina tärnor, min bästa vän och min syster, dekorerat hela huset med Holländska flaggor, så gulligt! De hade gått upp tidigt på morgonen och ordnat allt. Vi drack champagne och sen var det dags för middag med alla tjejerna. De hade lagat en stor tacomiddag, min favoriträtt, och till efterrätt hallonmousse, min favoritdessert! Efter middagen blev det lekar och frågesport om mig. Alla hade dessutom köpt en present som symbolisar något som jag upplevt med den personen så jag skulle gissa från vem det var, var väldigt bra på det! Trodde att kvällen var slut efter det men alla hade gömt sovsäckar och annat där så alla tjejerna sov över! Det var så mysigt!

Dagen efter så gick alla upp vid nio och jag fick reda på att vi skulle åka iväg någonstans vid tolvtiden. Vi åt en god frukost allihopa tillsammans, och till frukosten dök lite mer vänner upp som har småbarn hemma och därför inte kunde sova över. Så vi var ett stort gäng som åt frukost tillsammans!

Efter frukosten när alla hade gjort sig iordning så åkte vi allihopa till Fridhemplan, hade ingen aning vart vi skulle, promenerade en bit och kom sen fram till ett till dansställe, inte vilket som helst utan poledancing! Hade aldrig testat det och vi hade en lärare som under en timme lärde oss alla en massa moves! Jättekul och vi skrattade så mycket!

Ja, det var lite kortfattat vad som hände under de tå dagar som jag hade möhippa. Hände en massa annat roligt där emellan också!

Är så glad och rörd för att mina underbara vänner hade satt ihop två fina dagar! Vet inte vad jag ska säga för att visa dem hur underbara de är. De hade planerat detta under flera månader fick jag reda på och lagt ner så mycket tid, pengar och energi för att göra saker som passade just mig.

Tack alla, jag älskar er!

 

POSTAT 2013-04-01 20:08:07

Hemma igen efter alla bröllopskonsultationer!

Nu under påskhelgen åkte vi ner till Skåne där vi ska gifta oss för att träffa de som har med vårt bröllop att göra! Vi träffade de som gör bröllopstårtan, floristen som gör brud och tärnbuketterna, frisören som gör uppsättningen, fotografen och han som har har hand om restaurangen där festen ska vara. Allt gick jättebra!

Brudtårtan: Med de som gör tårtan satt vi och diskuterade utformningen samt smak. Det kommer att vara ca 4-5 vita tårtor på ställning, på toppen kommer det att vara marsipanblommor i champagnefärg och orange (fästmannen är från Holland och orange är deras färg så vi tänkte försöka få med den någonstans, allt annat är champagnefärg och vitt). Smaken kommer att vara hallonmousse, fräscht lätt boch somrigt! Längst ner en sockerkaksbotten och ett tunt lager med vit choklad.

Floristen: Min brudbukett blir en rund bukett med champagnefärgade rosor (Vendela rosor) samt små små orange blommor på några få ställen. Fästmannen kommer att ha en ros i samma färg och en liten orange blomma, bestmannen kommer att ha varsin vendela ros. Tärnorna kommer att ha en liten rund bukett med ca 5 vendela rosor.

Frisören: Bruduppsättningen kommer att vara uppsatt, slarvigt fast elegant. Slöjan kommer att vara fäst ovanför frisyren och ska sen kunna tas av till festen så att festen syns. Slöjan är i fin brysselspets, liknande den som kronprinsessan hade på sitt bröllop

Fotografen: Vi träffade fotografen och åkte till två ställen där vi ska fotas innan vigseln. Ena stället är på en stor äng med kyrkan i bakgrunden. Jättefint! Det andra stället blir nere vid havet bland ängar och klippor.

Restaurangen: Träffade ägaren till restqaurangen och det kändes jättebra! Vi kommer att ha festen på Hovs Hallar och de är så vana vid att ha bröllop så de är proffessionella och kommer med bra tips! Vi provsmakade menyn och vinerna, jättegott!

Ja det var en liten uppdatering och hur det gick när vi träffade alla, det var så givande! Nu känner vi att allt kommer att bli bra och litar på de som ordnar bröllopet! Det var verkligen jättebra att träffa alla och se hur allt kommer att bli!

Har ni träffat dem som ordnar med ert bröllop? Fråga mig gärna om ni undrar över något mer kring hur vi gjort med mat, fotograf, bukett osv.

POSTAT 2013-03-27 13:13:53

Dåligt bemötande på brudbutik!

 

Jag har köpt min brudklänning, men nu ska jag berätta vad som hände när jag var ute för att prova brudklänningar för några månader sedan. 

Vi hade bokat tid på Drottninggatan Brud & Fest och gick dit med mina två närmsta vänner för att prova. Det var den första butiken som jag var i, hade aldrig varit inne i en brudbutik tidigare, jag var därför glad över att vi hade bokat tid så jag skulle få bra med tips och råd.

När vi kom in där så var de totalt ointresserade utav oss och jag frågade om råd vilka klänningar som skulle kunna passa mig, de bläddrade lite bland några klänningar men gav inga förslag. Jag frågade om de hade någon enkel klänning med bara axklar utan några stenar eller något på. De sätter då på mig en blå festkläning! what?! Där står jag i den blåa partyklänningen inför  mina vänner och vi förstår ingenting.. jag säger att den är fin men det är ju inte någon brudklänning. Då svarar de totalt ointresserat och trött: "Ja, men man kan få den i vitt, fast som en brudklänning.. what?! Det är som att ge mig ett par jeans när jag frågar efter en tröja!

Köpte senare samma dag en klänning på Garamaj för 17.000 kr. Så jag var verkligen på jakt efter den perfekta klänningen. 

Ungefär så här såg festklänningen som de satte på mig ut. Kan inte förstå hur jag skulle veta hur jag ser ut i en brudklänning genom att ha på den här? Kan tillägga att alla vi reagerade på deras bemötande!

POSTAT 2013-03-14 11:30:25

Vigselringar hämtade!

I förrgår så hämtade vi våra vigselringar. Egentligen så var vi där redan förra veckan och skulle hämta ringarna men min fästmans namn var felstavat! Bra att vi märkte det, eller egentligen så hade det inte gjort så mycket då det är lätt ordnat. Det tog 3 dagar och sen var allt rättstavat!

Vi har designat dom själva. Inte så svårt, var snarare så att de inte hade de rexakta ringarna i butiken som vi ville ha, så vi pekade på en ring och sa "den stenen", "fast med den bredden som den andra ringen har" "fast med det häftet som den ringen har". Jag tycker de blev jättebra!

Inget revolutionerade men fina! Det som är bra som jag ville ha är ett stenen, eller själva hållaren som håller fast stenen sitter långt ner. Stenen sticker alltså inte upp så mycket vilket gör att man inte lika lätt fastnar i saker.

Min sambos ring är i borstat stål och med "oborstat" stål på sidorna så att det glänser lite

 

 

POSTAT 2013-02-22 16:46:55

Tärnklänningar!

 

Mina tärnor kommer att vara min lillasyster och min bästa kompis. Vi har tittat en del på olika tärnklänningar de senaste veckorna, finns mycket fint på nätet! Färgtemat på bröllopet är champagne så vi har tittat på klänningar i den färgen. Har nästan bestämt oss för vilken klänning..

En sak som är säker är att den ska vara kort, vill inte att tärnorna ska ha långa klänningar. En kort tärnklänning bryter av mot min brudklänning med släp.

Här nedan kommer lite bilder på de klänningar vi har tittat på!

Vilken klänning tycker ni är finast som tärnklänning?

 

Light in the box

 

 

Light in the box

 

Jarete

 

Halens

POSTAT 2013-02-17 17:21:25

Champagnefärgat tema!

 

Vi kommer att ha champagnefärg som färgtema på bröllopet! Det som vi hittills bestämt som kommer vara i champagnefärg är en detalj på min bröllopsklänning, fästmannens ros i frackfickan, tärnornas klänningar, bestmännens slipsar, inbjudningskorten, blommorna i brudbuketten och även som dekoration på tårtan. Mycket av detta kommer vi att diskutera med företagen som vi träffar på konsultation i påsk, ska bli spännande!

Champagnefärg valde vi för att det var den färgen på inbjudningskortet vi tyckte bäst om. Så då tog vi det från där. Sen när vi började titta runt på det färgtemat i detaljer och annat till bröllopet såg vi att det var en populär färg att ha, vilket är jättebra då man kan hitta mycket fina detaljer och dekorationer i champagenfärg! Det finns även mycket fina klänningar till tärnorna i samma färg.

Ett stort plus är att det finns fantastiska rosor, Vendela rosor som är champagnefärgade. Kanonfina!

Vad ska ni ha för färgtema och varför har ni valt just den färgen?

 

 

 

 

POSTAT 2013-02-14 15:42:22

Vigselring köpt! Ger här lite inspiration på olika vigselringar!

 

Igår var jag och min fästman och köpte vigselringar! Köpte ringarna i samma butik som min förlovningsring kommer ifrån, Guldbutiken på Odenplan.

Har varit inne i butiken några gånger senste månaderna och velat fram och tillbaka. Min vigselring är i vitt guld med 11 stycken smådiamanter som täcker översta delen av ringen. 

Som vigselring blev det en enstensring i vitt guld. Det blir snyggast tycker jag. Har även kollat på vigselringar som har en stor sten och småstenar runt om men det blir lite för mycket tillsammans med förlovningsringen som har flera diamanter tycker jag.

 

Dena ring ovan är mest lik den vigselring vi köpt. Dock kommer själva diamanten att sitta lite lägre, eller själva fästet kommer sitta lägre, vill inte att ringen ska sticka upp för mycket då man fastnar i allt då!

 

 

 

 

POSTAT 2013-02-12 22:52:15

Precis fixat naglar

 

Hej!

Var precis och gjorde en nagelfärlängning på My´s naglar i Vasastan. Gjorde det egentligen inte inför bröllopet utan snarare för att jag var sugen på något nytt och vill gärna ha fräsha naglar nu när våren kommer. Har egentligen inte tänkt att ha nagelförlängning på bröllopsdagen, har mest tänkt att jag kanske gör sönder någon nagel samma dag och det är ju inte så kul. Men nu när jag ser resultatet så vill jag nog ha det så här på bröllopsdagen. Är ju så snyggt när man tar foton i närbild på blommorna och händerna och man då har långa naglar med fransk manikyr.

Hur ska ni göra? Ska ni ha nagelförlägning, hur långt tid innan fixar ni dom i så fall?

 

Bild efter nagelförlängningen. Materialet är glasifber

POSTAT 2013-02-12 13:04:21

Bröllopstårtor!

 

Jag vill ju gärna ha en bröllopstårta som sitter ihop, alltså att man inte ser ställningarna, men eftersom de är svåra att göra och obegränsat med fyllningar finns att välja på så får jag komma på en annan lösning. Man kan ju inte ha vilken fyllning som helst eftersom de ska bära upp hela tårtan, se mitt tidgare inlägg om detta! Så jag har sett lite andra liknande varianter, tänkte ta med dessa bilder till de som gör bröllopstårtan, vore toppen att kunna göra något som ser ut som på bilderna fast med champagnefärgade rosor (Vendela rosor)

Kankse något såhär fast med champagnefärgade rosor, kanske inte med så mycket kvistar och grönt dock.

 

Denna är nästan en favorit! De står på separata våningar, men det syns inte, nästan som att den sitter ihop. Om man gör på detta sätt måste det ju betyda att man kan ta vilken fyllning man vill? För man slipper ju problemet med att ha bara en speciell fyllning som bär upp tårtan.

  1 2 > SISTA SIDAN (2)