BröllopsGuiden

famlyth

« September 2020 »
TI ON TO FR
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

POSTAT 2007-09-13 22:53:30

Fredag 7 sep

Hi hi… Dagen före vår bröllopsdag. Det var svårt att fatta då vi vaknade att nästkommande dag så skulle vi bli man och hustru. Men innan dessa så hade vi lite saker som skulle göras…

 

Vi började med att äta en god frukost och undertiden planerade vi allt som skulle göras under dagen. Vi viste att några av våra gäster skulle komma redan på kvällen och vi ville vara klara med så mycket som möjligt innan dess. Jag strök det sista på våra klänningar samt Carstens kläder. Carsten pysslade klart med det fina bildspelet som skulle rulla i receptionen under lördagen.

 

Efter lite pyssel på rummet gick vi ut och ställde i ordning alla stolar som våra gäster skulle sitta på under vigseln. Vi vart så glada då vi upptäckte att alla stolar rymdes nere i Lejongropen och att de hade samma färg som vårt tema… mörkblått. Det som saknades var en stor blomma i den stora krukan som stod vid trappen ner i gropen… så en sådan behövdes inhandlas. Iväg med bilen till Bollnäs för att handla blommor. Vi finner en vit jätte stor X-boll… så vacker… och 3 små till de krukor som fanns på baksidan av herrgården. Vi passade även på att äta lunch på Max innan vi for tillbaka till Kilafors.

 

Väl tillbaka på Kilafors Herrgård planerade vi de fina blommorna och ställde i ordning det sista. Blev så fint!

Nu var det bara att vänta in några av våra vänner som vi viste skulle komma ner redan på fredagen. Vi var så glada att några av våra vänner ville komma en dag tidigare och dela hela helgen med oss. Sen att det även är så snälla och kör ner bröllopstårtan och alla blommor gör ju så att man blir alldeles rörd. Vilka vänner vi har!

 

Men tanke på att vi skulle vara några stycken redan från fredagen pratade vi med Niklas, kökschefen, om det gick att få någon mat på kvällen. Han berättade att de hade tänkt ha köket stäng på kvällen men om vi alla ville äta så skulle han självklart ta in en kock. Det kändes lite onödigt då vi inte viste när alla kommer och om det har ätit på vägen. Vi klurade lite på detta och kom fram till att Herrgården skulle ställa fram sin supersnygga grill, samt råvaror så att vi kunder laga mat själva. Carsten och jag skulle bjuda på grillade hamburgare till våra gäster. Niklas var snäll och förberedde allt och lämnade oss ansvariga för hela herrgården. Inte illa!!

 

Det var en häftig känsla att jag tillsammans med min prins var helt själva på denna fantastiskt vackra herrgård. Då våra gäster började droppa in, delade vi ut nycklar och visade vi dem till deras rum. :o) Det är inte var dag man får agera ”herrgårds ägare”. *ler stort*

 

Medens min älskling tog hand om våra gäster… paketerade jag och vår lilla brudnäbb fina påsar som skulle stå på rummen då alla checkade in. På påsen hängde en lite lapp med en hälsning från oss… – ”Välkomman till Kilafors Herrgård. Vi vill börja denna bröllopsfest med att bjuda på lite bubbel med tilltugg”.

Påsen innehöll en lite piccoloflaska med mousserande vin, små salta kex, servetter samt en CD-skiva med en hälsning på etiketten att –” Vi blir glada om ni vill dela med er av de bilder ni tar under dagen. Om ni har möjlighet, bränn gärna ner bilderna på denna skiva och skicka den till oss. Tack Mia & Carsten”.  Påse ställdes ut på rummen under lördagen av städpersonalen. Tack snälla ni för all hjälp med påsarna!

 

Det vart riktigt lyckat med grillningen och det var så mysigt att så många var där. Vår fotograf Niklas Andersson, www.bildtorget.se, kom på kvällen och vi gick en promenad i trädgården/parken för att titta ut fina ställen för fotografering. Vi tittade även på platser inomhus ifall att det skulle regna. Kändes toppen att veta att han skulle vara med oss hela dagen och kvällen.

 

Trötta med förväntansfulla drog vi oss tillbaka till vårt rum för ett härligt bad innan vi skulle sova. Det var så sköt och avslappnande så det vart lätt att somnade för oss båda den kvällen.

 

Kram Mia